Megküzdöttem vele és a gugli ferdítővel, gyakorlatilag ugyanazokat mondja, mint eddig: cél a VB, de a Vueltán is szakaszt szeretne nyerni, természetesen Astana színekben, kell Contador a csapatba, satöbbi.
Viszont van egy újdonság, megkérdezték tőle, hogy Kasecskin az Astanában fog-e versenyezni. Mire Vino azt válaszolta, hogy bár nem jelentette ki kerek-perec Contador, de elég világosan utalt rá, hogy nem szeretné a csapatban látni.
Úgy tűnik Albertoból kiveszett mindennemű bizalom a visszatérő kerekesekkel szemben, még egyszer nem akar befürödni. :-)
A Sports.ru portál információi szerint a CAS elutasította Kasecskin fellebbezését, és jóváhagyta a kiszabott két éves eltiltást. Ugyanakkor az eltiltás ma lejárt, így Andrej bármikor visszatérhet.
Tour de Pologne 6. szakasz, Kroscienko nad Dunajcem - Zakopane, 162,6 km
1 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia - HTC 4:03:40 2 Alessandro Ballan (Ita) Lampre - N.G.C. 3 Marco Marcato (Ita) Vacansoleil Pro Cycling Team … 9 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 32 Michael Schär (Swi) 0:08:02 54 Sergey Renev (Kaz) 55 Roman Kireyev (Kaz) 65 Andrey Zeits (Kaz) 75 Assan Bazayev (Kaz) 83 Tomas Vaitkus (Ltu) 101 Alexandr Dyachenko (Kaz) 0:14:42
Az összetett
1 Alessandro Ballan (Ita) Lampre - N.G.C. 25:50:34 2 Daniel Moreno (Spa) Caisse d'Epargne 0:00:10 3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia - HTC 0:00:11 … 13 Maxim Iglinsky (Kaz) 0:00:31 35 Roman Kireyev (Kaz) 0:08:33 36 Michael Schär (Swi) 40 Assan Bazayev (Kaz) 0:09:27 52 Tomas Vaitkus (Ltu) 0:09:59 59 Sergey Renev (Kaz) 0:13:37 92 Andrey Zeits (Kaz) 0:24:47 98 Alexandr Dyachenko (Kaz) 0:25:00
A királyszakasz végül nem hozott változást, de mégis döntőnek bizonyult, Ballan állta a sarat, és már nem nagyon lehet elvenni tőle a győzelmet. Max elöl tudott maradni annak ellenére, hogy nem volt igazán jó erőben Shefer mester szerint. Holnap esetleg Assan vagy Tom sprintelhet, de elég nagy a konkurencia…
Szerintem is úgy nézett ki, mint aki még nem egészen heverte ki az orjoli vakációt. Gyanítom, hogy most nem csak vadászott az üdülés alatt, mint egyébkor szokott. Vagy ha igen, akkor nem vadkacsára:-)
Abban minden orosz tehetséges, genetikailag. :-) Lehet Gyenisz Nyikolajevics is azért ment olyan gyenge Tourt, mert még nem ürült ki belőle a benyakalt lassító. :-)
Viszont látom, hogy a nyelvtanhoz pont olyan hülye vagyok, mint általában, az anyám nyelvét is beleértve. Ez nem kenguruk, hanem csak 1 db kis kenguru.
Viszont a "Konta kicsoda-micsodát játszik Klödivel" ment. :-)
Kábé én is így vagyok vele, négy évig tanítottak nekem oroszt, de meg voltam róla győződve, hogy nulla eredménnyel. Aztán meglepődve tapasztaltam, hogy hiába telt el tíz év, el tudom olvasni a ciril szöveget, sőt a szavak egy részét értem is. :-)
Valamikor a messzi múltban ugyanolyan jól tudtam oroszul, mint most németül. Szótár nélkül tudtam könyvet, vagy újságot olvasni. Vagy harminc éve azonban nem használom a nyelvet, ezért azt hittem, hogy már a betűket se tudom kiolvasni. Legnagyobb meglepetésemre megértettem azokat az újévi jókívánságokat, amit Assan mondott annak idején a kisvideón. Sőt második nekifutásra még a "kengurúkkal"-t is ki tdutam olvasni:-)
Miközben Vino több fórumon hangoztatja, hogy az Astana színeiben szeretne indulni a Tour de l’Ain versenyen, mely vasárnap rajtol, Johan nélküle hirdetett csapatot:
Dimitrijev, Hernandez (úgyis mint Эрнандес :-) ), Horner, Morabito, Navarro és Rubiera.
Azért akad egy visszatérőnk, hosszabb kórházi tartózkodás után újra Sean Yates dirigálja a csapatot.
Mennyire értesz oroszul? Csak mert az oldalon elég sok Bazajev interjú és hír található. Angolra egész tűrhető fordítást prezentál a gugli, németre nem tudom, milyet.
Némi szerencsével rátaláltam az Arsen Gabdullin vezette kazah-orosz-ukrán-moldáv csoport weboldalára.
http://astanafans.com/
Az oldal természetesen orosz nyelvű, így az értelmezéséhez a nyelv, de legalább a ciril abc ismerete szükséges, de cserébe fotógalériájuk van pl. a VB-ről, a Kazah bajnokságról és a fijjug Astanai villámlátogatásáról.
Azért szokni kell, a Чечу с кенгурёнком! képaláíráson pl. ölég sokáig röhögtem, de azt is baromi nehéz volt megfejteni, hogy ki lehet Хесус Эрнандес . :-))
No, a világbajnok végre megtalálta a szivárványos formáját. Csak el ne veszítse. Ma Adrjúsa Zeits keveredett szökésbe majd ebből kifolyólag lemaradásba. Assan elcsúszott egy vízátfolyáson, de be tudott érni, a csapat nagy része pedig a kisebb-nagyobb grupettókba szorult. Maxim, Roman és Michael azért még tartja magát az üldözősorban.
Holnap beveszi magát a peloton Zakopaneba, akár el is dőlhet a verseny.
Tour de Pologne 4. szakasz, Nałęczów – Rzeszów, 239,7 km
1 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia - HTC 5:25:55 2 André Greipel (Ger) Team Columbia - HTC 3 Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto … 32 Assan Bazayev (Kaz) Astana 52 Andrey Zeits (Kaz) Astana 65 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 98 Roman Kireyev (Kaz) Astana 107 Michael Schär (Swi) Astana 108 Sergey Renev (Kaz) Astana 111 Alexsandre Diachenko (Kaz) Astana 148 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
Az összetett:
1 André Greipel (Ger) Team Columbia - HTC 17:58:31 2 Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto 0:00:06 3 Borut Bozic (Slo) Vacansoleil Pro Cycling Team … 18 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 0:00:14 44 Assan Bazayev (Kaz) Astana 0:00:16 59 Andrey Zeits (Kaz) Astana 68 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 104 Roman Kireyev (Kaz) Astana 110 Sergey Renev (Kaz) Astana 119 Michael Schär (Swi) Astana 151 Alexsandre Diachenko (Kaz) Astana 0:04:59
A csapat ma taktikát váltott. És Vaitkus szökött egy szépet. Sajnos a próbálkozás azon kilencven százalékba tartozott, melyet megfognak, de némi jóváírással máris ott a 20-ban. Holnap annyira már nem lesz sprintelős a bvége, bár ezek a lengyel szintrajzok csak az ellen megtévesztésére jók. :-)
Két fotó Shär Misiről, amint a harmadik szakaszon próbálkozik.