Pont a nagy öregek nincsenek különösebben ellátva ezzel. Mára lakásokban, stúdiókban, kevésbé ismert gyűjtőknél sokkal több fordul elő, és még jobban eltolódik az arány ha az ABC-kről van szó. Egyébként hol keressék?
Ozjo, val'szeg egy Farfisa 350-be botlottál. Az, hogy kissé rongyos nem biztos hogy számít. Fel lehet szépen újítani. Érdekesebb a Farfisánál hogy "újragondolták" a hangforgatási mechanizmust.
Kevés bizsergetőbb érzés van annál, amit egy Hammond-Leslie páros vibrálása kelteni tud az ember lányában :-) Csak azt sajnálom, hogy elég kevés koncerten merik "bevállalni" a zenészek, zenekarok egy ilyen hangszer szerepeltetését, pedig szerintem lenne visszhangja :-) Mindamellett a nagy öregeken kívűl talán nem is nagyon sokan birtokolnak efféle hangszereket... Van nem tudják hol keressék... Én tudnám ;-)
Nagyon igaz Trambi bá! Tegnap sikerül kemény 35 percre leülnöm és belenéznem néhány régi, klasszikus műbe aminek a kottáit egy pakolás során találtam meg.
Ezért is gondoltam, hogy ha majd egyszer kántor leszek, akkor lesz időm naponta mást is gyakorolni (éhesen...). Egyébként legutóbb Csepel volt kántor választás és 8 (!!!!!!!!!!!!!!!!) jelölt közül választották ki az egyet, aki megkapta az állást (én nem pályáztam). Értitek 8 emberből, én meg azt gondoltam, hogy ez a szakma már kihalt!
És végre Beke úr elküldte a szivárványt a fórum olvasóinak. /itt egy másik ÚR megbékélésére gondoltam az emberekkel, és nem a "melegek"logójára mielőtt félreértés lesz belőle / Ugyhogy köszöntelek , és biztos vagyok benne hogy rövid
Krisztusi kort elérő életed során sok tapasztalatot szereztél "Rolandos",és studios munkáid során, és jobban fogok örülni ha ezt osztod meg velünk,és nem a
fórum tagságát. De ha csak azt meséled el hogy valamelyik gyeremeked érdeklödik a hammondod után, az is figyelmet érdemel részemről ....
Más , Dombi úr munkád van , és te is ugy "lopsz" magadnak egy kis időt arra hogy
hogy orgonán játsz. Napi 4-5 órákat kéne gyakorolni ahhoz hogy "profi" legyél, és "éhenhalj". Szerintem órüljünk azoknak a perceknek , ahol megpróbáljuk a hangszerünket, és magunkat összeidomitani...
Őszintén gratulálok. Biztosíthatlak, hogy személyemben nem szereztél ellenséget!:)
Én nem vagyok haragtartó.
Viszont egy Hammond lány, aki fórumozna velünk biztosan új színt vinni az egészbe, mert ugyebár a nők gondolkodásmódja gyökeresen más mint a férfiaké. Ezért is nagyon kíváncsi lennék a véleményére.
Már majdnem két hete vagyok boldog tulajdonosa egy B3-as replikának. Mivel nem értek hozzá, engem is megvezettek. Visszamehetnék belgiumba, és az emberen követelhetném a javítást, vagy a vételárat. Szerintem ott csak szép lehetnék, de okos nem. Tehát nem nyavajgok mindenféle sérelmen, hanem nekiülök, és megjavítom az orgonám, és még annak is örülhetek, hogy értékes tanácsokkal ellátnak. Viszont jó, hogy végre vége ennek a torzsalkodásnak:-) Örülök, hogy sikerült felül emelkedni önmagadon.
A Trambi velem is sokszor nagyon rendes volt, te is én mindenki, még Tehtube is. Kár, hogy idáig szaladt ez a dolog.
Én úgy gondolom, megkezdem a dolog rendezését, ha már kevés megértésre, de annál több "ellenségre" találtam itt. Mindenkitől, főleg Tehtube-tól szeretnék elnézést kérni, hogy rettenetesen szókimondó voltam sokszor félreérthető őszinte zeneszeretetem miatt.
Bocsánat, Őszintén.
Én is örülnék egy Hammondos lánykának, de Keresztyén, monogám, három gyermekes családapaként már nem tehetem ...
Szia, utananeztem, a felvetel valoszinuleg a `80as evek elejerol szarmazik, az akkoriban covereket jatszo bandat a kesobbiekben R.J. Dio fedezte es futtata fel. A csajszi tobbnyire csak enekelt, Hammondon meg ezen a videon jatszik.
Szia, na ez telitalálat! Ez hiányzott. Jó a szemnek, kellemes a fülnek. Kíváncsi lennék hogy önállóan hozta a komplett figurát vagy segítettek neki? És az M100 (?) is a helyén van. A '80-as évek végére saccolom a külső alapján.
A Misi hammondját A Gömöry akarta megvenni én meg a Gömöry-ét. Annak, hogy a Gömöry nem cserélt, az volt az oka, hogy sok bulijuk volt egy kupacban és nem lett volna idő az átállásra, ezt én beszéltem meg a Misivel még annak idején, így vettem meg én a Misi M111-ét.
Azért írtam, hogy ha ő mást mond, akkor is így van, mert a pontos történetet a Misi is tőlem ismerte meg később (hogy a Gömöry miért is mondott le a cseréről), hogy nem anyagi okai vannak a dolognak , hanem egyéb. Ez erről szólt.
Évek óta beszéltük a Zsolttal, hogy hangszert cserélünk ...
Mostmar azert le kene allni. Harangozo Misit az 5620 szamu bejegyzes alatt burkoltan hazugnak minositetted. Szinte minden beirasod kioktato, lenezo, omlik belole a nagykepuseg, az arrogancia. Eddig mindez teljesen idegen volt a forum hangulatatol, szellemisegetol.
"A Gömöry 15 éves jó barátom, most vettem meg az egyik hangszerét ő meg majdnem a Hammondomat :) ... Érzelmi okokból ragaszkodik a hangszeréhez, nameg folyamatosan játtszanak. Ez akkor is így van, ha Harangozó Misi mást mesél."
Hát ennek azért éppenséggel van egy bizonyos kicsengése...
Pár perce tettem le a telefont, a Harangozó Misivel beszéltem, aki azt mondja, hogy szerinted én Őt ezen a fórumon negatívumokkal minősítettem.
Itt állj meg barátom, mert gondot fogsz magadnak okozni ! Én Harangozó Misit nagyon tisztelem, mérhetetlenűl nagy szaktudását rengetegszer (többek közt neked is ) emlegettem.Arról is sokakkal beszélgettem, hogy ő az egyetlen ember, aki igazán ért a Hammondos ügyekhez. Folyamatos ügyeim vannak vele. Foldback, preamp, az orgona kimenete, stb ... egy hétvégi hangfelvételem miatt konzultáltunk
Az inkorrektséget folytatod csak azzal, hogy ilyeneket csinálsz. Ha van kedved, szívesen szakítok időt egy személyes találkozásra (ezért említettem a kávézót ...), hogy tisztába tegyük ezt az ügyet. Ha pedig ez nem sikerül, egyszerüen csak állj le. köszi,
Márk
A többiek véleménye valyon mi arról, hogy ezt teszed a hátam mögött, miközben közönbösségről beszélsz? Hazudozni csak nem kezdesz, ugye?
Nemreg szo volt a noi Hammondosokrol, illetve azok hianyarol. Na itt van egy csaj, a leheto legkemenyebb rockos hangzassal es az ahhoz passzolo vaaad kulsovel meg attituddel. Allitolag Marshallal+Leslievel tolja. Beszaras! July Morning bevezetoJuly Morning
Ezek a belgák érdekessé alakították. Bőrös és fa. Eddig csak nagyban láttam 765 néven, de ebben a felsorolásban 760N a neve. Akusztikailag egyenértékű a 142-145-tel és "hordozható".