„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Hiába a hétköznapi értelme, képes vezetni vagy a tévét a távkezelőel irányítani, bevásárolni, telefonnal fizetni...
De a hülyeségek tárházát vallja,ahogy te is x részét.
Te sem jössz le róla, ő sem fog, és a sok megvezetett tömeget képez, ami biznisz, meg turizmus, meg műkincsek... tenger pénz adómentesen. ki tudja mennyi megy ki tőlünk, híznak N.S. féle ketének belőle,szervezetek...
Én meg nézem. az abnormalitás miféle halmaz,és mekkora pénz, és senki sem ismeri fel, hogy hiába?
Lehet, hogy éppen az elmaradottságuk miatt látta meg a zsidókban a jó eszközt.
A dolog nem érint engem személyesen sehogy se. A legszigorúbb náci szabályok szerint se vagyok zsidó. Oké, a feleségem apai ágon részben zsidó, ennyi az összes személyes kapcsolatom.
"annyira nyalták a saját kitalációikat, hogy amikor a tudás birtokába kerültek, akkor sem változtattak rajta"
A matematika is iyen dpgmatikus. Máig ragaszkodik ahhoz, hogy 2+2=4, pedig azóta kiderült vannak holjdai Jupiternek, a Föld nem lapos, s van Amerika kontinens. Felhábortó dogmatizmus!
Az a nap nemcsakhogy nem ez a nap, de nem is nap. Semmi. Mitosz.
Te nem tudod, mi a mitosz?
A bibliai tetemtéstörténetnek null köze van a világ eredetéhez, történetéhez. Nem is tudtad? Akkor fundi vagy. Nem protestáns fundi hanem ortodox fundi.
Bele lehet esni a hamis, sátáni dolgokba is, meg a szimpla őrületbe is.
Ahgy ezt mondta egy teológus - sajnos most nem jut eszembe a neve -, az, hogy a tv képernyő szikrázik, az nem feltétlenül misztikus üzenet Jézustól, amit meg kell fejtenünk, lehet, hogy csak egyszerűen elromlott a készülék.
Nem vagyok a téma szakértőke, de pl. a héber "év" szó - saná שָׁנָה - eredeti jelentése "fordulat", "változás", azaz simán jelenthetett mást is, mint mai évet.