Sajna felvételtechnikában kevés tapasztalatot sikerült szereznem, de úgy látom hogy a dögös, definiált felvételek túlnyomórészt a levett hátlemezeknél elhelyezett mikrofonokkal történik. Puprle, Emerson, Motion Sound - be is építik, de a Mark Vail cikk Rudy Van Gelder-es felvételeinél is nyitott a hátsó rotortér.
Van egy nyílások felőli felvétel, a Concerto 1969. Szép az orgona hangja ott is, de
Ahogy többekkel már egyeztettem, Raphael Wressniget kár kihagyni az Alcatrazban...
de.....
November 15-én Bécsett a Reigenben ismét lesz Brian Auger!!!
Beugró ismét 20Eu, szerintem 2 menetes lesz szintén.
Aki veterán, iskolát teremtő állat hammondos játékot szeretne hallgatni, annak itt a lehetőség. Nem használ lezlit, vonalból szól a B3, kuriózum. Semmit nem változott.
Valóban jó ez a webárúház, csak van ami nincs neki, vagy csak használt, és majdnem olyan drágán adja, mintha új lenne. A használt meg ugye eléggé zsákbamacska. Persze nem mondom, hogy nem adnak jót ettől függetlenül! Ezen a helyen pedig csak új márkás cső van, és mindenféle ami a hammondhoz kell. A pénztárcádhoz igazíthatod, hogy adott csövet milyen minőségűt veszel. Válogatottat (gold) vagy válogatás nélkülit. Persze itt az ár, akár a kétszerese is lehet, de valószínű, hogy azzal a csővel nem fogsz rosszul járni.
Ma voltam egy ismerősömnél, és kaptam két marék csövet. 6au6 -osat, és 6x4 -et egy pár darabot. 6c4 -re vadászok (ec90) és 12bh7 (ecc99) re. Szivesen cserélnék csövet, ha van valakinek olyan felesleges ami nekem nincs, és olyan kellene neki ami nekem van. Hmmm.... ezt jól leírtam:-))
Hétfőn lehet, hogy én is lenézek az Alcatrazba, ha nincs más dolgom. Egyébként lesz novemberben John Scofield koncert Bécsben, ha valakit érdekel, mi valszeg megyünk. (Van új lemez is).
ui. nagyon rossz így orgona nélkül. Misi bácsi szépen rátette a kezét a gépezetre, és most nem ereszti :) Viszont utána már a bassz pedálokat is fogom tudni nyúzni!!!
Most hallgatom Lonnie Smith Hendrixes lemezét, nagyon nagy rockos groovolás!!
Hiába! Mindíg tanul az ember:-) Látom, hogy akkor járok a legjobban, ha mindenkit a nick nevén szólítok, és abból nem lehet elírás. Elnézést kérek én is a neved elírása miatt.
Köszönöm a kisfilmet, nagyon értékelhető! Most már a zongora része is meg van. Már csak az orgona részét kellene egy pár helyen pontosítani, és akkor lehet itthon nyomni két hangszeren. Erősen gondolkodom, hogy öreg napjaimra megtanulok zongorázni, mert ez a gyerekkoromban valahogy kimaradt a szüleim miatt:-(
szerénységem tiltotta csak, hogy a www.vintagekeys.hu oldalt promotáljam, de ha tűri a Nagybecsű Fórumozó Közönség.... :-)
Ezen az oldalon keresztül adunk választ arra a kérdésre, hogy az élő koncertekről miért kellene hiányoznia a Fender Rhodes, a Hohner Clavinet D6, a Hammond M2 és egyéb billentyűs hangszereknek...? Miért is...?!
Blue Monday Blues & Roots Club az Alcatrazban minden hétfőn. Október 15. Enrico Crivellaro - Raphael Wressnig Trio km. Scott Steen (I-A-USA) klasszikus Hammond blues-jazz á la Jimmy Smith és társai.