Nem ,nem úgy értettem. A HV20 25p-s HDVjéből korrekt, igazi 25p-t szeretnék. Az a baj, hogy ha a Studio-val a HDV25p-t átalakítom 1080 25p-sre( a 14-es már felajánlja), akkor kiszedi a felbontás felét belőle.A fűrészfogakat nem az 50i okozta fésűre értettem, hanem pl. egy átlós, de nem mozgó vonal lesz lépcsőzetes.
Tehát a valójában interlacelt, de páros és páratlan sorokban ugyanazon információt hordozó HDV 25p-ből szeretnék egy igazi 1920x1080 25p-t.
Nem hiszem, hogy ez sikerülhet, hiszen hiányzik az informácio.
Amennyiben a HV valoban 1080p 25 kép/s jelet ad, akkor ebböl aligha lehet 50 félképet csinálni (amik ráadásul idöben el is vannak tolva egymástol - innen a fogazás). Neked legalább 50 progressziv kép kellene, avval lehetne valamit kezdeni.
A te eseted a filmes technika, itt nem szoktak más tenni csak a képet duplán lejátszani, azaz 2x egymásután.
Kérdésem: melyik programmal tudok a HV20 25p módjával felvett-de valójában interlace-elt-HDV jéből korrekt 1080p-t átalakítani? A Pinnacle 14 egyszerűen kiszedi minden második sort, ami jól látszik a ferde egyeneseken-fogazottá válik a kontúr.
Panasonic HDC-SD700 Picivel drágább mint 200, 220 körül van de a paramétereidnek megfelel és mivel zárt térben használnád ennek a panának elég széles a látószöge is.
Kamera vásárlás előtt állok. Tudtok ajánlani jót? Max 200ezerig. a lényeg, hogy főleg zárt térben, ovi, iskola, lakás, kameráznék, így ne legyen nagy fényigénye és képstabilizátor is jó legyen. Ajánlották a Sony HDR-CX305-öst. Erről pl mi a véleményetek és tudtok e ár érték arányban jobbat?
Panasonic HDC-SD700 kamerát szándékozom vásárolni. A kérdésem az lenne, hogy milyen előtét lencséket lehet használni hozzá, típusokra lennék kíváncsi. (nagylátószög, halszem, szűrők).
van egy Panasonic SDR-S26 kamerám amibe memória kártyát kellene vennem megfelelő árban itt találtam: Memória kártya
viszont itt el is vesztem a választékban kérdésem hogy bármilyen 8-16GB -ost belerakhatok, vagy szükséges neki vmi nagyon gyors? mert azok már elég drágák...
Tudom korábban volt már róla szó, de a keresőt ügyetlenül használom úgyhogy megint rá kell kérdeznem. A VLC media player a full HD-s felvételeket "csíkozza". Mit kell bepipálni ahhoz, hogy ez ne legyen?
Egy 50 ezer ft.-os hd kamerával is tudsz lélegzetelállító felvételeket készíteni. Szikrázó napsütés, és kameraállvány a titka. A 102 cm.-es lcd tévén is jól néz ki, nekem elhiheted. Az alábbi videót tavaly készítettem Krétán.http://www.youtube.com/watch?v=SqyKdMN9wEw
Nekem van egy új Pana HDC TM300. Azelőtt egy Pana 3 CCD-s minidv-m volt képstabilizátor stb (akkor csúcsgép). A TM 300 is 3 de CMOS viszont HD és nagyobb az érzékelő lapkák mérete. A kép valóban HD és szép, de "nem az igazi". Valahogy a CCD - mégha kisebb a lapka is - képe szebb volt. Majdnem mondhatnám, hogy szemmel látható hogy a felvétel CMOS vagy CCD kamerával készült. Nem tudom pontosan leírni, de CMOS keményebb, kontúrosabb, kicsit túlgerjedt kép és kontúr (néha fehér szellemkép is megfigyelhető) de ez nem géphiba, mert még a normál tv adásokban is látszik, nemhogy az otthoni filmeken. Nem tudom, hogy ez beállítás kérdése, vagy ennyi.
Sötétebb helyeken egyik sem az igazi, zajos, nehezen fókuszál. A legjobb eddig a 8 mm-es minidv kamerám volt sötétben, de hát annak a képe már nem "nézhető" a HD mellett.
Kisebb fényviszonoykra az irodalom a Canon félprofi kisgépeit javasolja 1 CMOS hatalmas lapkával. Állítólag az jó képet készít még HD-ban is. Az ára kissé húzós majdnem 400 rugó.
Sajna az igazán jó gépek (és a kis fényben is szépen dolgozók idetartoznak) igencsak árasak, sőt már inkább az alsó profi kategóriába tartoznak. A boltokban amikor a HD tv-ket mutogatják persze igazi HD képet, felvételt nyomnak bele, de azok a felvételek láthatóan igencsak profi (1-2 millás) gépekkel készültek. Attól olyan lélegzetelállítók. Ez nekünk otthoni videó bajnokoknak csak álom marad és most jön a 3D etetés ami őrület, mert semmi sincs hozzá amit nézhetnél csak 2-3 film - 8no az nem perspektíva 5 mFt-ért átállni. Majd, egyszer, talán, de addig még van itt egy-két dolog amit jó lenne megcsinálni, mint a kisgépeknél a jó minőségű HD gyenge fényviszonyok között.
Én ezt tudtam leszedni ebben a témában úgy hogytényleg, gond a jó döntés.
Szerintem a nagy lapka és a képstabilizátor a jó irány és lehet, hogy kevésbé a 3 lapkás.
Panasonic SDR-S50 kamerán gondolkodom, ma el is mentem pár üzletbe, hogy élőben is lássam, de sehol nem volt. Használt valaki ilyent? Sokkal másabb mint az SDR-S26? Nem tudok dönteni a Panasonic SDR-S50 és a JVC Everio GZ-MS120 között. Tetszik mind a kettő. Kb. 10e több a Pana. érhet annyit a képstabi meg a 3 év gari? Kevesebb fényben sokkal vacakabb képet csinál mint a JVC?
Én ugyan nagyon nem értek a doploghoz, de ha tudod válaszd az SD700-at, már pár helyen kapható 238-270 között. 3db 1/4 érzékelő, újabb stabi stb.
Na persze jó az SD300 minimális a különbség, de a lényeg ezeken legalább van kereső nem úgy mint a 200-ason.
Ja és vinyós helyett akkor inkább a beépített mamóriásat választanám, a vinyó sokat eszik, mozgó alkatrész és megdobja az árat. És a beépített memós zökkenő nélkül vált menet közben az SD kártyára, ha kell.
Hozzáértők tanácsára lenne szükségem. FullHD kamerát szeretnék, leszűkítettem a kört 3 (5) lehetséges jelöltre, de itt megált a tudományom.
A felhasználási terület: az lenne a cél, hogy BELTÉRBEN, megfelelő világítás mellett a lehető legjobb képet kapjam (színhűség, élesség, mozgáskövetés). Az akksi idő, háttértároló, optikai képstabilizátor NEM sokat számítanak nálam, mert speciális körülmények között lenne használva a kamera, ahol ezeknek a dolgoknak kevés a jelentősége.
Az első jelöltem: JVC GZ-HM200 Árban ez lenne a legideálisabb, és elég jókat is olvastam róla.
A második:
Egy Panasonic párost néztem ki, a HDC-SD200-at és a HDC-TM300-at. Ez utóbbi árban már nem igazán férne bele. A kérdés az, hogy képminőségben van-e különbség a két gép között, vagy csak háttértárolóban, szolgáltatásokban és VF-ben? A 3MOS az olcsóbb JVC-hez képest tényleg annyival jobb képet tud produkálni?
A harmadik:
Egy Canon gépet is kinéztem, mégpedig a HF200-at. De miközben olvastam róla, azt láttam hogy sok helyen írják, hogy az elődje (HF100) a nagyobb érzékelő miatt jobb képminőségre képes.
Esetleg ajánlanátok más gépet erre a használati célra? Canon HV20 használtan? Vagy egyéb?
Köszönöm hogy elolvastátok! És persze thx a válaszokért előre is!
Kedves Porcupine! Ugye, hogy van ilyen tapasztalás? Legalább az bíztató, hogy nem azt mondjátok: "a kamerád egyéni hibája ez!" Én iAf-ben használtam eddig-megpróbálom normálban-egy próbát megér... Mondjuk, ha az ember egyfajta " festőecsetként" használja a kamerát-tehát akár az impresszionista festők-nem törekedik a technikai tökéletességre-inkább a kevert benyomások ábrázolására-ez nem túl zavaró-csak néhány kamera kezem alá kerülése után feltűnt a dolog... Láttam olyan sd Sony miniDv képet, amin amatőr használója-azt sem tudta, hogy autofocus létezik-gyenge fényben is állandóan éles, és egész kicsi zajosodással járó felvételeket készített, s amikor méltattam, azt sem tudta, mi tetszik ennyire... Azért, ha valakinek van még gondolata e témában, tisztelettel kérem bogozzuk tovább a témát-mindannyiunk hasznára válhat még...
Én a lüktetést főleg I.AF módban vettem észre és ott a beállás is egy nagyobb hintázással történik. Nem is használom. Ott az is gond lehet, ha valami takarja a a szenzort. Normál AF módban nem éreztem zavaró dolgokat, de tény, hogy nem villámgyors, kb. 1-2s egy nagyobb váltás. Nagy zoomnál lehet lassabb, 5-6s mire magára talál.
Az ember időnként rákényszerül-pl. családi események hirtelen videózása során- hogy előzetes mütyürészés, szöszmötölés, beállítás nélkül csak az eseményt pró- bálja meg rögzíteni. Ilyen felvételek során tűnt fel, hogy hasonló fényviszonyok között bizonyos régebbi SD kamerák-Sony 8-asai, később a miniDV-sei kegyetlen jól tartják az autofocust- ide-oda pásztázáskor, zoomoláskor,a Canon Hv20-nál pedig egyrészt több idő kell, hogy "felálljon az autofocus, meg felvétel közben is el tud mélázni, néha még jó fényviszonyok között is. Főleg 25p-nél vélem gyakran felfedezni a jelenséget...Zoomoláskor az élességben pl. kis lüktetést is fel lehet fedezni...HD-ban nehezebb az autofocus dolga?