Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 2695
A válaszfal alacsonyabbra van csinálva, a tető és a válaszfal között teljes válaszfal hosszában van egy 2 cm-es rész. Itt áramlik vissza a befújt levegő. Az aljára újságpapírt raktam a szennyeződés miatt. A doboz méretén nem tudok és nem is akarnák változtatni, így is beleférne kb 40 tojás ami nekem bőven elég.Időközben beleraktam szobatermosztátot de 3 fokos hőingadozást mérek. Miután elalszik a 2 25W-os izzó még akkor is szökik fel néhány tizedet. A ventilátor állandóan megy. Van még 1 ugyanilyen tipusu szobatermosztát belehet-e valahogy úgy kötni hogy az egyik az alsó a másik a felső hőmérsékletet kapcsolja? Mekkora teljesítményű izzókat javasoltok? Mert a 2*25W valóban sok lehet. A szelőző furatok méretéről és számárol még mindig gőzöm sincs. Az izzók olyan rövid ideig világítanak hogy szerintem nincs rá ideje hogy megolvassza a hungarocellt. Még attól tartok ha sikerül kordában tartani a hőfokot villogni fog mint 1 karácsonyfa :D XD.
Előzmény: 55törpe (2691)
FIDER Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2694

A kis méretü dobozt 25-40W izzó túl füti.

Elötte mindenképp 4-5 napig üresen járasd,javaslom olyan hömérőt használj ami rögziti a min-max hömérsékletett igy meg látod milyen hatékonsággal müködik a termosztátod.

Előzmény: Törölt nick (2690)
Gaboca7903 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2693
Ha jól látom az izzóhoz közel van a hungarocell,meg fogja olvasztani,vagy valamit még tervezel oda?
Vagy távolabb kéne tenni, vagy valami lemezt odarakni hogy azt melegítse ne a falat.
Előzmény: Törölt nick (2690)
Gaboca7903 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2692
?
55törpe Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2691

Ennél az elhejezésnél. Hol kakja a párát?

Befuvást látok  keringetés nem . A nagy tér alján ami van nem világos.

Igy tiz liter víz is kevés a páratartalom meg nem egyenletes.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2690
ITT TARTOK
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2689
A hőfokszabályozásnál arra gondoltam hogy két szobatermosztátot kötök sorba az eggyiket kicsit alacsonyabra állítom és csak akkor megy a fűtés ha mind kettő bekapcsolt állapotban van igy remélem sikerül minél kisebb hőingadozást tartani.Próbálta e már valaki így? MI A VÉLEMÉNYETEK?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 2688
Sziasztok eddig jutottam.A ventillátor szerintem elegendő lesz még így 5 voltal is bár ez egy p-2-es proci hűtőjé.Amit kérdezni akarok még az az hogy mennyi szellőző jukat tegyek a tetejére és mekkorát vagy tegyek-e máshova is? kb 35-40 tojás fog a tálcákba férni.Más:a vizet a gépházba rakjam vagy inkább a tojások közé?
55törpe Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2687

Én évek ota hasznnálom a pc táp ventilátort 12v ról  60*60 cm gépbe semmi gond nincs vele, a jó beállitás szívja a levegőt a tojásokról.

Igy nem drasztikus a kégmozgás , jó a tojásoknak . és a tojás hőjét mérem .Nem a kapcsoló hiszterézisét.

Előzmény: FIDER (2686)
FIDER Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2686

A keltetőben 12 V számitógép tápból kiszerelt ventilátort használok,9V-tal megy.

5 V-nál alig mozgatja a levegöt.

Tönkre nem megy,de a kis légmozgás miatta fütés túl fütheti a keltetőt.

Próbálj szerezni egy változtatható feszültségű walkman tápot,azzal beállithatod a megfelelő sebeséget.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.17 0 0 2685
Sziasztok! Holnap akarnám összerakni a keltetőt (biztos foglak benneteket zaklatni) Most csak annyit szeretnék kérdezni,hogy van egy 12v-os ventilátorom és a telefontöltő csak 5v-ot ad le,hosszú távon tönkre mehet-e a ventilátor,vagy csak lassabban forog és ennyi?
hammer72 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 2684
Nekem a második keltetésem jobban sikerült mint az első.Az első keltetésnél sajnos volt közvetlen kelés utáni elhullás és összesen 4 db csibe maradt meg most voltak 2 hetesek és megvannak mind hál istennek.A mostaniak tegnap és ma keltek és szerencsére jobb lett a kelési arány is.16 tojásból az 1 hetes lámpázás után 12 tűnt jónak és most pattant ki a 12. tojás.Eddig 11 kiscsibe van hál istennek egészségesek.
Kíváncsian várom a tavaszi keltetést mert ott remélhetőleg nem félüzemben kell mennie majd a keltetőnek...
FIDER Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2683
A keltetőt magam épitettem,elektronikát is.
Barátom kérésére kezdtem feljeszteni az elektronikát,igen jól sikerült,0,1-0,2 C höfok különbséget tudja tartani.
Hömérsékletet digitális és pipás hömérővel mértem.
12 V-ról müködő fütő egységgel és ventilátorral,doboza egy kemping hütőtáska.
Fütöegység háza 0,4 mm drótból és számitógép ventilátorból állt,12 V fütöttem.
Forgató fából készült,tálcája a boltban kapható fürj tojás tartó ,egyik fele,alatta müanyag edény.
A tojásokat A**hanban vettem,15 db tojásból 4-ben volt csibe.
FIDER Creative Commons License 2009.12.14 0 0 2682

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

FIDER Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2681
FIDER Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2680
Csodálatos kis csöpségek!!!
FIDER Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2679

Megtörtént a csoda!

Szemem látára bujtak elő a kicsik :-)

Óriási élmény volt,már esznek,isznak.

FIDER Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2678

Ma van a 18. napja h keltetőbe vannak a tojások,de még nem keltek ki.

Tegnap du. halottam csipogás és kopogást is.

Höfokot 2 napja 37,1 C állitottam.

Mindegyik tojásban van élet.

Ha nem kellnek ki maguktól...

Albert János Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2677
Köszönöm a segítséget!
Előzmény: papamaci326 (2666)
55törpe Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2676

A csibe  akkor jön ki a tojásból ha a szikzacskó felszívódot . Ha kiszeded  a tojásból tegyél fel vizez és főzd meg a kutyának.

A keltetőbe azért van magas páratartalom ,hogy ne száradjon be a tojás .

Ami magátol kell ki az egészséges 

Előzmény: FIDER (2672)
papamaci326 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2675
Pattogzástól, 24 óra is telik a kelésig. Légy türelmes! :-)
Előzmény: FIDER (2674)
FIDER Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2674

Köszönöm!

Már tegnap este láttam a csörüket mozognak,de még mindig nem bujtak elő.

Kamilla teát,nevelő tápot tettem be nekik.

Minizsarnok Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2673
Nem kell segíteni egyátalán !!!!!!!!
Mivel kezdő vagy többet árthatsz vele mint amennyit segítesz. Egészséges kicsi fürj úgy pattan ki a tojáshéjból öröm nézni. Arra figyelj nehogy megfázzanak (izzó föléjük) és rögtön kapjanak enni kamilla teát és kukorica darát (finom porrá darálva). Ha bármi kérdésed van mindíg van itt valaki aki tud segíteni :)
Előzmény: FIDER (2672)
FIDER Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2672

Az első fürj keltetésem 16 napja van ma,kezdő keltetőként kérdezem,h a kicsiket mikor lehet segiteni a kelésben?

Mi van ha hamarabb szedem le a tojáshéjat?

Ha már törik akkor érdemes kiszabaditani öket?

Mennyi idö /perc/alatt kell kikelniük?

55törpe Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2671

Na akkor bövebben írom . 230v ízzó x kapcsolást bir ki Ha pont hideg cekász  amplitidó csucs idején kapcsol  kicsi az ellenállása és ki ég .

Ha kettőt sorba kötsz fél gőzőn megy nem ég ki.

Ha félsz a kiégéstől négyet hasznáj kettő pár sorba.

A cekász fűtésed 180w túlméretezett azzal soselesz gondod.

Előzmény: papamaci326 (2669)
Gaboca7903 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2670
Helló nekem is izzókkal van megoldva a fütés a keltetőbe 2*60w.Eddig még kifogástalan volt,bízok én is benne hogy nem egyszerre fog kimenni,mert ha külön akkor nem nagy a gond,olcsó és praktikus.
papamaci326 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2669
Szia!
Nyugodtan tehetsz izzókat fűtésnek,csak párhuzamosan kösd őket, akár hármat is.
Az egyik keltetőmbe 3x75watt fűt ,ez 240db tyúk tojásos keltető.A másik az egy kicsike abban 2x25wattos izzó felel a fűtésért ez kb.50 tojásos. Volt már rá példa mikor haza jöttem a melóból, egy égő elszállt de a másik az kibírta estig. Van egy harmadik keltetőm abban cekász huzal fűt,ez kb.180watt még nem volt vele gondom de ettől jobban tartok mert ha mégis érné valami akkor nincs tovább fűtés.
Előzmény: Törölt nick (2668)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2668
Az lenne a kérésem,hogy ha kettő darab villany körtét alkalmazok nem-e lenne jobb mégis csak párhuzamosan kötni ha netalán az egyik ki megy a másik működik.Ugyanakkor olvastam és sorosan javasolják.
55törpe Creative Commons License 2009.12.05 0 0 2667
Ez kimeritő és szakszerü volt Köszönöm
Előzmény: papamaci326 (2666)
papamaci326 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 2666
Gondolom, az étermembránról van szó.
Nem egyszerű, de megoldható. Első lépésként meg kéne nézni nem lukas-e valahol! Ugyanis a rézlemezt az oxidáció kikezdheti. Egy kis tálkába kb.40°C vizet teszek, és ebbe rakom a membránt szépen meg dagad, és ha lukas, akkor látszik, a buborék hol szökik. Ezt vékonyan leforrasztom, ha lukas. De előtte ki kell szívni az étert a membránból! Ha nem dagad egy picit sem akkor már üres. Ebben az esetben előbb meg kell tölteni félig, és meg keresni a lukat.
Az élén kell keresni egy olyan pontot ahol vastagabb a forrasztás (ez csak egy picivel vastagabb, mint máshol) ott pillanat forrasztóval le kell venni a forrasztást, mert az alatt kell lennie a furatnak. Vigyázat!!! A forrasztás előtt kb.5°C vízbe kell állítani a membránt szinte teljesen, csak éppen ki érjen a vízből, hogy forrasztani tudjunk. Az étert injekciós fecskendővel töltőm a membránba. A feltöltési menet az a következő. Először feltöltőm tiszta vízzel teljesen, visszahúzom a fecskendővel üresre. Most van egy X értékünk, ennek az X értéknek a kétharmadával kell megtölteni éterrel a membránt. Mehet a forrasztás, (figyelni a hideg vízre) és az ellenőrzés meleg vízben.
Étert némelyik patikában lehet még kapni.
Figyelem!!! Az éter nagyon veszélyes nem szabad lebecsülni! Színtelen, jellemző édeskés szagú (bódító), gyúlékony folyadék, amelynek forráspontja 35,4 Celsius. Vízben kismértékben, alkoholban korlátlanul oldódik. Gőzei levegővel robbanóelegyet képeznek.
Bocsi ha hosszúra sikerült.
Előzmény: Albert János (2662)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!