Keresés

Részletes keresés

potika Creative Commons License 2004.06.03 0 0 8752
A válasz : vettem egy mp3-as autórádiót, ami a leírás szerint a Joliettel írt CD-knél a fájlnév első 32 katakterét görgeti a kijelzőn, Romeo-val írtaknál pedig az első 64 karaktert. Olvassa persze az ID3 tag-eket is, így nem olyan fontos, csak érdekelt a dolog. Kipróbálom a Recordnowmax-ot, köszi.
Előzmény: Zolcsi Baba (8751)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.06.02 0 0 8751
A kérdés: Miért is kell Romeo-fájlsziszes lemezt írni 2004-ben... ???? ^_^

Na, mindegy, ez a te dógod... :o)

A Prassi-endzsines RecordNowMax/PrimoCD/stb. tud még 128 karakterig írni (ha jól emléxem a 128-ra; de lehet, hogy csak 112...??). De ezek a proggik ezt nem hívják Romeo-nak, de lehet, hogy valójában meg az ???! Tunnya a fene, próbáld ki. XP alatt a RecordNowMax az, amelyik tutira jó, a régebbiek nem szeressék annyira.

Ezek egyike sem fog befagyni, ha a megfelelő opszisz alatt nyomulsz velük; stabilak, mint a szikla.

Előzmény: potika (8748)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.06.02 0 0 8750
Nagykertől és márkától függ... :o/
Elvileg egyébként igen.
Előzmény: Gege.of.PeT (8749)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.06.02 0 0 8749
optikai adattarolokra nem 2 ev a garancia?
Előzmény: zoknis(R) (8745)
potika Creative Commons License 2004.06.02 0 0 8748
Hogyan lehet Romeo filesystem -mel CD-t irni ? Az NTI tudja, de nalam befagy, ha ezt valasztom. Koszi
zako Creative Commons License 2004.05.28 0 0 8747
De el ám... a Philips újabb szériái sajnos nagyon gyengére sikeredtek, nekem anno egy 16-szoros halt meg, hasonló tünetekkel. A végén már olvasni sem tudott. Ha veszel, a következő márkák preferálandók: Teac, Plextor, NEC.
zoknis(R) Creative Commons License 2004.05.28 0 0 8746
dödni = döglődni
nemértemmiérthogyanlettez
zoknis(R) Creative Commons License 2004.05.28 0 0 8745
Hali,
csak beleolvasgatni tudtam, de elképzelhető-e, hogy a Philips cdrw2412a kütyüm másfél év alatt elöregedett, haldoklik? Nem használtam ipari, másolási célokra, csak úgy normálisan használtam magamnak. (Mondjuk hetente 3-4 lemez.) Van-e olyan, hogy egy cd-író mondjuk akárhány lemez után egyszercsak dödni kezd? (Azért gondolok erre, mert durván a lemez felénél szokott hibázni (20ból egyszer), és mégcsak azt sem lehet mondani, hogy szar, vagy ugyanolyan lemezeknél: verbatim, philips, tdk-nál találkoztam már vele. frankó néró 5.5.8.14-et használok)

köszi.SzPA

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.21 0 0 8744
Szervusz Zolcsi Baba!

:)

Előzmény: Zolcsi Baba (8743)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.05.21 0 0 8743
Szia vOrOn !

Azért írtam így, mert:

1. A fejemben a következő járt: "sajnos, ezt ugyan rosszul tudod, de nem szeretnélek megsérteni még véletlenül sem..." :9

2. Lusta disznó vagyok, és azt írtam, amit írtam, nem az 1. verziót... :oD

Előzmény: Törölt nick (8742)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.20 0 0 8742
Szervusz Zolcsi Baba!

> Ez, így sajnos nem helyes.
Köszönöm az infót. Csak azt nem értem, miért sajnos? ;-)

Szerencsére. :)

Előzmény: Zolcsi Baba (8741)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.05.20 0 0 8741
Többmenetes írásnál ezért nem tudsz választani DAO-t...

Ez, így sajnos nem helyes. Választhatsz DAO-t is, és így lezárja az adott session-t, de a lemezt nem.
Ezt hívják SAO-nak (session-at-once).

Előzmény: Törölt nick (8731)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.05.20 0 0 8740
A pénztárcád kinyitásával, vagy az astalavista.box.sk felkeresésével orvosolhatod a Nero ezen gondját... :o)

Szvsz szerint nagyon jó progi.

Előzmény: Drake (8738)
Mike Creative Commons License 2004.05.20 0 0 8739
nem tudom másnak is feltűnt-e, de amióta ezek az olcsó lemezek vannak (200 és alatta) a média mintha egyre szarabb lenne. régen elő nem fordult volna az, hogy egy megírt lemezen fél-egy év múlva olvashatatlan szektorok keletkeztek
Drake Creative Commons License 2004.05.17 0 0 8738
Tudna valaki ajánlani egy egyszerü Cd iró programot?

Az Easy CD creator nem akar irni, a csilli-villi Nero 6 meg letöltés után azzal kezdi, hogy lejárt a demo időm.

Macimedve Creative Commons License 2004.05.16 0 0 8737
Ja még valami: nagyon sok lejátszó nem tudja olvasni a nem lezárt lemezeket sem. Egyébként a régi CD-Romok sem tudták....
Macimedve Creative Commons License 2004.05.16 0 0 8736
A legtöbb audio lejátszó csak az első sessiont képes olvasni. A gyári lemezek mindig egy sessionból állnak, kivéve a multimédiás és egyéb spéci cédék, de ezeknek a 2. stb. sessionjaival az audio lejátszónak semmi dolga.... (Egy session viszont állhat max 99 trackból, ezek praktikusan a zeneszámok, komolyzenei lemezeknél a tételek stb.)
Előzmény: fegaf (8735)
fegaf Creative Commons License 2004.05.16 0 0 8735
Többmenetes TAO-nál nem is lehet lezárni nem adja meg a lehetőséget. Köszi akkor változtatok az eddigi módszeren.
Előzmény: version9 (8734)
version9 Creative Commons License 2004.05.16 0 0 8734
mert TAOban elofordulhat h nem zarod le a cd-t es lehet azert nem ismerik fel.
Előzmény: fegaf (8732)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 8733
Amennyiben engedi az íród, igen.
Valószínüleg.
Előzmény: fegaf (8732)
fegaf Creative Commons License 2004.05.15 0 0 8732
Én is összegyüjtöm a gépen az 1 cd-re való anyagot és csak akkor írom ki. Akkor egymenetes írást válasszak DAO módban? Valószínüleg ezért nem ismeri meg némelyik lejátszó az általam írt mp3 cdket mert eddig többmenetes-TAO volt?
Előzmény: Törölt nick (8731)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.15 0 0 8731
DAO - egész lemez írása egy menetben
TAO - sáv írása egy menetben

Többmenetes írásnál ezért nem tudsz választani DAO-t, hiszen még azt sem tudod (elméletileg), miböl is fog állni a lemez.

Én összegyüjtöm egy lemezre valot mp3-at, készitek belöle egy *.iso vagy *.nrg filet, azután DAO-ban felírom a szédére.

Többmenetes írást csak backupolásra használom, és így is csa RW-én.

Előzmény: fegaf (8730)
fegaf Creative Commons License 2004.05.15 0 0 8730
Valaki elmagyarázná a különbséget DAO és TAO között? A Nero többmenetes cd-nél csak a TAO-t engedi. Csak az egymenetesnél lehetne választani. Akkor most hogy is kellene mp3 adat cd-t írnom? Bár eddig többmenetesként írtam és mostmár nem írok át több tucat cd-t. De a többit esetleg nem "rontanám" el.
Macimedve Creative Commons License 2004.05.13 0 0 8729
Nekem olyan tapasztalataim vannak a dologgal hogy:

Egyes új, gyors lemezek lassan írva (1X) hajlamosak pattogni lejátszás közben vagy a régebbi autós fejegységem nem vagy csak igen nehezen tudja őket lejátszani. Ha 4x írom, akkor a pattogás nem jelentkezik, és a lejátszó is könnyebben boldogul vele. (íróim: Yamaha 8824SCSI és egy vadi új Plextor (4-52-ig ír) Utoljára Verbatim Super AZO 48x (Atip szerint Mitsubishi Chemicals Type 3, doboz szeirint pedig Made in China) lemezekkel kísérleteztem. 4x írva mindkét írón) gond nélkül műkodött a dolog, bár a régi fejegység érzehetően lassabban azonosította a CD-t mint a gyáriakat vagy a régebben (1-2 éve) lassan írt lemezeket. (A másik, viszonylag új fejegységemnél nem érzni a különbséget)
Sajnos 1x írva (ilyet csak a Yamaha tud) nem volt hibátlan a dolog (pattogott + a régi cucc precekig kergette a lemezt, mielőtt elkezde volna lejátszani.... ) Ellenőrzésképpen írtam a Yamahán 1x egy "lassú" Primediscre, úgy minden hibátlan lett....

Előzmény: whis (8727)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 8728
Szervusz whis!

Igaz lehat az, de figyelembe kell venni, hogy ez a számított élettartam.

Van még egy másik számított érték, hogy 10 év elteltével kutya nem fogja öket perelni, amennyiben tönkremegy a szédélemezük, ui épeszü ember a fontos dolgait, amiket mondjuk időnként használja, ha szédére menti, akkor ugyis rotálja. Magyarán, mindig egy ujjab szédére kerülfel ua az a tartalom.

A legrégebben írt szédém 2000-es (vírusos játékok vannak rajta :), és még olvasható, de nagyon "kifakulva" (olyan mint egy napon megsárgult papirdarab :) néz ki. Nem hiszem, hogy kibirna még 16 évet.

Előzmény: whis (8727)
whis Creative Commons License 2004.05.13 0 0 8727
Macimedve, az Imation lemezei 1-48x illetve 1-52x compatible feliratosak. De a FujiFilm CD-R sem írja, hogy nem lenne jó 1x írásra. Igaz, kipróbálni nem tudom, mert a Plexen csak 4x a minimum.
A múltkor láttam az Emtec-nek írható lemezét, amire az volt írva, hogy 20 év élettartam. igaz (lehet) ez?

Más: videós kérdésem lenne: avi-ból hogyan s mivel tudnék VCD-t (mpeg-et) gyártani?
8-)

Előzmény: Macimedve (8688)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2004.05.11 0 0 8726
Bocsesz, nem akartam én lecseszni senkit ! :) Ne érezd magad megsértve; én csak azt hittem, hogy ez "az első talákozás a számítógéppel" esete volt... ;o)

Semmiképp sem az író hibája. Mindenesetre a Nero-ból érdemes letölteni a legújabbat, és ingyenesen upgrade-elni (akár 5-ös akár 6-os verziószámú).
A másik: telepíteni kell a Nero Image Drive-ot (a csomag része), majd a Nero-ban kimenetnek nem az írót kell megadni, hanem az 'Image recorder'-t. Amikor megvan, akkor az elkészült image-et ('lemezképet') be kell tölteni az Image Drive-ba, és ugyanúgy lehet használni, mint egy fizikai cd/dvd-rom-ot; tehát meg le lehet hallgatni, hogy mi készült el.
Ha így is el van cseszve a dolog, akkor jelentkezz újra, és megpróbálunk továbblépni. :o)

Fontos ! Ne a Nero Express-t használjátok, hanem a Nero-t, és az Audio compilation-be húzgáljátok be az mp3-akat, majd íráskor a 'Burn' fülön a 'Finalize CD' opciót, és a 'Write method'-nál 'DiscAtOnce'-ot feltétlenül kattintsátok be írás előtt, akár az 'Image recorder'-re írtok, akár az íróval lemezre.

Előzmény: Törölt nick (8723)
Macimedve Creative Commons License 2004.05.11 0 0 8725
Mondjuk próbálkozni újraírhatóra szokott az óvatos ember gyereke....
Előzmény: Törölt nick (8721)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.11 0 0 8724
Szervusz Matiz!

Kérlek add meg az írod típusát, milyen progikat haszhálod, milyen ACPI van fenn, milyen windowson.

Előzmény: Törölt nick (8721)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.11 0 0 8723
Az iró egy LG, a hozzá adott eredeti Nero-val eredeti Windows2k oprendszeren próbáltunk NEM MÁSOLÁSVÉDETT CD-t MÁSOLNI, egyszerű mp3-akat (amit máshol sikeresen felírtunk) írni audio CD-re. Pontos verzíószámot fejből nem tudok, lévén 70km-re vagyok a szóban forgó masinától. Másolásról szó sem volt (eddig)...
Előzmény: Zolcsi Baba (8722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!