Keresés

Részletes keresés

frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1560
Sajnos a Magyar Atlétikai Szövetsé honlapján csak 1999.-től vannak adatok. De ott aszerkesztő címe, vedd fel vele a kapcsolatot.
Előzmény: abalu (1556)
abalu Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1556
Asszem 1995 v.1994. Kiváncsi vagyok rá hogy indult-e akkor az ifik között mondjuk a Komen.
Előzmény: frankjohn (1547)
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1554
Itt ezen a szent helyen ahol most is irogatsz.
Előzmény: Kütter (1552)
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1551
egyébként itt lehet írni neki.
Előzmény: Kütter (1550)
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1549
Abalunak szólt a kérdés.
Előzmény: Kütter (1548)
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1547
Mikor volt a Vb?
Előzmény: abalu (1544)
abalu Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1544
Kösz a pontosítást! Nem is tudtam hogy futott 400-at.
Nem tudod véletlenül v. valaki hogy megvan-e valahol a Bp-i mezei Vb. eredménylistája, (korosztályos meg minden)
Előzmény: U.N. Owen (1542)
sergi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1543
Sziasztok!

A sok rossz rajt, na és a közvetítés menete is vélhetően a rendezőség lelkén szárad, ami a kanadaiaktól azért furcsa, hiszen rendeztek pár világversenyt.

Magasugrásnál akkor is érvénytelen az ugrás, ha a megadott időn belül nem ugrik az atléta, de történt már olyan is, hogy valaki átugrotta majd a levegőbe csapva diadalittasan leverte a lécet és elvették az ugrását. Elvileg le kell jönni a szivacsról és a lécnek fenn kell maradnia (pontosan nem tudom hány másodpercig). Volt már olyan is, hogy átugrották és utána a szél leverte a lécet a megadott időn belül, de végül megadták. Szóval lehet variálni.

Mostanában szerintem nem pályáztunk (az idei fedettpályást buktuk el Lisszabonnal szemben), de ismét jó lenne egy olyan világverseny, mint az EB volt 98-ban.

A tízpróbázók fantsztikusak, csak így tovább.

Szeglet Zsolti kitartás! Jövőre az EB-n mindenképp szeretnélek látni!

Előzmény: dropa (1531)
U.N. Owen Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1542
Borzakovszkij egyébként indult a júliusi amszterdami utánpótlás (U23) EB-n, de csak 400-on. (Nyert is, 46.06-tal.) Amúgy 1981. április 12-én született.
Előzmény: abalu (1538)
abalu Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1541
Láttátok Zsivóczki arcát magasnál, majdnem megölte a szemével a hülye versenybirót. (Igaza volt) , szóval rajta látszott, hogy teljesen ott van fejben.
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1540
Szeglet Zsolt!
Köszi, hogy szakmailag hozzászólsz. Kevesen teszik. Tegnap reggeltől estig áramproblémáink voltak, ma meg egy órán keresztül olvasgattam a hozzászólásokat, de az érdemi igen kevés volt (nem érdekesek a tippviták). Kérlek add át a szövetségnek azt az üzenetemet, hogy ejnye-bejnye. Te is előbb-utóbb el fogsz menni Amerikába? Nagyon szívesen lerágnám a körmeimet azon izgultomban, hogy bejutsz-e egy VB döntőbe, vagy elődöntőbe, de az is elég volna, ha csak örülhetnénk annak, hogy HUN jelű versenyzőt is bemondanak egy futószámban a műsorközlők.
Meg gratulálok a csúcshoz. Mikor szurkolhatok neked újra?
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1539
Nem vagyok benne biztos, hogy a pszichikai felkészítéssel van a gond. Egy világsztár nem attól az mert edzésen, és kisebb versenyeken világcsúcs-közelben teljesít, hanem mert akkor és ott ahol kell. A formeidőzítés szerintem mindenesetre elgondolkodtató több atlétánk esetében...
Előzmény: Ttomi (1537)
abalu Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1538
Középtávokon azért nincs világcsúcs mert azt csak úgy lehet futni ha van pár nyula az embernek és ilyenkor általában komoly ellenfél viszont nincs. Ezt világversenyen nem lehet összehozni ezért is van az hogy mondjuk Buchernek van a legjobb ideje de taktikai verseny lesz és akkor nyerhet Schumann is vagy esetleg kenyai v. Sepeng.
Borzsa. még elég fiatal 1980 v. 1981 születésű és itt azért 4-et kell futni pár napon belül és nem biztos hogy elég az álloképessége, és lehet hogy a jövője szempontjából jobb. Meg biztos a pénz is közrejátszik. Amin nem csodálkozom mert régebben elég durva körülmények között készült.
Előzmény: strobika (1527)
Ttomi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1537
Apropó pénzdíjak. Felteszem a Magyar Atlétikai Szövetség sem képes szponzorok nélkül meglenni. Miért nem ajánlanak fel díjat egy világbajnokságon elért magyar csúcsért?
Más. Megint az az érzésem, hogy egy-két számban gond van a pszichikai felkészítéssel. Fazekas Robi arcáról le lehetett olvasni a 2.és 3. dobásánál, hogy nem lesz meg, Szabó Niki immár sokadszor nem hozza még a saját átlagát sem az év kiemelkedő versenyén. Márpedig így nem lehet sikert elérni. Ott van Edwards, egyszerűen zseniális, utolsóra kvalifikálja magát, majd olyan eredmények után, amelyekkel akár le is lehetett volna győzni, odaáll, és játszi könnyedséggel hozza az éves legjobbját az év legfontosabb versenyén. Régen láttam ilyet magyar atlétától. De mielőtt megorrolnátok, hogy csak kritizálni tudok, jöjjön a dicséret. A tízpróbázóink fantasztikusak! Maga a szakág annyira összetett, hogy sokkal többre kell értékelni, ha valaki tudja hozni magát, nemhogy egyéni csúcsokat javítson! Mennyivel nehezebb dolguk van azokkal szemben, akiknek "csak" egy számban kellene csúcsformában lenniük. Ez az a versenyszám, ahol háromnál többüknek kellene a végén dobogón állniuk!
Vaszi Tündének is össze fog jönni most már egyszer! Olyan régóta van csúcsközelben is, két légy egy csapásra lenne az igazi: dobogón magyar csúccsal!
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1536
Szeglet Zsoltnak.

Szia Zsolt!

Nagyon nagy dolog, hogy elkeveredsz a hálón az atlétika szerelmeseivel, köszönöm neked a többiek nevében is. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan érzed, mire jutottál volna a VB-n? Ja igen, mikor örülhetünk 44-gyel kezdődő országos csúcsnak Magyarországon?

frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1535
-Ha jól tudom VB-t akarnak hozni Budapestre. Nem lesz semmi lobbimunka.
-Eszméletlen gyenge a Vb ezen része, nevetséges amit a rajtnál művelnek. Soha nem láttam hasonló eseteket.
-passz.
Előzmény: frankjohn (1530)
Ttomi Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1534
Hello mindenki!

Gabihoz lenne egy-két megjegyzésem/kérdésem. Sok az a 209 ország, de legalább a kommentátortól lehessen tanulni! Az még könnyen elsiklik, ha egy inkább olaszos nevű monacoi (MON) sprintert mongolnak (MGL) titulálsz, de Misapeka és Milazar esetén sikerült nagyon összekeverni a szezont a fazonnal. Trevor a teknőc nálad a Holland Antillákról (AHO) érkezett, pedig őszintén szólva ránézésre látszott a figurán, hogy polinéziai, véletlenül sem európai vagy indián származású. Nem tudom, hogy később a magazin műsorban, ahol meginterjúvolták korrigáltál-e (akkor bocs), mindenesetre elvártam volna, hogy Amerikai Szamoát (ASA) egy életre megjegyezze egy szakkommentátor, miután a kalapácsvető csaj 2 éve becsúszott Dívós Kati elé. Még említetted is, hogy ugyanaz a nevük!
Eric Milazar évek óta rendre a világranglista első 30 helyezettje között van, nem idén tűnt fel, legfeljebb csak most tűnt ki. Mauritánia (MTN) Nyugat-Afrikában van, az ország túlnyomó részét a Szahara alkotja, és bár ma már arról a környékről is van egy-két élsportoló, aki külföldön élve sikert érhet el, maradjon csak az az ország inkább továbbra is arról "híres", hogy számos Rejtő regényben átmenetelnek rajta. Mauritius (MRI) ellenben, amely színeiben Milazar is versenyez, Afrika másik "végén", Madagaszkártól keletre az Indiai-óceánban elterülő szigetország, nálunk főleg turistaparadicsomként ismert, lényegesen kellemesebb éghajlatú, mint Mauritánia. Én teljesen más kultúrkör. Míg Mauritánia mohamedán arab ország, Mauritius brit gyarmatból vált függetlenné a múlt században, el nem tudom képzelni, hogy előbbiben bárkit is Ericnek hívjanak. Szólva arra kérnélek, vigyázz ezzel a sok nemzettel, mert könnyen mond az ember nigeri helyett nigériait, Grenada helyett Granada-t (ami csak egy spanyol város, de ilyen ország nincs) de kb. úgy érezhetnék magukat ha hallanák, mintha Ausztráliában azt hallanád, hogy Magyarország fővárosa Bukarest. Egy atlétika világbajnokságon ilyen szempontból is sokat lehet tanulni, ha lehet, a kommentátortól. Ezek után mondanom sem kell, hogy a női 400 döntőben a csádinak és a szenegálinak fogok szurkolni!
Bocs, ha túl szigorú voltam.

frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1533
Teljesen igazad van. 100E dollár nem semmi.
Viszont VB döntőben annyi esély van 800-on világcsúcsra mint a szaharában jégverésre.
Golden viadalon viszont rajtpénzt fizetnek hasonló nagyságrendben. És ott nincs EPO-teszt.
Atlétikában itt van Edmontonban először.
Előzmény: strobika (1532)
strobika Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1532
Hi Frankjohn!

Borzsakovszky: A doppingvizsgálat esélye a Golden versenyek esetében is megvan...
Bár azzal korántsem vagyok tisztában, hogy ez a vérvizsgálatra is vonatkozik-e?
Pénz: azért az a 100000 dollár sem nudli...

Előzmény: frankjohn (1528)
dropa Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1531
Néhány kérdés:

- Pályázott vagy pályáz-e Magyarország a közeljövőben atlétika VB-t, vagy Eb-t. A közönség remek. Érdemes lenne.

- Mi lehet az oka, hogy ennyire sokszor lövik vissza a rajtot, vagy állítják fel a versenyzőket?

- Magasugrásnál a léc leverésén kívül mikor érvénytelen még az ugrás?

frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1530
melege volt.
Előzmény: Agáta51 (1529)
Agáta51 Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1529
Tudja valaki, hogy az este az 1500 női elődöntőben a portugál miért viselt apáca főkötőhöz hasonló fehér anyagot a fején? Elvártam volna, hogy a riporter mondjon valamit.
frankjohn Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1528
1. Borzakovszky érdekes eset. Sokan állítják hogy dopping van a háttérben. Amikor bejelentették az EPO-vizsgálatot, rögtön lemondták a részvételt. Ennek ellenére könnyen lehet hogy csak pénzt akar keresni.
2. A pálya borítása kemény. Ez a sprintereknek kedvez, a közép és hosszútávfutóknak már nem.
Ezen kívül valóban több pénzt kereshetnek a golden viadalokon, és az sem mellékes, hogy egy döntőben senki nem vállalja a vezetést, mert onnen lehetetlen nyerni. Ezért vannak általában taktikai versenyek.
Előzmény: strobika (1527)
strobika Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1527
Szépjóreggelt!!! Van itt valaki, vagy mindenki alszik? Amennyiben kallódik erre valaki legyen olyan szives és magyarázza meg a következőt! A tegnapi Nemzetiben volt, hogy 800-on Borzsakovszkyt az edzője nem engedte el a VB-re, ahogy az előzőre Sevillába sem. Mindezt azzal indokolta, hogy az előfutamokkal együtt a verseny túlságosan megterhelő lenne tanitványa számára. Eredetileg az olimpiára sem engedte volna a fiút, csak a Szövetség közbeszolt! A kérdésem tehát az, hogy van-e értelme igy sportolni, csupán a Grand Prix-en, amik ugyan jól fizetnek, korántsem jelentenek akkora dicsőséget, mint egy világbajnoki arany! Tehát, ha valaki ezt logikusan képes nekem megmagyarázni, annak a jelentkezését várom...

Más. Részben más. A Szabó Gabi még a VB elején közölte, hogy szerinte világcsúcsra egyedül a rövidtávú futásnál van esély. A kérdés az, hogy középtávokon vajon azért nem lesz világcsúcs, mert a pálya nem alkalmas rá, vagy a futóknak jobban megéri egy-egy Grand Prix verseny folyamán jobb időket futni?

Sede Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1526
Moncur-t nem moncur-nak ejtik, hanem monkör-nek.
Amúgy meg csak így tovább, Gabi!
Boldon otthagyja Greene-éket. Tök igaza van! Ezt nyilatkozta:

-Változások lesznek
(-miféle változások?)
-Aludni kell rá egyet. De biztos,h jobb vagyok a világ 4. helyénél

És tényleg.
Nem hoznak ki belőle semmit Greene mellett.
Ezt el kell ismerni!

Üdv:
Sede

gabadman Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1525
bocs 17-től kezd
Előzmény: gabadman (1517)
gabadman Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1524
jó éjt! a többit majd délután, este
gabadman Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1523
nem tudom a pontozást nem szoktam figyelni, a gát a leggyengébb száma ha abban javít egy kicsit(vagy túllesz rajta) onnantól már csak felfelé jöhet
Előzmény: Schenki (1521)
Schenki Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1522
Köszi!
Előzmény: gabadman (1520)
Schenki Creative Commons License 2001.08.07 0 0 1521
A 2. nap hány pontot vársz tőle?
Előzmény: gabadman (1519)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!