inkább támogatják Románia EU tagságát, mint a magyarságot
Én pont fordítva látom - sokan a romániai magyarság miatt támogatják Románia mielőbbi EU tagságát (ha jól emlékszem, valamikor ovi is ezzel érvelt), anélkül, hogy bármi más szempontot egyáltalán mérlegelnének.
Ennek még nagy ára lesz. Ezzel egyetértek
Mire lesz az jó, ha nemcsak nyugatról, de keletről is veszélyben leszünk? Ezt pedig végképp nem értem. Szerintem nem vagyunk veszélyben, sőt!
Igen, ez a baj, hogy vannak, akik szeretnék Románia azonnali EU - tagságát, de például a kettős állampolgárságot nem. Kérdem én miért jó Románia 2007 - es tagsága, ha: - még a mostani lehetőségeket sem akarja kihasználni a magyar vezetés. Hiszen Romániában is törvényesség van, ha nagyon ragaszkodnának az autonómiához a románok kénytelenek lennének megadni. - Magyarország sem tud élni az EU - ból adódó lehetőségekkel. Mire lesz az jó, ha nemcsak nyugatról, de keletről is veszélyben leszünk? Csak egy példa, épülnek az autópályák kelet felé, nagyon drágán. De arra senki nem gondol, hogy ha a határig kiépítik ezeket, akkor gyakorlatilag Romániának építünk autópályát? Nézd meg a térképet miért jó a 90% - os román többségű Arad megyébe utat építeni? - sajnos sokan valami nagyon felvilágosodottnak tekintik magukat és az egyesült Európa eszméje miatt inkább támogatják Románia EU tagságát, mint a magyarságot. Ennek még nagy ára lesz.
>>másrészt rophadt kínosnak érzem magam, hogy ezzel a véleményemmel egy táborba kerülök az ideíogatok jelentös részével.
Én is túlzottnak tartok néhány véleményt. Nem is értem, hogy ez mire jó. Ha Magyarországnak valami oka lenne haragudni a muszlimokra és képes lenne megvédeni a területét, akkor megérteném.
>>Az egyik a borzasztó elmaradottság Isztambult/Ankarát/turistatelepeket elhagyva. Kell ez nekünk?
Ráadásul Törökország nem is Európa, akkor Kínát miért nem akarják felvenni az EU - ba? Elég baj lesz Románia és Bulgária csatlakozásával és most azt mondják, hogy 15 év múlva Szerbia is csatlakozhat. Azokkal is lesz elég gond.
>>Miért, mi lenne, ha a Nyugat tudna ezekről a dolgokról? Ha tudná, hogy Iránban hány ayatollahot tartanak fogva, hányat mérgeztek meg, kínoztak meg, mi lenne?
Ezt nem hiszem. Irán jogállam. Még a Sah idejében előfordulhatott ilyesmi, de nagyon ritkán és nem ok nélkül.
Ugye? Azt kell keresni,ami összeköt, nem azt ami elválaszt. Felőlem lehet arab filozófus, orvos szobor, Atatürk, esetleg Komeini és Sah szobor/utca együtt a megbékélés jegyében, de Szulejmán nem.
Budapesten és Magyarországon, is van Gül baba türbe, most nem jut eszembe, hogy ki volt az utolsó török pasa Budán, de neki is megvan a sírja, Török utca, arab intézet, török temető, dzsámi és minaretek.
>>Elég lett volna az is, ha egyszerűen bocsánatot kérnek, mint a pápa az ezer évvel ezelőtti keresztes háborúkért...
Ha jól emlékszem a Pápa nemcsak bocsánatot kért, de meg is bocsátott a keresztények ellen elkövetett bűnökért.
>>de a muszlimok valahogy azt hiszik, arab, török, perzsa egykutya, hogy tőlük mindenért elnézést kell kérni, nekik soha, senkitől, semmiért, hiszen ők a mindennél felsőbbrendű iszlám szerint cselekednek.
Ez nem olyan egyszerű, mert ki kérjen bocsánatot? A törökök? Ők világi állam. Az irániak? Ők még harcoltak is a törökökkel. Így végig lehetne menni az összes muszlim országot, sehol sem találnánk felelőst. Muszlim pápa meg nincs.
"És természetesen erről IS kizárólag a judeoplutokrata ármány tehet, meg az usákok mohósága. Ja, meg még a keresztesháborúk, ezt ki ne felejtsük. (a magamfajták, ofkórz) "
Ne becsüld túl magad vayg a Nyugatot. Erről a muszlimok tehetnek.
"Ha 943-szor bocsánatot kérek az álnok miatt, természetesen a porban hasalva, akkor elégedett leszel?
Nem akarom, hogy bocsánatot kérj; én sem fogok amiatt a török apa miatt, aki elrabolta Mo.-ról a fiát.
"még időnként olyasmikre is oda szokott figyelni, mint az emberi jogok. Már, ha nem Kína vagy az aktuális stratégiai szövetséges a sáros az ügyben. Mert akkor marad a sajtó, a kormányok legföljebb sajnálkoznak és szomorúan csóválják busa fejüket. "
Azért ez ugye egy picit okot ad az elekeseredettségre?
atombomba? Biztos. Meg az olaj. Ugye már Észak-Korának is van, de épp a múlt héten hallottam a hírekben, hogy Washington "megnyugtatta" Phenjant, nem támadja meg, csak szépen megkéri, inkább ne legyen neki. Édes.
""...örülnék, ha az ő tanaik terjednének jobban,... ... aligha lesz ez egyhamar, mert a siráziaknak nincsn pénzük... De erről már nehogy a "magamfajták" tehessenek!
"
mm, ki beszél itt paranoiáról akkor?
Na, amennyiben nem ajánlod fel, hogy levizsgázol helyettem holnap, és addig én itt írogatok, elmegyek tanulni. Majd jövök.
"Nem tudsz semmit egy vallási kisebbség belügyeiről. És akkor mi van?" Semmi különös. A Napfaló Kockás Krokodil egyházában dúló "Bivalyt vagy rizst?" dogmatikai tipródásról sem tudok semmit. A különbség annyi, hogy ők nem egy 1.2 milliárdos, erősen és (az általam követhető régiókban) igencsak erőszakosan terjeszkedő az én értékrendem meghatározó elemeivel homlokegyenest ellenkező elveket TERJESZTŐ társaság marginális részei.
"...maga akarta, hogy így legyen, éppen a magadfajták miatt. Kösz. Én is szeretlek!
"Nincs szüksége arra senkinek, hogy néhány iszlámgyűlölő fazon itt élvezkedjen a Nyugaton, hogy a muszlimok egymást is ölik." Kac-kac! Így aztán élvezkedés céljából kénytelenek beérni (a magamfajták, ofkórz!) az irakból naponta érkező híradókkal. Itt egy síita egy szunnita mecsetet, ott egy szunnita egy síita cukrászdát küld föl Allah lábaihoz lehetőleg minél több deddel a fedélzeten. És természetesen erről IS kizárólag a judeoplutokrata ármány tehet, meg az usákok mohósága. Ja, meg még a keresztesháborúk, ezt ki ne felejtsük. (a magamfajták, ofkórz)
Volt itt egy Parano Ida (excusat?) nevű fazon, az épp elég ilyen topicot nyitott egy időben." Már megbocsáss, erre föl én most hova defekáljak? Ha 943-szor bocsánatot kérek az álnok miatt, természetesen a porban hasalva, akkor elégedett leszel?
"...amikor arról kérdezzük őket, mi volt ott és mit tettek velük, nem beszélnek róla." És ezek után miért az én hibám, ha az egészről semmit sem tudok? " Nem kívánnak Bush és bandájának a "mártírjai" lenni, akik majd ürügyet szolgáltatnak Irán megtámadására." Sajnálom, hogy ennyire rádragadt ez a paranoia. Ha Iránt támadás fogja érni, az kizárólag az atombomba-projekt miatt lesz. És AKKOR helyénvaló lesz.
" Miért, mi lenne, ha a Nyugat tudna ezekről a dolgokról? Ha tudná, hogy Iránban hány ayatollahot tartanak fogva, hányat mérgeztek meg, kínoztak meg, mi lenne? Sajnálnátok őket? Aligha, hiszen ők is muszlimok, a feleségeik meg tetőtől-talpig feketében vannak. Érdekli ez a Nyugatot. Max. ürügyre, azt pedig nem akarnak adni." Érdekes, mennyire el tudja venni a józan ítélőképességet a "bebújok egy bunkerba és mindenre lövök ami mozdul, mert TUDOM, hogy mindenki meg akar engem ölni" mentalitás. Képzeld, a "Nyugat" (USA) túl azon, hogy állandóan ármánykodik, neokolonializál, kulturagresszál és atombombával fenyegetőzve kényszeríti rá mindenkire a cocacolát meg a bigmeket, ráerőlteti az amúgy kizárólag Bachot , Mahlert és Sztravinszkijt hallgató művelt népekre a valóvilágot, a csáknorriszt meg Győzikét, még időnként olyasmikre is oda szokott figyelni, mint az emberi jogok. Már, ha nem Kína vagy az aktuális stratégiai szövetséges a sáros az ügyben. Mert akkor marad a sajtó, a kormányok legföljebb sajnálkoznak és szomorúan csóválják busa fejüket. És én éppen magasról teszek rá, hogy egy adott kultúrához tartozó nőszemély ünnepi ruhatára két karkötő es egy strucctoll-é avagy egy földigérő fekete klepetus. Egészen addig, amíg a mocskos galabijába burkolózott kamasz goromba megjegyzések mellett le nem köpi a nyárhoz öltözött nejemet - Amszterdamban!
"Wainn biztosan ismeri a "fitna" szót. " És? Vajon a mirminyó (mürminüo) szót is ismeri?
"...örülnék, ha az ő tanaik terjednének jobban,... ... aligha lesz ez egyhamar, mert a siráziaknak nincsn pénzük... De erről már nehogy a "magamfajták" tehessenek!
Szeretném egyszer lefordítani egy könyvét, de azt hiszem, ez csak álom marad." Kár.
"...szép ország, sok magyar turista jár arrafelé, szeretik a külföldieket is... " És még 150-180 országban szerte a világon. Nekem még a környező országokban is van sok restanciám, esetleg, ha kicsit nyugalmasabb lesz a helyzet a Szentföldre elmegyek.
...Miért, hány muszlimot ismersz, aki támogatta az erőszakot, mígcsak meg nem ismerkedett ayatollah Sirázi tanaival? Jaj, nehogy válaszolj, kérek, ez is költi kérdés, persze, hogy egyet se. Én igen. Hálistennek. Szerencsés ember vagy. Én eddig csak a Hulahula féle szemellenzőssel találkoztam.
Nem tudsz semmit egy vallási kisebbség belügyeiről. És akkor mi van?
Szeyid Sirázi családtagjai, de az ayatollah is, amikor élt, maga akarta, hogy így legyen, éppen a magadfajták miatt. Nincs szüksége arra senkinek, hogy néhány iszlámgyűlölő fazon itt élvezkedjen a Nyugaton, hogy a muszlimok egymást is ölik. Volt itt egy Parano Ida (excusat?) nevű fazon, az épp elég ilyen topicot nyitott egy időben.
Szeyid Mohamed Rida Sirazi és Szeyid Murtada Sirázi megjárták az iráni titkosrendőrség börtöneit, de amikor arról kérdezzük őket, mi volt ott és mit tettek velük, nem beszélnek róla. Nem kívánnak Bush és bandájának a "mártírjai" lenni, akik majd ürügyet szolgáltatnak Irán megtámadására. Miért, mi lenne, ha a Nyugat tudna ezekről a dolgokról? Ha tudná, hogy Iránban hány ayatollahot tartanak fogva, hányat mérgeztek meg, kínoztak meg, mi lenne? Sajnálnátok őket? Aligha, hiszen ők is muszlimok, a feleségeik meg tetőtől-talpig feketében vannak. Érdekli ez a Nyugatot. Max. ürügyre, azt pedig nem akarnak adni. Wainn biztosan ismeri a "fitna" szót.
tudod, mit? Én is örülnék, ha az ő tanaik terjednének jobban, mert sosem ismertem békésebb embert, mint a Siráziakat: gyűlölik az erőszakot, a Hezbollahot, az öngyilkos merénylőket, mindent, amir ROSSz. De aligha lesz ez egyhamar, mert a siráziaknak nincsn pénzük. Őket még Irán kormánya sem támogatja-sajnos Khameneiéknek a Hamasz jobban tetszik:((
Szeretném egyszer lefordítani egy könyvét, de azt hiszem, ez csak álom marad.
"Ismerd meg az iráni ellenzéket!" Ezt hogy gondolod végrehajtani? Utazzam oda és keressem meg őket? Aztán majd ki fogja hazahozni a maradványaimat? "
Csak retorikai fogás volt. "Ime, bemutatom az ellenzéket!"-ilyesmi. NE utazz oda, minek tennéd? amúgy szép ország, sok magyar turista jár arrafelé, szeretik a külföldieket is.
""De igen, arabul "jártatta a száját", mert az arabokat kell meggyőzni arról: nem az a megoldás, ha miszlikbe robbantja magát egy piactéren, sem az, ha ennek örül." Ahhoz képest nem túl nagy a hatása.
"
Miért, hány muszlimot ismersz, aki támogatta az erőszakot, mígcsak meg nem ismerkedett ayatollah Sirázi tanaival? Jaj, nehogy válaszolj, kérek, ez is költi kérdés, persze, hogy egyet se. Én igen. Hálistennek.
"Talán annyi is elegendő volna, ha a MOSZLIM VILÁGBAN lenne nagyobb hatása. "
ezzel egyetértek. Nagyon szeretném, ha így lenne. Legalábbis elsőnek a síiták között.
"A Sirazi ayatollahok és néhány hozzá közel álló más ayatollah eleve NEM tartja kötelezőnek az állam és a vallás eggyüttlétét, így nem vállalnak politikai tisztségeket sem. Így a Nyugat NEM fogja őket megismerni, mivel életük nagyrészét a saját házukban töltik, könyveket írnak a hitről és midnenféle téged NEM érdeklő dologról, ráadásul a fenti állásfoglalásuk miatt rengeteg bajuk van az Iráni HIVATALOS papi renddel, akik megpróbálják elhallgattatni őket." Meglepve olvasom. De ugye azért nem ENGEM hibáztatsz, hogy az átlagos euroatlanti újságíró számára érdektelen néhány marginális iráni ayatollah és egy sort sem közölnek róluk?
"Továbbá-megint nagy örömödre-ők NEM térítenek senkit, inkább a qulity, tudod, mint a quantity, így nem érdekli őket, vajon Mo.-n, vagy máshol ismerik-e őket, ők a már meglévő muszlimok jobbításával vannak elfoglalva." Ez számomra egy csöppet sem öröm, sőt! Szívesebben venném, ha az európai új luxusmecsetek építése helyett a szunniták is inkább ismerkednének a fentiek tanításaival pláne, ha még ennek hatására meg is térnének és ők is az erőszakmentességet propagálnák - NEM CSAK KIFELÉ!
"De ha valaha alaklmad lesz síitával beszélni, kérdezd meg bátran, mit gondol róluk: tudni fogod, hogy ha jó véleménnyel van róluk, akkor jól gondolkozik, ha utálja őket, akkor valószínűleg nem szimpatikus." Ismeretségi körömben nem hemzsegnek a síiták. Pár szunnitát ismerek.
"Nem az ismertség tesz valakit jóvá vagy rosszá. Mi mind ismerjük ezeket az embereket és ez a fontos." A túlzott szerénység néha lehet nagyobb bűn a gőgnél. A mai világban pedig a legjobb bor is a pincében pimpósodik meg reklám nélkül.
"Viszont szeyid Sirázi nemcsak jártatta a száját, hogy "elítélem", hanem olyannyira elítélte, hogy az iráni titkosrendőrség megölette, a családtagjai pedig-ők is nagyayatollahok-Kuvaitban vagy Nyugaton élnek." Ahhoz képest valahogy nincsenek teli az újságok a történetével. Ez kinek a hibája? Egy (talán igaz se volt) Korán-gyalázás ürügyén százmilliók randalíroznak az utcán, egy ilyen érdemdús férfiú meggyilkolásán meg símán napirendre tér a (moszlim) világ...
"Ismerd meg az iráni ellenzéket!" Ezt hogy gondolod végrehajtani? Utazzam oda és keressem meg őket? Aztán majd ki fogja hazahozni a maradványaimat? Ugyebár itt ebben a szörnyűséges gyaur fertőben már világraszóló atrocitás, ha egy itt élő moszlimot kicsit körbejár a NBH, miután az illető bankszámláján néhányszáz millió dollár keresztülvándorol terrorista szervezetek irányába. Szerinted hány napig mardnék életben, ha csak tizedannyi kritikát fogalmaznék meg Iránról, mint Bagdadi effendi MO-ról?
"De igen, arabul "jártatta a száját", mert az arabokat kell meggyőzni arról: nem az a megoldás, ha miszlikbe robbantja magát egy piactéren, sem az, ha ennek örül." Ahhoz képest nem túl nagy a hatása.
"Persze, ha szerette volna, hogy egy H-Turul nickű valaki jó véleménnyel legyen róla, biztos lefordíttatta volna magyarra, de őt Allah érdekelte, nem te. Sorry." Talán annyi is elegendő volna, ha a MOSZLIM VILÁGBAN lenne nagyobb hatása. Ami meg engem illet? Tudod, mit neki Hekuba és mit ő Hekubának... Én sem bököm tökön magam ha Hulahula nem a kedvencei között tart nyilván.
"Az iszlámban nincs egyházi átok vagy semmi hasonló, egy muszlim sem tagadhatja ki a másikat a hívők közösségéből."
Ez engem is érdekel, kifejtenéd? Nem magamról beszélek, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy néhány száz magyar vagy sámi muszlim miként vélekedik rólam, de már régóta sokszor hallom, hogy a mecsetekben Mo.-n rendszeres a takfír, illetve vannak-magukat szunnita muszlimnak valló emberek-, akiktől a közösség "eltiltja", esetleg "figyelmezteti" a tagjait.
Persze, amr bilmarouf, tudom, mi az, de azért ezek az esetek mintha cáfolnának.
A Sirazi ayatollahok és néhány hozzá közel álló más ayatollah eleve NEM tartja kötelezőnek az állam és a vallás eggyüttlétét, így nem vállalnak politikai tisztségeket sem. Így a Nyugat NEM fogja őket megismerni, mivel életük nagyrészét a saját házukban töltik, könyveket írnak a hitről és midnenféle téged NEM érdeklő dologról, ráadásul a fenti állásfoglalásuk miatt rengeteg bajuk van az Iráni HIVATALOS papi renddel, akik megpróbálják elhallgattatni őket.
Továbbá-megint nagy örömödre-ők NEM térítenek senkit, inkább a qulity, tudod, mint a quantity, így nem érdekli őket, vajon Mo.-n, vagy máshol ismerik-e őket, ők a már meglévő muszlimok jobbításával vannak elfoglalva.
De ha valaha alaklmad lesz síitával beszélni, kérdezd meg bátran, mit gondol róluk: tudni fogod, hogy ha jó véleménnyel van róluk, akkor jól gondolkozik, ha utálja őket, akkor valószínűleg nem szimpatikus.
Nem az ismertség tesz valakit jóvá vagy rosszá. Mi mind ismerjük ezeket az embereket és ez a fontos.
Viszont szeyid Sirázi nemcsak jártatta a száját, hogy "elítélem", hanem olyannyira elítélte, hogy az iráni titkosrendőrség megölette, a családtagjai pedig-ők is nagyayatollahok-Kuvaitban vagy Nyugaton élnek.
Ismerd meg az iráni ellenzéket!
De igen, arabul "jártatta a száját", mert az arabokat kell meggyőzni arról: nem az a megoldás, ha miszlikbe robbantja magát egy piactéren, sem az, ha ennek örül. ÉPersze, ha szerette volna, hogy egy H-Turul nickű valaki jó véleménnyel legyen róla, biztos lefordíttatta volna magyarra, de őt Allah érdekelte, nem te. Sorry.
Mondd, kedves Kauther, szerinted ezen vallástudósok eme módfelett dícséretes és követésre méltó állásfoglalását a moszlim utca moszlim népének hány százaléka ismeri? Tudod, az egyik legvisszataszítóbb dolog egyes hírneves moszlim tekintélyek részéről, hogy egyrészt (jellemzően a Kiskunlacházi Kanászkürt riportere előtt) angol v. francia nyelven nagynéha és erős mentegető körítéssel hajlandó elítélni a civilek elleni merényleteket, de ugyanezen tekintély ARAB nyelven jellemzően csak a Nagy Sátán, a Keresztesek és a Cionisták ármánykodását ecseteli drámai hangon.
Hacsek szerint pedig az pont a Csicsone. Sajo ideges lesz s azt mondja: "A Bodone bebeszel /idegessegeben meg teveszt is/ a bor ararol, a Csicsonenak harom lanya van, s mind a harom egy szoknyaban." S aki azt enekelte, hogy nem kell neki piros szoknya az a Schneider Palne volt. /"Jaj egy uj no, Schneider Palne"/ Miert nem kell neki? Mert mar van. Agnes pedig nem zsido /ja es nem is Petofi, hanem Arany/
Bocsika kedves Hulahula, de miért kellene nekem a cca. 180-220 angol ferdítés közül PÜNKT ezt a hármat elfogadnom? Netán azért, mert közülük kettőnek a neve némiképp arabosabbnak hangzik, mint Simon Róbert neve? Erősen ignorálom. Ezen az alapon idebökhetnéd ultima ratio gyanánt valamelyik szuahéli kiadást is.
De mesélj csak, még ebben az évezredben lehet arra számítani, hogy ÉRDEMBEN válaszolsz érdemi kérdésre? Hmm? Bodóné? (Mielőtt rákérdeznél, a magyar folklór szerint ő az, aki mindíg másról kezd beszélni, ha a bor árát kérdezik.)
Gondban vagyok, mert egyrészt nem tartom jó ötletnek, hogy Töröko. csatlakozzon az EU-hoz, másrészt rophadt kínosnak érzem magam, hogy ezzel a véleményemmel egy táborba kerülök az ideíogatok jelentös részével.
Töröko - szeretem, Isztambul nagy kedvenc, törökök kedvesek, jó a konyhájuk, stb. Igazság szerint két okból ellenzem a csatlakozásukat, de ezek között nem szerepel a vallás. Az egyik a borzasztó elmaradottság Isztambult/Ankarát/turistatelepeket elhagyva. Kell ez nekünk? A másik a leendö súlya az EU döntéshozó testületeiben. Szvsz nem áll Magyaro érdekében, hogy egy nagy, szegény országot felvegyenek az EU-ba, a források onnatól kezdve oda csordogálnak.
Sok vallástudós ítéli el az öngyilkos merénylőket. Ayatollah Sirázihoz közel álló vallástudósok a Hezbollahot Hezb Al-Saytánnak hívják, vagyis a Sátán pártjának, a merényleteket támogató Fadlallahot pedig őrültnek.
Szeyid Sirázi szerint az egyetlen út a Közel-Keleten a konfliktusok megoldásához a békés tárgyalás.
"Bizony azok, akik hitetlenek lettek, nem gazdagodnak meg vagyonukban es gyermekeik teren semmiben sem, azaltal ami Istentol jonne. /azaz semmi sem lesz hasznukra Istennel szemben!/ Es ok a pokol tuzenek nepe. Ok benne idoznek. /Koran, Imran nemzetsege cimu 3. szura, 116. aja/
Biztonsag kedveert nehany angol forditas:
YUSUFALI: Those who reject Faith,- neither their possessions nor their (numerous) progeny will avail them aught against Allah: They will be companions of the Fire,-dwelling therein (for ever). PICKTHAL: Lo! the riches and the progeny of those who disbelieve will not avail them aught against Allah; and such are rightful owners of the Fire. They will abide therein. SHAKIR: (As for) those who disbelieve, surely neither their wealth nor their children shall avail them in the least against Allah; and these are the inmates of the fire; therein they shall abide.
Nem átkot jelent, talán írtam is, hogy nem átkozta, hanem halálra ítélte egy fatwában, vallási értelmü állasfoglalásban, tanácsban.
Ruhullah Komejni? No, thanks.
Ebben egyetértünk, de attól még nem lesz sem zsidó, sem keresztény, sem buddhista föpap, hanem moszlim. Noch dazu egy ország legmagasabb szintü vezetöje. Azt hiszem ezzel az Rushdiet illetö kérdést kitárgyaltuk.
Bagarja uram a béke barátja. (Petőfi Sándor: A helység kalapácsa. Nem egy Rubáiját, de azért elolvashatnád. Semmi gyaur áfium nincs benne.)
Ne kuncogj, mert attól ráncok ütköznek ki a szemed sarkában. Írd le, mi is volt az az irtózatos baklövés? Netán az, hogy a Korán, ahol hurikról tesz említést, ott kizárólag az igathítű férfiak szórakozására rendel "feleség"-ként említi őket? És elegánsan átsiklik azon az apróságon, hogy lehet olyan igazhitű, aki pl. egy tömegszerencsétlenség következtében, a maximálisan engedélyezett 4 nej társaságában kerül Allah elé, akkor huri nyista? Meg mi van, ha előbb boldogul meg, mint az 1-2-3-4 nej, és amíg azok is utánamennek, addig hány hurit is használhat? És mi lesz velük, ha megérkezik a 4 nej? És a nejeknek nem jár extra kiszolgálás neki coki a huriktól? Szóval? Hogy is van ez abban a húdeegyenjogú moszlim paradicsomban?
I inform the proud Muslim people of the world that the author of the Satanic Verses book which is against Islam, the Prophet and the Koran, and all involved in its publication who were aware of its content, are sentenced to death."
Ayatollah Ruhollah Khomeini FATWA issued February, 1989 against Salman Rushdie
Hulahula, egy faék az egy Cray XT3-as hozzád képest.
És ne mondjátok azokról, akik halálukat lelték Allah útján, hogy halottak (lennének)! Ellenkezőleg! Élők ők (a túlvilágon), de ti nem tudtok (erről). 2. szúra (A tehén), 154. Ne gondold azokról, akik megölettek Allah útján, hogy halottak (lennének)! Nem ! Élők ők az ő Uruknál, s (égi eledellel) vannak ellátva. 3. szúra (Imrān nemzetsége), 169.
Szóval, ne verd a tovább a habot, az az igazhitű, aki a gyaurok elleni harcban áldozza életét, az idvezül. Függetlenül a szóbanforgó és legyilkolászott gyaurok korától és nemétől. A gyaur fiúcsecsemő is gyaur, meg a gyaur leánycsecsemő is. Az egyik - ha felnő - gyaur fegyveres lehet, a másik meg gyaur fegyveresek anyja.
A hitetleneknek Allahhal szemben fabatkát sem érnek a javaik és a gyermekeik. A tűz lesz az ő osztályrészük és benne (égnek) örökké. 3. szúra (Imrān nemzetsége), 116.
Khomeini ajatollah. Nem egyházi átokkal, hanem simán halálra ítélte (volt valami szép neve ennek az ítéletnek) és minden "igazhitü" kötelességévé tette, hogy megölje. Mindezt a Sátáni versek c. könyve miatt.
* Salman Rushdie-t ki sulytotta egyhazi atokkal? Mi az egyhazi atok neve, cime, szovege?
* Mi az a bagarja? Persze az sem lenne rossz, ha megismerhetove valna az angol illetve az arab szoveg?
* Egy irtozatos bakloveseden mar napok ota kuncogok. Ha megirod, hogy mit irtal rosszul, valaszolok, insallah, a huris kerdesre is. Addig, mivel az celt tevesztett, nem erzem magam feljogositva, hogy azt szoba hozzam.