én arra gondoltam, hogy egy (nemistom.. öregek :-) PMobil, Charlie, Presser, stb koncerten nagyobb esélye van a közönségnek meghallgatni ezeket a "különlegességeket", mint Wurlitzer, Fender Rhodes, Hammond, mint ahogy az eggyel (kettővel?) fiatalabb korosztályú zenészek koncertjein.
(Ez egy szép barokk körmondat lett, de istenem, szívből jött :-)
Én spec (ne dobáljatok meg), de simán el tudnám képzelni akár egy Tankcsapda, Hooligans, Zanzibar dalban ezeknek a hangját... Mármint élőben... És igenis el tudnám képzelni akár ABC-k megjelenését is ;-) Elvégre ezek nem azért készültek, hogy otthon horgolt terítők kerüljenek rájuk.. vagy igen? :-) Venni kellene a fáradtságot és kicipelni a koncertre!
És hogy hol... vannak honlapok (de gondolom ezt Nektek nem kell bemutatnom), ahol eladóak ilyen hangszerek... Már csak azt kell eldönteniük a zenészeknek, hogy rászánják a pénzüket...
Játszani, nem "csak" élvezni szoktam a zenét. Viszont a "háztartásban" van egy-két vintage hangszer... Mostanában be vannak fogva a szentjeim, és sajna kevesebbet hallom a hangjukat :-(, Már lassan én könyörgök az uramnak, hogy szerezzen már be valamit otthonra is, mert megveszek valami "klasszikus" nélkül :-)
Üdv:
queenZ
Ui.: Hogy találta ki mindenki az "igazi" nevemet? ;-)
Nohát, Bruce Welch helyét átvette a egy hammond., de igy is jó. Felső tőlcsér alatti nyomód jensen v20, vagy 21 es ? ha "végnapjait" éli akkor sincs meg a kellő hatás,
Létezik, hogy "csak" azért nem "bugyborékol" a lesliem gyors sebeségen, mert az a bizonyos 20% sebesség különbség ennyire fontos?
A "bugyborékolás" alatt azt a jelenséget értem, amikor a tulvezérelt csöves végfok kap egy egyébként nagy jelet és kellemesen koszos, torz lesz a hang. Ez amikor a gyors sebességen történik (optimális esetben) kicsit "bugyog" a sound
Itt van egy ilyesmi sound (ezt találtam hirtelen, bocs ...)
Gratula hozzá, akkor a dobos mellett is megszólalsz...
Az aktiv crossoveres megoldás maradt végül , nem a passziv ?
A doboz hogy birja a gyürödést?
Más , látom a konzolt használod, a hordozható C3 nyugdijba vonult?
Szia Dénes
Rég hallottunk rólad .Én ezt az orgonát hallottam , még félkész állapotában, nagyon
komolyan szólt, és jól használható az alsó manuálba épitett perka is A szuper
Leslid hogy vált be, azt tudom hogy az elején voltak kisebb gondok vele.
Udv Dombi! A Jck McDuff-t talan, 2 lemez van egy cd-n, es eszmeletlen basszusfutamokat nyom bal kezzel, a tobbirol mar nem is beszelve...Funk, Blues, Jazz, itt ott gospel, es Jazz persze. Kivalo a hatvanas evekbol.
Tudom, nehéz nem elfogultnak lennetek, de ha csak a jelzőket megnézitek, amivel illetve voltam és azok akik mellett próbáltam érvelni, őket védeni, akkor hamar kiderűl, hogy nem egyértelmű, hogy ki a sértett.
De tényleg lépjünk túl a dolgon és ezt mint a legilletékesebb kérem. Nem szórakozásból tettem amit tettem, hanem inkább hírtelen felindulásból, védve személyes ismerőseimet.
Elnézést, valahogy az utolsó oldal hozzászólás az olajággal meg a béküléssel nem jött be a browser-emben, és tévedésből még kavargattam ezt a (hál'Istennek és az érintett felek bölcsességének) lezárt vitát.
Mivel törölni nem tudom, ezért ezennel visszavonom az előző nyilatkozatomat.
Ha a többihez hozzászóltok és tanácsot adtok, azt továbbra is köszönöm.
Értelek már! Nekem Elkám van, abban lefelé áll a mély (szerintem nagyobb 15"-nál) és külön tölcsér a magas, persze két motorral, 100W-os tranyós erőlködővel. Kb 1 éve nem volt időm a csöves végfokaimmal (VOX 100, ill. Farfisa 60), hangváltóval meghajtani, örülök ha a hanxer mellé férek, de mostmár kipróbálom!
Tényleg szomorú, ami kialakult. Nem hinném viszont, hogy az üzengetés által megoldódik. Lehet, hogy egyszerűen figyelmen kéne hagyni a sértő beszólások szerzőjét. Aki követte a fórumot, az ugyanúgy tisztelni fogja a sértettet és nem fog bedőlni minden szitoknak. Aki pedig mindenkinél okosabbnak akar látszani, lassan megunja majd, ha nem reagálunk a megjegyzéseire, és máshol keres szórakozást.
De hogy valami ON is legyen:
megérkezett a Rhodes 88-am New Yorkból. A fényképezőgépem meg lemerült...
Évek óta nincs billentyű a lakásban, bár én se vagyok ott, mert dolgozom éjjel-nappal :) mindenesetre eljött az ideje, hogy újrakezdjem a zongorázást.
Tudom, ez csak félig on, nem Hammond ez, de azért asszem szeretjük...
Kérdésem: jól emlékszem, hogy az Art Tube előerőlködőt ajánlotta valaki hozzá?
Más: ha néhanap elővennék klasszikus kottákat, és szeretném, ha nem is zongoraivá, de kevésbé subi-dubissá válna a hangszer hangja, milyen effektet/keverést/akármit javasoltok? Sajnos még egy jó darabig nem lesz helyem egy rendes zongorát is beállítani, pedig veszettül hiányzik...
Megint más: azért elmesélem a kálváriámat, és ha valakinek van okos ötlete, hogy máskor min ne bukjak ilyen sokat, azt megköszönöm. Áprilisban vettem az ebay.com-on. A UPS - bár adott rá (elég kedvező) árat, végül megtagadta a szállítást. Találtunk egy céget, ami konténerben feladta 400 dollárért. A bibi, hogy a magyar fogadó cég (Cargo Partner, megérdemli a szidást sztem) ugyanennyit kért a kitárolásért. Aztán fizettem még 50000 vámot is.
Kérdéseim:
Ha még egyszer ilyesmire adnám a fejem, van valami bevált cég? Más: természetes, hogy a magyar oldalon az érkeztetésért ilyen szinten megkopasztják az emberfiát? Más: tényleg jogos a vám egy személyes dologért, amit használtan vásároltam? Van valami okosság ilyen esetre?
Tudom, kicsit sok volt, de most egy darabig csendben leszek.
Más: nem láttam az utóbbi időben konkrét utalást a készülődő Hammond klón-szeánszra. meglesz? Mikor?
Ha érdekes, tudok egy 2-300 nm-es ipari csarnokot biztosítani a VI. Rózsa utcában a dolog számára. A baja, hogy első emelet, ami viszont jó, hogy elvileg van benne teherlift. Gyakorlatilag még nem próbáltam, hogy működik-e, de ha érdekes, akkor az illetékes szóljon és megnézem.
A "langyos viz" ebben az esetben egy hasonlat, mely azt jelenti mély hangszorónak nincs elég mélye, viszont legalább nincs a doboz hangképének közepe . Továbbiakban tartozkodom a "képzavaros" hasonlatoktól. Ha ismered pl a VIDEOTON Dp sorozatu hangfalait azok tudtak ilyen "vérszegény"hangzást produkálni. A nagy löketü, papirmembrános 15"-os hangszorók , és egy másik hangváltó melynek nem 3000hz körül van a keresztezési frekvenciája, csodákat tesz. De ez igaz minden olasz lezlire.