Köszönöm mindenkinek a segítséget,tegnap este meg is tőrtént a permetezés,2 hét múlva megismételjük.
A pici barackfákat tavaly előtt ültettük,de ugye nem maradt az eredeti helyén.Akkor várok még türelmesen,remélem azért jövőre már lesz rajta egy-két virág!
A magról kelt őszi a helyén hagyva 3, de legkésőbb 4 éves korában terem. Lehet, hogy valami normális barack lesz rajta. Ha nem, akkor a következő tavasszal vissza kell vágni az ágakat majdnem a törzsig, és júniusban beszemezni ismert fajtájúval, következő évben már teremhet pár szemet.
Erre már semilyen szer sincs. Ezek a levelek le fognyk potyogni és ha most permetezel akkor a következő új levél talán egészséges lesz. De ez az időjárástól is füg és a permetezées gyakoriságától. Próbálj Score és Bravó 500 keverékével kb kéthetente. Mivel már jönnek a molyok és levéltetvek tegyél bele Basudin 600 EW-t is
Csináltam közben képeket,de neten utánanéztem a tafrinának,szerintem az.
A cseresznyefát is lefényképeztem,mert azzal sincs rendben valami,túl világosak a levelei és olyan kis löttyettek.Ez kicsit off,de hátha tud segíteni valaki.
Segítséget szeretnék kérni,abszolút kezdőként!Van 3 pici barackfánk,ami magról kelt,a második évüket tapossák.Az egyik kérdésem az lenne hogy kell vele valamit kezdeni hogy majd később teremjen?(beoltani?)A másik pedig hogy mi az a tafrina amiről beszéltek?Mert az egyik kis fán éppen hogy csak elkezdtek cseperedni a levelek,máris bepöndörödött,sőtt olyan mintha némelyik levele száradna.Semmiféle bogarat nem látok rajta.Mivel permetezzük le?Van a közelében 3 idén ültetett barackfa.Segítségeteket előre is köszönöm.
Hát nem tudom,hogyan alakul a delanos kezelésem. Ma néztem a fáim és a levelek nőnek, különösebb változást nem tapasztaltam. A barack szépen elvirágzott, habár még sok szirom van rajta.
Szerintem az a baj, hogy korán kizöldült az őszibarack, az éjszakák pedig még nagyon hűvösek voltak és ez a tafrinának az ideális. Ezért aztán tökéletesen semmilyen szerrel nem lehet távoltartani. Nem gond, mert a jó erőben lévő fa gyorsan kiheveri. Vagyis nálam így szokott lenni. Nincs termésveszteség.
Őszbarackjaim szépen virágoznak. Már a vége fele tarta a virágzás. Múlthéten még alig bújtak ki a levelek, ma meg 1,6- 2 cm husszúak. Látszik a tafrina. Gyorsan adtam nekik egy kis Delant.
1-én permeteztem Folicur Solóval és mégis itt van a tafrina.
Nem tudom még, hogy mennyi barack kötött. Igaz én nem vettem le virágot.
A Cseresznyém teljes pompájában virágzik. Kedden még jelét sem mutatta.
Ragasztottam fel sárga ragasztós papírokar, de láttam rajta bogarat.ahoz hasonló mint a répabolha de nem az. Lehet. hogy a húsvétba megszórom actarával, vagy Bi-58 al. Ez van. Érdekes, hogy az idén a cseresznye megelőzte a meggyeket. Nem tudom, hogy miért nem akarnak nyíllani?
Ma reggel adtam nekik Basudinnal. Remélem elpusztítja őket! Amúgy a nektarinoknál a tafrina nagyon fertőzött. Pedig adtam: rezes lemosót, Bravot, Scoret, az a Furicon Solot, de mind hiába!
Ja, azok nálam is vannak. Ezek még a szárnyatlan alakok, kis kövérek. A megporzás miatt nem használtam rovarirtót, még nem sokan vannak, egy hét múlva úgyis akarok tafrina ellen újból szórni, majd akkor.
Ma újból mexórtam őket (Buvicid+Rubigan), a múlt héten még sok nyílatlan bimbó volt, azoknak nem sokat használt az előző. Valamint, már kezdenek kijönni a levelek, és bizony már látszik a tafrina. A jövő héten már direkt ez ellen kell menni, plusz rovarirtó, mert már vannak szárnyatlan levéltetvek, és lassan várható a kis barna levélrágó bogarak inváziója is. Most még a méhek miatt inkább mellőztem. Azt hiszem, Actarával kezdek.
Fogalmam sincs. A gyümölcskezdeménybe rágta be magát? Tehát biztos, hogy ő volt a tettes? Fénykép nincs?
Ma voltam kint, a nektarin és a többi korán virágzó fajta legelső szirmait már vitte lefelé a permetező szele, a megporzatlan virágok már elszáradnak ilyenkor.
Szerencsére, nem lett semmi a fagyból. Reggel Bátonyterenyéről ugyan jelentett valaki -2-t, de mivel senki más, ez csak valami helyi dolog volt, vagy tévedés.
Ma néztem meg az őszibarackot és szomorúan láttam, hogy a nektarin virágjai száradnak. Megbontottam egyet és látom, hogy valamiféle ápró dög és petéi vannak benne. Ki tudja, hogy mi az és mivel lehet elintézni?
nálam ma hajnalban is fagyott, -1,5 volt a min. persze az őszibarack teljes virágzatban. két hete a sárgabarack fagyott el az egyik hajnalon a -5-ben. jól kezdődik a szezon.
Ez azért elég durva. A magyarok nem mondak ilyen hideget, -2-t találtam leghidegebbet, a fagyzugos helyeken kívül szerintem nem kell aggódni. -2-t elég sok fajta virágja elvisel.
Ha igaz a táblázat akkor a szerencsében bízhatok. A barackjaim teljes virágzásban. A meggy most kezd bontakozni, már látszik a virágcsúcs. Pár nap és a bimbók kinyílanak.