Nem jó az orral lefelé pozíció, mert a bubi nem tud távozni a fűtő radiátorból, mivel a víz csövek a motor felé vannak kivezetve. Ez a légtelenítési mód egy off autóra vonatkozott. A bömit le lehet légteleníteni minden gond nélkül.
A vízpumpa tömszelencéjéből távozó hűtőfolyadék útja a következő. Ha szemben állsz az autóval, a motor balra van döntve. A főtengely ékszíjtárcsa bal oldalán folyik le a víz a henger állvány sarkáig, ott szétkenődik az olajteknőn.
Valaki ajánlotta a 30 fokos lejtőn való légtelenítést.Az E34 esetében ez orral lefelé történik?Mert hogy a tágulási hátrébb van ,de ekkor a fűtéshez húzódik a bubi.
A vízrendszer legmagasabb pontja a fűtőradiátor. Ha csökken a vízszint, itt jelentkezik leghamarabb ezért nincs fűtés. Ez azért jó, mert ilyen esetben hamarabb észre veszed a hűtőfolyadék hiányát, mintsem megfőzd a motort. A melegedéssel vigyázz, nehogy a vízpumpa mellé még a henger fejet is le kelljen venni.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. e30, 324td. A hűtőviz folyik, álló motornál is, én úgy látom legalul, a motor elején. Vízpumpára halálára gondolok, de hozzáértő javaslatot kérnék. köszönöm
Mint említettem régebben,hogy nekem is lett már elektronika cserélve az adagolón és az adagolóelemem is kopott volt,vagyis kissé be volt mattulva a felülete.Cseréltek egy házat is akkor és egy adagoló elemet is viszont ezek használtak voltak.Lehet jobban jártam volna ha veszek kompletten egy adagolót.A próbapadon lepróbálva mind a 6 ágon szállított eleget de más jóval kevesebbet mint egy új az adagolós elmondása szerint!Beállítás és összerakás után rettentően könnyen indult a kocsi még a szaki is csodálkozott h ilyen jól nem sikerült még egy sem pedig hevert egy pár tds adagoló a sarokban.Mostanában a következő problémák kezdtek el jelentkezni:Hidegindítás után nem egyenletes az alapjárat és be-be durrog néha a kipufogó és ez a jelenség melegen is jelentkezik néha.Volt olyan hogy egy bizonyos fordszámon kicsit megtorpant.Szóval első lépésként gondoltam az izzítógyertyák cseréjére,majd az összes porlasztó felújjítására és beállítására.Valamint a másik gyanúm a jeladós porlasztó!Az milyen megjelenésű hibákat okoz?