A fiákeres rímből hiányozhat valami, mert így nem kecske. Sajtóhiba? Megpróbáltam kiegészíteni:
"Fölriad a fiakeres szaki:
Na most meg ki a f... keresi?"
Eltaláltam, vagy te másra gondoltál?
...
És akkor még néhány friss ropogós, így a nap vége előtt:
Nyalizó írnok a bevásárlásból visszatérő katonatiszthez: Megáll az ész, parancsnok:
micsoda szép narancsok!
Egy öregúr kóros hasmenésproblémáit gyermeke nem nézi nagy szimpátiával (in memoriam “alufólja”) Egyetlen, imádott fia szekálja:
“A maga gatyája tiszta fekálja!”
A sejk személyi titkára elmagyarázza a Riviérán megismert lánynak, hogy urának meglepő gesztusa valójában meghívást jelent Látszólag tökét vakarta bár,
ez azt jelenti: Katarba vár!
A háremet őrző eunuch kényes helyzetben A szultán egyik kedvenc janicsára
szemet vetett pöttyös nacijára.
Szervusztok, a mai termés is kétségbeejtően jó, ehhez képest én csak szerénységet gyakorolhatok az alábbi izzadmányokkal:
Nemes vendégek érkeznek a sivatagon át Nagyok jönnek a karavánnak,
Jő az egész Udvar a kánnal!
Otthon dolgozó szabó munkadarabját felesége véletlenül ételalapanyagnak véli, és az előtérben berendezett konyhába viszi Nem lesz kész a felöltő,
Mert e kabát elől fő.
ses, nem csak a Visztula szennyezett! Milyen víz ez, de maszatos!
Bizony visz sok szart a Szamos!
Bérkocsist telefoncsörgés ébreszti, amiért pipa Fölriad a fiakeres,
Na most meg ki a f... keres?
Vadonatúj sebészeti eljárás: faforgáccsal pótolják a vakond elroncsolódott orrát Plasztikai forradalom:
Pót vakondorr a falom.
és végül:
Stílszerüen vakarom meg viszkető testrészemet a hokimeccsen Bottal bököm
Mag bal tököm.
mára ennyi. Holnapra írjatok még sok remeket, mint ma, jól lehet itt mulatni!!!
Napnyitás, szokás szerint - ma földrajzrajongó stílusban:
A világ folyóiról, kecske stílusban
Meglátva a kecses folyót, Verdi nagy elhatározásra jut: Csodálta a szép Oderát –
erről is ír majd operát!
Londoni néni asztalos unokájának üzeni: abbahagyhatja a mankó faragását, mert a folyón elolvadt a jég, nem lehet többé lábbal átkelni Nem kell már mankó, üzente:
hajózható künn a Temze.
Turistaúton Te, az ott a Rajna:
keljünk át – na rajta!
Őshonos állat szánalma a pusztuló afrikai folyó láttán Rút sorsodon szomorkodok, Nílus,
panaszolta a vén krokodílus.
Orosz fiatalembert és kalandvágyó nagymamáját csak a rendelkezésükre álló jámű ócskasága tartja vissza a nagy kalandtól Nem lenne gond a Volga, nagyi –
csak a csónak ne volna gagyi…
Petőfi versben emlékezik meg olaszországi útjáról, ahol az elétáruló, fehéren habzó folyó egykori parancsnoka esküvőjére emlékeztette “… s fehéren jött elébem a Pó,
mint az oltár elé Bem apó.”
Lengyel környezetvédő jelentése a vizsgált folyó szennyezettségéről Feketén folyik a Visztula,
s mit a víz rajta visz: kula.
És akkor még egy vidámat, csak hogy jó legyen a hétvégénk:
A víztározó mellé épült szőlőben veszélyes a munka A szőlőhegyi lejtőn, ha vág malagát,
félti az én kis drágám a valagát:
ha beomlik, elsodorja magával a gát.
Leánynak kezd elege lenni beképzelt udvarlójából Ej, hogy nem lohad e fiú:
igaz, jópofa, de hiú.
Az idősödő író nem sieti el a dolgot a koncertszínpadon Nem vezényel túl gyorsan Dante:
nála az allegro ys andante.
And, finally, the pick of the day:
Az üres fülkében lazán hanyattdőlő férfiutast a vonat hirtelen megállása érzékenyen érintette Fék, majd fentről rámesett a pakkom –
mit mondjak, nem repesett a makkom...
Román paraszt lovát noszogatja Ne légy ily pipogya,
Menj, már, no, gyí, Popa!
Rendőr kérdőre vonja a gyanúsítottat, aki a Spice Girls egykori tagját erőszakolta meg Ejnye, a jó teringettét!
Miért követte el Gerin tettét?
Szakács, miközben arra vár, hogy az élesztő kifejtse hatását, rájön, hogy a cukor is munkába lépett Várjunk, amíg a massza begerjed,
De közben meg, ne bassza meg, erjed!
Két munkás "dolgavégeztével" sajátos ügyességi feladattal dönti el, melyikük folytassa az árokmélyítést Egyszerű, mint a karikacsapás:
Amelyikünk a kakira csap ás!
Hihetetlen, hogy pont akkor írtok ilyen rulezakat, amikor nekem beállt az agyam, 1szerűen nem tudom veletek tartani a lépést - de nyugi, ez csak átmeneti állapot!
Bokrot mintázó papírcsík tudatja a wc ajtaján, hogy kellemetlen illat várja a belépőket Az ajtón növény alakú szalag
Jelzi: itt tömény a kulaszag.
Ne mutassátok ki, mekkora baromságot csináltak, mert attól még csak rosszabb lesz E baki után ilyen hülyén ne nézzetek,
Nem kell, hogy ekkor hibát még tetézzenek!
Ha nagy csertartalmú tintát tartasz egyszerű üvegedényben, ne csodálkozz, ha kimarja Belül az üvegre mintát a tinta mart. Ó,
Ilyen, ha savasabb a tinta, mint a tartó.
Milyen botrányt okozott az étterem mellékhelységében a sóletevés után? Amíg csak a szele tartott
Ő mindent teleszart ott...
Nemzetiséginek felesleges a moder sporteszköz ahhoz, hogy átkeljen a folyón: megteszi ezt lovával is Nem kell a romának átkeléshez jetski,
Csak hajtja lovát (hogy az reszket): dzsí!
Nehogy má' mindig én kezdjem a napot... na, akkor itt van egy elengedett hangvételű hétvégeközeli kezdőrúgás (-ütés):
A világbajnokságon második helyezést elért karatéson nem segített a vonzó külső Jóképű, karján az izomköteg meg napszítta -
de ettől még a döntőt tegnap megszítta.
Vurugya, de hát a kétségbeesett felszabadítás már csak ilyen: rúgod, amerre állsz... :-) na , haladjunk (GroZe pulija meg a rézbaba mestermunka!):
Rutinos utazó segítő megjegyzése a törzsutasváróban tolakodó társához “Utat hiába törsz, a tus
foglalt”, szól egy törzsutas.
Baranyai újságíró epés megjegyzése tolnai kollégájához a megyék közötti tornászbajnokságon, egy punkfrizurás szekszárdi versenyző kevésbé sikerült gyakorlata után Nálatok ez a talajtorna?!
Leéget e taraj, Tolna!
A nemzeti eledel drámai minőségváltozása politikai felforduláshoz vezet Mikor leromlott a kompót állaga,
megroggyant a lapp gótok állama.
(bocs.)
Márciusi tűnődés a réten Szép e kis tavaszi virág, birom:
kis zöld szár, s a többi virágszirom.
Hivatásos katona apuka a jelenlévő vendégek miatt kulturáltan igyekszik evésre ösztönözni a vasárnapi ebédkülönlegességtől szemmel láthatóan ódzkodó fiát Ez itt, te kis vitéz, rákétel –
s ha nem eszel, jön a kézrátétel!
A kutyán verték el a port egy hibásan feltételezett házasságtörésért Nem volt bár a puszi lopott,
Ezért is a puli szopott.
Bár én hoztam be a topicba Simontornyát, legyen még egyszer:
Az említett város új sport lázában ég, ám ennek a sióba telepített tengeri halak látják kárát Vizisízik Simontornya,
Így kerül sok sínyom tonra.
és végül:
Középkori jelenet: Lőgyakorlaton lévő katonák és mellettük játszó akkori sportemberek vitájának lezárása
(Kicsit hibás, de sebaj)
Átordít a muskétás:
Pofád lapos, kuss métás!
Ifjú bróker kalandjai 3.: mára bezárt a parkett "Megint jót bukott a tőzsde –
nem valami nagy a dőzs, te…"
A nemrég Asterix által összevert, s ennek során halláskárosodást szenvedett római vezér pechjére ismét gallokba ütközik az erdőben (Nee, már megint??!!!) Hali, gallok!
… Hangosabban, alig hallok!
Makacs feleség Inkább egy órát mosogat,
de nem hívja át sógoromat.
Bob amerikai tűzszerészparancsnok kedvenc tanítványa nem megy át a záróvizsgán Amikor a bomba robban,
egy világ dől romba Bobban.
A növényhatározás bonyodalmai Sehol egy darab alga:
az csak búzadara, balga!
A gyermek születésnapján már megint nem kap méltó menüt ebédre a smucig nagynéninél Reméli: tán torta –
pedig csak rántotta.
Szervusztok, focizzatok csak nyugodtan, én sérülésem után még csak keresem formámat, egyelőre csak kispados vagyok. mindegy, pár újdonság:
Híres építész aratáson bénázik, utána viszont elkápráztatja a helyi fehérnépet meglepő búcsúzúsúval Hadonászik a szántóval Finta kaszával,
Majd a nevető lányoknak int a f@szával.
Vetélkedőn azzal nyertem, hogy meg tudtam mondani, milyen zöldséget látok Kapásból rávágtam: ez retek!
S ezzel kaszáltam ezreket.
Felnőtt kora ellenére jól néz ki gyerekruhában Bár már elég érett asszonyka
Jól áll neki a kamasz szoknya.
Afrikai szafari kellemetlensége Csomagját kirágta egy szurikáta
Bizonyosan tetemes lesz úti kára.
Hegymászócsapat hölgytagja balesetet szenved Valin a
Lavina.
Kritikus elmarasztal egy színdarabot, mondván, feleslegesen szerepel benne egy bútordarab, s a női szereplő sem pirul el eredetileg Nincsen itten szék, s pír,
Ezt nem így írta Shakespeare!
Körömfájásra hivatkozva próbáltam megúszni az esti szexet, de partnerem rögtön kiszúrta, hogy valójában szerszámom nem alkalmas feladata ellátására Próbálkoztam, de elsikkadt köröm-maszlagom
Kiderült: eléggé szikkadt öröm ma slagom.
Jéghokimeccsen a keménységéről híres afrikai védő fogott, de nem szenvedtem sérülést Csatáztam a csádi bekkel,
Megúsztam egy bádicsekkel.
(bocsesz...)
s végül:
Óvszerreklám Ha a fegyvered a csatában Rákoban dagad,
Nem baj, ha az anyag nem a dákóban ragad!
Gyors felszabadítás Vurugya papundeklis lövésének lekezelésével:
Vélt csalás miatt fellebbez a szakácsverseny egyik vesztese: szerinte a versenytárs ételének jó aromája kizárólag az alátét besprayzésének volt köszönhető Illatot az alul lévő papundekli ontott -
akkor arra pluszban miért e nudli kap pontot?
Idős hölgy körbeszimatol, majd gyanút fog: a repülőgépen mellette ülő, lába között gyanús nejlonszatyrot szorongató fiatalember esetleg megszegte az élő állatok felvitelére vonatkozó tilalmat? Mit rejteget a zacskós tag?
Egyre terjed a tacskószag...
Változatok egy témára, kétféle helyesírással:
Halbiológus nyomot hagy társainak a talált maradvány tanulmányozásához Mutatja az oszlop iránya,
merre van az oszló piránya.
Khatami elnök egyes orthodox állatbarátok újdonsült betelepítési kísérlete ellen emel szót Kihalhat egy nap Irán, ha
elszaporodik a piranha!
A tengerről visszatérő halászt kényelmetlen ruháján felül a helyi pap is idegesíti, aki a csónak mellé térdepelve szagolgatni kezdi a kifogott halakat Az hagyján, hogy szorít a halászgatya -
de kiborít, ha szaglász, Atya!
Orosz diákgyerekek egy, az osztály legcsúnyább lánya tárgyában kötött és elveszített fogadás után Megcsókolta (fuj!) a Kátyát:
hijnye, azt a kutyafáját!
Megbeszélés egy katonaorvosi konzílium alkalmával Szerintem szűk a katétered:
szétfeszíti a kadéteret!
Jó ez a két félre osztott hét, nem igaz? Induljon hát a második félidő.
Miután az első részben nem nagyon vétette észre magát a pályán, Vurugya - okos helyzetkihasználással - a szünetben egyenlített. Próbálom az így kialakult mezőfölényt apró akciókkal semlegesíteni. Itt az első távoli lövés:
A kisgyermekes házigazda kellemetlen bejelentése a nagyon várt heti ultiparti előtt A kártyapakli ma tízlapos –
a többin lányom, Alíz tapos...
Hajhó, faragók!
Igen jól mennek itt a dolgok... Számtalan a remekbeszabott kecske/félkecske/kín és egyéb!
okmánycserék - ocsmány kerék, meg HASONlók. (kiemelés oka, hogy a hasamat fogtam a röhögéstől, amíg olvastam).
Hát akkor én most igyexem vegytiszta kecskékkel és kínokkal, hogy felvehessem a versenyt. Nem könnyű!
Íme:
Kisgyerek nem akar rendezvényt otthagyni Messze a karnevál, int kabala gát,
de én elpopsizom Bálintka valagát.
Sipista (hamiskártyás) Lyukas kalocsni,
ezzel csalok, ni.
Ülepem kezelem, míg a leendő DISCO-ra gondolok Eléri immáron a pop Simontornyát,
míg tartok nyáron a popsimon tormát.
Kis sportértékű rekord Átugrottam simán tornyon,
de sajnos csak Simontornyán.
Fenyegetett zeneértő Szörnyű volt a nótafa dala bár,
tapsolok, mert nála az alabárd.
Fafejű tanítvány Kevés a hat óra
ekkora tahóra.
Profi gyomláló sóhaja Hiába vagy szakavatott
ha ily sok a vak aszat ott.
(aszat= gyomnövény)
Mongol vezér sörözne Kán tapasztalt,
tán kap asztalt.
Üdvözlet az újaknak ()pingyi, pivovar), evad és ses remekel... GZ-t, Csotrit hiánylom, de az ünnep az ünnep.
Pásztörperc hasznos kiigazításai is rímet adnak.
Kéttestű hajó a a katamarán,
mint mikor fekszik Kata Marán...