Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Így van. Egyszer már elkészült az első modulja a terepasztalomnak, de szétszedtem, mert új ötletem lett. Most itt tartok vele. Meg épül egy igazi hordozható modul is.
Én úgy csinálom, hogy leszórom simán ahová szeretném, majd faragszató és víz keverékét (amivel az ágyazat becsepegtetést is ajánlják) bespriccelem az egészet. Frankón megköti. nem potyog le száradás után.
Úgy néz ki, hogy egy kis átpakolás után lesz hely egy 280-300 cm x 110cm-es asztal + híd + 70cm * 200cm -as asztalhoz.(erre a részre szeretnék egy fejpályaudvart)
Egy lépcsőfeljáró felett lesz a híd, hogy hogyan még nem tudom ,mert közel 100 cm-t kell áthidalni, és alatta tényleg lesz mélység és a fejét sem verheti be senki.:)
Ez egy nagyon bájos és igen valósághű modellasztal. Az én véleményem szerint sokkal tobbet nyúj, mint egy vonat-vonat hátán, kis területre fővonalakat összezsúfoló produkció.
Az alja 30 x 10 mm-es puhafa , de a súly miatt mert kővel már nehezebb kifogom cserélni mondjuk polifomra az alsó lécet. Ilyen lécet a baumaxban lehet venni. A köveket is ott vettem valami dekorációs cucc lehet de rendes kő van több méretben és színben is
Sziasztok! Bár még mindig nem terepasztal építés , de majd ahhoz kell ez is részben. Tegnap szén rakománnyal próbálkoztam szerintem nem lett túl rossz így elsőre. Talán kicsit magas lett , de ezt tudom majd változtatni az alátét vastagságával. Szerintem még kap holnap egy matt fekete festékszórást és kész is van. Szívesen veszem a kritikákat legyen az negatív vagy pozitív mert ebből tanulok.
Én például úgy szoktam ,hogy előszőr palma fa ragasztót egy kis vízzel higítok,fecskendővel elterítem a ragasztót a felületre ,homokot szórok rá és utánna a ragasztós homokba szórom a füvet amit hajlakkal fújok le és kész is.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van némi szóróanyagom, szerintem régi fűnek jó, már mint nem a sztatikus fűszoróhoz való műfű. Van belőle 2 zacsival. De nem tudom hogy ragasszam le. Elöször kenjem be a felületet ragasztóval és utána szórjam rá kézzel a mennyiséget, vagy szórjam le a mennyiséget, és vizes spricnivel locsoljam be, majd óvatosan folyasszam rá a ragasztót. Van ötlet, segítség? (Nem tudom milyen gyártány, se cikkszám, se semmi a zacskón :S)
Köszönöm! Nem csak Magyarkúton van még ilyen, hanem szerte az országban elég sok helyen. Például Bencetelep is egy ilyen hely, mégha csak kitalált is:-)
Ígérem, többet, csak kifejezett kérésre teszek be képekett erről az objektumról:-))
Képekkel egyelőre nem tudom illusztrálni, de úgy van ahogy mondod. Én ugyan a 6 mm-es füvet nem szórni szoktam, hanem miután megfújtam a fát ragasztóval, csipesszel rakom fel az ágakra. Mégpedig alulról. Így lesz egy kicsit csüngő jellege az egésznek. Utána meg megy rá a 2,5 mm-es fű. Én a 6 mm-es-ből a sárgát használom, minden színezés nélkül, a 2,5 mm-esből meg a NOCH Moorboden Grass nevezetűjét. Az gyakorlatilag sötétzöld.
Van még ebből Waldboden grass nevezetű, a képen látható fán az van. Sajnos azóta sincsen ilyenem (különben már megcsináltam volna Neked amit rendeltél). Most ugyan van éppen a Medikerben, de drágább is mint a többi, meg ráadásul még a szivacs darabkákat is ki kell szednem belőle. Azért majd rendelek egy zacsival belőle.