én nem tudok rázás nélkül főzni szinte semmit ... nekem muszáj rázni a serpenyőt, raguknál megriszálni a fazekat, vagy ahol nincs pl. kenyérpirító, ott a platnin kenyeret/pékárut pirítani.
én annak vagyok híve, hogy nekem, és a körülöttem lévő emberek hasa, jó érzése sokkal fontosabb egy használati tárgy újkori fényénél ... vagy pl. Wok-kajákat hogy lehet spatulával, vagy fakanállal megdobálgatni a wok-ban, hogy jahjj, csak a tűzhely maraggyon fényes ... vagy pláne a palacsinta, amit oda kell baszogatni picit a palacsintasütőt a platniho', hogy dobálni lehessen ...
én azt gondolom, hogy ott bassza meg az összes reklám, meg kerámia-tűzhelytisztitószer ügynök a jó édes anyját, hogy nem elég a nőknek, hogy melltartó, meg józsefatillamamának kell lenniük, és tűsarkúban szántaniuk, de még a tűzhelyüknek is újkori fényükben kell ragyognia, akárcsak maguknak, negyvenesen húszasnak kinézve ...
szóval nem tom, mióta van ez a kerámia-mizéria, milyen előnyökkel kecsegtetik a szakácsokat, hogy mennyivel lesz finomabb egy ragu kerámián, mint sima elektromos-platnin, vagy gázon, de ha magam választhatnék, az életben nem lenne, és nem azért, mert izgatna a fényének megtartása, mer' kb leszarom (másét is, mer' legfeljebb nem főzök az övén, oszt bassza meg, és keressen olyan napi 20 €-s munkaerőt, aki meg tuggya őrizni egy mindennapi használati tárgy újkori fényét)
De egyébként kértem már tanácsot perfekcionista OCD-s szakácstól, egy szakácsbuzitól ezügyben, és tanácstalan volt ő is ... A kerámiatűzhely kopik, mint ahogy a pina is szárad ... előbb-utóbb megtörténik ...
Faszt sem fogtam sosem két ujjal, mégis mind csak fényesebb lett ...
Nekem az egyiket megtörték, a garázsban valami nekiütődött. Attól még működött, szóval használtuk. A mostanira meg valamit úgy ráégethettek az előző lakók, hogy egy helyen le van csuszatolva róla mintázat. Gondolom a kutyás nagyi (akié volt), nekiesett vasszivaccsal.
Nekem is kerámia tűzhelyem van ... kb. 5-6 éve vette a fiam , de egy árva karcolás nincs rajta . Mitől lenne , ha nem huzgálom rajta az edényeket ? Nem 50 l-es lábasokban főzök , fel tudom emelni .
Nem. :) Mindkét ilyenhez már használatban volt szerencsém. Illetőleg az új tankonyhában voltak kerámiatűzhelyek is, a dobozát nem láttam, de teljesen vadiúj volt. Viszont a gáztűzhelyek is, és én valamiért igazi tűzön, de legalábbis gázlángon szeretek főzni, szóval mindig úgy helyezkedtem, hogy olyanon főzhessek diétásan.
Tudom, hogy szerettek itt látni engemet, ezért jöttem! mert én is szeretek ittlenni! a topictulajért meg megmagyarázhatatlanul rajongok! :)
dea lényeg:
látott-e már valaki (esetleg neki magának van ilyenje) vadonatújan kapott, 1-2-3 év használatban lévő, rendszeres főzésnek kitett kopatlan kerámia főzőlapot teljes karcmentesen újkori, dobozból kicsomagolt állapotban?
Jó lenne. :) Szerintem most nagyon sokat fejlődött a koronavírusos cirkuszban az orvostudomány, mármint fejlődött az eddig is, csak most úgy érzem, jelentősen felgyorsult és a kormányok is szívesebben költenek az egészségügyi kutatásokra. Lehet, hogy mire mi leszünk Anyóca korában, már nekünk is elérhetőek lesznek az új kezelések. Bár nyilvánvalóan az még jobb lenne, ha nem lenne szükségünk rá. :)
Szóval az idősebbek azért bírják jobban a sugarat, mert a sugárkezelés az osztódó sejteket károsítja, ami az öregek szervezetében már sajnos kevés van, de például a rákos sejtek általában ilyenek.
A fiatalabb betegtársad szervezetében valószínűleg több osztódó sejt volt, nem csak rákosak, és ezeket szintén károsította a sugárkezelés. Ezért az ő szervezetében egy rakás egészséges sejt is elpusztult vagy funkciójában károsodott. Ezenkívül nem tudjuk, hogy neki miért volt szüksége több besugarazásra, és ott mekkora és mennyi területet érintett a dolog, az is lehet, hogy még ha ugyanolyan daganata volt, akkor is később, jóval előrehaladottabb állapotban csípték meg a rákját. Szóval az, hogy másként reagál, és rosszabbul van, sajnos teljesen természetes. De idővel ő is túl lesz rajta. Mindkettőtöknek jobbulást! 😘
Dehogy kértem ! Majd .... nyáron már jobban ráérek dokinál ücsörögni .
Ugyanúgy viszket néha belül , de nem reagál a külső vakirnyálásra . Pedig határozottan látom a javulást a számszélén . Viszont az ajkam műtéti oldalon még érzéketlen , és dagadt a pofázmányom ott , ahonnan csontot is fűrészeltek le az állkapcsomból . Fősebész aszonta' mesés az egész (legalábbis ő nagyon elégedett a munkájával :-D) , én meg legyek türelemmel , mert ez nagy műtét volt . Akár egy év is eltelhet , mire helyre jön . Há' .... türelmes vagyok .
Találkoztam a szerdai kontrollnál egy szoba társammal . A csaj olyan harmincas végi/negyvenes eleji lehet , és totál ki van készülve a sugártól . Ő 33-at , én 30-at kaptam ... ő bent feküdt a kórházban addig míg kapta , én meg ittam egy automatás löttyöt minden alkalommal , beültem a kocsiba és mentem melózni .
... és gyomorszondát kapott ... Nagyon sajnálom szegényt . De hogy lehet ekkora különbség két immunrendszerben úgy , hogy legalább +30 évvel leköröztem ?
pillanatok alatt kialakulhatnak rossz szokások helytelenül megalkotott fogsor miatt. ezért célszerű, h ameddig még van eszed, addig intézd ezeket a korrigálásokat, mer' mikor majd elhülyülsz, akkor már nem fogsz tudni róla, és ki-be fogod löködni a fogaidat, és kaffogni is fogsz vele!
Sőt! ha nagyon olyan a helyzet nem fogod átallani, hogy akár nyilvánosan kivedd, és lenyalogassad, megköpködjed, és az ujjaddal, vagy akármilyen evőeszközzel tisztogassad mások előtt!!!
Intézd el, kérj tanácsot, milyen rögzítőt használj, stb ...