Olvasgattam régi bejegyzéseket is a Lesliek fordulatszámáról. A 230 voltos motorokkal nincs is baj, ott legfeljebb a nemrég vitatott áttétel számít.
Nos az én ELKA-mnak a hangja sem tetszik, leginkább úgy érzem nem jó sem a lassú, sem a gyors fordulata. Persze nekem egyenáramú motorom van sztem 24 V-os. Mérte már vki, hogy mi az optimális? Teszem azt pl 450/perc a gyors, 100 a lassú??
Szia
Érdemes megpróbálni ha egy másik hangszert pl egy szintit dugsz rá a leslire, és jó "visitos" hangokat "forgatsz"meg mi történik , megjön é az áhitott bugyborékolás, mert sajna az M100 as hangszorókról levett kimenetének az a rossz tulajdonsága van hogy magas hangokat eléggé levágja, mélyeket emeli,
ezt különböző rc elemekkel korigálni lehet. Másik az hogy az orgona amig nincs foldbeckelve, nem "visitozik"rendesen, ebböl kifolyolag nincs is igazán minek "bugyognia" .
Szia Zita ,tisztelettel köszöntelek , és ha nem titkos a dolog, benned az a FBI-os Szilárd feleségét tisztelhetjük ? Vagy maradjunk a netudki státusznál?
én arra gondoltam, hogy egy (nemistom.. öregek :-) PMobil, Charlie, Presser, stb koncerten nagyobb esélye van a közönségnek meghallgatni ezeket a "különlegességeket", mint Wurlitzer, Fender Rhodes, Hammond, mint ahogy az eggyel (kettővel?) fiatalabb korosztályú zenészek koncertjein.
(Ez egy szép barokk körmondat lett, de istenem, szívből jött :-)
Én spec (ne dobáljatok meg), de simán el tudnám képzelni akár egy Tankcsapda, Hooligans, Zanzibar dalban ezeknek a hangját... Mármint élőben... És igenis el tudnám képzelni akár ABC-k megjelenését is ;-) Elvégre ezek nem azért készültek, hogy otthon horgolt terítők kerüljenek rájuk.. vagy igen? :-) Venni kellene a fáradtságot és kicipelni a koncertre!
És hogy hol... vannak honlapok (de gondolom ezt Nektek nem kell bemutatnom), ahol eladóak ilyen hangszerek... Már csak azt kell eldönteniük a zenészeknek, hogy rászánják a pénzüket...
Játszani, nem "csak" élvezni szoktam a zenét. Viszont a "háztartásban" van egy-két vintage hangszer... Mostanában be vannak fogva a szentjeim, és sajna kevesebbet hallom a hangjukat :-(, Már lassan én könyörgök az uramnak, hogy szerezzen már be valamit otthonra is, mert megveszek valami "klasszikus" nélkül :-)
Üdv:
queenZ
Ui.: Hogy találta ki mindenki az "igazi" nevemet? ;-)
Nohát, Bruce Welch helyét átvette a egy hammond., de igy is jó. Felső tőlcsér alatti nyomód jensen v20, vagy 21 es ? ha "végnapjait" éli akkor sincs meg a kellő hatás,
Létezik, hogy "csak" azért nem "bugyborékol" a lesliem gyors sebeségen, mert az a bizonyos 20% sebesség különbség ennyire fontos?
A "bugyborékolás" alatt azt a jelenséget értem, amikor a tulvezérelt csöves végfok kap egy egyébként nagy jelet és kellemesen koszos, torz lesz a hang. Ez amikor a gyors sebességen történik (optimális esetben) kicsit "bugyog" a sound
Itt van egy ilyesmi sound (ezt találtam hirtelen, bocs ...)
Gratula hozzá, akkor a dobos mellett is megszólalsz...
Az aktiv crossoveres megoldás maradt végül , nem a passziv ?
A doboz hogy birja a gyürödést?
Más , látom a konzolt használod, a hordozható C3 nyugdijba vonult?
Szia Dénes
Rég hallottunk rólad .Én ezt az orgonát hallottam , még félkész állapotában, nagyon
komolyan szólt, és jól használható az alsó manuálba épitett perka is A szuper
Leslid hogy vált be, azt tudom hogy az elején voltak kisebb gondok vele.
Udv Dombi! A Jck McDuff-t talan, 2 lemez van egy cd-n, es eszmeletlen basszusfutamokat nyom bal kezzel, a tobbirol mar nem is beszelve...Funk, Blues, Jazz, itt ott gospel, es Jazz persze. Kivalo a hatvanas evekbol.