Keresés

Részletes keresés

Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2869

Franciaországban (Párizsban láttam is kisebb éttermekben) régebben nem volt külön pissoir, a koedukált WC előterében volt. 

Előzmény: binda (2868)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2868

Káli a fekete te nő vagy!!!

Elismerés a praktikus illemhelyhasználat miatt! Vagány vagy!

Előzmény: Törölt nick (2867)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2867

Biztosan ide akarod? :)  Nem is értem, hogy miért, de a női illemhely előtt mindig hosszú sor áll, amíg a gatyás kép előtt, alig, szerinted melyik ajtón mentem be? :) Laza bocsánat, hiszen a piszoár teltházas volt, nekem meg sürgős! Soha sem dobott ki senki!

Előzmény: Töck Jenő (2865)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2866

"ha piszoárt kérnének a női WC-be."

Létezik, vagy araab vagy török WC-nek nevezik. Annak idején ép.szerk.-ből megemlítették, de azóta most merült fel először, hogy melyik is. Minden estre a nők reakciója azt mutatja, hogy jól láttam a kérdést. Nem ilyen területen kéne az egyenjogúságot firtatni.

Előzmény: binda (2864)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2865

Lássuk! Fényképes bizonyítékot kérek.

Előzmény: Törölt nick (2861)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2864

És ugyan miért ne pisilhetnének állva??

Az mondjuk más kérdés lenne, ha piszoárt kérnének a női WC-be. Azt is lehet, miért is ne, de arról szívesen meghallgatnék érveket, hogy hová is küldjék utána a számlát... :-)

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.05 -1 0 2863

Csak egy dolog amit nőként nem tudok, megtermékenyíteni magamat természetes úton! A többi csak gyakorlás kérdése.....

binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2862

Lehet, hogy félreérthető voltam, akkor gyorsan tisztáznám:

olyan egyenrangú félnek akik nem egyformák szűrőfeltétel számomra ugyanazt a részhalmazt adja, mint az emberséges, csak ez utóbbi rövidebb, ezért próbáltam mellette érvelni

Előzmény: Töck Jenő (2857)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.05 -1 0 2861

Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek azzal, hogy ők is állva pisilhessenek.

Most van az a perc!!!!! :)))

Előzmény: Töck Jenő (2860)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2860

Nekem sem. De ez azon semmit sem változtat, hogy nem vagyunk egyformák. Én jobb mérnök vagyok mint az orvos és ő jobb orvos mint én. Szakácsnak vagy tájképfestőnek lehetünk egyformák. De az orvost ne nézzen le azért mert ő a jobb orvos. Meg kell adni minden tisztességesen dolgozó embernek  a tiszteletet, bármi is legyen a munkája.

A baj az, hogy a nők úgy képzelik, hogy mindenben ugyan azt tudják mint a férfiak, pedig van amiből többet, van amiből kevesebbet tudnak. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek azzal, hogy ők is állva pisilhessenek.

Előzmény: Törölt nick (2859)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.05 -1 0 2859

Sajnos ez nem így van, nekem még nem sikerült tökéletes emberpéldánnyal találkoznom! 

Előzmény: Töck Jenő (2858)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2858

És nincs lenézve senki.

Előzmény: Töck Jenő (2857)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2857

Én nem mondtam, hogy nem egyenrangúak. Azt mondtam, hogy van amiben az egyik, van amiben a másik a meghatározó. Orvos-beteg (tervező-megbízó is ilyen többek közt) viszonylatban nem egyenrangúak. Ettől még nem néztek le senkit, csak az egyik mond, csinál, előír valamit a másik meg végrehajtja.

Előzmény: binda (2854)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2856

Szerintem emberséges! Ha ezt verbálisan/ nonverbálisan is kinyilvánítom, az már nem az!

Előzmény: binda (2854)
LáHamá Creative Commons License 2022.01.05 -1 1 2855

Ide Vágó.

Idevágó.

binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2854

Emberekkel emberként bánhatunk úgy, mintha nem lennénk egyenrangú felek? Még akkor is, ha bizonyos szempontból nem vagyunk azok. De bánhatunk-e úgy, mintha nem lennénk egyenrangú felek? Úgy értem emberséges dolog lenézni, lekezelni valakit?

Nem azt kérdezem, létezik-e ilyen, és milyen gyakori, hanem hogy emberséges-e?

Előzmény: Töck Jenő (2853)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2853

"Minden más esetben épp elég (lenne), ha emberekként bánnánk egymással. Akár egy közlekedési helyzetről van szó, akár bármi másról..."

Alapban igaz, de nem mindig. Egy nő sohasem fog úgy gondolkodni mint egy férfi. Bizonyos esetekben figyelembe kell venni mind két félnek, hogy a másik hogy fog reagálni.

Szerintem tekintsék egymást olyan egyenrangú félnek akik nem egyformák. 

Előzmény: binda (2850)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2852

*akarok=szeretnék

Előzmény: binda (2851)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2851

Egyetértek. Sajnos több bajt okozna, mint amennyit megoldani remélnek általa... (persze a fegyverlobbi nem így látja - megértem őket is, csak én mást akarok, mint ők)

Előzmény: Töck Jenő (2849)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 1 2850

a férfi és a nő az egyénfüggő.
És mindíg a másik határozza meg, mert az ellenkező nemű szereplőben felkeltett érzések azok amik meghatározhatják.

Tekintettel arra, hogy mennyire kevés az az eset, amelyben férfinak/nőnek KELL lenni (tánc és illemszabályok, korhatáros társasjátékok, gesztusok) ez a meghatározás akár jó is lehet, bár én úgy használnám, hogy
"mindig a vágyott fél határozza meg. (mert a vágyott félben felkeltett érzések, amik meghatározhatják)"

Minden más esetben épp elég (lenne), ha emberekként bánnánk egymással. Akár egy közlekedési helyzetről van szó, akár bármi másról...

Előzmény: endrebá (2847)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2849

"aki önvédelmi fegyvert akarna, de még életben van, annak minek adjanak engedélyt, nem ivaz?"

Csak baj lenne belőle. Nekem van legális (lég)fegyverem, de:

Az átlag ember honnan a fenéből tudná előre, hogy ő most veszélyben van? Vagy lövöldözne össze-vissza akkor is amikor nem kéne, vagy csak akkor próbálna amikor már késő. Amellett kérdés, hogy kit találna el. Ha valaki az utcán baltával a kezében rohan felém, hangos kinyírlak/megdöglesz stb. kiáltásokkal az egyértelmű. Csak nagyon ritka. Fenyőnek, akit a Margit híd budai hídfőjénél alakítottak rostává nem sok haszna volt a nagykaliberű pisztolyából, pedig ott volt mellette a kocsiban. Még a TV is mutatta.

Otthon védelemre lehet venni engedély nélkül sokféle lőfegyvert, csak viselési engedélyt adnak nehezen.

Előzmény: Abszolút Igazság (2848)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2022.01.05 -20 1 2848

Szerintem egy nő nem változik át férfivá csak attól, ha gondol az önvédelemre.

Viszont az nem véletlen, hogy a nők arca sokkal több gyermeki vonást őriz meg felnőtt korban is, ennek értelme pont a férfi óvó-védő ösztönének kiváltása. Úgy látszik, nagyobb biztonság egy nőnek, ha van mellette egy férfi, mint ha ő maga lenne izmosabb (vagy hordana lőfegyvert a retiküljében).

Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon az a hatóság hozzáállása, hogy aki önvédelmi fegyvert akarna, de még életben van, annak minek adjanak engedélyt, nem ivaz? :-/

Előzmény: binda (2843)
endrebá Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2847

Nem.   Ahogy Sevele -nek írtam, az a meghatározás.

Amit a végén írsz, az majdnemjó.

Ugyanis a himnem és a nőnem az egzakt fogalom, a férfi és a nő az egyénfüggő.

És mindíg a másik határozza meg, mert az ellenkező nemű szereplőben felkeltett érzések azok amik meghatározhatják.

Most viszont futnom kell a vonatomra.

Anyóca99 Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2846

Nagyon jó beirka .:-)

binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2845

idevágó Egy szó! Elmélkedj róla szabadon! ;))

Előzmény: LáHamá (2839)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2844

Karinthy: kicsit más megfogalmazás, de az alapgondolat ugyanaz.

(nem vagyok "megharagudós", inkább kérdezek, mert a válaszoktól legtöbbször pontosabb szokott lenni a kép - különösen, ha a kérdés is elég jó)

Előzmény: endrebá (2842)
binda Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2843

maradnék az elvi jellegű kérdésnél:

Karinthy: ha ezt a meghatározást gondoltad:
...férfi és a nő csak akkor felel meg egymásnak, ha a férfiban ugyanannyi nőiesség van, mint amennyi férfiasság a nőben, hogy végül, párba állva összesen egy száz százalékos férfit és egy száz százalékos nőt adjanak ki, igaz, két testben...
Ezzel a meghatározással teljes mértékben egyetértek, különbség csak ott van az értelmezésünkben, hogy míg te történelmi (hagyományos) alapon a férfi/női kapcsolatot inkább alá/fölé rendeltségi viszonynak gondolod, én sokkal inkább mellérendelt viszonynak.

Ha ez alapján nézem a kérdésem:
mert "férfias" döntést hozott a saját védelmével kapcsolatban, annyira férfiassá vált, hogy hozzád már nem passzolna. Ez így érthető és el is fogadható. Neked pontosan annyi jogod van meghatározni a hozzád passzolókat, mint bárki másnak.
Így már csak annyi hibázik, ami a különbség a "Nem vagy nő" és a "Nem vagy nekem való nő" között van. A többi stimmel.

Előzmény: endrebá (2837)
endrebá Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2842

Ójajj..  most fog binda megharagudni, mert neki miértnem magyaráztam.

Bááár.. ha úgy vesszük, ez is jó példa a témában :  a férfi a vele azonos képességű nőnek többet ad mint a vele azonos képességű férfitársának.

Karinthy Frigyes úgy mondta, hogy egyedül egy szobában semlegesnemű vagyok.  Ha bejön a szobába egy nő, akkor én tőle leszek férfi - és annyira leszek férfi, amennyire ő nő.

Ezt az alapgondolatot ha a mostani helyzetre illesztjük, akkor te azért kapsz magyarázatot, mert neked kedvem van magyarázni a meggyőződésemet.

Binda meg kapott elég ajándékot az életében a női nemtől, hogy ebben a témában ne én segítsek neki tanultabbá lenni.

Előzmény: Sevele (2841)
Sevele Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2841

Ha jól értem, a te elméleted szerint attól nőies egy nő, hogy rábízza magát egy férfire? 

Előzmény: endrebá (2837)
endrebá Creative Commons License 2022.01.05 0 0 2840

Az éppen esedékes énazonosságtól nem változik meg azonnal a valóság.

LáHamá példázata az egyéni döntésekről szól, te viszont a másik nemre való hatásokról kérdezel.

Előzmény: binda (2838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!