Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6240
Hát ha valaki el tudja érni, hogy helikopter vigye le egy szakaszról az azért tud valamit... bocs de szerintem inkább az a lúzer aki vezeti a Tour de Franc-ot és nem képes maga körül annyi hájpot meg figyelmet összpontosítani, hogy levigyék a faluba.

Előzmény: Pál utcai fiú (6229)
sztich Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6239

Az újság több embert kérdezett meg, s utána írta meg a cikket, tényeket közölve.

Ha a "semleges" emberek véleménye neked nem ér semmit, akkor nincs miről beszélni.

Előzmény: Roxer17 (6235)
A. Armstrong Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6238
Aztán azt is mondta, hogy ezeket mind felejtsük el, mert részeg volt :-).
Előzmény: sztich (6236)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6237
Én nem az elfogultságáról beszéltem, hanem a színvonaláról és a hitelességéről. Ez az újság már a Operation Puerto ügyben is bizonyította, hogy csak megbízható, hiteles információkkal dolgozik. Az általam lefordított cikkből is kiderül, hogy Carlos Arribas nemcsak a Contador fivérek információira hagyatkozott, hanem több más versenyzőt is kikérdezett.
Előzmény: Roxer17 (6235)
sztich Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6236
Wiggins bejelentette, hogy 2012-ig marad a road race-nél. Meg akarja nyerni a Tourt. Nem valószínű, hogy a Garminba megy Contador...
Előzmény: DELPIERO1984 (6234)
Roxer17 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6235
És,mint spanyol újság valószínűleg abszolút elfogulatlan az Armstrong-Contador vitában! :))
Előzmény: Törölt nick (6233)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6234
http://www.cyclingnews.com/features/where-next-for-alberto-contador-2
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6233
Az érdemi részére nem reagálok, mert abban nem vagyok érdekelt.

de!
"bulvársajtó baromságát"

Ott van a cikkben a forrás megjelölése. Az El Pais Spanyolorszgág egyik legnagyobb, országos, politikai napilapja, Európa hírű sajtóorgánum. Ezt leburvársajtózni nem kis nagyképűségre vall.
Előzmény: BZoltan (6228)
sztich Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6232

Azt írtam, valószínű, tehát nem tudhatom, de ott ilyenek szoktak történni, hogy kölcsönösen megköszönik egymásnak a 3 hetet. Lance 7 évéből kiindulva. :)

Egyébként lehet, hogy elkerülte a figyelmemet (ha igen, elnézést), de Lance megköszönte a csapatnak, hogy dobogóra segítették?

Előzmény: Pál utcai fiú (6231)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6231
na akkor meg erről ennyit...
Előzmény: sztich (6230)
sztich Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6230

Egyébként valószínű, hogy megköszönte a csapatnak azon az "ünnepi" vacsorán, amin LA nem vett részt.

Amúgy meg mikor megnyerte a hegyi szakaszt is megköszönte.

Pál utcai fiú Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6229
szerintem meg inkább nonszensz...LA-t anno volt, hogy helikopter hozta le egy szakasz végén, itt meg a sárga trikóst otthagyják a szállodában autó nélkül a szakasz előtt?

Ha ez nem lenne igaz, a twitteren már kint lenne a cáfolat, ez tuti...

Amiket AC a Tour után megszellőztetett, egy tucat ember által bizonyítható (és persze cáfolható is lenne, ha kamu lenne), szóval elfogadható tényként. És erről nem a csapattársak tehetnek külön-külön, hanem aki ezt a légkört létrehozta és fenntartotta. Ilyenek LA idejében elképzelhetetlenek lettek volna, ebben gondolom egyetértünk.

Arról meg, hogy nem köszönte meg a csapatának a győzelmét (ezt amúgy sokkal nehezebb bizonyítani, de tegyük fel, hogy Párizsban a dobogón nem említette meg a csapatot, sajna spanyolul beszélt, egy büdös szót sem értettem belőle), akkor többek között a fentiek miatt nem köszönte meg...de ez inkább Bruynell-nek és LA-nak szólt
Előzmény: BZoltan (6228)
BZoltan Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6228
Nem reagálok... szerintem kicsinyes marhaság az egész kérdés.

Nincsen elég információ a birtokomban azt illetőleg, hogy pontosan milyen egyezségek voltak a csapattal ebben a témában. Nem tudom, hogy mire adott engedélyt a csapatfőnök és kinek... Leginkább semmit nem tudunk a bulvársajtó baromságán kívül. Így a kérdést illetőleg nincsen véleményem.

De megértem, hogy azok akiknek nagyon szúrja az öreghal a szemét az csint nélkül elhisz mindent ami csak rossz fényben tudja feltüntetni a gyűlölt ellenséget :D
Előzmény: Pál utcai fiú (6227)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6227
a csapatautós részre is reagálj légyszi...
Előzmény: BZoltan (6226)
BZoltan Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6226
"Akkor nem csak nekem szúrt ez szemet. És még ő oktat, hogy egy csapatban nincs olyan, hogy "Én". Utána meg a pereputtyot utaztatja a csapatautón...LOL"

a csapatruhát a szerződésben rögzítettek miatt _KELL_ hordania a versenyzőknek... nem szerelemből vagy csapatszellemből hordják ugyanazt a ruhát a csapattagok, hanem azért mert erre szerződés kötelezi őket...

Viszont Armstrong nem kért és nem is kapott fizetést a csapattól és emiatt neki joga volt a rákellenes alapítványát reklámozni...

Rohaggyon meg a köcsög antiszociális genyója... képes ingyér és bérmentve egy jótékonysági alapítványnak pénzt gyűjteni amikor mások fizetésért szponzorok logóját hordják magukon :D :D :D :D
Előzmény: Pál utcai fiú (6224)
deliszello_ Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6225

En csak azt nem ertem, hogy Contadornak nem a mostani touron kellett volna magat "bejatszania" a csapatba, hiszen mar 2007-ben Discos volt, aztan Astana 2008-ban, ezen ido alatt mit csinalt vagy mit nem csinalt?

Előzmény: GAM3R (6223)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6224
" két nappal a csapatidőfutam után, ahol Armstrong századokkal maradt le a sárgatrikóról, példás büntetésben részesítette Contadort a szeles tengerparti úton, Perpignanban. Hűséges hívén, Paulinhon kívül egyetlen csapattársa sem maradt vele. „Fájdalom volt nézni is, ahogy kínlódtak.”"

erre konkrétan nem emlékszem, mi történt itt?

"Armstrong fekete trek kerékpárja, az óraszám viselt, különleges a csapattól eltérő mezei."

Akkor nem csak nekem szúrt ez szemet. És még ő oktat, hogy egy csapatban nincs olyan, hogy "Én". Utána meg a pereputtyot utaztatja a csapatautón...LOL
Előzmény: GAM3R (6223)
GAM3R Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6223
A másik topikban Vanda fordította le, de úgy érzem elfér ide is. Ezúton köszönöm a fordítást, elég tanulságos.

Négy győzelem egymás után

„Un uomo solo è al comando”

Nekem csak egyvalaki parancsol*

6 kép a kétszeres tour győztesről, Cotador magányosságáról, pályafutásáról az országúton, és a csapata problémáiról

Írta: C. Arribs és C. Rodrigalvarez

El Pais, 2009. 07. 27.

Egy olasz újságíró egyszer megkérdezte Alberto Contadort, vajon az Astana sportigazgatója jobban örült volna Armstrong győzelmének. A pintói fiú elmosolyodott, és az ironikusan csillogó tekintettel ezt mondta. „Jó kérdés, de inkább magának Johan Bruyneelnek kellene feltenni helyettem. Én győztem, és csak ez számít.” Contador - ahogy fogalmazott- az országúton és a hotelben is megnyerte a tourt. Szenvedett a hegyimenő magányosságától, aki csak a repülés szabadságára gondol, és szenvedett a kirekesztett magányosságától, aki egy olyan csapat margójára szorult, ahol az élet teljes egészében Lance Armstrong körül forog. A RAI kommentátora Contador győzelmével kapcsolatban egy hatvan éves legendát idézett fel: „Un uomo solo è al comando”- Nekem csak egyvalaki parancsol.

Hat kép az országútról, a csapat háza tájáról és a 2009-es tour magányosságáról és szabadságáról

1.Pengeváltás a Camargan

Bruyneel azt mondta, hogy a csapat nem megy rá túl korán a sárga trikóra, hogy az „ne égesse a csapatot”. Armstrong azonban hozzátette: „Ha megszereznénk, nem engednénk át senkinek, megvédenénk.” Az első héten Armstrong stratégiájában prioritást élvezett a sárga trikó megszerzése, ezért Contador minden, a csapatban elfoglalt helyét stabilizálni akaró kezdeményezését megbénította. Amikor megmutatkoztak a korlátai, lekicsinyellte a spanyol teljesítményét azzal, hogy a monacoi időfutamon elszenvedett 22 másodperc hátrányát csupán a körforgalomnak, és a tengerparti szél megfordulásának tulajdonította.

„Pont Alberto mögött mentem”- mondta Rojas, a Caisse d’Epargne sprintere. „Paulinho kerekét követte, aki pedig Zubeldiára tette a kereket. Láttam, hogy nekem nem lesz jó, ha Albertoval és Palunhoval hátra maradok. Úgy gondoltam a szökevényeknek még nincs túl sok előnye, ezért minden áron csatlakozni akartam a sprinthez. A következő kanyarban elhúztam Albertoék mellett.”

Miután elengedte a Columbiás barátai kerekét, és a versenyben vezető Cancellara előnyre tett szert, Armstrong Zuibeldia és Popovics bevetése mellett döntött. Miután 41 másodperc előnyével megszilárdította a csapaton belüli helyzetét, a tényekkel nem törődve támadta meg Contadort a twiterrén. A Párizs-Nizza után felvett stílusában kritizálta észbeli képességeit, taktikai hiányosságait, a főnök iránti tiszteletlenségét.

A média teljhatalmú ura, aki „tudja, hogy mennek a dolgok”, két nappal a csapatidőfutam után, ahol Armstrong századokkal maradt le a sárgatrikóról, példás büntetésben részesítette Contadort a szeles tengerparti úton, Perpignanban. Hűséges hívén, Paulinhon kívül egyetlen csapattársa sem maradt vele. „Fájdalom volt nézni is, ahogy kínlódtak.”- mondta a belga Tom Boonen. „Megpróbáltuk meghajlítani”. De Contador makacs- mondta Armstrong, ahogy azt az Arcalison bizonyította is.

2.Feszültség az Arcalison

Contador Armstrong várakozásával ellentétben tartotta a száját, de az Andorrában sorra került első hegyi befutón bezzeg nem tartott a lábát. Andorrában Buryneel tervei szerint nem kellett volna 5 km után támadni, hogy ne fedjék fel túl korán Armstrong kártyáit.

Ezzel ment szembe Contador. Az erős szembeszél megakadályozta az csapat időfutam veszteseinek ( Evans, Sastre, Schleck fiúk) támadásait. Nem akart elsőként megindulni, csak a vége előtt 2 km-rel mozdult meg a pintoi fiú. Csak nagyon kicsi különbségek alakultak ki, Contador csupán 6 másodpercre maradt el a versenyben vezető Nocentinitől, és 2 másodperccel előzte meg Armstongot. „Az Arcalison voltak lelkileg a mélyponton ezen a touron”- mondta Contdor Bruyneel vádaskodásával kapcsolatban. „Én mindig betartottam a csapatutasítást, és hét rourt nyertem”- mondta Armstrong. Ettől a naptól kezdve Contador többé nem tudott a csapat tagjaként létezni.

Contador minden védelem nélkül maradt, főleg ha támadást indított a vezetés megszerzéséért. Attól kezdve csak a saját kicsinyke csapatára számíthatott: Paulinhora, Franra a testvérére-menedzserére- tanácsadójára, a szerelőjére, a masszőrére és a sajtófelelősére. Miközben Armstrong pártja- a függetleneket és az objektíveket leszámítva- meg volt győződve arról, hogy csak az jó a csapatnak, amit ők tesznek, és ezzel felborították a csapat egyensúlyát.

Tetteik, örömük és bánatuk kifejezése néha félreérthető, mert büszke bajnokokként túl érzékenyek. De semmiképp nem szolgálták a tűvész oltását, sőt inkább olajat öntöttek rá, Armstrong fekete trek kerékpárja, az óraszám viselt, különleges a csapattól eltérő mezei.

3. Angol? No

Contador az elejétől kezdve minden sajtótájékoztatóján spanyolul beszélt, francia tolmács segítsége mellett. Az angol nyelv kívül maradt a nyilvános megjelenéseiről. Több volt ez, mint demarkációs vonal, inkább válasz Armstrong angolszász sajtó feletti uralmára. Bruyneel mindig azt gondolta, hogy legjobb, ha a saját anyanyelvén beszél, bár elismerte, hogy Contador angolja jobb, mint az ember hinné. Az igazság az, hogy ez egy rejtett üzenet volt az idegek háborújában. Sok újságíró csodálkozott, hogy Bruyneel a monacoit kivéve Contador egyetlen sajtótájékoztatóján se jelent meg. „Nem minden kérdést én kapok, ezért nem szeretném senki lehetőségeit csökkenteni.”

Mások szerint úgy tűnt, hogy Bruyneel nem törődik Contadorral, és elszigeteli őt. Igazság szerint mindenki a saját kommunikációját hozta. A harmadik héten, amely már Contador dicsőségéről szólt, Armstrong folytatta nagyképű kijelentéseit a twitteren, azután megejtett néhány nyilatkozatot, majd megnevezte az új szponzorát. Az országúton vesztett, ezért a médiában indított háborút. Természetesen csak angolul.

4. Armstrong a „kocsitolvaj”

Végül is az Annecy beli időfutam mindent tisztázott. Contador elvégezte rituális edzését, bemelegített, majd amikor keresett egy kocsit, ami a rajthelyre vitte volna, egyetlen egyet sem talált. Mindegyiket Armstrong használta a Franciaországba érkezett családtagjai és barátai szállítására. Contodr a tour vezetője bátyja Fran autójában tette meg az utat az annecy-i szállodába, mert minden csapatautó Armstrong szolgálatában állt.

A pszichikai hadviselés ezen a ponton gerillaháborúba csapott át, amikor Armstrong –nem nélkülözve némi infantilitást –pont az utolsóelőtti napon nevezte meg az új szponzorát- végképp kitörölve az addig is általa dominált környezetből Contadort.

Az autó az összecsapás jelképévé vált. A Mont Ventoux után, amikor Contador eleget tett a protokolláris kötelezettségeinek, a barátnőjével Macarenával együtt, ismét csak Fran kocsijával igyekezett lefelé a hegyről. Mivel a sajtótájékoztató elhúzódott pont akkor indultak útnak, amikor a legtöbben voltak a hegyen. Összekoccantak egy másik autóval, bár nem sérültek meg, mégiscsak félelmetes, hogy a tourt vezető versenyző, az autók, emberek, biciklik alkotta káosznak védtelenül kiszolgáltatva érkezik le a hegyről. „Az autó, mindig az autó.”- mondta Contador

5.Keserű reggeli

Armstrong szeret felvágni saját tervezésű esőkabátjával, hímzett sapkáival, egyedül jött le a reggelihez az Astana szállodájában. Talált egy üres asztalt és leült a sarokba. Másodjára Contador érkezett, ő is leült egy másik üres asztalhoz. Nem szóltak egymáshoz, egyetlen pillantást, egyetlen gesztust sem váltottak. Aztán megérkeztek a többiek is. A légkör feszült volt. A Grand Bornand-i támadás másnapja volt, amikor a Schleck fiúk leszakították Klödent. Ez volt Contador számára a legrosszabb pillanat, a „hosszú kések éjszakája”, ami egy tévedésen alapult.

Armstrong twittere ezúttal homályban maradt, a texaszi tartotta a száját. Helyette a távolból Leipheimer vádolta meg azzal, hogy elvette a dobogót a német elöl. Bruyneel pedig tagadta azokat az érveket, amelyekkel a vezető versenyzője a hibáját magyarázták.

Az Astana kellemetlen világa ezen a napon csapott le Contadorra, elszakítva az utolsó szálat is, ami még a csapathoz fűzte. Armstrong sietett kijelenteni, hogy a fiú megsemmisítette a jelen és a jövő terveit. Valószínűleg ekkor volt a legrosszabb a csapat hangulata, soha nem volt ilyen kiáltó a csend. Az élet sose volt könnyű az Astanában Contador számára, de július 22-től kívülről úgy tűnt, hogy az állítólagos otthonában totális háború folyik ellene.

Ettől a naptól Armstrong úgy döntött, hogy a fiú megelőzte őt. Contador a csöndet részesítette előnyben, vita helyet fékezte haragját. Armstrong és Bruyneel már egy másik csapaton dolgoztak, amelyben már nem lesz ott Contador.

6. Víz a Ventouxon, pezsgő a szállodában

A Ventouxon látott jelenet sok rajongót félrevezetett, akik a kerékpározás ötven év előtti hősei, Coppi lés Bartali szimbolikus esetére emlékeztek, amikor Contador visszautasította az Armstrong által felajánlott, egyébként Caisse d’ Epargne színű kulacsot. A kép csalás, hiszen pont az hiányzik belőle, hogy ki is hordta oda azt a vizet. „Megindultam és elértem Contador és Armstrong csoportját. Balról kanyarodtam hozzájuk, és mikor elértem Contadort, odanyújtottam neki egy kulacsot, mert úgy láttam, hogy nincs vize, és mert a barátom.”- mondta kantábriai versenyző, Jose Ivan Gutierrez, aki a legtöbbet, 581 km-t töltött szökésben, minden jutalom nélkül. „De pont amikor át akartam neki adni, közénk gurult Armstrong, aki kissé hátrébbról érkezett. Elvette a kulacsot, és elsőként ivott belőle, ahelyett, hogy átadta volna Contadornak. Szerintem csak akkor jött rá, hogy tőlem származott a kulacs, amikor visszaérkezett hozzám.”

Ez az eset nemcsak Armstrongnak a csapathoz, de az egész pelotonhoz való viszonyát is tükrözi. Armstrong nem volt rest hatalmas öröm és taps között megünnepelni a saját sikerét, a csapatidőfutam megnyerését, de hideg maradt, amikor Contador megszerezte a sárga trikót, vagy megnyerte az annecy beli időfutamot. „Úgy ünnepelték azt a sárga trikót, mintha temetésen volnának”- mondta egy másik csapat versenyzője. Ahogy minden évben a sárga trikó győztese pezsgővel és köszöntővel ünnepelte Párizsban a győzelmét, az egész csapatával együtt, egyetlen hiányzó volt: Armstrong
Előzmény: Eravirág (6222)
Eravirág Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6222

Kíváncsi vagyok mi marad a csapatból a következő szezonra.

Vinokurovot szerettem, drukkoltam neki, mikor megalapította az Astanát. Sajnos megbuktak. Viszont így létre jöhetett a világ legjobb csapata.

Armstrongnak nem kellett volna ide visszatérnie szerintem. Így szétrobbantotta a csapatot.

Eddig nem szerettem, de idén megmutatta az emberi arcát is, így sokat szurkoltam neki, csodálom, amiért vissza tudott térni és ilyen sikeres.

Sajnálom, hogy Contador ilyen rosszul viselte a dolgot, mondjuk meg is értem, de túl nagy lett az arca és azt hiszem, hogy az életben még meg kell élnie pár kudarcot, hogy igazi csapatember legyen. De elismerem, ő a világ legjobb bringása most és joggal csípheti a csőrét, hogy nem egyértelműen ő az első számú ember a csapatában.

Szóval ilyen erős Astana csapat azt hiszem már többet nem lesz...

Előzmény: somliv (6211)
Pál utcai fiú Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6221
persze, mert Vino-t úgysem engednék elindulni jövőre a Tour-on...
Előzmény: DELPIERO1984 (6219)
hobe Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6220
Hol olvasod ezt?
A Garmin jo lenne neki, ha Wiggins nem bukik meg:-)

Előzmény: DELPIERO1984 (6219)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 6219
Na mint kiderült Vino sem teljesen hülye, állítólag saját maga hívta fel Contadort és új szerződést ajánlott neki. Erős csapatot garantált neki és azt, hogy egyértelműen első ember lehet a csapatban a Touron.

Emellett még mindig beszélnek a Garminról és a Caisse-ról is. Szerintem ha Valverdét eltiltják akkor tuti az utóbbiaknál köt ki Contador. Kérdés mikor záródik le az az ügy...
adam-85 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6218

Ha napi rendszerességgel edzel, és kihagysz 1-2 hetet, annyit visszaesel, hogy kb. 2-3 hét alatt tudsz visszajutni arra az erőállapotra, ahol a kihagyás elején voltál. Volt ilyen sérülésem tavaly, és én 1 hónapig nem tudtam görgőzni sem.

Számított az a kihagyás LA formájában, de reálisan nézve: nem azért kapott ki Contadortól.

Előzmény: Pál utcai fiú (6199)
sztich Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6216

Egyértelmű, hogy el kellett indulnia. A hazai közönséget is ki kell szolgálni.

Előzmény: somliv (6214)
somliv Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6214
AC ottvan megint, megint nyerni akar kapzsi egy kicsit :))
Előzmény: HPéter1978 (6212)
sztich Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6213
Éljen a Spanyol-félsziget! Jani a keleti képviselő. :)
Előzmény: HPéter1978 (6212)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6212
Az Astana a San Sebastiani Nagydíjra:

21 Alberto Contador Velasco (Spa)
22 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por)
23 José Luis Rubiera Vigil (Spa)
24 Haimar Zubeldia Aguirre (Spa)
25 Janez Brajkovic (Slo)
26 Jesus Hernandez Blazquez (Spa)
27 Benjamin Noval Gonzalez (Spa)
28 Daniel Navarro Garcia (Spa)

Legalább is a CN szerint, de ők manapság nem túl megbízhatóak, most is bepakolták a Caisse-be Paco Mancebot. :-)

somliv Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6211
A kövi szezonra azért jóval gyengébb lesz az Astana mivel sokan elmennek.
sztich Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6210

:)

Valahogy elment a kedvem a versenyzéstől...

Talán egyszer visszajön. Mindenesetre jó, hogy van, ami lefoglaljon addig is aug. 1-től. :)

Előzmény: HPéter1978 (6209)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 6209
Minél hamarabb. :-)
Rövid, könnyű edzésekkel kezdd, és fokozatosan növeld a terhelést. Elsején jön a San Sebastiani nagydíj, de az szerintem túl nehéz kezdetnek, inkább a másnap rajtoló Lengyel kört javaslom. :-)
Előzmény: sztich (6208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!