Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5736

Egy "hölgyet" megdobálni? Főleg itt? Mégha szakállad lenne se......

Előzmény: queenZ (5735)
queenZ Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5735

tehtube,

én arra gondoltam, hogy egy (nemistom.. öregek :-) PMobil, Charlie, Presser, stb koncerten nagyobb esélye van a közönségnek meghallgatni ezeket a "különlegességeket", mint Wurlitzer, Fender Rhodes, Hammond, mint ahogy az eggyel (kettővel?) fiatalabb korosztályú zenészek koncertjein.

(Ez egy szép barokk körmondat lett, de istenem, szívből jött :-)

Én spec (ne dobáljatok meg), de simán el tudnám képzelni akár egy Tankcsapda, Hooligans, Zanzibar dalban ezeknek a hangját... Mármint élőben... És igenis el tudnám képzelni akár ABC-k megjelenését is ;-) Elvégre ezek nem azért készültek, hogy otthon horgolt terítők kerüljenek rájuk.. vagy igen? :-) Venni kellene a fáradtságot és kicipelni a koncertre!

És hogy hol... vannak honlapok (de gondolom ezt Nektek nem kell bemutatnom), ahol eladóak ilyen hangszerek...  Már csak azt kell eldönteniük a zenészeknek, hogy rászánják a pénzüket...

üdv:

queenZ

Előzmény: tehtube (5700)
queenZ Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5734

dombi39

Játszani, nem "csak" élvezni szoktam a zenét. Viszont a "háztartásban" van egy-két vintage hangszer...
Mostanában be vannak fogva a szentjeim, és sajna kevesebbet hallom a hangjukat :-(, Már lassan én könyörgök az uramnak, hogy szerezzen már be valamit otthonra is, mert megveszek valami "klasszikus" nélkül :-)

Üdv:

queenZ

Ui.: Hogy találta ki mindenki az "igazi" nevemet? ;-)

Előzmény: dombi39 (5714)
trambi Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5733

Nohát, Bruce Welch helyét átvette a egy hammond., de igy is jó.  Felső tőlcsér alatti nyomód jensen v20, vagy 21 es ?  ha "végnapjait" éli akkor sincs meg a kellő hatás,

az eredeti hangváltó lakik a dobozban?

Előzmény: stebel (5731)
queenZ Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5732

Üdv ozjo!

Azért vagyok, feleim, hogy a másik oldal is képviselve legyen.

Dombinak, pedig jó éjszakát! ;-)

queenZ

Előzmény: ozjo (5698)
stebel Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5731
Sziasztok!

Létezik, hogy "csak" azért nem "bugyborékol" a lesliem gyors sebeségen, mert az a bizonyos 20% sebesség különbség ennyire fontos?

A "bugyborékolás" alatt azt a jelenséget értem, amikor a tulvezérelt csöves végfok kap egy egyébként nagy jelet és kellemesen koszos, torz lesz a hang. Ez amikor a gyors sebességen történik (optimális esetben) kicsit "bugyog" a sound

Itt van egy ilyesmi sound (ezt találtam hirtelen, bocs ...)

http://www.youtube.com/watch?v=zgMVY821vZ4

Stebel
LaurensHammond Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5730

Sajnos nem megyek, elfoglaltsagaim miatt. Felreteszem a Jack McDuff cd-t ha kell.

Viktor

Előzmény: dombi39 (5722)
C3-juice Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5729

na..., itt van

C3-juice Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5728

ez is cuccolható verzió.

C3-juice Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5727

A C3 megkimélve nagy méltósággal a szobámban díszeleg.

Előzmény: trambi (5726)
trambi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5726
Gratula hozzá, akkor a dobos mellett is megszólalsz... Az aktiv crossoveres megoldás maradt végül , nem a passziv ? A doboz hogy birja a gyürödést? Más , látom a konzolt használod, a hordozható C3 nyugdijba vonult?
Előzmény: C3-juice (5725)
C3-juice Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5725

szia trambi,

azóta a leslie erősitője még egy kis igazitáson ment át.

Nagyon terit, 200w csövön

brutálisan szól.

Előzmény: trambi (5724)
trambi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5724
Szia Dénes Rég hallottunk rólad .Én ezt az orgonát hallottam , még félkész állapotában, nagyon komolyan szólt, és jól használható az alsó manuálba épitett perka is A szuper Leslid hogy vált be, azt tudom hogy az elején voltak kisebb gondok vele.
Előzmény: C3-juice (5723)
C3-juice Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5723

Sziasztok,

Egy kis érdekesség:

Perka az alsó manuálon.

Nagyon tutti a hangja !

dombi39 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5722
OK! Erre a hangszerkiállításra nem jössz fel?
Előzmény: LaurensHammond (5721)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5721
Ok varlak majd, es szolj elotte, masolok egy meglepetest Neked!:-)
Előzmény: dombi39 (5720)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5720
Szia! Valamikor leugrom hozzád majd!
Előzmény: LaurensHammond (5718)
tehtube Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5719

Szia. Dhl, Schenker, Bax????

Gratula a R88-hoz. Finom hanxer.

A Hitszpészesek vetették föl, ezenkívül sok egyéb kiegészítőjük is rendelkezésre állhat a dokumentáláshoz, remélem októberben meglesz.

Zsolt

Előzmény: constantino_lobasso (5708)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5718
Udv Dombi! A Jck McDuff-t talan, 2 lemez van egy cd-n, es eszmeletlen basszusfutamokat nyom bal kezzel, a tobbirol mar nem is beszelve...Funk, Blues, Jazz, itt ott gospel, es Jazz persze. Kivalo a hatvanas evekbol.
Előzmény: dombi39 (5715)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5717
Szép, szép, de az ajtót hogy nyitod ki tőle?
Előzmény: ham_peet (5713)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5716
Nem kell több elnézést kérned. Tegyél fel valami hammond-képet a set-edről. PL ha jól emlékszem a szuper Leslie-det még nem láttuk!
Előzmény: stebel (5711)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5715
Szia Laurens! nekem mit ajánlasz?
Előzmény: LaurensHammond (5706)
dombi39 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5714
Szia Zita Királynő! Üdvözöllek a fórumon. Milyen hagnszered van? Vagy csak kedveled a Hammond hangját?
Előzmény: queenZ (5697)
ham_peet Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5713
én 2001-ben hozattam be az orgonámat michigenből.
onnan teherautóval utazott new york-ig, majd onnan repülővel bp-re.

mindez ( mármit csak a szállítás) kereken 400.000 Ft-ba került...
erre rájött a vám, és az áfa.

a vám használt cuccokra is van, ami a szállítási költséggel megnövelt áruérték-re számított asszem 10%.

az áfa pedig a cucc értékére számolt 20% ( az adásvételiben szereplő értékre)

szóval szívás. de nem ngyon van mit tenni. a cucc kell, perkázunk mint a katonatiszt.
stebel Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5712
Én meg azt hittem, hogy annak tudatában reagáltál így, hogy azt is olvastad ...
stebel Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5711
Sziasztok!

Tudom, nehéz nem elfogultnak lennetek, de ha csak a jelzőket megnézitek, amivel illetve voltam és azok akik mellett próbáltam érvelni, őket védeni, akkor hamar kiderűl, hogy nem egyértelmű, hogy ki a sértett.

De tényleg lépjünk túl a dolgon és ezt mint a legilletékesebb kérem.
Nem szórakozásból tettem amit tettem, hanem inkább hírtelen felindulásból, védve személyes ismerőseimet.

Bocsánat megint mindenért.

Márk
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5710

Affene!

Jaj!

Elnézést, valahogy az utolsó oldal hozzászólás az olajággal meg a béküléssel nem jött be a browser-emben, és tévedésből még kavargattam ezt a (hál'Istennek és az érintett felek bölcsességének) lezárt vitát.

Mivel törölni nem tudom, ezért ezennel visszavonom az előző nyilatkozatomat.

Ha a többihez hozzászóltok és tanácsot adtok, azt továbbra is köszönöm.

És megint bocs :)

viva la musica

Szilárd

ozjo Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5709
Értelek már!
Nekem Elkám van, abban lefelé áll a mély (szerintem nagyobb 15"-nál) és külön tölcsér a magas, persze két motorral, 100W-os tranyós erőlködővel. Kb 1 éve nem volt időm a csöves végfokaimmal (VOX 100, ill. Farfisa 60), hangváltóval meghajtani, örülök ha a hanxer mellé férek, de mostmár kipróbálom!
Előzmény: trambi (5707)
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5708

Tényleg szomorú, ami kialakult. Nem hinném viszont, hogy az üzengetés által megoldódik. Lehet, hogy egyszerűen figyelmen kéne hagyni a sértő beszólások szerzőjét. Aki követte a fórumot, az ugyanúgy tisztelni fogja a sértettet és nem fog bedőlni minden szitoknak. Aki pedig mindenkinél okosabbnak akar látszani, lassan megunja majd, ha nem reagálunk a megjegyzéseire, és máshol keres szórakozást.

De hogy valami ON is legyen:

megérkezett a Rhodes 88-am New Yorkból. A fényképezőgépem meg lemerült...

Évek óta nincs billentyű a lakásban, bár én se vagyok ott, mert dolgozom éjjel-nappal :) mindenesetre eljött az ideje, hogy újrakezdjem a zongorázást.

Tudom, ez csak félig on, nem Hammond ez, de azért asszem szeretjük...

Kérdésem: jól emlékszem, hogy az Art Tube előerőlködőt ajánlotta valaki hozzá?

Más: ha néhanap elővennék klasszikus kottákat, és szeretném, ha nem is zongoraivá, de kevésbé subi-dubissá válna a hangszer hangja, milyen effektet/keverést/akármit javasoltok? Sajnos még egy jó darabig nem lesz helyem egy rendes zongorát is beállítani, pedig veszettül hiányzik...

Megint más: azért  elmesélem a kálváriámat, és ha valakinek van okos ötlete, hogy máskor min ne bukjak ilyen sokat, azt megköszönöm. Áprilisban vettem az ebay.com-on. A UPS - bár adott rá (elég kedvező) árat, végül megtagadta a szállítást. Találtunk egy céget, ami konténerben feladta 400 dollárért. A bibi, hogy a magyar fogadó cég (Cargo Partner, megérdemli a szidást sztem) ugyanennyit kért a kitárolásért. Aztán fizettem még 50000 vámot is.

Kérdéseim:

Ha még egyszer ilyesmire adnám a fejem, van valami bevált cég? Más: természetes, hogy a magyar oldalon az érkeztetésért ilyen szinten megkopasztják az emberfiát? Más: tényleg jogos a vám egy személyes dologért, amit használtan vásároltam? Van valami okosság ilyen esetre?

Tudom, kicsit sok volt, de most egy darabig csendben leszek.

Más: nem láttam az utóbbi időben konkrét utalást a készülődő Hammond klón-szeánszra. meglesz? Mikor?

Ha érdekes, tudok egy 2-300 nm-es ipari csarnokot biztosítani a VI. Rózsa utcában a dolog számára. A baja, hogy első emelet, ami viszont jó, hogy elvileg van benne teherlift. Gyakorlatilag még nem próbáltam, hogy működik-e, de ha érdekes, akkor az illetékes szóljon és megnézem.

Peace, Love, Unity, Hammond!

Szilárd

trambi Creative Commons License 2007.10.03 0 0 5707

A "langyos viz" ebben az esetben egy hasonlat, mely azt jelenti  mély hangszorónak nincs elég  mélye, viszont legalább nincs a doboz hangképének közepe . Továbbiakban tartozkodom a "képzavaros"  hasonlatoktól. Ha ismered pl a VIDEOTON Dp sorozatu hangfalait azok tudtak ilyen "vérszegény"hangzást produkálni. A nagy löketü, papirmembrános 15"-os hangszorók , és egy másik hangváltó melynek nem 3000hz körül  van a keresztezési frekvenciája, csodákat tesz. De ez igaz minden olasz lezlire.

Előzmény: ozjo (5705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!