Tudom, hogy sok tekintetben a cycling4all örököse, és hogy valószínű átvette Van Rossum hírszerző hálózatát, de nem tudom, hogy megmaradt-e a legendás megbízhatóság.
Azért kérdem, mert megnyitották a 2010-es átigazolási oldalakat, és elég vad dolgokat vesznek biztosra...
Tour de l’Ain 1. szakasz, Bourg-en-Bresse - St. Denis les Bourg, 146,5 km
1 Mickaël Buffaz (Fra) Cofidis, Le Credit En Ligne 3:18:58 2 Rémi Cusin (Fra) Agritubel 3 Floris Goesinnen (Ned) Skil-Shimano 0:00:02 4 Robert Wagner (Ger) Skil-Shimano 0:00:37 … 16 Tony Gallopin (Fra) Auber 93 17 Dimitriv Fofonov (Kaz) Kazakhstan 20 Valentin Iglinskiy (Kaz) Kazakhstan 25 Valeriy Dmitriyev (Kaz) Astana 36 Ablay Shugaipov (Kaz) Kazakhstan 47 Alexandr Nepomnyachshiy (Kaz) Kazakhstan 59 Steve Morabito (Swi) Astana 79 Christopher Horner (USA) Astana 81 Alexandre Vinokourov (Kaz) Kazakhstan 84 José Luis Rubiera (Spa) Astana 97 Daniel Navarro (Spa) Astana 102 Jesus Hernandez (Spa) Astana 109 Yevgeniv Sladkov (Kaz) Kazakhstan 0.01.01
Az összetett ugyanez, plusz a jóváírások.
Az úgy volt, hogy Buffaz, Cusin és Goesinnen úgy 10 km után megszöktek, hátul meg rosszul kezelték a logarlécet. Szóval hazaértek, de nem sokkal. Csapataink szépen szétszóródtak a pelotonban, hogy ne legyen feltűnő ennyi napocskás egy rakáson. :-)
A holnapi befutó egy harmadik kategóriás hegyecs tetején lesz, ahol Yates mester szerint Horner, Navarro és aki még érez magában elszántságot és erőt, mehet az összetettért. Nadobenko mester terveit nem volt szerencsém olvasni, de szerintem az ő hívei is hasonlóban törik a fejüket. :-)
Tony Gallopint pedig nem véletlen tettem be a listába, azt csicsergi a zuhanyhíradó, hogy jövőre már az Astanában teker. Ami azért jó hír, mert ha ő jön, minden bizonnyal a nagybátyja is marad, márpedig Alain Gallopin az egyik legjobb sportdirektor jelenleg.
Amint az nagyjából sejthető volt, a "Lance nem ment el a győzelmi partira" című műsor finoman szólva újságírói csúsztatás volt, bár az tény, hogy ropni nem ropta.
Az mindig is sejtettem, hogy Elvionk nagy huncut, de hogy hazavigyen egy pódium girlt... :-)
Amúgy nem tudom, mi ez az új módi, hogy ilyen életlenek a képek, de nagyon zavaró...
Kb. 7.30-kor beharangozó a Tour de l'Ain első szakaszáról, kb. 9.00-kor Vino interjú. Utóbbi alatt feltűnik Christine Kahane a Rubiera fanklub kiküldött tudósítója hites ura, Roger társaságában. Ergo fényképes beszámoló lesz a versenyről, az első bejegyzés már olvasható is itt:
http://www.chechurubiera.info
Az Astanát és a Kazah válogatottat egy hotelbe szállásolták el, így lesz mód némi kapcsolatépítésre.
A válogatottban pedig történt egy kis csere az utolsó pillanatban. Kitaláljátok, melyik tartalék került be a csapatba? :-)
Bizony, kimondhatatlan nevű barátunk, Непомнящий azaz Nepomnjáscsij. Kiről közben kiderült, hogy nem is Jevgenyij, hanem Alexander. :-) Úgy néz ki, a szerencsétlen adminisztrátor annyira belekutyulódott a vezetéknevébe, hogy a kersztnévre már nem volt kapacitása, beírta az első orosz férfinevet, ami eszébe jutott. :-)
Tour de Pologne 7. szakasz, Rabka Zdrój - Kraków 136,5 km
1 André Greipel (Ger) Team Columbia - HTC 2:55:39 2 Christopher Sutton (Aus) Garmin - Slipstream 3 Wouter Weylandt (Bel) Quick Step … 20 Tomas Vaitkus (Ltu) 25 Roman Kireyev (Kaz) 30 Maxim Iglinsky (Kaz) 50 Sergey Renev (Kaz) 63 Andrey Zeits (Kaz) 78 Assan Bazayev (Kaz) 0:00:19 85 Michael Schär (Swi) 0:00:28 98 Alexandr Dyachenko (Kaz) 0:00:39
Az összetett végeredmény:
1 Alessandro Ballan (Ita) Lampre - N.G.C. 28:46:13 2 Daniel Moreno (Spa) Caisse d'Epargne 0:00:10 3 Edvald Boasson Hagen (Nor) Team Columbia - HTC 0:00:11 … 12 Maxim Iglinsky (Kaz) 0:00:31 29 Roman Kireyev (Kaz) 0:08:33 31 Michael Schär (Swi) 0:09:01 41 Assan Bazayev (Kaz) 0:09:46 45 Tomas Vaitkus (Ltu) 0:09:59 52 Sergey Renev (Kaz) 0:13:37 79 Andrey Zeits (Kaz) 0:24:47 83 Alexandr Dyachenko (Kaz) 0:25:39
Az utolsó nap már nem okozott komolyabb főfájást Ballannak, gond nélkül meg tudta őrizni a trikót. Az Astana Vaitkust próbálta helyzetbe hozni, kevés sikerrel. Azért nem volt ez rossz verseny, a fiúk mutatgatták magukat, Max 12. helye pedig szo-szo…
Én még a T-Mobile-os időkből emlékszem rájuk :) A kislányt gyakran vitte magával Vino a dobogóra, a kisfiúkról annyit tudok, hogy ikrek, ami ugye erről a képről is kitűnik :)
Tényleg nagyon helyes gyerkőcök. Nyikolaj tiszta apja. :-)
Bevallom, nekem még művelődni kell Vino ügyben, azt se tudtam, hogy három gyereke van. Még a weboldalát se sikerült megtalálnom, ha van egyáltalán neki...
Én is sajnálom, de azzal is megelégszem, ha a pelotonban feltűnik néha. :) Egyébként Klödiről lehet valamit sejteni, hogy mit tervez a jövőre nézve? Egyébként jó volt nézni a Vinoról készült képeket, valahogy visszavonulása után ő is űrt hagyott maga után.