Tapasztalatbol beszelek, mivel vagy 6-7 JTQ albumom van CD-n, hogy nagyon jok!!!
Igazi FunkJazz Groove Hammond az angol kollega, es jo izzel nyul a hangszerhez. Anno a Jazz konyvek is igy emlegettek, hogy abban az idoszakban amikor kifulladt, es kezdett eltunni a Hammond orgona a Jazz zeneben, tehat Jimmy Smith is mindenki hatterbe szoritotta a nyolcvanas evek elejen kozepen, akkor ez az angol uriember kezdte el London-ban ismet hasznalni a Hammond orgonat.
Vannak lemezei ahol van enek ige, kellemes noi vokal stb...de az igaziak valoban a retro izu instrumental albumok...ala Mission Impossible, whole lotta love stb
Szerintem eloben, ezt fogja kenni, es Hammond-é lesz a foszerep, mivel a vokalistak alatalaban vendegzeneszek voltak a lemezein.
Köszi a gratulációt, a Lesli-vel kapcsolatosan pontosan ez a típus. A Nord C1-hez két oktávos amerikai szabványú lábbasszusom is van, ami midizhető. Ha kell, dinamikusan is működik. Ennek elkészítését is vállalom.
Mi az hogy "csak" C1? Az egy igen jó egyből kétmanuálos hangszer, gratula hozzá. Modern, kicsi. Ahhoz képest hogy kétmanuálos, nagyon könnyű. A publikált igazi-szimulációs lezliteszt is minőségről árulkodik.
Helló Hammondosok!
Napi rendszerességgel olvasom fórumotok. Tetszenek a hozzászólásaitok, tanácsaitok. Szeretem a Hammond orgonát; igaz, hogy csak egy Nord C1-esem van. Így úgy döntöttem, hogy én is szeretnék fórumotok tagja lenni.
Üdvözlettel: M. János (gospel54)
ELADÓ!!! ELKATONE 610. Lesli, 100 W, felső forgótölcséres, alul fa forgódobos, beépített zengetővel. Olyan, mint az új, totál felújítva. Ára: 95.000.- Érdeklődni: 20/4833 665
Nov10, Szeged. Érdemes elmenni, az biztos a JTQ-ra.
Van 2007-es hozzáférhető albuma a James Taylor Quartet-nek: Blow Up!
Az első számtól eltekintve nagyon állat. A Whole Lotta Love a LedZep-től, de ének helyett orgona szólammal, a One Way Street gyakorlatilag a Hendrix Crosstown Traffic-je, de a Mrs Robinson is jó beates, a Creation állat prog rockos, aztán Mezzoforte, funky, utána is mindenféle fekete funk-tól Purplésig. Kissé eklektikus, de nagyon jó. Talán kivéve azt a néhány számot ahol énekelnek. Az már igen "határeset".
Remélhetőleg nálunk is a dögösebből válogatnak és inkább az orgona döngetésére helyezi a hangsúlyt mint a fúvósok cizellálására :-)
Kis "csalás" van benne, mert a buliban az izgalom miatt elfelejtettem két helyen szintit váltani, s azt is a JV 30-on játszottam, amit az RD170-en kellett volna. Remélem azért fog tetszeni néhányatoknak. üdv.:
Jimmy Smith valóban öreg volt már, de tudtommal nem baleset volt a legnagyobb baja. Az intenzív osztályról hozták ki erre a turnéra (menedzser pénzéhsége!) a már halálos beteg embert. Infúzió lógott ki a karjából... Szégyen, ami történt ott és akkor!
Mellesleg, amikor a 70-es évek elején járt nálunk, akkor meg más miatt volt elég kába... :-( Nehéz műfaj ez a muzsikusélet!
Ezek szerint nem hozott technikus volt... Szomorú dolog ez. Ha nem lett volna csatakrészeg, jó koncert lehetett volna. A társak megvoltak hozzá, a tehetség is meglett volna.
én is voltam, bár az elnézéskérést nem vártam meg. indokolták valamivel? mit mondtak, mesélj.
egyébként a másik két fazon kurva jó volt, azon kevésszer, amikor megindultak. voltak nagy pillanatai annak a kevés zenének, amit kaptunk, de ha nem lett volna ingyenjegyem, marha dühös lettem volna. az öreg játéka minősíthetetlen volt.
az elmondások alapján ez a Jimmy Smith koncerthez hasonlított. ilyen állapotban embert nem rakunk a színpadra. lehet hogy a lába miatt kapott fájdalomcsillapítók miatt volt ilyen készen?
Volt tegnap egy norvég Hammond trió. A legnagyobb zsenik, legmagasabb szintű művészek. Rypdal megszégyenítette a norvég nagykövetet, királyi kiküldöttet, társait, magát. Képtelen volt a játékra. A szervező a koncert végeztével a színpadról kért nyilvánosan mindenkitől elnézést.
A Szegedi Jazz Napok idei műsora november 10-én, szombaton este fél 8-kor kezdődik.
Az est főműsora a groove-jazz angol “királyának” számító JTQ, a James Taylor Quartet. A londoni 80-as évek punk-dzsungelének sűrűjében alakult, ma már rendkívül népszerű és óriási szakmai elismerésnek örvendő együttes vitte sikerre az ún. “acid jazz” stílust és hasonló nevű lemezkiadót. Taylor eredeti Hammond-orgonán játszik és a hangszer elismerten legjobb európai mestere, eredeti soul-dance zenéjét olyan további előadók vitték sikerre, mint Tom Jones, The Pogues, Manic Street Preachers és a U2.