Napimádó Egész nap napozik, sőt reggel is,
Csak fekszik és sül, még rőt seggel is!
Konyhai kisegítőmunkás akcióban Lendületben a szeletelő,
Minden edényt teleszel ő!
Budafok melletti település a tanácsházára épült A városháza
Háros váza.
Kosztolányi mindent, még a paranormális képességeit is beveti ellenzéki ellenfele ellen (picit szóismétlés???) Az új fegyver:telekinézis
Eredményes, a Keleti néz is.
Nőies viselete miatt bukott le randiján a buzi "Elárult a hajcsatom, ó..."
Így nem kapott csajt a homó...
Ilyen hidegben nem lehet ezt a konyhai munkát végezni!!! Ha ilyen szar a szigetelés,
Eltart egy hétig e szelés!
"Nem villa az, tata. Kalán!"
-mondta nejem.. Kata talán?
off+
gimiben anno volt egy rímjátékunk, feladvány-megoldás formában ment. A feladványt adó megadott egy magánhangzósorozatot, és arra kellet nyolcsoros verset írni, úgy, hogy minden második sorban a megadott képlet szerint legyen a magánhangzósorrend. Könnyítés, hogy elég, ha ezek a sorok csengenek össze, a páratlanoknak elég, ha a szótagszáma tartja a ritmust, rímelniük nem kell.
Ha vurugya nem haragszik meg, és ahogy néztem, ezen a topicon nem csak kecskék vannak, megpróbálhatnánk egyet.
PöLö legyen a magánhangzósorrend:iáoaiee
Ez a szavazás ügy gázos, én egy másik verses topicon már megpengettem, úgy leszóltak, hogy azóta is szégyellem magam. Végülis beláttam, hogy igazuk van. De, ha a többiek pártolják, én benne vagyok... tudod, a királynőt megölni nem kell...
Hát nehéz kérdés. Én politikusokat, hírességeket szidok, ismeretlen embereket nem -asszem valami efféle igaz rám.
(pl. egyes népcsoportokban mindenkit nem ismerek.)
Ti mit mondtok?
vurugya
Ismert sportriporter esténként a világ elől elzárva hódol szenvedélyének Éjjel hangos a Vitár-garázs
Kihallatszik a gitárvarázs.
Ha az MLSZ-főtitkár nézné a tévés meccseket, akkor tudhatná, hogy a magyar foci még csak kísérleti stádiumban van Kár, hogy nem néz tévét a Berzi, ó,
Látná, hogy ez csak béta-verzió.
Köszi, köszi, még a végén elhisszük a sok jót... :)
Na, nézzük az újabb termést:
Gangsta Zolee feltétlenül kopasz zenészt keres Dobost keres a Kartell
Mindenképpen tar kell!
A félkörívben elhelyezett méhkaptárak közelébe merészkedő kakas megszívja Méhcsípte a kakastaréj,
Mert közel volt a kas-karéj.
Századeleji orosz hivatalnok ugratja a hóhért egy korábbi, sikertelen munkája miatt Cikizi a csinovnyik a bakót a
Vághatatlan, inas bikanyak óta.
Természetfilm operatőre fájromtot hirdet egy nászjelenet felvételénél a fényerő csökkenése miatt Nem vesszük már föl ma mer' a kan
Nem látszik szól a kameraman.
Őstehetség a deszkatelepen Nem dobol, csak alapfokon,
De jól játszik a falapkon!
Hanyatló nemesek nem tudnak jól főzni Elkél biz' a fritőz
Ott ahol dzsentri főz!
Argentin lovas a közröhej tárgya Köhög, nyüszít, s rángat a pónija
Hasát fogja s röhög már Patagónija.
S végül mai kedvencem:
Lenyírták a zsidó ember haját, azért ég Kopaszon
Szop a Kohn.
GroundZero már régóta, ses pedig mostanában éri el a Kiváló Faragó fokozatot. Ses kartotékosa és málnadzsemese bravúros, de GZ farostlemeze is foglalkoztatta fantáziámat...
Tervezem, hogy rímek szerint csoportosítva fájlba mentem az eddigi termést, és a visszatérő faragóknak elküldöm Emilen, de ez egyelőre még a jövő zenéje, kevés az időm.
És hát:
Szellentésből zselatint Nem bővül a gél-bázis?
Jó arra a bélgáz is!
egy más fajta rímelés:
Cseles titkárnő Semmi nem oly faramuci,
mint nálunk a Muci fara.
Még másféle, ellentét-rím:
Vigyázzatok az utakon! Sok a baleset, s ez nem ÜRES vízió,
Erről beszél folyton a TELEvízió.
Nagyorrú anyós tárgyak elhelyezkedését firtatja Kérdezi a csőrös satrafa,
hogy került a sörös csatra fa.
Befektetői tárgyalásokon a titkárnő szellentett, ettől megrendült a cég helyzete Meg attól a firma ingott,
Hogy nagyot az Irma fingott.
Értsd már meg, hogy manapság már nem kell nagy súlyt tenni a guillotinra, hogy működjék! Nincsen 60 kilótonna
Súly már a nyaktilókon, na!
Sikeres lapjárás után a két tengerész felez a nyereményen Jó lapokat hint a talon,
Osztoznak a tintahalon.
Az egyházfi nem elég modern, és ez elkedvetleníti Mi baj a kántorral?
Nem halad tán korral?
Dunai fürdőzés veszélyei Forgalmas a folyó: gálya
Jön, s ettől a golyó fája.
Ez egy olyan spéci klaviatúra, hogy még a szellentést is lehet vele utánozni, ezzel szivatva testvérünket Bármit mondasz, ez aztán má' billentyűzet,
Öccsnek ezzel varázsol báty illen bűzet!
A színmű ugyan nem aratott sikert, de a fogadás arról szólt, tetszik-e majd a közönségnek a zenés rész Megbukott a darabbal, de tét
Azon volt: jó-e a dalbetét?
Ez egyszerre kecske és kín (meg szar):
Nem teljesítette az úszóverseny egyik számát, azért nem került a neve mellé eredmény a jegyzőkönyvben Kimaradt a hátúszás,
Ezért van az áthúszás.
Szasztok, ma egy kicsit nyomott a fejem, nem ugranak annyira a rímek. Mindegy, majd csak jő az ichlet...
Addig is:
Zsidó telepes lemondóan magyarázza szír szomszédjának, miért nem lehet közöttük soha béke Közöttünk egy lelki fal áll Hasszán
Folyton vitatkozunk haláll fasszán.
(Katonaviseltek biztos jobban értékelik...)
Borbélyunk azt szereti, ha állandóan zaklatjuk szexuálisan Attól hízik a fodrászunk mája
Ha éjjel-nappal mi mászunk rája.
Vidéki kémelhárító (akinek a nevét nem írhatjuk ki) nyugdíjbavonulásakor színes karriert tudhat maga mögött, bár sosem fogott el ügynököt Rém kalandos K. életműve,
Bár nem látott kémet lűve.
Repülős szimulációsfülkében játszott, közben féreg támadta meg Míg szórakozott kalandgépében,
Támadás jött egy galand képében.
Hogyha egy torz képű, izomagyú bikanyak tán
meg találja ütni, hazáig csúszik a taknyán…
Ajándékválogatás a video- és lemezboltban
A Terminator legyen hát az anzix, ne a Rambó;
zenéből meg jöhet Jimmy: a Hendrix, ne a Zambó!
Itt a teljes sor részt vesz a rímben:
Az árvízvédelemben élenjáró honpolgár, aki helytállásáért annak idején értékes italokat kapott ajándékba, most a Rádió Gyermekkórusát kíséri kirándulásra, minimális személyes előkészületek mellett
Egy karton remek whisky őre (meg nem hatja gát!)
Gyermekkart visz kimenőre - no meg e hat gatyát…
Kakas az első harcművészeti edzés után
Betört fejét fogta, melyet véres taraja font át:
A mester épp az imént törte el rajta a tonfát.
A letört kassai szállodaigazgató keserve
Frusztráltan ült, s vedelte a Staroprament;
Idegeire a konyha, és a szar porta ment.
Szóval buli volt e topicon a hétvégén. Új faragók, rengeteg jó rím, GZ kézigránátosán és juhászosán jót mulattam, csakúgy, mint evad Pelésén. Pivovar pajzánjáról nem is szólva, csakúgy mint a többi újak... Pásztörperctől 1000-szer elnézést, a 43. valóban az volt!
A mérce magasan van, bár vannak nem teljesen szabályos kecskék és kínek, (kínok) sőt, a kintornás egy újfajta rímelést mutat!
Úgy érzem, csak valami remekművel rukkolhatok elő ezután, amelynek bármely két egymást követő sora kecske:
Bombanő Felnőtteknek kell-e mese?
Szőke nőnek melle kese,
kérdezi, hogy kellemes-e,
melle közül kelme les-e?
Elborul az elme, lesek,
nem vagyok én Lem, elesek,
nem érek karfát sem el, Elek,
elesvén kínt, mint emse, lelek.
Még van, de most nincs sok idő...
GZ, köszönöm az aláhúzás trükkjét!
v.