Keresés

Részletes keresés

videkiman Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1595

Nem mondom, hogy rosszul igazolnak, de Sagosent leszámítva talán Landin az utolsó klasszikus sztárigazolásuk. És ő nem tegnap óta véd Kielben. Pár név az utóbbi évekből: Pekeler, Reinkind, Zarabec, Bylik, L. Nilsson, kis Landin, ezek nem rossz nevek, de biztos vagyok benne, hogy az utóbbi kivételével az összesen húznák a veszprémi szurkolók a szájukat. Közben meg olyanok is vannak, mint Quenstedt, Horák, Rahmel, ezek még a Szegedbe sem férnének be. :)

Én nagyon nem értek egyet az alapfelvetéssel, max annyiban, hogy a Barca és a PSG valóban egy hajszállal vonzóbb célpont. De pl. pont most igazolja le a Veszprém a párizsiak kapusát. :) Meg közben csak idejött egy Lauge, Palmarsson, Strlek, Mahé az sem kis dolog, hogy Nilssont folyamatosan megtartják. Az említettek közül a Kielcénél és a Kielnél szerintem jóval nagyobb neveket igazol a Veszprém. A koncepció az mondjuk már más kérdés.

Előzmény: -George- (1594)
-George- Creative Commons License 2020.01.31 0 1 1594

A Kiel baromira jól és tudatosan igazol, sokkal jobban mint mi.

Előzmény: videkiman (1593)
videkiman Creative Commons License 2020.01.31 -1 0 1593

A Kielnek az utóbbi 3-4 évben Sagosen szinte az egyetlen elsővonalas klasszis igazolása. 

A Veszprém sokkal többször szerepel az ilyen átigazolási toplistákon az utóbbi években.

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.01.31 0 1 1592

Annyit hozzáfűznék, hogy a női szakágban Győr az abszolút csúcs, az utóbbi három év BL-győztese. Ráadásul a női mezőny sokkal szűkebb, mint a férfi, ha Győrbe igazolsz, gyakorlatilag biztos lehetsz abban, hogy BL-győztes leszel - ha nem az első évben, akkor majd a másodikban. 

A férfiaknál ilyen klub nincs. 

Előzmény: Gozo (1591)
Gozo Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1591

Mert szívesebben mennek Párizsba, Barcelonába és nem keletre, mert mi még mindig úgy vagyunk besorolva. Illetve Párizs és Barcelona világváros, Veszprém nem. lehet írni erre, hogy de élhetnének Budapesten, de egy nyugati fiatal szemében az sem vetekedhet az előző két várossal.

Kiel más tészta. Olyan híre van a klubnak és az ott folyó szakmai munkának, illetve úgy van a keret összerakva, felépítve, hogy vonzó egy fiatal klasszisnak, rang neki ha oda igazolhat. Ráadásul még Kiel is nyugatnak számít egy franciának. Vagy vegyük a skandinávokat, ott megértik még ha csak angolul is beszél, ráadásul hamar megtanulnak németül. Magyarul meg nem olyan könnyű. Ezek is szempontok.

Győrbe is azért jön annyi klasszis, mert most itt van pénz a női kézilabdában és azért a bizonytalan kifizetésekkel rendelkező Bukarest (ami ugye hiába főváros, még keleteiesebb mint mi vagyunk), vagy a qrva messze lévő Rosztov tud még anyagiakban ilyen jólétet biztosítani. Most kezdenek a francia női klubok is kicsit többet áldozni, pár klasszis már ment is oda, illetve a francia sztárokat is képesek megtartani. Győrben egyébként egy elég zárt társaság a női csapat, egymás között jól el vannak, így a magyar emberek nyelvtudásának hiányát is jobban átvészelik.

Kielcével vitatkoznék, mert az igazán nagy klasszis fiatalok nem oda mennek. Ők inkább próbálnak olyan fiatalokat kihalászni akik még nem annyira ismertek, de van bennük potenciál. És Dusi miatt oda is mennek, mert azért neki még erősebb a szakmai renoméja mint Davisé.

De ez mind csak az én szubjektív véleményem, simán lehet más is az indok.

Előzmény: Gaga84! (1589)
csalapet Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1590

mert lehet, hogy nem is keressük őket :)

Előzmény: Gaga84! (1589)
Gaga84! Creative Commons License 2020.01.31 0 0 1589

Sziasztok,

Erdekelne egy lentebbi felvetésemre  alkotott véleményetek,,miszerint miért a barca,kiel,psg,kiece 4esbe igazol a fiatal klasszisok nagyobb része? sem anyagilag sem sportszakmailag nem vagyunk lemaradva (ok barcelona kulon fogalom)de a tobbit nem értem...

Thor. Creative Commons License 2020.01.30 0 0 1588

Azért ez nem jellemző, pláne nem a profi világban. Viszont ez még jól is elsülhet! Egyrészről Kent most extrán motivált és hálás lesz, másrészről úgy gondolom a fizetése jelentősen csökkent az eddigihet képest!( talán Iváncsik Tomival csináltunk egyszer ilyet, hogy sérülés alatt hosszabbítottunk vele, de itt már nem játszott utána, egyből ment kölcsönbe Füredre)

Előzmény: csalapet (1587)
csalapet Creative Commons License 2020.01.30 -1 0 1587

Szerintem Tönnesen hosszabbítása gesztus értékű a klub részéről, hogy ne kelljen sérülten klubot keresnie.

Előzmény: Gozo (1583)
Süni2 Creative Commons License 2020.01.30 0 1 1586

Maqueda Nagy Laci óta az első értelmes igazolása a Veszprémnek jobblövőben.

Ha ő jó iparos, akkor Tönnesen pl. nem tudom mi, /a többekről nem is beszélve./

/Azon túl, hogy Tönne egy nagyon szimpatikus, szerény srác, míg Maqueda az a játékos, akit kb. mindenki utàl, míg az ellenfélnél játszik./

Ha azt veszed, hogy a fiatal francia balkezesek, kis Dusi, Rod és val.szeg. Kristopans se szerezhető meg a Veszprém számára, kb. kijelenthető, hogy a legjobbat igazolták le az elérhető játékosok között.

A Szegednek nagyon fog fájni a távozása. Személy szerint én is sajnálom, hogy eligazol, mert nemcsak a tudása, a mentalitása és a jó értelemben vett őrültsége is hiányozni fog a csapatból.

Előzmény: videkiman (1585)
videkiman Creative Commons License 2020.01.30 0 1 1585

Akkor szerinted a Yahia/Paczkowski kettő jobb Maquedánál? A veszprémi szurkolók többsége nagyon alulértékeli. Az egyik legjobb védő a posztján és támadásban is simán hoz egy 3-5 gólos átlagot. Tűzerő van dögivel, az ellenfél védelme valszeg nem is rá fog kiemelten figyelni.

Corrales semmivel nem jobb játékos nála, Plockban volt anno 1-2 kiugró szezonja, de azóta semmi extra (a Cupara-Székely pároshoz képest persze előrelépés).

Siskarjev nem Gajic szint, de azért pl. a magyar válogatottban örülnénk mi egy ilyen öregedő iparosnak, aki mellesleg kétszeres BL-győztes. Az ő leigazolása is inkább a védekezésnek szólhat, bár ennek kicsit ellentmond, hogy mindkét jobblövő megoldja a j2 védekezést.

Lauge micsoda, ha nem fiatal klasszis? :)

Előzmény: Gaga84! (1584)
Gaga84! Creative Commons License 2020.01.29 -1 0 1584

Corrales az egyetlen világklasszis/előremutató igazolásunk. Maqueda,Siskarjev nálam korosodó iparosok-ne legyen igazam.Akkor értem a 2éves szerződéseket (Tönnesennél 1+1) ha van kiszemeltünk 3év múlva... Rövid távú szerződésekkel nem lehet 4-5évre csapatot építeni (lehet nem is ez a cél...).Fiatal klasszist miért csak a Barca,Kiel,Psg,Kielce tud igazolni... a költségvetésre nem lehet fogni! Erősödni nem erősödünk szerintem.

Előzmény: Gozo (1583)
Gozo Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1583

Maquedával erősödünk. Tonnesen hosszabbítása pedig azt jelenti, hogy nincs a kalapban extraklasszis jobb átlövő.

Siskarevet is tudtuk már. Erős játékos, reméljük be is jön a leigazolása. Nehéz öröksége lesz Gajic után.

videkiman Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1582

Miért lenne luxus egy csak védekező játékos a keretben? Nézz körbe, mindenhol van legalább egy. A spanyolok 2vel nyertek 2 eb-t egymás után.

Terziccsel inkább az a baj, hogy neki elsősorban a b2 az erőssége, azt meg megoldja Lauge. Na meg ugye ő sem lesz fiatalabb...

Előzmény: lincoln osiris (1579)
kispete95 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1581

Most már tárgytalan az előző hozzászólásom... 

kispete95 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1580

Remélem ez a Tönnesen hosszabbítás azt jelenti, hogy Maqueda nem megy hozzátok (egy Szeged szurkoló)! Nagyon megszerettem a játékát és sajnálnám ha piros mezben lenne... 

lincoln osiris Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1579

Tönne jó döntés, össze tudja kapni magát. Terza miatt a szívem szakad meg, ugyanakkor látni kell, hogy nagy luxus a keretben egy csak védekező játékost szerepeltetni. Felsorolni is nehéz azt a megannyi legendás meccset amit vele hoztunk. Ha jön Maqueda, akkor Omar kölcsönbe? 

Gozo Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1578

Nyugodjék békében!

Előzmény: Sinnerman1 (1576)
Veszpremi Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1577

Nagyon szomorú hír, korán kellett elmennie. Nyugodjék békében!

https://mksz.hu/v2h/003/003/p_003.asp?p_hir_kod=77&p_hir_kod_ev=2020&p_fo_cim=Elhunyt%20Kalo%20Sandor

Előzmény: Sinnerman1 (1576)
Sinnerman1 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 1576

Üdvözlök mindenkit! 

Meghalt Kaló Sándor, első (és még két másik) bajnokcsapatunk edzője. Amikor először meccsen voltam, ő volt az edző, akkor kezdődött a rajongásom a sportág iránt. Nyugodjon békében! 

objektív3 Creative Commons License 2020.01.28 0 2 1575

Hát, minimum egy jó meccse biztosan volt, a PSG ellen, de inkább ne sajnáljátok a távozását. Ezt semlegesként mondom. Nem becsültétek meg, nem is érdemlitek meg, persze most hogy elment, nem is jó kapus.

Bár én úgy emlékszem, jobban teljesitett Alilovicnál és Sterbiknél is. Nem is értem, ha fejben annyira gyenge, hogyan tudta kiszorítani őket, hogyan lehetett kezdő kapus...

Nekem is fáj a BL-ek elvesztése, de nem Miklert kellene megtalálni ezügyben, voltak ott nagyobb betlik...

A válogatottnak is a 2. legjobb embere volt, és az a helyzet, hogy minden meccsen nagyon kellett jól védeni, mert mindegyik nagyon fontos volt, nem csak az volt fontos, amikor nem védett jól (már ha egyáltalán meg lehet ítélni, hogy a kapus véd rosszul vagy az ellenfél túl jó, illetve a saját csapatunk betlizik)

Előzmény: -George- (1564)
Csehov doktor Creative Commons License 2020.01.28 0 0 1574

A korábbi hozzászólásomban erre akartam rámutatni, csak pepitában, Maqueda esetében... Jobbat most nem lehet nála igazolni egyszerűen jobblövőbe. Akár szó szerint is idézhetnélek: "Ha még volna régi fórum bemásolnám mennyien akarták, hogy Maqueda ne jöjjön abból az időből amikor még Szeegeden játszott. Most meg a kiderült, hogy az egyik legjobb igazolásunk." (A jövő zenéje, de a trendek ezt mutatják)

Előzmény: tusek80 (1562)
-George- Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1573

Aron belenyúlt a lecsóba Evaval, a gyerek születése után fél évvel már ott is hagyta a csaj. 

Előzmény: Kyra** (1572)
Kyra** Creative Commons License 2020.01.27 -1 0 1572

Ezt a nőt tudtommal mindenki utálta, még a játékos feleségek is kerülték.

Ezek szerint ez Mirkó Szegedre költözésébe került.

De volt itt még fehérnép, aki befolyásolt játékost, pl. Áronlédyt. :-)

Előzmény: -George- (1561)
-George- Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1571

Én nem így tudom, de sebaj már múlt idő. ;) 

Előzmény: Thor. (1565)
Kyra** Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1570

Én csak a véleményemet akartam leírni, nem volt szándékomban a vezetés kritizálása.

Annál is inkább, mert nem tudom, hogy kinek mennyi szava van a játékosok igazolásában.

Előzmény: tusek80 (1563)
Gozo Creative Commons License 2020.01.27 -1 0 1569

Sagossen igen jó játékos, de az egyénisége nem éppen csapatépítő.

Én csak azt bánom, hogy ezzel a Kiel még erősebb lesz.

Inkább azon a pénzen hozzunk egy jó jobbátlövőt, aki védekezni is tud. Ha ez Maqueda akkor még pénz is marad pl egy jó védőjátékosra középre.

dannytrejo2 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1568

November 15-én jelentette be

Előzmény: tusek80 (1567)
tusek80 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1567

Ez mikor történt, mert novemberben még játszott, tehát múlhatott ezen is mivel a tárgyalások nem most voltak

Előzmény: dannytrejo2 (1566)
dannytrejo2 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 1566

A párja már vissza is vonult, úgyhogy nem gondolom, hogy ezen múlt...

Előzmény: Thor. (1565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!