Nálunk -19,3 fok volt a leghidegebb de a nagy füge miatt én is izgulok, a hortenziákat nagy fadézsában és agyagedényben tartom így őket behúztuk a garázsba.
Hát igen, gondoltad, néhány nap, de nagyon kitartó ez a tél. Én is aggódom néhány kinti növényünkért, amik nagyon megszokták az enyhe időt, fügék, hortenziák, stb. De ..., benne volt a pakliban.
Nem tudok róluk többet, nem rendeltem, de évek óta gyönyörködöm a honlapjukban. Elsősorban saját maguknak kísérleteznek újabb fajták létrehozásával és a felesleget értékesítik.
Sziasztok! Karácsonyra ki gyökeresedett a dupla fehér leander, elültettem cserépbe. Lehet teleltetni a verandán ahol +5 és -2 fok között változik a hömérséklet? Köszi
Azok, akik mint én, megelégelték, hogy feleslegesen cipelik téli pihenőbe a leandereiket, most igencsak rosszul jártak volna, ha nem gondolják meg magukat! Ez a tél igen keménynek ígérkezik! Tudom, néhányan a kiültetéssel is megpróbálkoztak..., hát ez bármilyen védelem ellenére se valószínű, hogy elegendő lesz a következő napokban.
Gyökereztetési tapasztalat, hogy egészen későn (októberben) levágott hajtások is kiválóan meggyökeresedtek odabent, noha kint semmit jelét sem mutatták ilyen érdeklődésnek. Titok: plafon+kályha. Esélyes volt, hogy simán elszáradnak, de minden mindegy alapon ment. Mivel fejmagasságban is kialakul simán és tartós a 25-26 fok, magasabban nyári hőguta uralkodhat. Bejött.
Én is feladtam..., túl nagy a kockázat, és kevés az esély, hogy nem lesz rá szükség. Elég vacak időket mutatnak egész decemberre. Meg amúgy is, inkább várjam a havat, mint a plussz fokokat! :-) Az unokáim azt sem tudják, hogy milyen a hó!