Mondjuk tegyük hozzá, hogy őket sem gyűlöletből és nem az utolsó szálig kell irtani, csak amíg megvan belőlük az a többlet, amivel az őket szelektáló ragadozók sem bírnak. Utóbbiak visszaszorítását és előbbiek szaporaságát ismerve ez a többlet mindig meglesz. Az egerek és patkányok valószínűleg az emberiséget is túlélik majd.
Ha elengeded az egeret, visszajön. Viszonylag nagy távolságból is. Ha mégsem, akkor más házába megy vissza. Evidens, hogy ha mindenki ezt a kíméletes módszert űzné, amit ZsuR, akkor az emberek egymást látnák el egérrel és patkánnyal.
Az egér és a patkány (mindkettő bőven van nálunk) betegséget terjeszt. Az egyik a leptospirózis, ami a vizeletükkel távozik belőlük, és amit jelenleg nem tudnak gyógyitani a kutyánál, embernél nem tudom, hogy tudják-e. Amennyiben megkapja a kutya altatás a vége, mivel innentől egész életében fertőz!
1-1 akita kölyök ára (import) 1.500 Eu + uti költség. Ehhez jönnek a tartási költségek - takarmányozás, oltások, a tenyésztésbevételhez elengedhetetlen vizsgálatok, megmérettetések, stb. Végén kb. 1 millió amit ráköltesz.
Innentől lehet mérlegelni, a házba beköltözött egér, patkány, amelyek amúgy is irgalmatlan bűzt árasztanak, vagy a kutya. Én úgy érzem, ha már ez a hobbink, és az elég nehéz munkával megkeresett pénzünket költjük az akitáinkra, akkor nem fogom ezt elkótyavetyélni egy egér miatt, vagy akár több miatt is.
A másik mi igencsak kint lakunk a természetben, és mégis a házba jönnek be! Vajon miért. Megmondom: fűtés van, kaja van, és nem utolsó sorban így egész télen szaporodhatnak. Nem áll le a ciklusuk.
Ezen azért el kellene gondolkodni. Nem véletlen írtják őket!
Ertelek :)). Nincs szukseg az irtasra - ahhoz kepest, hogy kertes a haz, ritkan van eger bennt. Nem tarolunk gabonafelet, csak lakohely. Ha kivisszuk az egeret, azzal meg is szunt a gond - nem jon vissza, akkor meg miert. Csak az a cel, hogy ne a hazban legyen - kinnt elje az eletet. A mezogazdasagban mas a helyzet. Nagyon eltevedt az az eger, aki bejon hozzam - negy macska "ovja" a hazat (nem nagy eredmennyel).
Egerek. . .koszonjuk, megvagyunk veluk. Mostanaban jobban mint szeretnenk - ok is behuzodnak a hideg elol - a pincenkben megint eszi "valaki" a szappant. . .
Egyébként ahhoz, hogy mindig meg tudj jelenni, amikor én, nyilván sokat kell figyelned, hogy írok-e. Tehát nem csak akkor vagy itt, amikor én, de amikor én itt vagyok, mindig itt vagy (bár e kései órán lehet, hogy nem). Ha érted.
Egyébként pont az ilyen átfedéseket szeretném a jövőben elkerülni, úgyhogy csináltam egy új nicket, és mindenféle letiltás vagy hasonlók nélkül átváltok rá. Mostantól ide Munkanélküli seregély néven írok.
Hát igen, ha egy kérdésre egyenes, ésszerű választ kell adni, az behatárolja a mellébeszélés lehetőségeit.
"Ha merges vagy Juli neni macskajara..."
Ki beszél erről? Ki mérges? Az erdészek általi kilövésekről van szó. Ők nem mérgesek.
"f i g y e l me z t e t es elobb, aztan cselekedet."
A figyelmeztetés megtörtént, és történik folyamatosan vagy száz éve.
"A teremeszet nem egyik percrol a masikra karosodott, es a nagy igyekezetunkkel, az azonnali es totalis reagalassal legalabb annyit arthatunk, mint hasznalunk."
Elárulod, hogy mit ártunk a természetnek a kóbor háziállatok kilövésével? Tényleg roppant kíváncsi vagyok. A természetnek az sem ártana, ha máról holnapra eltűnne belőle minden kóbor kutya és macska. Sőt, hasznára válna.