Keresés

Részletes keresés

trambi Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5591

Igazi Old power ....

Mint veletek kb egyidős csak gratulálni tudok a produkcióhoz, és ebből a felvételből is kihallatszik hogy a lenyugvó napnak is lehet ereje....

Előzmény: mokusmisi (5589)
tehtube Creative Commons License 2007.09.25 0 0 5590
Teljesen ott van a helyén szinte minden. (egyedül a G# után jövő G helyett van D# :-) A többi olyan precízen van levéve hogy gondolom szándékos ez a csavar. A dob is ok. Az orgona hangja is nagyon jó, a szólók megy egy-az-egybe! Gratula. Ez a B4 variáció jól bejött nálad. Köszi. Zs
Előzmény: mokusmisi (5589)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5589
Ahogy említetted az ismerősödnek a Deep Purple nóták tetszettek a Balatonon.
Feltettem egy ezév márciusában készült felvételt, ami lényegesen jobb minőségű hang szempontból mint a jóval korábban felvett America. Hibák ebben is vannak rendesen és persze a világítás sem volt amatőrkamera barát, de jó kép arról ahogy most szól a csapat...
A felvétel idején sajnos a dobosunk Szabó Laci beteg volt, így a Led Zeppelin emlékzenekar dobosa Tatai Tamás segített ki bennünket. A 15 nehéz nótából csak néhányat játszott korábban. Ennek ellenére mindössze két rövid próbán sikerült valamennyire összerázódnunk.

Ime a link: http://youtube.com/watch?v=XCtmcn791B4

Remélem teszik Nektek is.

Üdv.:

Misi
Előzmény: dombi39 (5551)
tehtube Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5588

Hát elég Szandkanvaszosan püffög. Olyan generál midis hang.

Vegyenek mások sok csoda Yamaha, Kurcveil munkaállomásokat tetemes összegekért. Nekem az ESI/A33 hozza amit elvárok.

Egy zongorabillentyűzeten egyet biztosan nem lehet: orgonálni.

Nándi, az a legnagyobb gáz, amikor valamit átmatricázunk más márkára. (mint trabin az audikarikák :-) Legjobb látványban a noname, a zene a lényeg.

Előzmény: djuice (5585)
tehtube Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5587

Szia Nándi, gyere. Csak legyen elég időd :-)

Sok a különbség az 1 és 2 között.

Nincs.

A különbség részletesebben:

- Az 1.0 a TREK-II SSP3 preampról készült, kevesebb presetből áll (kb.12), a hangminták lényegesebben rövidebben loopoltak, kissé fedettebb a hangja.

Gyorsan beszálltam pár koncertbe tesztelni. Az eredmény így is felülmúlta a várakozásaimat. Ezt hallva döntött emellett PresserPicibácsi is.

- A 2.0 az előzőekben szerzett tapasztalatokból lett újból megalkotva.

Most a valaha hallott lexebb hangú B3, a volt A100-asom (No: 17601, Rhoda, Joey) hangját mintáztam be. Lényegesen hosszabb hangmintákkal és loopokkal dolgoztam, 21 presetet készítettem, melyből kettő lábbassz.

- A 2.1 -ben az a változás hogy már folyamatosan változik a hangkép is a hangerő függvényében. Kis hangerőnél vastagon, sziszegősen, keyclickesen szól, nagy hangerőnél megjön a középtartomány folyamatos átmenettel. Lényeges változás, lelke lett a hanxernek. (ingyen upgrade)

A legtöbb szemplerhez fellelhető hangmintagyűjteményben az a gond, hogy egyszerűen a jól-rosszul rögzített mintákat kiosztják a billentyűzetre, de az eredeti hanxer jellegzetességeivel nemigen törődnek. Itt a fentiek alapján más a helyzet és egyenlőre nem találkoztam hasonlóval. A másik lényeges szempont, gyakorlatilag egy ilyen kedvező árú és nagyon jó hangú ESI 2-4000-el -szinti, zongora, orgona- minden egyben a rendelkezésre áll. Az orgonák külön kimeneten vannak a lezlihez.

Az ESI-hez és orgonáláshoz az egyik legjobb billentyűzet a Roland A33. Tudtommal Tambinak van ilyenből felesleges.

Üdv, Zsolt

Előzmény: djuice (5584)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5586

Hello!

Megszereztem a lemezt, es vagy fel eve megvan mar, csak a haverod nem valaszolt a levelre. Hammond-os csemege meg mindig akad, ugyhogy nem fog panaszkodni:-)

Koszi a szamot, felhivom akkor.

Viktor

www.victoraudio.hu

Előzmény: djuice (5583)
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5585
mégegy:

mennyire gáz ez a sound szerintetek?

http://www.keyboardmag.com/oldcontentimages/Music_Player/Keyboard/August_2006/attachments/PercussiveB3.mp3

szerintem picit érdekes, de így laci-szimuval még tűrhető is lenne, csak azok az erős klattyogások a glissandónál... :(

Amúgy tényleg nem rosz mint kalapácsos szinti ez az MO8! 430 körül adják és ahhoz képest hogy a 800 rugós nagy Yamaha teljes hangbankja és mechanikája benne van, egy őrülten zenei arpeggiator szekcióval...

a teszt...
http://www.keyboardmag.com/article/yamaha-mo8/Sep-06/22696

Felébresztették a Kurzweilt is álmából:
http://www.kurzweilmusicsystems.com/products.html?Id=1864
ez is baráti 250-ért pláne Kurziéktól

picit drágább mulatsság, de ebbe már Hammond modellező rész is pörög...
http://www.kurzweilmusicsystems.com/products.html?Id=1863

Zsolti!
Így van, a billentyűkön le kell ragasztani minden márkajelzést egy öles Hammond felírattal! :O
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5584
Gratula Zsolti! Biztos szép munka!
A v.2.0 miben más a v.1.0-tól?
Emelted az árakat is?

De elmennék már hozzád egy kis Hammond-fül-terápiára... :)
Előzmény: tehtube (5569)
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5583
Viktor! A Benkó Dixieland Band - Face to Face LP-jéből lesz még valami?
Megadnám a haver telóját aki vagy 1 éve rendelte nálad... :)

Hajdu Zénó 70 2518-212

Egyúttal valami jó kis Old timer Hammondos nagyágyú is szóbajöhetne!

Köszi!
Előzmény: LaurensHammond (5576)
djuice Creative Commons License 2007.09.23 0 0 5582
KarnEvil a médiasztár!!!!!!!! Most nyomja a Bartókon épp Zawinul Mercy Mercy Mercy nótájára a waterfallokat :)

Gratula!!!! :)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.23 0 0 5581
Nekem a Moog Modular V2 van meg, és gyárilag benne van a patch! Nézd meg, hogy neked melyik verzió van, ha nem ez, akkor dobj egy e-mailt.
Előzmény: mokusmisi (5578)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5580
Holnap akkor jövök börzére és hozok neked érdekességet! De előbb elszaladok Echoes Of Pink Floydra :-) Mingyár' kezdenek.
Előzmény: LaurensHammond (5579)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5579

Persze, a bejaratnal egybol balra arulunk mindig faterommal. Lesznek finom Hammond-os LP-k is, (Wild Bill Davis, Jackie Davis, Jimmy McGriff, Booker T, Jimmy Smith...etc)

Előzmény: dombi39 (5577)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5578
Köszi Norbi!

Azt hiszem, hogy meg van a modular Moog, örülnék ha elküldenéd a patch-et hozzá.

Ami a Hercules 16/12 FW-t illeti az eBay-en vettem kb 350 euróért leszállítva, s most is van egy fent, lehet hogy Te most olcsóbban is megkaphatod, ha szerencséd van.
Itt a link hozzá:
http://search.ebay.de/Hercules-Firewire_W0QQ_trksidZm37QQfromZR40

üdv.: Misi
Előzmény: KarnEvil (5574)
dombi39 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5577
Te is ott leszel?
Előzmény: LaurensHammond (5576)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5576

LEMEZBöRZE a PECSÁBAN holnap Vasárnap, 23.-án!!!

sok-sok hanglemez és cd lemez

Jöjjön aki ráér!

mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5575
Köszi Zsolt - a kritikát is!!

üdv.: Misi
Előzmény: tehtube (5573)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5574

Köszönöm a videót, nagyon tetszett, öröm volt hallgatni :)

Szépen kézben vannak az Emo-riffek, gratulálok hozzá!

Mondjuk nekem a B4 hangzása (ezen a felvételen) nem nagyon tetszik, de ez szubjektív. Lehet, hogy csak a felvétel minősége miatt.

Szerintem ha laptopot használsz, a Lucky Man-ben mindenképp a Moog Modular V-re lenne szükséged, még a patch is megvan hozzá, szinte ugyanaz a sound! (Ha véletlenül nincs meg, csak szólj nyugodtan.) Igaz, hogy megeszi a procit, de nagyon szépen szól, én már használtam élőben.

Sok sikert, sok fellépést kívánok a jövőben! Bármilyen Emersonos anyagra van szükséged, szólj, szívesen segítek.

Kicsit off: Hol szerezted be a Hercules hangkarit? Régóta keresek olyan többsávos firewire interface-t, ami zökkenőmentesen műxik alacsony latency-vel. Herculest még nem is láttam Magyarországon, csak a régi időkből ismerem a márkát.

Üdv,

Norbi

Előzmény: mokusmisi (5570)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5573

Meg kell hagyni, jól szól a B4. Persze te is szépen hozod a jellegzetes frazírokat. Meg a gitáros. (a basszernek meg át kéne nézni mégegyszer a saját szólamát :-)

Méghogy szódával? Teljesen jól szól a billentyűd, úgy, ahogy kell. Ámbár nem volt egyszerű összeállítás, az biztos.

Majd teszek valamit a "svéd" ügyében.... :-)

Zsolt

Előzmény: mokusmisi (5570)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5572
Lassan eljutsz ötről a hatra :-) Láttam a cuccost. Jó lesz.
Előzmény: LittleBig (5571)
LittleBig Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5571
Én a B3-at vittem modellfrissítésre Harangozó doktorhoz :) 2.5-ról 3.5-re (pedál+zengető).

Vettem egy embertelen Dynacord szalagos echo-t. Nagyon nagy hangja van.
Előzmény: tehtube (5569)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5570
Háááát.. sokat gondolkodtam, de végül úgy döntöttem hogy felteszek egy csak sajátmagunk számára emlékként készült videóból egy klippet amin az America-t játszuk.
Amatőr zenekar, sztereó mikrofonos felvétel mindenféle utómunkálat nélkül, egy DV8, egy Hi8 és egy VHS kamerával készült. Tudom azt is, hogy sok hiba van benne, de azért szerintem a B4 itt is megteszi a magáét (itt még egy Wersi orgonát használtam midi keyboardként és egy Hammond XM1- en keresztül vezéreltem a B4-et). Kb egy hónap múlva fel tudok tenni olyan klippeket amelyek már sokkal jobban fognak szólni (ezen felvétel helyett)...
http://youtube.com/watch?v=pb4CxN8_i2o

Nekem is a 69-es felvétel a kedvencem (hangról hangra lekottáztam Cubase-be a rövid sacrális rész és az impró utolsó egy perce kivételével, ami még ezután fog valamikor következni), a svéd felvételről csak olvastam, de még nem hallottam. Emerson rengeteg győnyörű darabbal ajándékozott meg bennünket, de nekem gyerekkorom óta az America és a She belongs to me a legkedvesebb.

Én is ott voltam tavaly a koncerten, nekem is nagyon tetszett a Lucky man - jobban szólt mint a korábbi koncertvideókon hallottam. Az öreg Moog-tól is borsózott a hátam.

Ugyanezt az átütő megszólalást nyílván még a hangszeroldalról sem tudom produkálni, de azért az én megoldásom "szódával elmegy" is elég jól szól. Most biztosan többen mosolyogni fogtok: egy Roland JV 30 keyboard-ot használok sima "Square Wave" hangszín egy oktávval letranszponálva, teljes kórus, min. zengetés, és itt a lényeg: a Portamentó-t midiről kapcsolom be, így a szinti nem vált át monofónikusra és mindenféle hebegés nélkül teljesen úgy viselkedik mint a Moog.
egyszer megpróbáltam egy virtuális minimoog-t is, de azalatt a rövid idő alatt amíg játszottam vele, nem sikerült jobb eredményt kihozni mint amit a Roland ilyen módon produkál.

Üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (5561)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5569

Figyelem! Aki a saját B3-EMU-Tehtube orgonámat (v2.0) használja, ha ráér, várom modelfrissítésre (v2.1).

Egy lényeges változást sikerült elkövetnem, a hangerő pedálból swell pedál lett.

Egyszerű midis eszközöknél a volume pedál csak tisztán a vol. értékeket változtatja.

B3 és tsai-nál -ahogy a kapcs. rajzból is kitűnik- folyamatosan más az orgona hangképe a hangerő változtatása mellett. Gyakorlatilag loudness jellegű hatás. Kis hangerőnél erős mély, magas kiemelés vastag, sziszegős, keyclickes hangképpel társul. Ahogy emelkedik a hangerő, a hangkép úgy válik egyszerűbbé, míg teljes hangerőn jelentősen megnő a középtartomány szerepe.

Nos, ezt a hatást sikerült lemodelleznem, úgyhogy aki élénken dinamikázik az orgonával észre fogja venni a változást. Üdv, Zsolt.

Letakartam minden hardverről minden feliratot, sokkal jobban néz ki :-)

Sycsa Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5568
Harmatgyenge. Persze ez nem gatolt meg abban, hogy meg 500 masik topicba is berakd ezt a hozzaszolast.
Előzmény: byGúnár (5567)
byGúnár Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5567

Ez meg itt egy videó a szeptember 15-ei DOORS MEMORIAL BAND (www.thedoors.hu)

koncertjéről a Benczúr klubból!

Szerintem elég jó, és még miket lehetett volna felvenni! És mekkora hangulat volt........

http://www.youtube.com/watch?v=PTZEjHveVA4&mode=related&search=

dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5566
Így már érthető.
Előzmény: tehtube (5565)
tehtube Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5565
A kezelési könyvet matricázták fölül csak.
Előzmény: tehtube (5561)
dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5564

Sziasztok!

Mi van jon_lord kollégával. Rég hallottunk róla, rég olvastuk ékes helyesírását. nekem hiányzik időként a lelkesedése.

dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5563

Szép darab! Na ez tuti nem férne be a lakótelepi ajtajaimon. Azt ára publikus?

Előzmény: tubes (5562)
tubes Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5562
Üdv Mindenkinek!

Jó régen jártam erre.

Eladó egy amerikai Hammond 11122-Grandee.
Csak szobában volt nagyon keveset használ hatalmas szerkezet. Kissebb templomba is elegendó.
Van rajta minden amit csak el lehet képzelni (beépített leslie, csatlakozó, dobgép, stb)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!