Nem, a Porto ellen elvesztett három pontjuk a Kiel - Veszprém előtt volt, ami nekünk 3 pont előny, mert mi lesimázzuk a Porto szintű kellemetlen, feltörekvő kiscsapatokat. Abban igazad van, hogy a csoportunk második fele erősebb volt, és ebben jók is vagyunk, hogy az erős közepes csapatokat nagyon megverjük. Ott érzem a deficitet, amikor igazán komoly ellenállásba ütközünk.
Féligazságokat írsz, ami erősen árnyalja a képet. A Kiel akkor vesztette el a pontjait amikor már velünk lejátszották a két meccsüket és tuti megnyerték a csopotot
A Kiel elleni hazai meccsen esélyünk sem volt, akkor sem lett volna ha jobbak vagyunk, mert a Kiel nyélen ment főleg a szezon elején+ kaptak egy olyan fújást, hogy legalább 4-5 ziccert vezettek egy-egyben a kapusra téves bírói ítéletek miatt (de megérdemelten nyertek)
Egyébként szerintem a Szeged csopotjában a Flensburgtól lefelé minden csapat gyengébb mint a mi csoportunkban 5-6 helyen végző Porto-Vardar (nem a jelenlegi hanem a Kristophans-ra épülő) páros.
Onnan, ahogy játszottunk a saját rangadóinkon. Kiel, Kielce, Montpellier... gyengébb ellenfelek, és nem igazán sikerült dominálni egyszer se. Csak azt mondom, hogy ahogy ők játszottak a Barca meg a PSG ellen, úgy mi nem játszottunk egyik meccsen sem. De még mindig el bírják veszíteni a fonalat, lásd Aalborg, Flensburg meccs, mi meg a szezon elejét leszámítva azért mindig hozunk egy jó alapszintet. Nem gondolom, hogy az 50-50 negatív lenne. Viszont nem lettek volna 4.-ek a mi csoportunkba, igazából nekünk ezt a csoportot meg kellett volna nyerni, egy ennyi pontot vesztő Kiel ellen, de kikaptunk oda-vissza, ami tilos bárki ellen. Akkor besétálhattunk volna a négy közé. Így marad a nehezebb út, ha a Szegednel jön a holtpont megint közé lehet tenni 20 perc alatt akár 8-10 gólt, de ha végig ott lesznek fejben, akkor kutya kemény lesz.
Amúgy szerintem ha valaki ma pénzt akar keresni, tegyen pénzt a Zágrábra a PSG ellen! A PSG biztos 2-ik, a Zágráb pedig úgy juthat tovább ha nyer és hát Karabaticsékat ismerjük...
Sérülésből jön vissza Blazevic, bár nevezve van, nem játszik. Korábban darabosabb volt a mozgása, sokszor lemaradt lábbal. Terza pedig eléggé jól meg tudja oldani még most is a védőfeladatokat.
Itt összességében szerintem a Szeged felé billen a mérleg nyelve. Árpi most nagyon jó volt, remélem, nem védte ki magát egész évre ezzel a legutóbbi teljesítményével. Cuparának volt pár jó periódusa, de engem egyelőre még nem győzött meg. Székelynek pedig félek, a kieséses szakaszban nem fog már sok babér teremni... Bár tegnap jól fogott, mégiscsak egy lefutott meccs volt már, nem volt tétje. Szegeden pedig két egymást jól kiegészítő, más stílusú kapus van, a felső polcról.
Itt én úgy vélem, mi vagyunk a jobbak. Strlek klasszis, és jól is védekezik, zavaróban is használható. Manaskov fejben olykor nincs a topon, ami miatt hibázgat. Ha ezt le tudja vetkőzni, nem lesz gond. Odaát Kallman 39 éves. Ez meg is látszik: támadásban már nem bír akkorát ugrani, ami elegendő lenne neki, hogy kivárja, míg a kapus elmozdul, és rendszeresen rövidet lő, amit olvasnak már, valamint ziccereket is ront. Védekezésben még mindig nagyon jó alapember, bár már rendszeresen lemarad lábbal. Sigurmansson pedig egy, a jobbak közé tartozó középszerű játékos.
Bodó az utóbbi két meccse alapján kezd kijönni a rossz szériájából, tegnap is jól ment neki a Barcelona ellen. Zsitnyikov nem találja a helyét ebben a rendszerben, nem annyira villog, mint amit vártak tőle korábban. Hármójuk közül Henigman az egyetlen, aki igazán tud védekezni és támadni is. Ő most kezdi megtalálni magát ebben a spanyol rendszerben, de még rutintalan, és többször csinál butaságokat elöl és hátul is. Nálunk Borozan most indult be igazán. Laugetól én várom a dobbantást tavasszal, Mackovsek pedig remekül védekezik az utóbbi időben, és elöl sem remeg meg a keze. Összességében én itt mélyebbnek és minőségibbnek érzem magunkat, több potenciált látok a mi sorunkban, mint a Szegedében.
Irányítók Lékai, Nenadic < Bombac, Canellas
Lékainak nem nagyon jönnek be a megoldásai, Davissal többször vitatkozik a kispadon rövid játékidő után is. Persze, sérülésből jön vissza, de akkor sem túl meggyőző az utóbbi időszakban mutatott játéka. Nenadic pedig kezd beleesni egy olyan spirálba, ami görcsössé teszi, és mély gödörbe kerülhet. Ezzel szemben Canellas odaát feltámadt, Bombacban pedig bármi benne van. jobban kiegészítik egymást, mint a mi játékosaink. A jelenlegi forma alapján jobb a Szeged, de ha Nenadic vagy Lékai ismét megtalálja magát, ez átbillen a mi javunkra.
Én itt nem érzek a két keret között akkora különbséget. Bánhidi, akármennyire is nem tetszik a stílusa, el kell fogadni, a világ legjobb beállói között van, és elöl és hátul is használható. Gaber jól tudja őt helyettesíteni támadásban és védekezésben is. Rosta bár nevezve van, látjuk, hogy nem kap szerepet a BL-ben, és azért ez érthető is, ha azt nézzük, kik vannak előtte. Nálunk Blagotinsek, ha nem csinál butaságokat, tudja húzni a csapatot (szerintem egyébként sokat tisztult a játéka). Moraes még egyelőre annyira nem illeszkedett be, de jó úton halad. Nilsson pedig klasszis szinten tud játszani.
Azt hiszem, ezt nem kell magyaráznom. Stepancic kérdéses, milyen formában tér vissza a bokasérüléséből. Ez Omarra is igaz. Engem a lengyel srác nem győzött meg.
Jobbszél
Gajic, Marguc = Radivojevic, Sostaric
Itt én abszolút kiegyenlítettnek érzem a két csapatot.
Összességében: mi jobbak vagyunk általában a baloldalon, míg a Szeged erősebb a kapuban, irányítóban (a jelenlegi formák alapján) és jobblövőben. A beállók és a jobbszélsők tekintetében én kiegyenlítettnek érzem a csapatokat. Hajszálnyi a különbség. Sok függ majd attól, ki milyen lábbal kel fel. Az nem lehetséges, hogy a várható 6 meccsből minden meccset ugyanaz a csapat nyerje meg - valamelyiket fel kell áldozni. Én azt mondom, bukjuk a kupát, annak van a legkevesebb értéke. Abban egyetértek Gozoval, hogy a BL-ben az első hazai meccs előnyösebb lehet már ezen a szinten. Ha a Plockon túljutunk, és a Szeged is a Vardaron, akkor az odavágón legkevesebb 3 gólon belül kell maradni, és ez itthon még könnyen ledolgozható.
Én is úgy érzem, hogy most egy kicsit erősebbek (pl sérültjeik jönnek vissza, nálunk meg ugye nem nagyon), de nem annyival hogy lefutott lenne a párharc. Sokat számíthat ki tud valami meglepőt előhúzni, ha elő tud.
Az nem tudom mennyire befolyásoló hogy a visszavágó lesz Veszprémben, szerintem ezen a szinten már lehet inkább az első meccs a hazai az előnyösebb.
Igazából az a baj, hogy úgy játszottak a PSG-ve, meg a Barcával (kétszer), ahogy mi nem tudunk, az eddig látottak alapján. Abban viszont bízhatunk, hogy jön nekik egy összeomlás. Ha a két csapat 100%-át nézzük, erősebbnek tünnek. Viszont mi talán egy fokkal stabilabbak vagyunk. Azért egy 50%-ot adok magunknak.
A mai keretbe bekerült Székely Marci, Ilic Zorán és Paczkowski. Nagyon kíváncsi vagyok, főleg Ilicre és Székelyre. Tét nincs, utóbbi az egész meccset is megkaphatná.
Bár már mindent tele kürtöltek Árpi nyári visszavonulásával, hétvégi meccs utáni Árpi interjú és ez a Nagy Laci interjú is azt erősíti, hogy ez még nem dőlt el.