És csillagtúraként érdemes csinálni, hogy mindent a milánói szállásból elérni, vagy inkább vándorolni, mindig máshol megszállni? Mindjárt nézek térképet, mi hol van.
Simán belefér a két nap, ha van annyi látnivaló, amiért érdemes. :) Csak mondom, korábban nem hallottam erről a helyről, így nem tudtam, mi van ott. :) De minden részletre kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban! :) Köszönöm!
Firenze annyira más világ, szerintem is hagyjátok inkább egy másik útra. A Cinque Terre pedig messze is van, és arra is érdemes több időt szánni.
Milánó környéke pedig maga a látnivalók paradicsoma, merüljetek el abban.
A tavak, Como, Maggiore, Iso, esetleg még a Garda (bár az picit messzebb van, Bergamótól kb. 90 km).
Bergamó 1 napra kínál látnivalót, Milánó is, minimum, érdeklődés kérdése. Például ha szívesen nézelődsz a szokványos látványosságokon túl is, ajánlom ezt az oldalt:
A stresai és a lavenói felvonót is kipróbáltuk, egyik pazarabb, mint a másik.
A lavenói meglepően hosszú, és az a klassz benne, hogy szinte percről percre változik a kilátás, a tóból egyre többet látsz, és mindig kerülnek elő új részletek.
A stresai is hosszú (de ezt tudjuk előre), a középső megállójánál van egy botanikus kert, fentről pedig látszik egy másik tó is, a másik oldalon, gondolom, az Orta. A Maggiore eszméletlen gyönyörű látvány az aprócska kis szigeteivel!
Amit azóta is bánok, hogy nem próbáltam ki, van ott fenn egy bobpálya; mekkora már, ezerrel száguldani a Maggiore felett!
És ott kb. mennyi időt lehet eltölteni? Hogyan számolhatunka programmal? Azért 3,5 óra elég hosszú, ha csak pl. egy du-t akar ott tölteni az ember. Majd utánanézek én is ezeknek. :) Tényleg, esetleg tengerpart, ahol lehet fürdeni bevállalható közelségben Milánótól?
Köszi a tippeket, elfogadom, amiket javasoltatok, akkor firenze egy köv. alkalom lesz. :) Mi az a Cinqueterre? Még nem is hallottam róla. Merre felé van? Mi van ott?
Érdemes Firenzébe is elmenni nyílván, de arra meg kevés lesz az a 1.5-2 nap, még magára Firenzére is nemhogy a környékre. Szerintem nagyban függ a dolog attól hogy mi érdekel titeket. Végülis azt a 4 napot el lehet azért tölteni tartalmasan, Milánó+Bergamo+Comói-tó+Pavia és el is ment a négy nap.
Az tény hogy Milánó nem egy műemlékváros, egy nap alatt tényleg meg lehet nézni ami számít. Én lehet Firenze helyett elmennék két napra Cinqueterrére inkább, teljesen más élményt nyújt mint a nagyváros Milánó.
Igaz mi nem vagyunk rohanósak, de Milánót tuti nem kötném össze Firenzével. Mindkét helyen jártam és mindkét helyen több napra való lánivalót találtam.
Firenzét egy köv. út alkalmával Pisaval, Sienával, Lucával kötném össze, ezekre is kell min. 5-6 nap.
Milánóban is el lehet tölteni símán két napot, nem beszélve a közlében lévő látnivalókról: Bergamo, Como, Bellagio, Varese, Varenna, Pavia vagy akár a Maggiore vagy a Garda-tó stb.
Utazással együtt 4 nap lesz, de tulajdonképpen mind a négy nap teljes, reggel korán megyünk és utolsó nap a késő estivel jövünk haza.
Szállásunk Milánóban van.
Jó ötlet, hogy Stresaból hajóval át a Santa Caterina del Sassohoz, onnan tovább Lavenóba, bár a hajót leszámítva elég ritka a közlekedés. Nézegetem a menetrendeket, tervezgetek, még az is előfordulhat, hogy az első és az utolsó napot rászánjuk a Maggiore tóra. Nem szeretünk rohanni, szívesen bámészkodunk, szép idő esetén elűcsörgünk itt-ott.
Tiszta időben jó lenne legalább az egyik helyen felvonózni is.:)
Ti felmentetek valamelyikkel?
Most a Lavenoban lévőt látom izgalmasabbnak.
Nem voltunk még Varennában és Leccoban, esetleg arra is szánnánk egy napot, egy nap meg kell még a Milánóban kimaradt látnivalókra.
Én ugyan nem vagyok a legnagyobb szakértő, de szerintem Milánó "nevezetességei" egy napba bőven beleférnek. És szerintem Firenze helyett Bologna jobb. Közelebb van és szép is.
Sziasztok! Júniusban megyünk 5 éjszakára Milánóba, pontosabban azt terveztem, hogy mivel reggel érkezik a gép, ezért aznap meg tudnánk nézni Bergamot, meg egy picit Milánóból, ott éjszakáznánk egyet v. max 2-t, és megnéznénk még Milánó előző nap kimaradt nevezettségeit és a Comó-i tavat.
A kérdésem az, hogy érdemes-e "kicsit" délebbre menni, egészen pontosan Firenzére gondoltunk. Gondoltuk ott töltenénk két éjszakát, aztán vissza Milánó az utolsó éjszakára. Szerintetek belefér így? Vagy érdemes több napra készülni Milánó környékén?
Biztosan lesz majd még kérdésem, de egyelőre próbálok visszaolvasgatni, és infómorzsákhoz jutni.
Hány napra mentek? Mert ha van elég időtök, nem kell választani a két hely között, hajóval át lehet jutni egyik partról a másikra.
Amit én nem hagynék ki, ha még egyszer arra járnék, a Santa Caterino del Sasso megközelítése a vízről, Stresából járnak oda hajók. Onnan pedig tovább lehet menni busszal Lavenóba.
Mi tömegközlekedtünk mind a kétszer. A vonatok és a hajók gyakran járnak, a buszok ritkábban.
mi a Hostel Emmyben voltunk márciusban 4en fiatalok. 3 éjszaka volt 4főre 192 Euro(ebben már a City Tax is benne volt, ez valami helyi adó). Lehetett kártyával is fizetni, amiért 2 Euro költséget számoltak fel. Mi nagyon megvoltunk elégedve, ugy volt h nem lesz saját fürdőszobánk csak közös de a végén mégis sajátunk volt (de amúgy a közös fürdő is abszolult kulturált volt)
a Gambara metrómegállótól van 50mre, tehát metróval nagyon könnyen el lehet érni mindent, amúgy a Dómtól kb 6kmre van.
Annyit írtál olcsó szállás, szal hiába írtunk volna bármit is, nem jó, ezért írtam a www.booking.com-ot, lassan már pénzt kellene kérni tőlük a reklámozásért. Nekem mondjuk a 30€/nap az olcsó, de lehet neked nem, így az olcsó elég tág fogalom.
Igen, ismerem a booking.com-ot, és tudom, hogy Milánó és belváros, de azért az árak még így is kicsit magasak, valami diákszálló szerűség létezik esetleg? Ilyen öten egyszobában szerűség...