Hali! Csak olvasótok vagyok, de kerületi. Ez az áramszünet dolog valami XIII. kerületi sajátosság lehet, mert pénteken nálunk (Dagály u. ) nem volt áram, se fűtés, se melegvíz éjjel 2-től reggel 8-ig. Nálunk ez igen rendszeres (heti, havi 1-2x), bár eddig csak rövid ideig tartott, max. 1 óra. Most panaszkodtak ugyanerről a Madarász házaknál és puff, itt vagytok ti is! Ez már több, mint gyanús!
én is észrevettem (C Lh.) hogy nem volt reggelre fűtés, hiába tekertem a termosztátot. Remélem mire hazamegyek nem fognak jégcsapok lógni az ajtóról! :))
A fűtés leállását nem vettem észre. Reggel 8 tájban még jó meleg volt a lakásban. De így most, ahogy mondod, a melegvíz nem volt olyan forró, mint szokott lenni, hanem csupán meleg.
Éjjel volt egy rövid áramszünet (kb. 1 perces), lehet, hogy összefüggenek a dolgok.
Villanyszámlán kívül nekem sem jött még semmi. Az is rosszul címezve ( Véső u. 8 10 6 x a Véső u. 8. 6. x helyett ) és a Véső 10-be dobták be. Személyesen intéztem a szerződéskötést és a kitöltött nyomtatványon jó is a cím. Nem tudom, hogy miért írtak mást, mint ami a szerződésen van. Felhívtam a számlán címhelyesbítésre megadott telefonjukat és megígérték, hogy kijavítják. Remélem, tényleg így is lesz ... Rendes volt a szomszéd a 10-ből, akihez bedobták, felcsengetett és áthozta a postaládámba. Ezúton is szeretném mégegyszer megköszönni !!
Bizony, sikeres volt. Én pont most fizetek elő a WLA-ra, próba cseresznye. Egyébként megkérdeztem őket, azt állítják, hogy a rendelkezésre álló sávszélességük jóval több, mint 30MB/s, és jelenleg kb. 50%-ban van terhelve. Meglátjuk.... Majd beszámolok a tapasztalatokról....
A házkezelők azt mondták, hogy már egy hete elküldték a faxot a UPC-nek, hogy beköthetnek a házba. A UPC ügyfélszolgálat erről még nem tudott, de ígéretet tett arra, hogy gyorsítják a beruházást.
Akinek sürgős, a WLA már bent van (ügyfélszolgálatuk szerint). Sokféle sebeséget lehet kérni, kb 5 ezer Ft-ért ad 256/768-as hozzáférést, fix IP címmel, 1 héten belül. Állítólag, de azért ez hihetőnek tűnt.
Távol álljon tőlem, hogy védjem őket, de ha jól értem a honlapon leírtak az egyedileg kiépített mikrohullámú internetre vonatkoznak, itt pedig a ház közös antennáról kapja a hozzáférést. Persze az összesen 30 MB/s már erősen elgondolkoztató..... Azért is kérdeztem, hogy akik már használják milyen tapasztalatokról tudnak beszámolni. Egyébként a szerződésben elvileg le van írva, hogy a sávszélesség a szerződésben meghatározotthoz képest max 20%-kal csökkenhet. Persze ezt az ember a gyakorlatban kenheti a hajára a homokóra figyelése közben.....
Saját bevallásuk szerint több kerületben is szolgáltatnak, tehát még egyszer megnéztem a hozzászólásodat, és megnyugodva vettem tudomásul a végén a ":)"-t
Már nem emlékszem, hogy az ajtócsengőről is , vagy csak a postaládáról és a kapucsengőről kérdeztek annak idején. Utóbbi kettő tábláján rendben van a nevem, az ajtócsengőhöz is megfelelne ugyanúgy kiírva. Amikor az emeleten megláttam az első ilyen táblát, azt hittem, hogy magánszorgalomból készíttette valaki, azután kiderült, hogy van több hasonló. Érdekesen véletlenszerű sorrendben rakják ki, hozzám még ezek szerint nem értek el ...
- Büszkén jelentik, hogy 30 megabitre bővítették a külföldi sávszélességüket.
- Ugyan ilyen büszkén jelentik, hogy jó feltételek mellett akár 2 megabit is lehet a felhasználó sávszélessége.
Ha most a kettőt elosztom egymással, 15 felhasználó tud egyszerre külföldről 2 megabittel letölteni. Ha a T-Kábel/UPC minimálcsomagos 0.5 megabittel számolok, az is csak 60 egyidejű előfizető kiszolgálását teszi lehetővé. Ha 600-an használják egyszerre - ami nem egy valóságtól elrugaszkodott szám - akkor csupán egy ISDN sebességet kapunk.
Otthoni net elvonási tüneteim nem hagytak nyugodni, utánanéztem , hogy hogy állnak a szolgáltatói tárgyalások. A WLA már bent van a házban, állítólag már van bekötésük is, pár napos határidővel dolgoznak. Első körben szimpatikusak voltak, és lényegesen jobbak az áraik a T-birodaloménál, nincs szükség kötelezően telefonra, vagy TV előfizetésre, a fali csatlakozóból egyenesen jön a net, stb. Persze jó lenne tudni, hogy milyen a szolgáltatás minősége a valóságban. Van már valakinek tapasztalata velük?
Csak azért érdeklődtem, mivel tőlünk műszaki átadáskor csak a kapucsengőről volt szó, nem az ajtó csengőről... és kissé felment a pumpám, mikor megláttam, hogy csak a férjem neve van kiírva. Eredetileg mi az ajtónkra csak a vezetéknevet szerettük volna kiírni...
Bár nagyon gusztusos a névtábla és a kiírás, de nekem baromi rosszul esett.
Engem az átadáskor kérdeztek meg, mit írjanak a postaládára és a csengőre. Tegnap, amikor hazaérkeztem, én is észrevettem a változást a csengőm környékén :)
szerintem a háznak van weblapja -> http://www.ikonhaz.hu viszont őszintén meglepett ez a számomra ijesztő szituációt teremtő hozzászólás. örülök, hogy valaki érdeklődik a szakdolgozatom témája iránt, ha szabad kérdeznem, mi a célja? a honlapommal kapcsolatban pedig szintén dobtam egy hátast, mert elvileg nem elérhető a nagy nyilvánosság számára, úgyhogy nem is értem, hogy tudtad megnézni. nagyon ügyesnek kell ahhoz lenni, hogy valaki böngészgessen a cuccaim között. ja és még egy kérdés? honnan veszed, hogy ez a kgm az a kgm?
kgm! Megnéztem az önéletrajzodat és abszolút alkalmasnak találtalak arra, hogy te készíthesd el a ház weblapját. A szakdolgozatodat le is töltöttem, mert annak a témája konkrétan érdekel (így találtalak meg). Tetszik a weboldalad, valamint figyelemre méltő a php programozás és az adatbáziskezelési gyakorlat. :-)))