Keresés

Részletes keresés

ligu Creative Commons License 2001.02.07 0 0 272
Sziasztok !

spacemantra:
Nos, szerintem a legtöbb embert az alábbi célok valamelyike, vagy többje motiválja az üzletben:
- több jövedelem
- független élet
- több szabadidő
- személyiség feljődés
- segítség másoknak
- új barátságok, ismeretségek teremtése
- pozitív gondolkodású emberek társasága
- korai nyugdíj
- kihívás
- siker, elismerések
A lista nincs semmilyen szempont szerint sorba rendezve. Ha esetleg valamit kihagytam volna, kérlek írjátok meg!
A N21 erre mindre tanít szerintem, én nem érzem, hogy annyira a pénzt sulykolnák. Amit sulykolnak, az, hogy tűzz ki merész célokat magad elé. Persze a legtöbb cél eléréséhez pénzre van szükség, olyanra, ami akkor is befolyik, ha éppen nem dolgozunk. A minap hallottam egy megszívlelendő gondolatot:
"A 21. század legkeményebb valutája nem a dollár, az euró, vagy a márka, hanem az idő lesz".
Nem tudom, Te mit értesz függetlenség alatt... Én azt, hogy megvan az a havi bevételem, amiből gond nélkül eltartom a családomat és mindezért nem kell egész nap a munkahelyemen robotolni, hanem sokkal kevesebbet dolgozni. Így aztán az időm nagy részét arra fordíthatom, amire kedvem tartja! Nekem ez jelenti a függetlenséget, és szerintem ez jól.
"mintha mindenki megtehetne hogy a NM-tol anyagi fuggetlen legyen... mindannyian tudjuk hogy nem igy van" De így van, mindenki megteheti, hogy a NM segítségével függetlenséget érjen el. A lehetőség mindenkinek adott. Aki él a lehetőséggel, kihasználja valamint elég kitartó, az sikeres lesz, törvényszerűen. Sajnos ez nem mindenkinek sikerül, de ez nem a rendszert minősíti, hanem az illető személyt.

Üdv:
Ligu

spacemantra Creative Commons License 2001.02.07 0 0 271

Hamár ilyen okosan kifejtetted miért Nem akkor mond el hogyan Igen ? Ird le nekünk hogyan lehet munka és anyagi független valaki a Te elképzelésed szerint ? Vagy nem is gondolkodtál ijenen ? Akkor bocs nem egy dologról beszélünk.

hadd szoljak be megint...

a NM nem a penzrol szol!

ill. akinek csak arrol, porul fog jarni, es nem fogja elerni celjait.

vannak ennel nemesebb celok is...

ez az, ami igazabol nem nagyon fekszik a N21 oktatasi rendszerbe, hogy iszonyat penzcentrikus, allandoan csak a penz, meg a fuggetlenseg, meg a penz... mintha mindenki megtehetne hogy a NM-tol anyagi fuggetlen legyen... mindannyian tudjuk hogy nem igy van.

itt azok boldogulnak, akik amugy is boldogulnak mas teren.

miert kell allandoan csak a penzt hajkuraszni?
akik NM -el foglalkoznak... mondjatok el nekem: milyen celjaitok vannak a NM-el? mit kaptatok eddig a NM-tol? megfelelo penz mennyiseget kerestek? sikerult az eddigi celokat tartani?

leginkabb arra lennek kivancsi mi masert csinaljatok meg a NM-et, mint a penz.. es mit ad meg?

Előzmény: Yag. (270)
Yag. Creative Commons License 2001.02.06 0 0 270
Kedes buta Elizabeth

Azt nem értem ki bántott ? Mi a jó francnak kell nyávognod és siránkoznod olyan dolgon amihez halvány lila gözöd nincs. Eddig reményeim voltak hogy uccse itt egy Nö akinek rosszulestek dolgok , hisz másképpen tanulta az Életben. És akkor mi van ? Semmi . Odébb is egy ház. De az hogy ijen közönségesen fejezd ki magad egy nemzetközileg elismert rendszerről ... sajna többet vártam , hisz magad is láthattad ... persze egyszerübb megmagyarázni és elhitetned magaddal , hogy mi könnyebb.

Te Igy látod. A mostani munkádban látod és találtad meg számításodat. Egészségedre.
Ha megérted és elfogadod , hogy ez legalább olyan nehéz munka mint amit Te vagy más végez és nem marketingnek hijják ,akkor el tudod fogadni azt is hogy neked nem alkalmas ez a munka. Mint ahogy nekem nem klaffol a fordítás .... vagy nézzünk mást ? Magam is elkezdhetném hogy mijen hányinger a politika és aki ezt csinálja csak a zsebér tömi.Mijen gusztustalan. NE MENJETEK politikai pályára ! Vagy mijen undoritó dolog más büdös lábát masszirozni , meg a csülkeiről a körmöt kaparni.
De tudom , attól hogy Én nem csinálnám és ez a véleményem ,attól a világ különbözö pontjain , klasszuk megvannak emebrek a szakmájukban és csinálják mert élvezik , hisz ezért tanultak vagy ez volt az elképzelésük.

A Network Marketingben olyan dogokat tanultam amit az iskola még csak kisbetükkel sem adott meg. Egyszerüen egy másképp gondolkodást és más életszemléletet adott. Ezt a mindennapok hajtós alkalmazotti életvitellel nem igazán lehet összehasonlitani, csak választani közte. Igy vagy úgy akarunk e hátralévő éveinkben boldogulni.
Hiába választja valaki az NM -et attól még rengeteget kell dolgoznia. Eleinte párhuzamosan a munkahelyével , majd ebben. De itt legalább tervszerüen láthatóvá lehet tenni a végét is a hajtásnak . Nem ugy mint az alkalmazotti státuszban. Ott hónapról-hónapra ,évról évre Pörög az ember.
Mikor adatott meg bármely alkalmazottnak , hogy néhány Hónapra elmenjen pihenni és utána folytaja a munkát mint ami mi sem történt ? Soha. Egész évben jóformán azért dolgozunk, hogy nyáron 1-2-3 hetet uriasan eltölthessünkvalahol . Lehetőleg olyan hejen ahol láthatják mennyire uriasan tudunk nyaralni. A szerényebbek meg csak szimplán nyaralnak . Aztán mikor vége a nyárnak mindenki megy vissza a kaptafához.
Igazából a végcél az ami meghatározza a ki hogynan és mijen körülmények közt akar élni.
Az a legeszebb hogy Van választási lehetőségünk.

Neked is vannak céljaid , ezeket látod is. A magad módján meg is oldod Őket.
Hamár ilyen okosan kifejtetted miért Nem akkor mond el hogyan Igen ? Ird le nekünk hogyan lehet munka és anyagi független valaki a Te elképzelésed szerint ? Vagy nem is gondolkodtál ijenen ? Akkor bocs nem egy dologról beszélünk.

Szerintem mint ahogy Te is a magad körülményeihez képest boldogulsz. Ugy másoknak szintén a maguk körülményeikhez képest kell hogy boldoguljanak.

Yag.

Előzmény: buta Elizabeth (268)
blr Creative Commons License 2001.02.06 0 0 269
Azért ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól! OK?
Senki nem mondta, hogy vegyél Gourmet edénykészletet, ha beleszakadsz is...
Az Amway (és semmilyen más MLM) nem lesz attól rosszabb, hogy Te (vagy bárki más) úgy gondolja, hogy nem találta meg benne a számításait. Én sem ebből élek, mégsem mondom rá, hogy nem jó. Egyszerűen nem használom ki, csak minimálisan.
Ahogy észrevettem, Te eleve úgy álltál a dologhoz, hogy ez Neked nem tetszik.
Ha nem tetszik, nem kell csinálni. Ilyen egyszerű.
Előzmény: buta Elizabeth (268)
buta Elizabeth Creative Commons License 2001.02.06 0 0 268
Nem voltam kulcsember. Korulbelul fel evig tartott, amig rajottem, hogy egyaltalan nem azt teszem, amire nekem szuksegem van. Nekem arra van szuksegem, hogy odaalljak x mennyisegu idegen nyelven egymast nem erto ember koze es elkezdjek tolmacsolni. Nekem ez a szakmam es en ebbol akarok megelni, semmi szuksegem nincsen arra, hogy Amway termekek szakerto felhasznalojava es ugynokeve nojem ki magam. Engem alapesetben az emberek megfizetnek azert, hogy tolmacsoljak, hogy nyelvet tanitsak nekik, hogy leforditsak valamit, amire szukseguk van. Ha pedig felmegyek egy szinpadra, maskepp kapok tapsot: egyszeruen elkezdek enekelni. Nincs szuksegem altapsokra, aleredmenyekre es arra sem, hogy resze legyek egy nemzetkozi szintu szemfenyvesztesnek.
Az ugyanis, hogy te kulcsember legyel es hasznalj minden , vagy a leheto legtobb termeket, csupan penzkerdes. Menj be a raktarba es vegyel magadnak egy Gourmet edenykeszletet es mar meg is van a 8%-os teljesitmenyed es csak ki kellett fizetned a szamlat, kiallhatsz a BBS-en es megtapsolnak, ugyes-okos kislany\kisfiu vagy, vettel magadnak egy edenykeszletet, bravo! Kurva nagy teljesitmeny volt! Hat tudod, az igazi teljesitmenyek nem itt kezdodnek. Ja, es persze a kinti eletben a taps is kevesebb, eppen ezt a hianyt potolja az Amway meg a Network21 agyament metodusa. Minel magasabb az IQ-d, annal hamarabb fogsz raerezni, hol b@sszak at a fejedet.
Ami pedig a kilenc lepest illeti , sz@rba lepni egyszer is eleg volt, hiaba tartod be , ez a piac regen betelt, vedd mar eszre, hogy az Amway lejaratta magat a sarga foldig. A legjobb barataid is le fognak kopkodni, te meg csak uzletet epitesz? Kezdjel mar el szamolni, hany Ariel Color Active-ot lehet venni egy SA8 arabol, nehogy mar olyan esztveszejto kulonbseg legyen az SA8 javara, mindjart rohogogorcsot kapok. Mindjart megindul a frissen osszenepszamlalt magyar lakossag fele es megrohamozza az Amway raktarakat es Dick DeVos szemelyesen a pult moge all, hogy kielegitse a vevok rohamat. Vegyel elo egy ot-hat evvvel ezelotti Amway ujsagot es olvasd el az eredmenyeket, hogy hany DD, 18 meg 15 %-os volt akkor egy honap alatt? Es miert nem tudnak elobbrelepni az ujak? Mert a fizetokepes keresletnek nem az exkluziv, 7000 Ft-ert echte gagyi (sz)arany fulklipszek kellenek, a gyemantok felesegei se Amway Accessoires-t hordanak, hanem Swarowskit, a gagyi harisnyak negyezerert olyan pocsek minoseguek voltak, hogy nincs az a suket no, aki ebben jarna. Nekem azt tanitotta anno a szponzor felesege, hogy mindegy, hogy nem Artistryvel vagy kikeszitve, azt kell mondani, hogy ez mind Artistry. Egy fraszt! Ha jo, lehet enfelolem akarmi, nem kellenek a meregdraga vackok. Lenyeg a lenyeg, hogy azota en szakmambol es piackutatasbol mosogatogepet, uj kosztumoket, ruhakat, gyonyoru jatekokat vettem a gyerekeimnek, vegre osszejott a penz a nagy Lego vasutra is. Ugy latom, hogy ebbol hamarabb jutunk el a sajat hazig, meg a ket kezunk munkajabol, mikozben a szponzor meg mindig a holdat bamulja...
Szegeny dejo, derosssz neked. Fogadd oszinte reszvetem. Es e is fogsz a szadba sprezni mindenki elott? Mert Amway-csaladban ez a sikk, mindenki elott besprezni, hadd lassak a meghivottak, hogyan hat az intimspray meg a szajspray 8-(((((((((((((((((
dejó Creative Commons License 2001.02.05 0 0 267
Elizabeth!

Mennyi ideig voltál kulcsember?
(Ez most roppant fontos, mert új belépő vagyok, s minden tapasztalat érdekel.

A kulcsember 7 pontjával nemrég ismerkedtem meg, de távol állok még a teljesítésével.

Mennyi ideig, hány éven át tartottad magad mind a 7 pont becsületes betartásához? Az üzletépítés 9 szabályát mindvégig pontosan betartottad?

Előzmény: buta Elizabeth (264)
Yag. Creative Commons License 2001.02.02 0 0 266
Hai Ligu

Én készülök .:)) Aztán remélem oda is érek :))

Yag.

Előzmény: ligu (262)
Yag. Creative Commons License 2001.02.02 0 0 265
Kedves buta Elizabeth

Bar en a butát elhagynám , mert gondolom csak gunynak szántad , de különben is csak név.
Elolvasva soraidat .... mit mondjak ? Ha közöm nem lenne az üzlethez is távolságtartó lennék .
Amit elmondtál az a Te véleményed. Minden bizonnyal igaz nem is ez a lényeg. Megtanultam az életben , egyoldalu vélemény alapján ne adj igazat senkinek .Se cáfolatot.Elmondtad ami történt veled. Sem téged , sem az érintett másik felet személyesn nem ismerem. Mondhatnám hogy sajnálom ami veled történt ez sem változtatna a dolgon , rajtad sem segitene , legfeljebb mégjobban sablon hálózatos dumának veszed. Nem tudom hogy Te hogy vagy vele , de nem tudom az embereket egy oldaluan megítélni ....... pardon , tudnám de nem tehetem .Vagyis nem akarom. En azt tanultam, soha sem egy valaki a hibás.
Nem lehet mást okolni a magunk baja miatt. Evvel nem azt akarom mondani , hogy másokat hibáztatsz , és Te semmiről nem tehetsz .Kesereghetünk , magyarázkodhatunk a lényegen mit változtat ? Áldozat vagy vagy rászedtek ?Mi alapján mondjam meg ? Nem nézek én senkit a gödör széléről , föleg nem akkor ha barna trutyiban van.Pláne nem téged.

A gyerekeknek jobbulást kívánok ,és neked is. :) Tudom mijen ha betegek .... nekem is van porontyom .))

Szóval üdv és minden jót . Elizabeth .

Yag.

Előzmény: buta Elizabeth (264)
buta Elizabeth Creative Commons License 2001.02.02 0 0 264
Megbetegedtunk. Az egesz csalad.Az osszes gyerek. Ket napig meg probaltam itthonrol dolgozni, de nem ment. Ulni is alig tudok, de ma jott egy surgos forditas es jo penzert parnakkal kitamasztva idemasztam a gep ele es a jol vegzett munka utan elolvastam a melboxomat, ahol erdeklodtek a tortenet utan. Megigertem es megirom a folytatast.Ami pedig a tortenetet illeti, a csoportom a Demeter Janos-fele csoport volt, a DD-m Moldvay Akos es a felesege, Borbely Edit volt, ok jelenleg a CITIBANK-ban dolgoznak ( a story idejen Akos meg fuggetlen volt, foallasu Amway-es volt) az alattuk levo kiemelt "ugyes ember" a csoportban Liptak Ferenc, a FEDA Kereskedelmi Kft menedzsere, az egyetlen ember, aki, amikor elmondtam neki, hogy milyen feszultsegeket generalt ez nekem otthon, a kilepest javasolta, alatta volt egy csomori hazaspar, Schutt Gyula es a felesege, nekik Ujpest kozpontjaban, apiac mogotti utcaban van egy jol meno autosboltjuk, es a vegere kivankozik a szponzor neve,a feleseget nem bantom, de nem hiszem, hogy valaha latni akarnam oket az eletben: Gergely Gabor (es Andrea) . Isten mentsen meg toluk . Sot, ha tobb eszem lett volna, egy ilyen kisstilu embernek nem dolok be. De hat ennyi eszem volt. Nagyon sajnalom a tortenteket. Ami pedig a Network irodat illeti, annak a vezetoje egy valamilyen Erzsebet nevu holgy, akit mindenki csak Potyinek nevezett.
Erdekessegkeppen megemlitenem, hogy a Demeter Bt. irodajanak alkalmazottai, valamint D.Janos titkarnoje nem lehetnek uzlettarsak. Ezt a titkarnotol tudom.
Aztan a tortenet vege nem annyira erdekes, tavaly voltam egy Hall-testen (utcai behivasos teszt) kerdezni, a melo vegen egyik kollegano meghivott a Mekibe a Blahan es eloadta, hogy a segitsegemet akarjak kerni egy Internetes uzletben, de amikor elovett egy mappat es ki.....ul korulmenyesen elkezdte koriteni a dolgot, akkor megmondtam neki, hogy fogja rovidebbre, mert keves az idom stb es amugy is az a velemenyem, hogy aki fejbol nem tudja elmondani a sajat uzleti elkepzeleseit, az tenyleg hulye. Urambocsa, ugyanugy, mint az az egyetemi evfolyamtarsam, aki meg akarta magyarazni, hogy keptelen megvedeni a diplomamunkajat, mert nem tud rola beszelni, hat hogy a budos banatba nem tud valaki olyasmirol beszelni, ami a sajat szellemi termeke, amit fel eve at irt es gyujtott es alkotott? Na es akkor kinyitotta a amappat es az volt az elso oldalon, hogy"tobb ido, tobb penz". Akkor mondtam, csak egy szoval valaszolj: Amway vagy nem? aztan otthagytam.
Happy end? Dontsetek el ti. Egyebkent a nevem es a telefonom nem titkos, minden elerhetosegem kint van a Piackutatas c. topicban. Ami pedig a tortenetemet illeti, en is ugy emlekeztem, hogy egyszer mar leirtam valahol az Indexen , de hiaba kerestem a keresovel is, nem talaltam meg, az eredeti szandekom ugyanis az volt, hogy siman csinalok egy lnket es kesz. Ha megleli barki, ide lehet kopizni es osszevetni a most leirtakkal, allok elebe.
Kosz, hogy meghallgattatok. Ami Yag velemenyet illeti,eleg alsagosan tavolsagtarto, pont olyan, mint aki a godor szelerol nezi, hogy esett bele a masik a sz@rba. Es pont ezzel a hozzaallassal talalkoztam minden Amway-es reszerol, akit utana megkerestem.
Udv,
Elizabeth
Előzmény: spacemantra (122)
dejó Creative Commons License 2001.02.02 0 0 263
Ligu, Yag!
Köszönöm az eddigi, s elvárom a további a segítő gondolatokat.
A csoportunkbó szinte mindenki megy, s új ismerősöket is visznek magukkal. Nekem még ki kell érdemelnem. Most lubickolok a 200 pontos rendelés tengerében. Kulcsember akarok lenni.
Előzmény: ligu (262)
ligu Creative Commons License 2001.02.02 0 0 262
Sziasztok!

TaNGó:

1. Ingyen csatlakozni csak a komolytalan cégekhez lehet! A csatlakozási díj egy szűrés, ami arra való, hogy csak olyanok csatlakozzanak, akik komolyan gondolják a dolgot. Ha ingyen volna, boldog-boldogtalan csatlakozna, sok felesleges munkát adva a cég embereinek, akik így kevesebbet tudnának törődni a komoly érdeklődőkkel. Gondold végig, hogy vajon miért van az, hogy pl. egy komolyabb állami tender (pl. híd vagy autópálya építés) esetén a pontos pályázati kiírás megszerzéséért adott esetben súlyos százezreket vagy milliókat kell fizetni, amit ráadásul vissza sem térítenek, ha vesztít a cég a versenytárgyaláson! Nahát, itt ugyanerről van szó!

2. Ne gyere itt az agymosós dumával! Vedd észre, hogy a topicban kultúrált vita zajlik, és nincs helye az ilyen, tárgyszerűséget mellőző, érzelmi jellegű megnyilatkozásoknak! Különben csak azt fogod elérni, hogy senki nem figyel majd Rád!

dejó:

Kiegészítem kicsit Yag válaszát a kódszám nyílt megadása (vagy ha úgy tetszik, a nyílt reklámozás)ügyében. Nos a NM a személyes emberi kapcsolatokon alapszik. Ez adja azt a plusszt, amitől ez jobb, mint a hagyományos kereskedelem. A hagyományos kereskedelem (ideértve a hagyományos internet kereskedelmet is!) személytelen. Ha bemész a boltba, ugyan (jó esetben) kedvesek és segítőkészek az eladók, de - nagyon ritka esetektől eltekintve - Te csak egy ügyfél vagy, akivel kötelességük kedves lenni. És itt válik személytelenné, amikor "ügyfél" lesz belőled. Ezzel szemben a személyes kapcsolatok mindig egyediek, biztos vagyok benne, hogy egyéntől föggően különbözőképpen viselkedsz ismerőseiddel, barátaiddal. Itt jön be a NM nagy ötlete, nagy előnye: minden ismerősöddel egyedi módon tudsz foglalkozni, és így nagyságrenddel színvonalasabb szolgáltatást nyújthatsz.
Bár az Internet "fellazítja", technikai útra tereli a személyes kapcsolatokat, a mi internetes üzletünkben mégis szükség van a személyes kapcsolatra. Mégpedig főképpen azért, hogy az Internet anonim és elvont világában mégis legyen egy biztos pont, aki egy általad ismert személy, egy hús-vér ember akihez bármikor odamehetsz kérdezni, és nem egy ügyfélszolgálat a telefonvonal, vagy az e-mailcím másik végén.

blr, dejó, Yag: jön valaki a tihanyi hétvégi szemináriumra?

Üdv:
Ligu

Yag. Creative Commons License 2001.02.01 0 0 261

Látjátok , ez az amit sokan nem fogadnak el. TANULNI KELL.
Elhiszik, vagy elhitetik magukkal , hogy képesek a maguk ötleteik alapján müködtetni egy vállalkozást annélkül ,hogy az ahhoz szükséges tudást megszerezzék. Senki nem született zseninek ( tisztelet a kivételnek ):) , de az aki annak gondolja magát , és a maga "marketing" ötletei alapján megy,és müködteti vállalkozását az vállalja a fel , hogy bizony nem biztos hogy ugy mennek majd a dolgok ahogy Ö szeretné.

Kicsit elvonatkoztattok az Amwaytől és nézzük csak a mindennapos , hétköznapi vállalkozásokat.
Ott sem rózsásabb a hejzet. Vállalkozik,- mert talán rájött, hogy a havi fizu kevés és túl kötött az életvitel - megnézi más mit csinál, látomra ötleteket gyárt mit csináljon Ö maga hogy jobban menjen és vagy bejön vagy nem. Ha kereskedő , a szomszéd kereskedőhőz mégsem mehet tanácsért!

Tán mindenki ismeri azokat a viszonyszámokat,hogy minden 100 vállalkozásból 90 az első 1-2 évben tönkre megy. A maradék 10 db ból nem éri meg 7 az öt évet. amelyik megéri az 5. évet az nagy valószínüség szerint tovább evickél. Vagy jól mennek neki a dolgai. Senki nem mondta ,hogy vállalkozni könnyü. És aki tönkrement keresheti a hiba forrását.Ha keresi ...

A Network Marketinges üzletek és vállalkozásokok ugyan ez .Legyen az akár , amway , morinda, avon, oriflame, zepter ...mindegy. Vállalkozás! Aminek szabályai vannak. Több 10 év alatt összegyült tapasztalatokat lehet alkalmazni ezeket átadják , oktatják(már ahol). Ezek olyan tapasztalatok amik pénzt hoztak a konyhára másoknak . Nem egyetemi iskolai anyag ahol professzor úr elmondja mitől lesz milliomos valaki ,ami csupán elméleten nyugszik. KÖ kemény gyakorlat. De ezek is hiába vannak , ha valaki nem alkalmazza öket megfelelöen. Ehhez önuralom kell , bizalom és kitartás,valamint annyi ész hogy felfogja .Hiába tanár , orvos , munkanélküli ,szerelő , szinész,
mérnök és mindenkinél több IQ-tulajdonos , egy vállalkozhoz TANULNI kell és a szabájok alapján müködtetni.

Legtöbbször saját magunk vagyunk a vállalkozásunk ellenségei. A józan ész nem kerekedik felül a hiedelmeinken és képzelt előitéleteinken. De mindezért , egyetlen ember a felelős . A vállalkozás tulajdonosa, vezetője. Aztán hogy kiben és hol keresi a hibát a csőd után, az megint egyéne vállogatja. Legtöbbször nem magunknál kezdjük.

A rendszer és a szisztéma bebizonyitotta müködöképewsségét.Az egyik üzletember szavai jutnak eszembe. Elmonta , hogy 15éve dolgozott mérnökként és amikor találkozott az Amway üzlettel rögtön felidegesitette és kiröhögte és azt mondta a figurának, "Baromság ha azt gondolja elhiszem 2-5 év alatt anyagilag független lehetek . Kijártam egyetemet két diplomám van a feleségem sem analfabéta és 15 év alatt nem sikerült pedig erre ketten voltunk .!!" Utána már csak az idegesitette jobban , mi van ha mégis igy van és X éven belül valóban függetlenitheti magát?
Még a diploma sem jár gazdagsággal. Ha nincs tudás , a pénz - hiába van - eltünik.

Yag.

Előzmény: dejó (260)
dejó Creative Commons License 2001.01.31 0 0 260
Jogos, köszi.
Ezennel nyilvánosan visszavonom mehívásomat.
Sokat kell még tanulnom.
Előzmény: blr (259)
blr Creative Commons License 2001.01.31 0 0 259
Mivel az üzleti kézikönyvem nekem is vagy 5 éves, abban tényleg nem lesz benne, hogy nem adhatod meg az azonosítódat nyilvános oldalon, abban még csak az újsághirdetés és hasonlók vannak tiltva. (Megjegyzem, valaki pont ezt hiányolta: hát azért nem hirdet az Amway, mert végre többnyire épeszű emberek dolgoznak a hálózatban, és nem olyanok, akik azt hiszik, hogy feltalálják a spanyolviaszt azzal, ha hirdetnek.)

Az Amway tagok üzletüket népszerűsítendő web-oldalaira, e-mail-jeire vonatkozó szabályok kb. egy évvel ezelőtti Amagram-ban szerepeltek.

Előzmény: dejó (257)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 258
Szerintem nyugodtan feltehetitek a fekete listára ezt is:

http://www.internet-kereskedelem.com

dr. Halmai Ildikó Internet áruháza

Amway ez is, a szokásos agymosó dumával. Sajnos az egyik ismerősöm fizetett neki valami regisztrációs díjat, amit vissza akar kapni (természetesen ő sem olvashatta el előre a feltételeket). A hölgy megígérte, hogy visszaadja, mert a regisztráció (ugyan miféle regisztráció ? - a tisztességes cégekhez ingyen lehet csatlakozni) még nem történt meg. Egy hete nem képes telefonálni, eltűnt, mint tehén a ködben.

...honnan jöttek ezek most elő egyszerre ilyen hirtelenjében ?
dejó Creative Commons License 2001.01.31 0 0 257
Köszi, a cikk megvan, s tényleg pozitív. Akkor is igazságtalannak tartom, hogy elzárjuk az információt az internet-használók elől. Az N21 is hirdeti, hogy nemcsak jelenlegi kapcsolataink erősödnek meg általa, de hasznos új ismerettségek is köttetnek e szisztéma által.
Nem találom az üzleti leírásban azt, hogy ne adhatnám meg nyilvánosan áruházam vendég-azonosítóját. Ha mégis benne van, akkor sorry... bár a törvény nem ismerése nem mentesít...

Sajnos még mindig kevés az ismerettségi körömben a számítógépet, különösen pedig az internetet használók száma. Így pedig marad a katalógusból árusítás, mint az őskorban.

Tudtok egyéb cikket az internet-kereskedelemről?

Előzmény: Yag. (256)
Yag. Creative Commons License 2001.01.31 0 0 256
dejo

Az nem nagyon juthat be. Keresnie kell valakit akinek van .
Nem az a cél hogy sokan jöjjenek "be" és a látógatói számot növeljék , haenm aki be akar jönni az hozzájusson a termékhez.
Van egy cikk a chip magazin Oktoberi számában .
Kosárral a hálón. Abban összehasonlítást kap a jelenlegi magyarországi internetes áruházakkal szemben - mellett.Megadja a választ arra is miért gazdaságosabb és hatékonyabb az ajánlói rendszerü internetes áruház.

Yag.

Előzmény: dejó (255)
dejó Creative Commons License 2001.01.30 0 0 255
Akinek nincs ajánlója, azonosítója, kódszáma, az hogy juthat be egy ilyen oldalra?
Előzmény: blr (244)
ligu Creative Commons License 2001.01.27 0 0 254
Sziasztok!

Ismeri valaki az M.B.I. cégez? Nekem úgy tűnik, hogy pénzügyi és befektetési tanácsadással foglalkoznak, és szintén NM módszerrel terjeszkednek. Hallott már valalki róluk valamit?

Üdv:
Ligu

ligu Creative Commons License 2001.01.27 0 0 253
John Zero:
A walkman típusa Aiwa HS-RX308. Sajnos nem találtam semmilyen erre a típusra vonatkozó árinformációt, pedig kíváncsi volnék rá!
spacemantra Creative Commons License 2001.01.27 0 0 252

a N21-esek kozul valaki nem ismeri Bojtar Istvant?

space

spacemantra Creative Commons License 2001.01.27 0 0 251

mibol gondolod hogy barmilyen formaban megszegi a Morinda az adojogaszbalyt?

ha nem erre celoztal, akkor bocs..
ha igen, akkor milyen alapon allitod ezt?

space

Előzmény: blr (249)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.27 0 0 250
nekem nem megy a site
Előzmény: dejó (240)
blr Creative Commons License 2001.01.27 0 0 249
Nem. Arra gondolok, hogy hiába világszinten gondolkodik/dolgozik egy cég, az üzletét nem viheti szabadon egyik országból a másikba, tekintve, hogy vannak bizonyos adó és vámszabályozások, állam- és bankközi egyezmények, valamint országonként eltérő jogszabályok.
Például azok a cégek, akik táplálékiegészítőket hoznak forgalomba (gyógyhatású készítményekre gondolok, tehát pl. vitaminokra), azok ma magyarországon MLM rendszerben igen nehezen működhetnének a vonatkozó vámjogszabályok szerint (csak bolti forgalombahozatal engedélyezett).
Az ilyen törvényeket egyesek betartják, mások nem. Én valahogy jobban bízok azokban a cégekben, amelyeknek van magyarországi képviselete, a magyar jogszabályok szerint dolgozik, tudom, hogy mit veszek, esetleg adok tovább, és tudom, hogy nem rajtam fogják számonkérni a külföldi forgalmamból származó jövedelmet az adóhatóságok, mert azt egy magyar cég fizeti ki, tehát nekem nem kell ilyenekkel foglalkoznom.
Na erre gondoltam.

Ha igen durva akarok lenni: Ha belépsz egy MLM rendszerbe, és külföldi céggel kötsz szerződést, és onnan kapod a jövedelmed, akkor vagy rendelkezel külföldi munkavállalási engedéllyel, külker-joggal stb., vagy beléptél egy olyan rendszerbe, amely révén megszeged az adójogszabályokat, vagy a rendszer piramisjátéknak minősíthető.
Az, hogy ezt jelenleg nem ellenőrzik különösebben, az csak a vaksyerencsén múlik. Tény és való, hogy ha egy ilyen módon működő rendszer tényleges jövedelmet hoz, van eladható terméke, addig senki sem fog körülötte port kavarni, és nem kezdik el a hatóságok vizsgálgatni, hogy most ez hogy is megy. De ami késik, nem múlik!

Nem akarok személyeskedni, de miben dolgozol? Morinda?

Előzmény: spacemantra (248)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.27 0 0 248

csak azert kerdezem, mert furcsanak tartom.. mert pl. a mi halozatukba nincsen orszaghatar, az egesz vilag egy nagy egyseges rendszer, tokmindegy (mindenfele szempontbol), hol vagy elhelyezve a foldon..

vagy nem erre gondolsz?

space

Előzmény: blr (247)
blr Creative Commons License 2001.01.27 0 0 247
Magyar helyzet (szerintem külföldön se könnyebb):
Kb. fél évvel ezelőtt foglalkoztam olyan kérdésekkel, mely szerint mi szükséges ahhoz, hogy az USA-ban értékesítsek egy terméket (nem MLM, teljesen más). Hát, jobb ha nem tudod meg...
Kezdetnek elég, ha szerződsz az MNB-vel, egyébként hivtalosan nem tudod megoldani a devizaforgalmat.
Na ezért nem szívesen engednek be külföldieket egy kizárólag amerikai forgalmazásra jogosult cég webáruházába...
Erre mondhatod, hogy hülyeség, meg az internet korában elavult, de ez nem az MLM hibája, hanem a nemzetközi szabályozásé.
Az, hogy leghamarabb 2002-ben törli el az országhatárokat az Amway Európában, az lassan négy éves infó. Ha előbb megtehetnék, megtennék, az ő érdekük is.
Előzmény: spacemantra (246)
spacemantra Creative Commons License 2001.01.27 0 0 246

most csak siman a vasarlasrol beszelek, nem pedig a szponzoralasrol..

ha ugy dontesz hogy most hirtelen kell valami de nem ismersz tagot es te sem vagy az de olyanod van hogy most kell egy szappantarto :))

errol az esetrol beszelek.

miert csak 2002?

nem elavult egy kicsit nem figyelembe venni az orszaghatarokat?

elegge megneheziti a munkat.. :)

Előzmény: blr (245)
blr Creative Commons License 2001.01.27 0 0 245
Minden normális cég (nem csak MLM) megpróbálja betartani a klf. törvényeket.
A Quixtar Amerikában és Kanadában bejegyzett cég, nem jogosult exportra. Ergo, én mint magyar állampolgár, kinti cím híján elég nehezen szerzek ajánlót.
A legtöbb MLM "bukás" pont annak a következménye, hogy nincs az adott országban képviselet, de azért valamilyen (jó esetben részben törvényes) módon forgalmaz. Nem szeretnék amerikai szponzort. Sőt, még pl. az ország túlvégén élőt sem. Olyan szponzort szeretnék, akihez max. fél óra alatt eljutok kocsival. Az MLM _személyes kapcsolatokon_ alapuló üzleti rendszer. Miért hallgatnék egy "kisorsolt számra"?

Természetesen az Amway-nél is van "sorsolás", de ez ugyebár úgy működik, hogy van pl. egy ismerősöm Németországban. Lebeszélem vele a dolgot, tfh. többé-kevésbé érdekli. Ekkor kitöltök egy nemzetközi szponzorációs lapot, beadom a központba, és ott továbbítják a célországba, ahol egy _közeli_, legalább DD (több mint 6 hónapban 21%-os egy évben) szintű embert keresnek. Sorsolás legfeljebb akkor van, ha több DD egy utcában lakik. Ezután a jogdíj fele-fele alapon kerül kifizetésre. (Várhatóan 2002-től Európán belül nem fog országhatárokat figyelembe venni az Amway, de próbálj meg úgy szponzorálni, hogy a másik 1-2ezer km-re lakik...)

Előzmény: spacemantra (242)
blr Creative Commons License 2001.01.27 0 0 244
Kösz, amit írtál, azt tiltja az Amway etikai szabályzata. (Azóta van hozzáférésem, amióta teszt célból elindították a rendszert...)
Előzmény: dejó (240)
John Zero Creative Commons License 2001.01.27 0 0 243
DECKARD:
Én is hasonlóan láttam a helyzetet.
Én egy walkmant láttam 23 ezerért, ami szerintem a boltban olcsóbb (tudásban megfelelőt választva).
Előzmény: DECKARD (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!