Annyival korrigálnék, a tank matrica, illetve a tank festés párhuzamosan is futott. A nagy motornak gyártott tehát 4/6500-as nagy szívótorkos hátsó lábtartós gépek kaptak matricát. És a segédmotornak gyártott fojtott gépek kaptak festést a tankra, aminek a minősége valóban elmondásodnak megfelelően borzalmas volt. És a gumi mintázat változásakor, a Felnik és a küllők profilja is változott, erről pontosabban írtam azt hiszem a babetta.try.hu -n.
Hát igen...ez a szar a szogi gépparkban h borzalmas az anyagminőség... Jobb ha átépítget az ember,a gyári példányok meg jól mutatnak a múzeumokban. Ahhoz h használható gép legyen,sokszor felejteni kell 1-2 gyári kókányolást. Mustang futásteljesítményéről mit tudtok regélni? Nekem a Riga 500 akárhányadik km-ét gurulja,eddig gond nélkül.:) kopp kopp kopp! A Mustang blokk anyaga nem szar,sztem 15e km-t ki kéne h bírjon nagyobb generál nélkül...persze ésszerű használat mellett! Viszonyítás:Simsonok olyan 20-25e km-t gond nélkül tudnak!
És mégvalami, ezek nem fejlesztések voltak, tudod a szociban elég kevés gyár tudott nyereséget felmutatni, legalábbis amelyik felmutatott, azt bezáratták a ruszkik :), ezért a veszteségeket csökkentendő az anyagon spóroltak, és az előállítási költségeket próbálták redukálni. (ld. a hátsó vázelem felfogatása, nem szarakodtak utána hegesztéssel, lelapították a csövet, elsővilla: minek azt kiszedni, ráhegesztették, fogasívet meg egyszerűbb volt kivágni valami rohadterős stancolóval, mint présöntött darabot csinálni) Szegény Pannoniának is a végefele már szinte a 0-ból kellett kihozni egy yamahát, ami azért nem kis teljesítmény.
Nekem már volt, sajnos a 75-öst eladtam, az eleje, és a tankja megvan még, egy ifa alá csusszantak be vele, elég csúnyán nézett ki, viszont a váz kibírta. :) Az első kerék 6 centit állt jobbra (vagy balra?), gondolhatod... a villaszárak megvannak még. :) Egy későbbi elejével helyettesítettem, szóval az már nem volt típustiszta. Én hülye, a karbit is rajtahagytam, pedig olyanom nincs is másik, hiába van itt másik 9 szétbontva.
Lámpaüvegen a Made in Czechoslovakia felirat korábban félkör alakban volt, majd utána kis betűkkel középtájt, eleinte volt duda, más elsősárvédő, az elsővillaszárak eleinte kiszedhetők voltak, 1979-től a vázba is beleütötték a vázszámot, a kovácsoltvas kuplungkiemelőt hajlított lemez váltotta fel, 3 féle variáns létezett a váltókarok tengelyéből: seegeres (legújabb), előtte oylan, aminek volt egy 2.5 centis hézagolója a tengelyen, előtte meg egy gumi volt a tengely és a váltókar között, belül eleinte öntöttvas, később lemezből vágott berugófogasív, gumik mások voltak az 1975-ösökön (méhsejthez hasonló mintázat, elöl-hátul 2,75-ös gumi) Az ülés alatti váznyúlvány 75-ben még úgy volt megcsinálva, hogy a blokkcsavarnál egy stift gumin keresztül kapcsolódott ahhoz a váznyúlványhoz, később csak ellapították a vas végét, és átfúrták, Eleinte kb 4 centi széles gumi volt a tank tetején, később csak 2 centis lett, 79 előtt tankmatrica, utána sablonnal ráfestették, többnyire nem volt vízszintben a felirat. Majd elfelejtettem, a dögcédula 79-től lett magyar nyelvű, az annál korábbiak német nyelvűek, ha magánimport, akkor szlovák, illetve 79-től volt 2/4600 beleütve.
-Motorszám beütés helye jobb/bal félbe -olajbeöntés csavar helye---elöl ill.hátul a deklin -fényszóró üveg---volt homorú és sima... Felvilágosít egy szakértő?:)
Kipróbáltam az 5W-os ledet. Beépítettem egy régi ködlámpába a halogén helyére. Őszintén szólva nagyobb teljesítményre számítottam, de még így is bőven jobb, mint a gyári 15W-os fényszóró. A fotó sajnos nem nagyon adja vissza a világítást, de az biztos, hogy jobb, mint a gyári. Ráadásul hideg fényű a LED, tehát eleve többet vernek vissza a tárgyak, mint a sárgás fényszórónál.
Ez a LED 150 lumenes, de lehet kapni 300 lumenest is, de az már 3000 Ft körül van (ez 1500 körül volt). Viszont van 700 lumenes 3900-ért, egy olyanra lehet, hogy befektetek, az már tényleg brutális lehet. De egyelőre jó lesz ez. Egyébként ez is durván vakít, ha belenézek.
Most ez 7V-on 1,23A-t vesz vel, tehát olyan 8,5W körül van a teljesítményfelvétel, de ez az áramgenerátor veszteségei miatt vannak. Egy jó kapcsolóüzemű áramgenerátorral vissza lehet szorítani a teljesítményfelvételt kicsivel 5W fölé.
Hm...akkor majd ha esetleg megállítanak,azt mondom h egy régi Jawa...úgyse ismerik... Max ha aggódik vki,megmondom h a tankot lecseréltem mert ez jobban tetszik.Pont.
Milyen kár, hogy nekem már nincs se dt-m, se 80-as motorom... :P :) De nekem elég lesz a maradék 4 segédmotort legalizálni... ráadásul ha lenne rajta rendszám, tizedét ha érné.
Ha behozzák a rendszámozást, a saját mustangjaitokat is b*szhatjátok... Ezért sem fog bejönni, nem bírnák a műszaki vizsgaállomások se, megamúgyis hüyleség ilyenekben gondolkozni, hol lesztek már az 50-es motortól, mikor ezeket rendszámozni kell...
Hááát azért szerintem ennyire ne adjátok alá. A babetta kb. a bicikli kategória, hamár gyors motort akarsz, akkor inkább egy normális váz mondjuk egy simson első futóművel és egy fúrt 50-es blokkal normális karbival, egyszóval egy fasza blokkal. Vagy egy 125-öst belevarrni. Na az menne :-))) Egyébként ezen már én is régóta gondolkozom :-)))
Szerintem a yard magasról leszarja az 50-eseket, nem foglalkozik velük. És emiatt simán bele lehet varrni valami 125-ös blokkot egy 50-es mociba, mivel a blokk nem sokkal nagyobb, mint az 50-es és emiatt nem feltűnő.
ÉÉÉÉS vajh a yard mit szól az összvér 50ccm-es szörnyekhez? Mi van ha bejön a rendszámozás, és megnézik? Mit szólnak ha kiderül h nem a gyári blokk van a kérdéses vázban?