Keresés

Részletes keresés

Tottenhotta Creative Commons License 2013.04.09 0 0 3892

És csillagtúraként érdemes csinálni, hogy mindent a milánói szállásból elérni, vagy inkább vándorolni, mindig máshol megszállni? Mindjárt nézek térképet, mi hol van.

Előzmény: Kobzoska (3890)
Tottenhotta Creative Commons License 2013.04.09 0 0 3891

Simán belefér a két nap, ha van annyi látnivaló, amiért érdemes. :) Csak  mondom, korábban nem hallottam erről a helyről, így nem tudtam, mi van ott. :) De minden részletre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban! :) Köszönöm!

Előzmény: cassano71 (3888)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.09 0 0 3890

Firenze annyira más világ, szerintem is hagyjátok inkább egy másik útra. A Cinque Terre pedig messze is van, és arra is érdemes több időt szánni.

Milánó környéke pedig maga a látnivalók paradicsoma, merüljetek el abban.

A tavak, Como, Maggiore, Iso, esetleg még a Garda (bár az picit messzebb van, Bergamótól kb. 90 km).

Bergamó 1 napra kínál látnivalót, Milánó is, minimum, érdeklődés kérdése. Például ha szívesen nézelődsz a szokványos látványosságokon túl is, ajánlom ezt az oldalt:

http://www.spottedbylocals.com/milan/

Itt majdnem minden említett helyről találsz képeket:

http://picasaweb.google.com/halfpennybridge

Előzmény: Tottenhotta (3879)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.09 0 0 3889

A stresai és a lavenói felvonót is kipróbáltuk, egyik pazarabb, mint a másik.

A lavenói meglepően hosszú, és az a klassz benne, hogy szinte percről percre változik a kilátás, a tóból egyre többet látsz, és mindig kerülnek elő új részletek.

A stresai is hosszú (de ezt tudjuk előre), a középső megállójánál van egy botanikus kert, fentről pedig látszik egy másik tó is, a másik oldalon, gondolom, az Orta. A Maggiore eszméletlen gyönyörű látvány az aprócska kis szigeteivel!

Amit azóta is bánok, hogy nem próbáltam ki, van ott fenn egy bobpálya; mekkora már, ezerrel száguldani a Maggiore felett!

Előzmény: szeva2008 (3881)
cassano71 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3888

Ha egy délutánt szánsz Cinqueterrére akkor fölösleges, azt hittem két napot.

Előzmény: Tottenhotta (3887)
Tottenhotta Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3887

És ott kb. mennyi időt lehet eltölteni? Hogyan számolhatunka programmal? Azért 3,5 óra elég hosszú, ha csak pl. egy du-t akar ott tölteni az ember. Majd utánanézek én is ezeknek. :) Tényleg, esetleg tengerpart, ahol lehet fürdeni bevállalható közelségben Milánótól?

Előzmény: szeva2008 (3886)
szeva2008 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3886

Indulj el a térképen D-re a tengerparton, ott keresd pl. Riomaggioret, ez az 5 falu egyike.

Milánóból IC-vel kb. 3,5 órára van.:)

Előzmény: Tottenhotta (3884)
lekvar111 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3885

Sziasztok!

Tudna e valaki segiteni abban hogy hol találhatnák Milánóba egy őrzött parkolót ahová egy lakóautóval is be lehet állni? Ne mélygarázs legyen!

Köszi!

Tottenhotta Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3884

Köszi a tippeket, elfogadom, amiket javasoltatok, akkor firenze egy köv. alkalom lesz. :) Mi az a Cinqueterre? Még nem is hallottam róla. Merre felé van? Mi van ott?

Előzmény: cassano71 (3883)
cassano71 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3883

Érdemes Firenzébe is elmenni nyílván, de arra meg kevés lesz az a 1.5-2 nap, még magára Firenzére is nemhogy a környékre. Szerintem nagyban függ a dolog attól hogy mi érdekel titeket. Végülis azt a 4 napot el lehet azért tölteni tartalmasan, Milánó+Bergamo+Comói-tó+Pavia és el is ment a négy nap.

Az tény hogy Milánó nem egy műemlékváros, egy nap alatt tényleg meg lehet nézni ami számít. Én lehet Firenze helyett elmennék két napra Cinqueterrére inkább, teljesen más élményt nyújt mint a nagyváros Milánó.

szeva2008 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3882

Igaz mi nem vagyunk rohanósak, de Milánót tuti nem kötném össze Firenzével. Mindkét helyen jártam és mindkét helyen több napra való lánivalót találtam.

Firenzét egy köv. út alkalmával Pisaval, Sienával, Lucával kötném össze, ezekre is kell min. 5-6 nap.

Milánóban is el lehet tölteni símán két napot, nem beszélve a közlében lévő látnivalókról: Bergamo, Como, Bellagio, Varese, Varenna, Pavia vagy akár a Maggiore vagy a Garda-tó stb.

szeva2008 Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3881

Utazással együtt 4 nap lesz, de tulajdonképpen mind a négy nap teljes, reggel korán megyünk és utolsó nap a késő estivel jövünk haza.

Szállásunk Milánóban van.

Jó ötlet, hogy Stresaból hajóval át a Santa Caterina del Sassohoz, onnan tovább Lavenóba, bár a hajót leszámítva elég ritka a közlekedés. Nézegetem a menetrendeket, tervezgetek, még az is előfordulhat, hogy az első és az utolsó napot rászánjuk a Maggiore tóra. Nem szeretünk rohanni, szívesen bámészkodunk, szép idő esetén elűcsörgünk itt-ott.

Tiszta időben jó lenne legalább az egyik helyen felvonózni is.:)

Ti felmentetek valamelyikkel?

Most a Lavenoban lévőt látom izgalmasabbnak.

Nem voltunk még Varennában és Leccoban, esetleg arra is szánnánk egy napot, egy nap meg kell még a Milánóban kimaradt látnivalókra.

Köszi a képet, meg hogy felhívtad rá a figyelmem.

Előzmény: Kobzoska (3875)
TundeNyuszi Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3880

Én ugyan nem vagyok a legnagyobb szakértő, de szerintem Milánó "nevezetességei" egy napba bőven beleférnek. És szerintem Firenze helyett Bologna jobb. Közelebb van és szép is.

Tottenhotta Creative Commons License 2013.04.08 0 0 3879

Sziasztok! Júniusban megyünk 5 éjszakára Milánóba, pontosabban azt terveztem, hogy mivel reggel érkezik a gép, ezért aznap meg tudnánk nézni Bergamot, meg egy picit Milánóból, ott éjszakáznánk egyet v. max 2-t, és megnéznénk még Milánó előző nap kimaradt nevezettségeit és a Comó-i tavat.

A kérdésem az, hogy érdemes-e "kicsit" délebbre menni, egészen pontosan Firenzére gondoltunk. Gondoltuk ott töltenénk két éjszakát, aztán vissza Milánó az utolsó éjszakára. Szerintetek belefér így? Vagy érdemes több napra készülni Milánó környékén?

Biztosan lesz majd még kérdésem, de egyelőre próbálok visszaolvasgatni, és infómorzsákhoz jutni.

Köszönöm a válaszokat előre is.

liticarb Creative Commons License 2013.04.07 0 0 3878
Előzmény: Ikva (3877)
Ikva Creative Commons License 2013.04.07 0 0 3877

Sziasztok!

Scala jegyekkel kapcsolatban keresek segítséget!!!

Ha valaki tud segíteni, jelentkezését a   8ikva8@gmail.com   címre kérném!!

Köszönöm előre is!!!

Kobzoska Creative Commons License 2013.04.06 0 0 3876

Ezt a látványt szeretném:

Előzmény: Kobzoska (3875)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.06 0 0 3875

Hány napra mentek? Mert ha van elég időtök, nem kell választani a két hely között, hajóval át lehet jutni egyik partról a másikra.

Amit én nem hagynék ki, ha még egyszer arra járnék, a Santa Caterino del Sasso megközelítése a vízről, Stresából járnak oda hajók. Onnan pedig tovább lehet menni busszal Lavenóba.

Mi tömegközlekedtünk mind a kétszer. A vonatok és a hajók gyakran járnak, a buszok ritkábban.

Előzmény: szeva2008 (3874)
szeva2008 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3874

Jaj de jó, köszönöm szépen.

A Minden ami Olaszország topikban már korábban megtaláltam a képeid linkjét, de nem tudtam megnyitni, itt most sikerült!

Éppen végignéztem őket, szép képeket láttam Stresáról meg az Isola Bellaról stb, de hiányoltam Lavenot, most az indafotón azokat is láttam.

Hát a szupi képeiddel nem könnyítetted meg a döntést, úgy érzem mindkettőt, Stresat és Lavonót (meg a környéken még sokmindent) meg kellene nézni.:)

Ti autóval jártátok körbe a tavat?

Olvasgatok, tervezgetek, számolgatok, aztán ha kezelebb kerülök a témához, jelentkezem.

Előzmény: Kobzoska (3870)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3873

Küzdök az indával, de remélem látszanak a képek. Lavenóban és Leggiunóban készültek tavaly ősszel,

http://indafoto.hu/cseh_judit/laveno

Előzmény: Kobzoska (3872)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3872

Előzmény: Kobzoska (3871)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3871

Laveno-Mombello is klassz, közel van a Santa Caterina del Sassó, és van egy hosszú felvonójuk is.

Előzmény: szeva2008 (3861)
Kobzoska Creative Commons License 2013.04.05 0 0 3870

Javaslom, hogy nézz körül a Minden, ami Olaszország topikban, ott többen is írtunk a Maggiore tóról.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9175453

Mi két éve voltunk, május elején, képek:

https://picasaweb.google.com/halfpennybridge/MaggioreToOlaszorszag?authuser=0&feat=directlink

Előzmény: szeva2008 (3861)
adam1989 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 3869

Hello. Az én szállásajánlatom:

mi a Hostel Emmyben voltunk márciusban 4en fiatalok. 3 éjszaka volt 4főre 192 Euro(ebben már a City Tax is benne volt, ez valami helyi adó). Lehetett kártyával is fizetni, amiért 2 Euro költséget számoltak fel. Mi nagyon megvoltunk elégedve, ugy volt h nem lesz saját fürdőszobánk csak közös de a végén mégis sajátunk volt (de amúgy a közös fürdő is abszolult kulturált volt)

a Gambara metrómegállótól van 50mre, tehát metróval nagyon könnyen el lehet érni mindent, amúgy a Dómtól kb 6kmre van.

én a hostelbookers-en foglaltam, de lehet az ő oldalukon is: http://www.milanhostelemmy.com/

ha van kérdés még szivesen válaszolok.

liticarb Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3868

Nem voltam még ott, de beütöttem a gugliba és a képek amiket dobott az több, mint bíztató.

Előzmény: szeva2008 (3867)
szeva2008 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3867

Köszi!

Jártál már ott? Ha elakadnék a tervezésben, kérdezhetlek? Persze aminek tudok, annak előbb utánanézek nyilván.

Előzmény: liticarb (3862)
attila7552 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3866

airbnb, ott találni fogsz olcsót.....

Előzmény: Ecthelion (3856)
liticarb Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3865

Annyit írtál olcsó szállás, szal hiába írtunk volna bármit is, nem jó, ezért írtam a www.booking.com-ot, lassan már pénzt kellene kérni tőlük a reklámozásért. Nekem mondjuk a 30€/nap az olcsó, de lehet neked nem, így az olcsó elég tág fogalom.

Másik lehetőség, www.google.com.

Előzmény: Ecthelion (3863)
geodo1 Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3864

persze, h van. még mindig a booking.coma segítség, keress rá ezekre, h mutassa a hűlótermi lehetőségeket is.

Előzmény: Ecthelion (3863)
Ecthelion Creative Commons License 2013.04.02 0 0 3863

Igen, ismerem a booking.com-ot, és tudom, hogy Milánó és belváros, de azért az árak még így is kicsit magasak, valami diákszálló szerűség létezik esetleg? Ilyen öten egyszobában szerűség...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!