Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2982
Addig örülj.
Rémes volt.
Tartalmilag még nem is annyira, mint verstanilag.
Előzmény: Törölt nick (2981)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2981
Hmm... Bármi volt is az, de úgy látszik, hogy az még az indexen sem jelenhet meg.
Előzmény: Vik 23 (2980)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2980
Tomi!
Ez azért nem volt ám semmi!
Ilyeneket akarsz kiadni a könyvedben?
Előzmény: tigristomi (2977)
boldogság Creative Commons License 2005.02.28 0 0 2979

Boldogságot!

Köszi az infót:-)))

Előzmény: Rorimack (2974)
boldogság Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2975
Boldogságot!
Értem:-)))
Előzmény: Vik 23 (2972)
Rorimack Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2974
Az eredeti cím nem így szólt, ez csak a cikket fordító indexes újságíró szenzációhajhászása.
Előzmény: boldogság (2966)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2973
A sima, bolti gombák: csiperke, laska... (Bár gyerekkoromban imádtam gombát szedni. Most már nem merném megenni az általam szedett gombát.)
Előzmény: petike23 (2971)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2972
Én mondtam már a legelején, hogy ez az egész cikk marhaság. Már csak azért is, mert igen nagy különbség van vegetariánus és vegetariánus táplálkozáűs között + az idézett cikk egybemossa azt, hogy az anya a terhessége alatt nem evett húst azzal, hogy maga a gyerek nem eszik húst. Ez az egész egy egyszerű bulvár-kacsa, nem tudományos cikk.

A honlap akkor bővül, ha a férjem éppen ráér. Én szállítom neki az általatok küldött recepteket, de ő teszi fel a netre. De fel fogja tenni biztosan. Csak sok munka van vele.
Előzmény: boldogság (2969)
petike23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2971

Meggyőztél. :)

Melyik a kedvenc gombád ?

Szia: Peti

Előzmény: Vik 23 (2970)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2970
A tejföl nem a gombapörkölt része (esetleg a gombapaprikásé). Galuskát biztosan lehet tojás nélkül is csinálni. De lehet gombapörköltet enni pl. durumtésztával is, abban nincs tojás.
Előzmény: petike23 (2968)
boldogság Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2969
Boldogságot!

Szerintem az "buta" aki ezt elhiszi, hogy igyvan, hiszen általánositani eleve nagyon qalacsony szellemi értékre vall.

Mi van a honlappal?
Előzmény: Vik 23 (2967)
petike23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2968

"Nem arra kell gondolni, hogy aki nem eszik húst, az nyers répát meg céklát eszik napi 24 órában."

Igen, az már vega szélsőség.

A gombapörkölt felveti a tejföl, és a galuskához a tojás (kell egyáttalán bele? Boldogság már annyira elbizonytalanított :) kérdését.. :)

Előzmény: Vik 23 (2965)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2967
Részemről pofátlanság lenne. (Mármint benevezni a nagyfiút.) Ő a húsevőket is legyőzné, azt hiszem (ha olyan kedve lenne).
Előzmény: boldogság (2966)
boldogság Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2966
Boldogságot!

"Butábbak társaiknál a vegetariánus gyerekek"

Ezennel nyilt felhivással fordulok azokhoz, akik ezzel egyetértenek, hogy egy nyilt szellemi vetélkedőre jelentkezzen általános, közép és felsőfoku iskolás gyermekekel, vegás gyermekek ellen.
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2965
A gombapörköltben pl. se hús, se tej, se tojás, könnyen elkészíthető, és mégis "normális" étel. És millió ilyen van. Nem arra kell gondolni, hogy aki nem eszik húst, az nyers répát meg céklát eszik napi 24 órában.
Előzmény: petike23 (2963)
boldogság Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2964
Boldogság!

Vegaként:

Pontosan igy van. Vega táplálkozásban is lehetséges a fanatikus elhajlás.
Előzmény: petike23 (2963)
petike23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2963

Nem-vegaként:

a vega kaják is lehetnek nagyon ízletesek.

Persze az ember minél "szigorúbban" vega (tejterméket sem, tojást sem, stb.) annál nagyobb odafigyelést igényel az elkészítés.

Előzmény: Vik 23 (2962)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 2962

Olvasd el a szakácskönyvünket! Biztosan találsz benne olyasmit, ami neked is ízlene. Pedig nem sonka.

http://viktoria.uw.hu

Viki

Előzmény: AliceCsodaországban (2960)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2958

Azért annyira nem, olvasd figyelmesebben.

Itt elég intakt anyagból válogattak, afrikai gyerekek, akiknek jórésze szinte csakis növényi táplálékhoz jut... te felvállalod, hogy a csecsemőnek két éves vagy iskolás koráig csakis növényi ételeket és magvakat adsz? Mert ha igen akkor a következményeit is felvállahatod!

És ahogy látom az ide írók többsége inkább húsellenes mint állati fehérje ellenes, és a hús gond nélkül kiváltható a tojással, tejtermékekkel. Tehát állati fehérjét kap az a gyerek. De csak növényi táplálson igenis állitom, hogy egy életre hátrányt szenved!

Előzmény: nettomazsola (2957)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2957
ez egy elkepeszto baromsag!
Előzmény: AliceCsodaországban (2952)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2956
kisebb koraban uztuk belole a nem letezo gilisztakat .... most 23 eves .... nem sok beleszolasom van.
ilyen.
magas es sovany.
Előzmény: tigristomi (2949)
Vik 23 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2955

"a vegetáriánus édesanyák gyermekei általában alacsony testsúllyal jönnek a világra, növekedésük lassabb, és visszamaradhatnak a fejlődésben, esetleg véglegesen"

Már a másik topicban is leírtam, hogy ez a cikk egy bődületes marhaság. Hosszú évek vegetariánizmusa után csupa 4 és fél kilós, 60 centis gyerekem született. A fiam pedig olyan "visszamaradott a fejlődésben", hogy 7 évesen 150 centi és 35 kiló. A cikk többi részéből is kb. ennyi lehet az igazság.

petike23 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2954

"Szerintem a fiadnak ajanlott lenne egy parazita, utana maj, emesztorendszer, kozben ver tisztitas."

Remélem, mostanra már felfogtad, hogy amit "parazita tisztítás"-ra ajánlottál a másik fórumban, az egy idegméreg. (fehér üröm).

Senkinek nem ajánlom, hogy a saját gyermekén próbálgassa ezeket a "gyógymódokat"..

Előzmény: tigristomi (2949)
Jablko Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2953

"Szegény" leendő gyerekeim...

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.02.24 0 0 2952
Butábbak társaiknál a vegetariánus gyerekek

velvet

2005. február 23., szerda 12:26

Amerikai kutatók szerint a vegetáriánus ételeken felcseperedő gyerekek sokkal lassabban fejlődnek húsevő társaiknál, akik ráadásul intelligensebbek is náluk. A vegetáriánusok nem értenek egyet. h i r d e t é s <!-- if (is.ie || is.ns4 || is.ns6) { document.write(''); document.write(''); document.write(''); document.write(''); document.write(''); } else { document.write(''); } //-->

Az amerikai Agricultural Research Service szakértője szerint etikátlan a gyermekeket vegetáriánus étrendre fogni, mert az megzavarhatja a fejlődésüket, írja a BBC.

Lassan nőnek

A Washingtonban tartott American Association for the Advancement of Science tudományos társaság éves konferenciáján Lindsay Allen kutatónő erőteljesen lépett fel a gyermekeiket vegetáriánus étrendre fogó szülők ellen, mivel úgy véli, hogy az állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak néhány nélkülözhetetlen, más forrásból nem pótolható tápanyagot. Emellett hangsúlyozottan felhívta a figyelmet arra is, hogy a vegetáriánus édesanyák gyermekei általában alacsony testsúllyal jönnek a világra, növekedésük lassabb, és visszamaradhatnak a fejlődésben, esetleg véglegesen.

Okosabbak a nem vegetáriánusok

A szakértő több mint 500 afrikai iskolás körében végzett kétéves vizsgálatai során arra az eredményre jutott, hogy akár napi két teáskanálnyi hús elfogyasztása is biztosíthatja a szükséges tápanyagmennyiséget, mint például a B12 vitamin, a cink és a vas. Allen négy csoportra osztotta a gyermekeket, az első csoport kevés húst, a második egy csésze tejet, a harmadik egy csésze olajos kiegészítőt kapott, míg a negyedik csoport nem kapott semmiféle táplálék-kiegészítést. A táplálék-kiegészítőt kapott gyermekek fejlődése drámai volt, elsősorban a hússal táplált kicsiké. Ezek a gyermekek nemcsak a testi fejlődésben hagyták maguk mögött társaikat, hanem a problémamegoldó feladatokban és az intelligenciatesztekben is: aktívabbak illetve szociálisabbak voltak.

Bár Lindsay Allen elismeri, hogy táplálék-kiegészítő tablettákkal a szükséges mikroelemek nagy része pótolható, véleménye szerint az állati eredetű tápanyagok jobb alternatívák, mivel a tabletták esetében nehéz beállítani a szükséges mennyiséget.

A vegák nem értenek egyet A brit Vegan Society vegetariánus szervezet azonban más állásponton van: kutatási eredményeik ugyanis azt bizonyítják, hogy a vegetáriánusok gyakran egészségesebbek húsevő társaiknál. A szervezet vezérigazgatója, Kostana Azmi a BBC-nek elmondta, a vegetáriánus étrend több energiát és tápanyagot biztosít, a növényi eredetű táplálékok emellett biztonságosabbak és olcsóbbak. Mindazonáltal a szervezet B12 tabletta szedését ajánlja a vegetáriánusoknak.
Jablko Creative Commons License 2005.02.23 0 0 2951

Szia Tomi!

Köszi, egyre árnyaltabb a kép. :)

Üdv, Anna

Előzmény: tigristomi (2950)
tigristomi Creative Commons License 2005.02.23 0 0 2950
A koca dohanyos az, aki ugy nez ki mint a koca, es kozben dohanyzik.
Előzmény: Jablko (2946)
tigristomi Creative Commons License 2005.02.23 0 0 2949

Szia Mazsola!

Szerintem a fiadnak ajanlott lenne egy parazita, utana maj, emesztorendszer, kozben ver tisztitas.

A masik vega topikban a #6100 szamnal irtam tobbet errol, vagy a meregtelenites topikban talalsz tobbet rola.

En is sovany alkat vagyok, de a fiad meg rajtam is tul tesz.

Az hogy sokat eszik, es megis ilyen sovany, ez nem normalis, akarmilyen gyonyoru is amugy.

Tamás

Előzmény: nettomazsola (2916)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.02.19 0 0 2948
KOcadohányos az, aki alkalmanként gyujt csak rá, társaságban, vagy akkor ha a többiek is rágyujtanak, dohányos meg az, aki rendszeresen dohányzik, kvázi a bevásárláshoz hozzátartozik a napi cigarettaadag megvétele is.
Előzmény: Jablko (2946)
Jablko Creative Commons License 2005.02.19 0 0 2947

A Mátrixról jutott eszembe: nemrég találtam a neten.

http://www.themeatrix.com

Előzmény: hadd ne (2938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!