Keresés

Részletes keresés

fcf Creative Commons License 2004.05.03 0 0 1794
Köszi, sikerült egy Encyclopedia-t bonyolítani Angliából az Ebayen, mondjuk 3 hétig utazott, thx to Magyar Posta.
Előzmény: Brutalis Harmonia (1776)
Ghanima Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1793
Én csak tiszta forrásból, azon túl David Lynchnek még csak-csak megbocsátok, de a többi... piha!
comes Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1792
köszi, én is itt találkoztam vele először :)

de nekem jobban esik ha kezembe vehetem a könyvet

Előzmény: DuDoR (1787)
elmouse Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1791
Bevallom, a könyveket mind olvastam, és láttam az összes létező dűne filmeket, szerintem egytől-egyig rosszak, kivéve a korábbi Stinget is felvonultató verzsönt. Mert az nagyon jó. :))
Előzmény: Efreet (1790)
Efreet Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1790
Bavallom, a könyveket mind olvastam, és láttam az összes létező dűne filmeket, szerintem egytől-egyig (egyik?) tökjók, kezdve a korábbi Stinget is felvonultató verzsönnel.

apropó: Children of Dune R2 DVD kiadás? tud valaki valamit róla?

Előzmény: raukkonen (1788)
OPi Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1789
komoly versenyző . . .
raukkonen Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1788
Bevallom, a könyveket nem olvastam, viszont láttam az összes létező dűne filmeket, szerintem egytől-egyik ócskák, kezdve a korábbi Stinget is felvonultató verzsönnel.
DuDoR Creative Commons License 2004.04.29 0 0 1787
> Tőle keresem a Dosadi kísérlet című könyvet,

http://f451.rpeter.com/

Ha így neked megfelel...

Előzmény: comes (1786)
comes Creative Commons License 2004.04.29 0 0 1786
Helló mindenkinek!

Nem teljesen topiktéma, de mégis Herbert.
Tőle keresem a Dosadi kísérlet című könyvet, újonnan vagy használtan is megfelelne, de eddig nem akadtam rá boltban.

Tudtok segíteni?
Köszi

JWalker Creative Commons License 2004.04.06 0 0 1785
Szia Mindenkinek!

:-) Hogy a Távoli Föld dalai nem szól semmir?l? :-)

Lássuk csak. Két kultúra ütközése. A telepesek kultúrája, ami majdhogynem a mi mai fejlettségünket mintázza, és a kvázi szuperfejlett utódok, akik a hajójukkal megérkeznek. Mindegyik máshogy látja a világot. Aztán: Két kultúra ütközése. Ja, hogy ez már volt? Nem volt. Mert itt az emberi kultúra, illetve a "rákok" kultúrája közötti dologra gondolok, ami lényegében csak felvillant egy bizonyos kezdetet, és az olvasóra bízza, mi is lesz bel?le szerinte.

Ha ilyesfajta filozófikus SF-et keresel, esetleg olvasd el Lem: A Magellán-felh? c. regényét.

Tudom, ez a D?ne topic.. :-)
Hogy ehhez is kapcsolódjak: a D?nében is megjelenik a kultúrák ütközése, elég masszívan.
Technikailag bár a Harkonnenek és az Atreidesek hasonló szinten vannak, de kultúrálisan bizony nagy a köztük lév? szakadék. Ugyanez a fremenekkel és a nem fremenekkel kapcsolatban is megfigyelhet?.

Előzmény: Gundark (1765)
Dohi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1784
en azokon egesz jol szorakoztam, szal akkor nincs veszve minden :)
Előzmény: OPi (1783)
OPi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1783
Alulról surolta az olvashatóság határát. A dzsihad (igy, kisbetüvel) már nem éri el, kinszenvedés minden mondata :-(
Előzmény: Dohi (1782)
Dohi Creative Commons License 2004.04.04 0 0 1782
legalabb kitart a kovetkezoig :) az atreides-harkonnen-corrino hogy tetszett?
Előzmény: OPi (1781)
OPi Creative Commons License 2004.04.04 0 0 1781
Ma tudtam a Butleri Dzsihadból ujabb 5oldalt elolvasni :-(
OPi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1780
vaze :-(

Ahhoz képest, hogy a Butleri Dzsihadot három hete nem tudom olvasni, annyira sz@r.

Előzmény: Dohi (1773)
Abulafia Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1779
Tovabba:

Dune Wars
The Lord of the Dune
The fellowship of the Dune
The Dune of the Dune
The Bicycle repairman of the Dune
Es meg sorolhatnam a bomba uzlet otleteimet.

A.

Előzmény: angyalhentes (1778)
angyalhentes Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1778
Tovabbi varhato kotetek:

The Nine Lives of Dune
The Ugly Little Green Maggots of Dune
The Bus-stations of Dune
The Waterski Club of Dune

Előzmény: Beren (1777)
Beren Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1777
Hm... Ha a felsorolt könyveket befejezik, akkor jön egy új trilógia: Income of Dune, Cash of Dune és Riches of Dune.
Különösen tetszett, és nagyon találó a "grand climax" kifejezés, ez tökéletesen jellemzi, hogy mi folyik jelenleg Dűne-ügyben.
Egyébként semmi bajom nem lenne ezekkel a könyvekkel, ha ÍRÓK és nem firkászok írnák...
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1776
Mindig is lusta voltam a szerepjatekokhoz; PC-n kelene egy ilyesmi, mondjuk a Morrowind szinvonalan...

(Ha naggggyon kell valami az ebayrol, irj maganba; lehet, hogy tudok sekiteni megszervezni.)

Előzmény: fcf (1774)
Ghanima Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1775
Azt hiszem, itt az ideje, hogy most_én_engedjek el egy-egy jólfejlett lhasa-tigrist...
fcf Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1774
Egy Dűne-társasjáték és egy szerepjáték az ebayen ha érdekel vkit. Van egy csomó Dune Encyclopedia is csak sajnos USA only szállítással :(

Társasjáték
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3182125450&category=1178

Szerepjáték:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3181237068&category=2547

Dohi Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1773
In a major deal, Tor Books and Hodder & Stoughton (UK) have contracted with Brian Herbert and Kevin J. Anderson for more DUNE novels. The deal includes:

* The two-volume "grand climax" to the DUNE chronicles, HUNTERS OF DUNE and SANDWORMS OF DUNE, based directly on the "Dune 7" outline written by Frank Herbert;

* THE ROAD TO DUNE, a compendium of never-before-published chapters from DUNE and DUNE MESSIAH; and

* Original stories and a short novel written by Brian and Kevin.

THE ROAD TO DUNE will be published in the interim while Brian and Kevin are writing HUNTERS and SANDWORMS. As part of the contract, Tor Books has also included the first volume in the "Paul of Dune" trilogy.

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1772
Pont ezert leszek mindig depresszios az "igazi" SF-tol. Szembesit, mennyire kicsik vagyunk. Sokkal megnyugtatobb a hiperur meg minden, nem? Ma itt, holnap a masik galaxisban...
Előzmény: Mr_Fusion (1770)
OPi Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1771
Távoli Föld dalai korrekt nagyon
Előzmény: Mr_Fusion (1770)
Mr_Fusion Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1770
Bár egyre inkább offolódunk, mivel ez egy Dűne topic, vagymi, de...

A távoli Föld dalai például éppen attól volt nagyon komoly (és komor), ami nem volt benne magában történetben, hanem előtte, és utána történt.
A Föld, valamikor a régmúltban, évszázadokkal korábban elpusztult, de a menekülők még most is úton vannak, és még további évszázadokig tart, míg célhoz érnek, ha egyáltalán.
És közben egy-egy rövid időre megállnak olyan, korábbi menekülők által létrehozott kolóniákon, amik az alatt az idő alatt jöttek létre, és virágoztak fel, míg ők úton voltak, a közel fénysebességű utazás miatt "kiszakadva az időből", aztán tovább mennek, és mikorra megérkeznek a céljukhoz, az a kultúra, amibe bepillantást nyerhettek, és amire ők a hibernációban töltött évszázadok miatt csak tegnapként fognak emlékezni, talán már nem is létezik majd, azok az emberek, akiket ők megismertek, régesrég halottak lesznek már.
Az emberiség maradéka nem csak térben, de időben is szétszóródik, és ha egyszer újra találkoznak, talán teljesen idegenek lesznek már egymásnak.

Mindez nincs benne a könyvben, de ha jól olvasod, ennek kell(ene) lejönni belőle, és ez szerintem nagyot tud ütni.

Előzmény: Gundark (1765)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1769
Nem szeretnek senkit meggyozni, hogy Asmiov sz*r. Egyszeruen csak leirtam a vele kapcsolatos gondolataimat; en egydimenziosnak talalom a karaktereit. De ez szigoruan szemelyes velemeny. Es persze komoly erdemei vannak az SF-ben.
Előzmény: tillA (1766)
Infrablue Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1768
Hello Dűne fanok!
Úgy látszik igaz a mondás: "Az Internet az a hely ahol biztos van még egy olyan őrült mint te"
Én is imádom a Dűne univerzumát, most a Dűne gyermekeit olvasom... ez a harmadik Frank Herbert könyv a kezemben. Annyira megtetszett hogy a weblapomon külön oldalt nyitottam ennek... igaz még csak néhány dolog van fenn pl: Exxos: Spice Opera, Dune 2000 Nagy sikerű zenéje, meg az eredeti Dűne Játékok: DuneI, DuneII... Meg a Szukits kiadó Dűne köteteinek áttekintése.
De érdemes megnézni... bár nem hivatalos Dűne oldal, inkább Hobbi szintű site, ezért a Dűne mellett sok minden megtalálható rajta.
De az a lényeg hogy van egy fóumom is ahová nyitottam egy Dűne topicot és azt szeretném kérni tőletek, hogy ha lehet írjatok nekem hozzászólásokat, vagy csináljatok topicokat. Nagyon fontos lenne, szeretném ha sok Dűne fan látogatná az oldlamat. Előre is köszönöm mindenkinek!
Ja a link: http://www.infrablue.xw.hu
OPi Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1767
Ez a Butleri Dzsihád igen szar, szinte kinszenvedés olvasni :-(
tillA Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1766
Hogy Asimov nem volna (lett volna) jó író, azzal nem tudok egyet érteni.
Azzal igen, hogy a "hagyományos" értelemben az. Valóban nem a mondatai és gondolatfűzései költői szépesége bűvöli el az embert olvasás közben. Maguk a gondolatok, a nagyívű történetek mellett-kögött-előtt, azonban igenis elkápráztatják az embert, talán nem is annyira közben, mint másodlagos, utólagos hatásában, ahogy beépülnek a gondolkodásunkba, világlátásunkba. Azt hiszem, nagy különbség van olyasvalakik között, aki olvasott, illetve sosem olvasott Asimovot.

A dolognak azt a részét, miszerint az emberi oldal a nagy gyengesége a néhai progfesszor irodalomi munkásságának, magam is hajlamos lettem volna osztani - néhány évvel ezelőttig. Hanem az általam addig is nagyra tartott - és igenis, olvasni szeretett! - Alapítvány előképei olvastán olyasmi történt velem, ami ezelőtt Asimov-ügyben sosem: kész voltam elérzékenyülni a szereplők sorsa, személyes és társas tragédiáni hallatán. Egész, megdöbbentem, amikor Seldon bácsi hozzátartozóinak halála, miegyebe folytán hirtelen a írás kezdett kerülgetni - uram atyám, mégiscsak egy alapítványos, hardcore sci-firől van szó!? -, holott sem szendergő nagymama, sem ábrándos tekintetű fiatal lányka nem vagyok, ellenkezőleg, életerős és tudományos-fantasztikum terén sokat tapasztalt fiatalember.
Hogy van ez és miért? - akár ki is lehet nevetni. De ha Asimov ilyen hatásra volt képes (aligha csak nálam), akkor mégiscsak tudott a szavakkal és az emberi érzelmekkel bánni!?

Előzmény: Brutalis Harmonia (1760)
Gundark Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1765
Én hasonlóképpen voltam Clarke-al. Mikor gyerekkoromban olvastam dögunalom volt. Sehol egy jó lövöldözés meg zűrhajós kergetőzés. Aztán jópár évvel ezelőtt elolvastam már nem is tudom melyiket újra. Nagyon tetszett. Most már megvan majdnem mind. Az a legfélelmetesebb hogy vegülis nem szólnak semmiről :) Pl a Távoli föld dalai, jön egy hajó a bolygóra, megpakolják oszt elmegy. De tök jó :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!