Egy adott jeleneten (filmrészlet) a kulcsképek alkalmazásával tudod megoldani, hogy a jeleneten belül vágás nélkül tudj a sebességen változtatni általad meghatározott pontok között.
Ez úgy működik, hogy az adott jelenethez hozzáadod a megfelelő videoeffektust, majd annak paraméterei közt bepipálod a kulcsképek alkalmazása jelölőnégyzetet. Majd a kurzort az idővonalon ahhoz a képkockához állítod, melytől kezdve szeretnéd a sebességét megváltoztatni, ezután kattintasz a "hozzáad" gombra, itt lesz a második kulcskép kocka, (az első a jelenet első képkockája) állítasz a sebességértéken, vagy más effektus esetén bármely más paraméteren. Majd a kurzort az idővonalon ahhoz a képkockához húzod, ahol ismételt változást szeretnél, pl. visszaállítani az eredeti sebességet, és ismét a "hozzáad" gombra kattintasz ezen kiválasztott videoeffektus párbeszédpanelén, majd megváltoztatod a sebességet a kívánt értékre, és készen vagy.
De azt tudnod kell, ha van egy viszonylag hosszú jeleneted, melynek egy részletén szeretnéd csak végrehajtani az effektust, pl. gyorsítást, ha ezen módon csinálod, akkor a teljes jeleneten el kell végeznie a programnak a kiszámítást, ami hosszadalmas lehet megfelelő videokártya nélkül.
Van egy gyorsabb út is a végeredményhez:
Az adott jeleneten a kurzort az idővonalon ahhoz a képkockához állítod, amelytől kezdve gyorsítani szeretnéd, majd nyomsz egy "insert" billentyűt, ez az adott ponton kettéosztja a jelenetet. Majd a kurzort ahhoz a ponthoz viszed, ahol be szeretnéd fejezni a gyorsabb mozgást, és vissza szeretnél térni a normál sebességhez, majd ismét "insert" gomb, itt ismét kettéosztod a jelenetet. Ekkor az a rész, amelyet gyorsítani szeretnél, már egy önálló jelenet, és az effektus alkalmazásakor már csak ezen a rövidebb részen kell a programnak a számításokat elvégezni.
Éppen erre gondoltam, miután a hozzászólást elküldtem. Egy kicsit körülményes megoldás, de a célt eléred vele.
Még annyi, hogy ne "vissza" gombnak állítsd be, hanem "normál" gombnak, és a jelenet beállítása legyen az intro video kezdete. Ha nem akarja betenni a jelölőt az intro elé, akkor tegyél be az intro elé egy fekete, vagy fehér képet (tetszés szerint), abból átmenettel induljon az intro, és a jelölőt tedd az átmenet elé röviddel.
csak azért kell h visszamenjen h ha valakinek meg akarom mutatni mert így elvileg összesen 1x játszaná le és soha többet. de tettem egy visszagombot amire ráutaltam az 1.videót szóval így jónak kell lennie majd hnap lekonvertálom és kiderül :)
Hiszen ha megnyomod a menü gombot, akkor a menühöz ugrik vissza, és nem a menü előtt lejátszandó képsorok elé. Ez így teljesen normális.
De miért kellene, hogy a menühöz való visszaugrásnál mindig játssza le az intro videot is? Nem lenne idegesítő egy idő után? Perszeb 20 másodperc nem sok, de gondol el, van úgy, hogy az intro akár 40-60 mp. Abból bőven elég egyszer, az elején.
Amúgy ha kiveszed a lemezt, netán még le is kapcsolod a lejátszót, majd újra be, beteszed a lemezt, akkor ismét az intro videoval kellene kezdenie a menü előtt. De elégnek kellene lennie annak, hogy lemez ki, tálca becsuk, kinyit, lemez ismét be, lejátszás. Így az intro videoval kellene indulnia.
megoldódott, neroval kiírtam, de most meg az a gond h ugye video megy, 20mp után bejön a menü, választok egy jelentetet és megy a film, de a legelejére nem tudok visszamenni mert ha megnyomom a lejátszón a menü gombot akk a menübe megy ugye és nem lehet előcsalogatni a menü előtt induló videot. hiába kapcsolom ki a dvd lejátszót, vagy veszem ki a dvd-t már nem hozza be a menü előtti videót mert ugye úgy van programozva h a menü az 1. de az én esetemben a menü előtt 1 video van. ezt kéne még megoldani.
Mivel írtad lemezre? A Pinnacle írta, vagy elkészíttetted vele a mappát, majd NERO-val, vagy más programmal ráégetted a lemezre?
Ez sem mindegy. Jártam úgy, hogy másnak elkészített anyagot leellenőrizendő betettem a saját lejátszómba, szépen ment minden, majd jött a visszajelzés, hogy az asztali lejátszó nem játsza le a lemezt. Betettük még két másikba, azok sem játszották le. Ezt a lemezt a Pinnacle égette. Ugyanaz az anyag a NERO-val írva gond nélkül ment minden lejátszón. Uganis ha a Nero expresszel írsz, kiválasztva a "DVD video fájlok írása" opciót, figyeld meg, az írás parancs kiadása után, az ablakban, ahol az aktuális folyamatokat kiírja, lesz egy olyan lépés, hogy "DVD video módba lépés a lejátszókkal való maximális kompatibilitás érekében", vagy valami hasonlót ír, de ez azt jelenti, hogy a NERO tud valamit a DVD írásról, amit a Pinnacle nem. Azóta a Pnnacle csak a mappát készítheti el. Sőt, ha kétrétegűre kell az anyag, akkor még azt sem. Talán a 15-ben már orvosolták a problémát, de ezt nem tudom.
Hát ami hibát elkövettél, az tipikus, de nem is gondoltam rá. Ha egy fájl hiányzik neki, amit a projekt tartalmaz, de nem találja, akkor vagy meg kell neki mutatni az elérési utat, vagy ha nincs meg, akkor a projektből is törölni kell, vagy jön az előbbiekben bemutatott hibajelenség.
na megnéztem és nem jól játsza le a menüt rossz sorrendben játsza le az asztali dvd lejátszó. de számítógépen jól lejátsza. am sz.gépen működik a menü és a menüpontokra is rá lehet kattintani dvd lejátszón nem tudok egyik menupontra se rámenni. pedig csodálom h a dvd lejátszóban nem jó, ugyanis usb-s is szóval kéne támogatnia mert gondom ez már elég fejlett lejátszó.
na már konvertál :)))) rájöttem, pedig kézenfekvő volt csak figyelmetlen vtam... mégpedig az volt hogy a film alatt egy zene bent volt de az az eredeti helyéről kitöröltem a vinyón, de mikor indult a pinnacle akk kérdezte h hol a zene és rámentem h skip csak ugye a film alol is ki kellett törölni mert keresete. a menüs dolgot meg úgy oldottam meg ahogy javasoltad az insertes módszerrel, majd lekonvertálja aztán meglátjuk, reméljük jólesz.:)
Azzal a 00.m2v fájllal van valami gondja. Ez a render mappában van. Az a pirossal írt szöveg az elérési útja.
Első körben megkeresném ezt a fájlt, és törölném, majd hagynám, hogy újraszámoljon.
Másik lehetőség: projekt mentése másképp. Ekkor minden, a filmben alkalmazott szűrőt, effektet, átmenetet újra ki fog számítani, és talán az a 00.m2v fájl nem lesz hibás.
Harmadik megoldás, ami valójában ugyanazt jelenti, mint az előző, csak más úton jutsz oda: a timeline-on mindent kijelölsz, majd másolsz. Nyitsz egy új projektet, majd beilleszted, Ekkor éppúgy mindent újra fog számolni.
Persze ettől még nem biztos, hogy megoldódik a gond, mert lehet, hogy valamelyik jelenetnél túl nagy számban, vagy olyan kombinációban alkalmaztad a szűrőket, effekteket, hogy nem képes megbírkózni vele.
Fájlba sem konverátlja le?
Ezt a hibaüzenetet mikor írja? Röviddel azután amint okét nyomsz neki, hogy csináljon DVD-t, vagy annak a műveletnek a végén, amikor már a végleges fájlt írja?
Köszönöm Péter megpróbálom! egy utolsó kérdés: mindent megcsináltam több órás munka és most nem akarja lekonvertálni semmilyen formátumban:( mi lehet a gond? küldök egy képet is hátha segít. nagyon köszi
azt a videot, melyet a menü alatt láttatni szeretnél, a huszadik másodpercnél (tehát annál a képkockánál, ami után a következő képkocka már a menü) kettéosztod,
(amikor a timeline kurzor a 20. másodperc fölött van, nyomsz egy "Insert" gombot a billentyűzeten, és a jelenet kettéosztva)
majd a video első felét az átfedő sávról felviszed a fő videosávra a menü elé. Ezzel tulajdonképpen mindennek ugyanúgy kell kinéznie, mint az előző megoldásnál, de remélhetőleg úgy fog működni a lejátszóban, ahogy kell.
Talán nem ide illik ebbe a topicba, de mivel ugyanaz a gyártó és máshol nem találok fórumot, gondoltam megkérdezem. AVID STUDIO-t használok, és gond van a hanggal. Amíg sztereóban tevékenykedem, addig minden oké, de ahogy átkapcsolok 5.1-be, néha elmegy a jobb csatorna. A dologban az az érdekes, hogy néha jól szól, tehát megvan mind a jobb, mind a bal oldal, máskor meg csak a bal oldal. És persze a kész DVD-n is ugyanez a helyzet. Újabban még érdekesebb jelenség állt elő. A fő videó sáv mellé, egy teljesen másik sávra csak hangot tettem, egy amolyan kommentár féle, több darab wav fájlból. Amikor megszólal a másik sáv hangja, a fő videó sávon szintén megjelenik ez a hibajelenség. Ezt viszont sztereóban is csinálja, de leginkább 5.1-ben. Valamilyen Realtek Audió cucc van a gépben, asszem alaplapra integrált vagy mifene, de 5.1-es, tehát elvileg kellene tudnia. Win 7 64-bit ultimate op rendszeren fut az egész. Nem hiszem, hogy op rendszer függő lehet, mert XP-n az előző cucc (Pinnacle Studio 12) ugyanezt csinálta. Lehet, hogy a hangkártyával van valami gond?
lenne még1 kérdés. az alapján csináltam mindent ahogyan GPter mondta és jó is lett, csak konvertálásnál rosszul csinál vmit. ugyanis ez a sorrend a programban mikor lejátsztom:1.megy a video, 2.megjelenik a menu a videon, 3. elindul a film ha nem választunk manuálisan a menüből. ehelyett mikor lekonvertálja és elindírom asztali lejátszón akkor elindul a video és mikor meg kéne hogy jelenjen a menü akkor a film indul el, fizikailag ottvan a menü-s rész a VOB fájlok között csak ott valahogy más lesz a sorrend szóval nem abban a sorrendben játsza le ahogyan kellene. ötlet?
Azt a videot, mely a háttere lesz a menünek, beilleszted az átfedő videosávra, majd a huszadik másodpercénél beilleszted a menüt a fő videosávra. A menüszerkesztőt megnyitod, és beállítod háttérnek, hogy átlátszó legyen. Ezt úgy tudod megtenni, hogy nem a színt, nem a fotót, hanem a pepita négyzetet jelölöd be. Majd nyomsz egy OK. gombot, és visszatérsz a timeline nézethez.
Pinnacle studio ultimate 15.0.0.7593 van a gépemen. A kérdésem az lenne hogyha menüt csinálok és a menü hátterének egy videofájlt alkalmazok akkor az hogyan lehet beállítani hogy pl 20mp után jöjjenek be a menüpontok a menüben és ne rögtön induláskor? Egyáltalán lehet ilyet ?köszi mindenkinek előre is
Ha bármelyik video-hang vágó szoftvert úgy akarjátok használni mint a profik, akkor lehet ez kell nektek! USB-n keresztül kapcsolódik!
Nekem már nem kell, felszámolom stúdiómat, nem strapáltam le!!!! Mindegyik gomb és a jog korong mindegyik poziciója programozható, bármilyen programhoz! és ediusssal használtam, 50-60 szoftverhez van presetje, ami utólag személyre szabható, vagy készithető teljesen új beállitás is, a felső gombokban a matricák cserélhetőek, bár az egyik gomb átlátszó takarója elveszett... ennyi az össz hibája!
feltettem vaterára, akit érdekel ott nézheti... amig nincs licit rajt vaterán kivül is, licit utána csak vaterén keresztül!
DVD-t készítek a Pinnacle Studio 15-el. A comic book 16x9-es menüt választottam. A jelenetválasztásnál az 1. jelenetnek csak képe, míg a 2. jelenetnek csak a címe. A 3. jelenetnél kép és cím is van. Hogyan lehet megoldani azt, hogy az 1. és a 2. jelenetnek is legyen képe és címe is, úgy mint a 3. jelenetnek?
Pinnacle-nél ez a probléma akkor szokott előfordúlni, ha rosszúl számolja ki a dvd-t, ott ez úgy szüntethető meg, hogy az ember megkeresi a render mappát és abban a file-okat kitörli, majd elindítja a studiót és gyorsan elindítja a kiszámolást csökkentett módban lemezre írás nélkűl. Majd a kész video ts file-t egy power dvd-ben leelenőrzi ha kiváncsi rá, ha nem akkor ha ksz a kiszámítás, lehet dvd-re kiírni.
Movie-ban nem tudom mi lehet, de lehet, hogy hasonló.
Tudnátok segíteni alábbi problémámmal kapcsolatban:
megszerkesztettem a videót Make Movie menüpont alatt készítenék belőle DVD-t, de a menük készítésénél eltűnik a kép és helyette csak egy homogén, zöld kép jelenik meg.