Keresés

Részletes keresés

Kyra** Creative Commons License 2020.02.04 -1 0 1615

Értem én, csak nem tudom, hogy szombaton mitől leszünk jobbak?

Előzmény: Gozo (1613)
-George- Creative Commons License 2020.02.04 0 1 1614

Az ilyen építőjellegű kritikák siránkozások miatt néptelenedett el a fórum anno ... :(

Mégis mi a francot vársz egy olyan meccstől, ahol az ellenfél legnagyobb erénye, hogy van egy magas belső négyesük védekezésben? A második félidőt Nenadicsék a padon röhögcsélték végig. Ettől még persze kikaphatunk Portóban, mert jó csapatuk van, de nem azért, mert csak annyit játszottunk a bűn gyenge Tatabánya ellen, amennyi éppen kellett. 

Előzmény: Kyra** (1612)
Gozo Creative Commons License 2020.02.04 0 0 1613

Várjuk meg a hétvégét.

Minden meccs más.

Majd ha tényleg be jön a jóslatod, ráérünk siránkozni.

Előzmény: Kyra** (1612)
Kyra** Creative Commons License 2020.02.04 -1 0 1612

Tegnap a Veszprémnél csak a Tatabánya volt gyengébb.

Ez a játék Portóban csak egy súlyos vereségre lesz elég. :-(

Gozo Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1611

Pont azt nem értették, hogy ott is 2 évet írt alá és ugye a Veszprém 1+1-et ajánlott.

Előzmény: -George- (1609)
Gaga84! Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1610

Azert Gajic Marguc,Strlek Manaskov,Nilson Moraes,Lauge Borozan kozott zongorazni lehet a kulonbseget előbbiek javára...

Moraes esdig nulla,értékelhető meccse se volt.

-George- Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1609

Nem életszerű, akkor nem egy gyenge francia csapatba ment volna csak. 

Előzmény: Gozo (1607)
-George- Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1608

Szokott, ha nem akar védeni. :) 

Előzmény: schanc (1606)
Gozo Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1607

Mai Vaxerencsében Matúz azt mondta, ő úgy tudja azért nem került sor szerződéshosszabbításra Gajicnál, mert Gajic hosszútávú 3 éves szerződést szeretett volna, míg a klub csak 1+1 évet ajánlott.

Máshol olvastam, hogy Terzic állítólag Plockba szerződik.

schanc Creative Commons License 2020.02.03 0 0 1606

Sterbik megsérült a bemelegítés alatt :/

Gozo Creative Commons License 2020.02.02 0 0 1604
Gaga84! Creative Commons License 2020.02.01 0 0 1603

Nekem is Tollbring jutott eszembe+Valter Chrintz.

Előzmény: videkiman (1601)
Gozo Creative Commons License 2020.02.01 0 0 1602

Tolbring mindenáron a Bundásba akart menni. Ha Löwenből el is megy szerintem talál másik Bundesliga élcsapatot.

Előzmény: videkiman (1601)
videkiman Creative Commons License 2020.02.01 -1 0 1601

Csak hasraütés, de Tollbring biztos nem túl boldog, hogy visszavitték Gensheimert.

Előzmény: Gozo (1600)
Gozo Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1600

Mondj rá példát, kik azok a szélsők!

Németországból Skandináviából nagyon nehéz még a fiatalokat is elhozni, mond Bundeslaga élcsapatba vágynak.

Előzmény: Gaga84! (1599)
Gaga84! Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1599

Az ötlet nem elsősorban a j2 miatt fogalmazódott meg bennem,inkább a szélek miatt.ok,h jobb lövőben jelenleg a Maqueda valóban a legjobb megoldás,mert a többiek mozdíthatatlanok. Nagyin bízom abban,h Yahiat jól manageli a klubb mert belőle simán lehet klasszis. Ti hogy gondolkodnátok vele kapcsolatosan?

Az alapötet inkább a szélekre vinatkozna. Ott viszont a vannak fiatal gyémántkezűek akik még kis klubbokbam játszanak,na rájuk pl miért nem csapunk le már most?

Előzmény: Gozo (1598)
Gozo Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1598

Szerintem az indukálta ezt a témát, hogy nem tud a Veszprém a három fiatal francia klasszis jobb átlövőből vagy a két fiatal norvég jobb átlövőből leigazolni senkit, helyettük "csak" egy Maquedát hoztak.

Barcelonából meg Párizsból nem fognak elhozni ilyen játékost most, talán majd ha öregebbek lesznek. Richardson sem kakukktojás mivel hamarosan ő is Barcelinában fog pattogtatni. Ahogy George írta, az apja, Jackson Richardson ott làtja a fiát jó helyen.

Kristopans aláírt a PSG-hez, tehát ő sem mozdítható. Gondolom nála is számított, hofy Raul Gonzalez keze alatt érett be.

Bundesliga élcsapatból sem fogunk hozni fiatalt, aki ott ráadásul kezdő. Onnan olyan játékost tudnak elhozni akibek van erre valami motivaciója. Pl anno Ilic a terhelés csökkentése miatt is jött. Laugénál szerintem Vranjes személye is kihatással volt az idejövetelére.

Úgyhogy maradnak a korosodó sztárok célpontként.

Ebből meg én most úgy látom, hogy Maqueda a lehető legjobb választás. Komplex játékos, csapatember és a spanyol iskolában csiszólódik már régóta. Nem kell cserélni védekezés támadás között.

Egy-két éve mindenki oda volt hogy Stepancicot miért nem hozták ide amikor elment Zágrábból. No ő most Maqueda cseréje Szegeden és az EB döntőn de az egész EB-n számomra Maqueda volt meggyőzőbb.

Tehát nem minden a pénz...

Előzmény: videkiman (1595)
Csehov doktor Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1597

Az, hogy mi ilyen játékosokat tudunk hozni, nemcsak anyagi okok és a Balaton, meg a szép kilátás miatt van. A magas fizetés mellett fontos, hogy alacsony a terhelés, nem kell belehalni a bajnokságba, kupába, a BL indulás és ott a jó szereplés, minden évben valamilyen cím gyakorlatilag garantált - és ezek a válogatott kapcsán sem elhanyagolható tényezők. Én inkább ezekben keresném annak okát, hogy miért tudunk ilyen játékosokat ideigazolni. Az, hogy szép a táj, közel van Budapest, Bécs, Prága, gyorsan el lehet jutni akárhova, olcsó az ország, mind csak extra. Ha ezek mind Moszkvában is így lennének, nem vagyok benne biztos, hogy odamennének a klasszisok, így persze, ez is tényező, de a szakmai okok szerintem sokkal nagyobb súllyal esnek a latba a döntésük meghozatalakor.

Gozo Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1596

Ráadásul a pénzed is megkapod, ami látva pl  CSM-et egyáltalán nem elhanyagolható tény!

Előzmény: Fradista Utazó (1592)
videkiman Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1595

Nem mondom, hogy rosszul igazolnak, de Sagosent leszámítva talán Landin az utolsó klasszikus sztárigazolásuk. És ő nem tegnap óta véd Kielben. Pár név az utóbbi évekből: Pekeler, Reinkind, Zarabec, Bylik, L. Nilsson, kis Landin, ezek nem rossz nevek, de biztos vagyok benne, hogy az utóbbi kivételével az összesen húznák a veszprémi szurkolók a szájukat. Közben meg olyanok is vannak, mint Quenstedt, Horák, Rahmel, ezek még a Szegedbe sem férnének be. :)

Én nagyon nem értek egyet az alapfelvetéssel, max annyiban, hogy a Barca és a PSG valóban egy hajszállal vonzóbb célpont. De pl. pont most igazolja le a Veszprém a párizsiak kapusát. :) Meg közben csak idejött egy Lauge, Palmarsson, Strlek, Mahé az sem kis dolog, hogy Nilssont folyamatosan megtartják. Az említettek közül a Kielcénél és a Kielnél szerintem jóval nagyobb neveket igazol a Veszprém. A koncepció az mondjuk már más kérdés.

Előzmény: -George- (1594)
-George- Creative Commons License 2020.01.31 0 1 1594

A Kiel baromira jól és tudatosan igazol, sokkal jobban mint mi.

Előzmény: videkiman (1593)
videkiman Creative Commons License 2020.01.31 -1 0 1593

A Kielnek az utóbbi 3-4 évben Sagosen szinte az egyetlen elsővonalas klasszis igazolása. 

A Veszprém sokkal többször szerepel az ilyen átigazolási toplistákon az utóbbi években.

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.01.31 0 1 1592

Annyit hozzáfűznék, hogy a női szakágban Győr az abszolút csúcs, az utóbbi három év BL-győztese. Ráadásul a női mezőny sokkal szűkebb, mint a férfi, ha Győrbe igazolsz, gyakorlatilag biztos lehetsz abban, hogy BL-győztes leszel - ha nem az első évben, akkor majd a másodikban. 

A férfiaknál ilyen klub nincs. 

Előzmény: Gozo (1591)
Gozo Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1591

Mert szívesebben mennek Párizsba, Barcelonába és nem keletre, mert mi még mindig úgy vagyunk besorolva. Illetve Párizs és Barcelona világváros, Veszprém nem. lehet írni erre, hogy de élhetnének Budapesten, de egy nyugati fiatal szemében az sem vetekedhet az előző két várossal.

Kiel más tészta. Olyan híre van a klubnak és az ott folyó szakmai munkának, illetve úgy van a keret összerakva, felépítve, hogy vonzó egy fiatal klasszisnak, rang neki ha oda igazolhat. Ráadásul még Kiel is nyugatnak számít egy franciának. Vagy vegyük a skandinávokat, ott megértik még ha csak angolul is beszél, ráadásul hamar megtanulnak németül. Magyarul meg nem olyan könnyű. Ezek is szempontok.

Győrbe is azért jön annyi klasszis, mert most itt van pénz a női kézilabdában és azért a bizonytalan kifizetésekkel rendelkező Bukarest (ami ugye hiába főváros, még keleteiesebb mint mi vagyunk), vagy a qrva messze lévő Rosztov tud még anyagiakban ilyen jólétet biztosítani. Most kezdenek a francia női klubok is kicsit többet áldozni, pár klasszis már ment is oda, illetve a francia sztárokat is képesek megtartani. Győrben egyébként egy elég zárt társaság a női csapat, egymás között jól el vannak, így a magyar emberek nyelvtudásának hiányát is jobban átvészelik.

Kielcével vitatkoznék, mert az igazán nagy klasszis fiatalok nem oda mennek. Ők inkább próbálnak olyan fiatalokat kihalászni akik még nem annyira ismertek, de van bennük potenciál. És Dusi miatt oda is mennek, mert azért neki még erősebb a szakmai renoméja mint Davisé.

De ez mind csak az én szubjektív véleményem, simán lehet más is az indok.

Előzmény: Gaga84! (1589)
csalapet Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1590

mert lehet, hogy nem is keressük őket :)

Előzmény: Gaga84! (1589)
Gaga84! Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1589

Sziasztok,

Erdekelne egy lentebbi felvetésemre  alkotott véleményetek,,miszerint miért a barca,kiel,psg,kiece 4esbe igazol a fiatal klasszisok nagyobb része? sem anyagilag sem sportszakmailag nem vagyunk lemaradva (ok barcelona kulon fogalom)de a tobbit nem értem...

Thor. Creative Commons License 2020.01.30 0 0 1588

Azért ez nem jellemző, pláne nem a profi világban. Viszont ez még jól is elsülhet! Egyrészről Kent most extrán motivált és hálás lesz, másrészről úgy gondolom a fizetése jelentősen csökkent az eddigihet képest!( talán Iváncsik Tomival csináltunk egyszer ilyet, hogy sérülés alatt hosszabbítottunk vele, de itt már nem játszott utána, egyből ment kölcsönbe Füredre)

Előzmény: csalapet (1587)
csalapet Creative Commons License 2020.01.30 -1 0 1587

Szerintem Tönnesen hosszabbítása gesztus értékű a klub részéről, hogy ne kelljen sérülten klubot keresnie.

Előzmény: Gozo (1583)
Süni2 Creative Commons License 2020.01.30 0 1 1586

Maqueda Nagy Laci óta az első értelmes igazolása a Veszprémnek jobblövőben.

Ha ő jó iparos, akkor Tönnesen pl. nem tudom mi, /a többekről nem is beszélve./

/Azon túl, hogy Tönne egy nagyon szimpatikus, szerény srác, míg Maqueda az a játékos, akit kb. mindenki utàl, míg az ellenfélnél játszik./

Ha azt veszed, hogy a fiatal francia balkezesek, kis Dusi, Rod és val.szeg. Kristopans se szerezhető meg a Veszprém számára, kb. kijelenthető, hogy a legjobbat igazolták le az elérhető játékosok között.

A Szegednek nagyon fog fájni a távozása. Személy szerint én is sajnálom, hogy eligazol, mert nemcsak a tudása, a mentalitása és a jó értelemben vett őrültsége is hiányozni fog a csapatból.

Előzmény: videkiman (1585)
videkiman Creative Commons License 2020.01.30 0 1 1585

Akkor szerinted a Yahia/Paczkowski kettő jobb Maquedánál? A veszprémi szurkolók többsége nagyon alulértékeli. Az egyik legjobb védő a posztján és támadásban is simán hoz egy 3-5 gólos átlagot. Tűzerő van dögivel, az ellenfél védelme valszeg nem is rá fog kiemelten figyelni.

Corrales semmivel nem jobb játékos nála, Plockban volt anno 1-2 kiugró szezonja, de azóta semmi extra (a Cupara-Székely pároshoz képest persze előrelépés).

Siskarjev nem Gajic szint, de azért pl. a magyar válogatottban örülnénk mi egy ilyen öregedő iparosnak, aki mellesleg kétszeres BL-győztes. Az ő leigazolása is inkább a védekezésnek szólhat, bár ennek kicsit ellentmond, hogy mindkét jobblövő megoldja a j2 védekezést.

Lauge micsoda, ha nem fiatal klasszis? :)

Előzmény: Gaga84! (1584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!