"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Biztosan ide akarod? :) Nem is értem, hogy miért, de a női illemhely előtt mindig hosszú sor áll, amíg a gatyás kép előtt, alig, szerinted melyik ajtón mentem be? :) Laza bocsánat, hiszen a piszoár teltházas volt, nekem meg sürgős! Soha sem dobott ki senki!
Létezik, vagy araab vagy török WC-nek nevezik. Annak idején ép.szerk.-ből megemlítették, de azóta most merült fel először, hogy melyik is. Minden estre a nők reakciója azt mutatja, hogy jól láttam a kérdést. Nem ilyen területen kéne az egyenjogúságot firtatni.
Az mondjuk más kérdés lenne, ha piszoárt kérnének a női WC-be. Azt is lehet, miért is ne, de arról szívesen meghallgatnék érveket, hogy hová is küldjék utána a számlát... :-)
Lehet, hogy félreérthető voltam, akkor gyorsan tisztáznám:
olyan egyenrangú félnek akik nem egyformák szűrőfeltétel számomra ugyanazt a részhalmazt adja, mint az emberséges, csak ez utóbbi rövidebb, ezért próbáltam mellette érvelni
Nekem sem. De ez azon semmit sem változtat, hogy nem vagyunk egyformák. Én jobb mérnök vagyok mint az orvos és ő jobb orvos mint én. Szakácsnak vagy tájképfestőnek lehetünk egyformák. De az orvost ne nézzen le azért mert ő a jobb orvos. Meg kell adni minden tisztességesen dolgozó embernek a tiszteletet, bármi is legyen a munkája.
A baj az, hogy a nők úgy képzelik, hogy mindenben ugyan azt tudják mint a férfiak, pedig van amiből többet, van amiből kevesebbet tudnak. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek azzal, hogy ők is állva pisilhessenek.
Én nem mondtam, hogy nem egyenrangúak. Azt mondtam, hogy van amiben az egyik, van amiben a másik a meghatározó. Orvos-beteg (tervező-megbízó is ilyen többek közt) viszonylatban nem egyenrangúak. Ettől még nem néztek le senkit, csak az egyik mond, csinál, előír valamit a másik meg végrehajtja.
Emberekkel emberként bánhatunk úgy, mintha nem lennénk egyenrangú felek? Még akkor is, ha bizonyos szempontból nem vagyunk azok. De bánhatunk-e úgy, mintha nem lennénk egyenrangú felek? Úgy értem emberséges dolog lenézni, lekezelni valakit?
Nem azt kérdezem, létezik-e ilyen, és milyen gyakori, hanem hogy emberséges-e?
"Minden más esetben épp elég (lenne), ha emberekként bánnánk egymással. Akár egy közlekedési helyzetről van szó, akár bármi másról..."
Alapban igaz, de nem mindig. Egy nő sohasem fog úgy gondolkodni mint egy férfi. Bizonyos esetekben figyelembe kell venni mind két félnek, hogy a másik hogy fog reagálni.
Szerintem tekintsék egymást olyan egyenrangú félnek akik nem egyformák.