Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A pék, aki hegeszteni akar ilyen enterprise szarokkal, az előbb mindenféle hulladék összegányolásával kísérletezik, s abból következtetést von le*. Ezen következtetések alapján veti be a 'tudományát' éles körülmények között. Amit több-kevesebb sikerrel próbáltam az elmúlt másfél évben, az csak az elektródás hegesztés (szerintem a többihez képest egymerő szopás), a tig (a hegesztő szempontjából tekintve, mint egy forrasztás - megolvad, hozaganyag, next - egy szintig könnyűnek tűnik), a mig (benyom a parasztja a gombot és hegeszt - egy darabig szintén nem probléma), illetve a lézeres hegesztés (a paraméterezés fontos, pwm, wobbler, ect - hozaganyaggal vagy anélkül). Ki kell kísérletezni, oszt' nem szentségelni és panaszkodni. Ja, én megpróbáltam utánajárni a mindenféle rejtélyes, feketemágiát megidéző szövegeknek, nem röstelltem kérdezni a tapasztaltabb kollégákat sem, hogy mi mit jelent. Ráadásul meg is szoktam jegyezni a javát az elmondottaknak.
TOP 10 GAME ONLINE HAY 2024 TRÊN MÁY TÍNH MIỄN PHÍ 2024
"In recent days, if you are looking for joy from the world of online games and are still hesitant about which game to choose, then read this article immediately. Below is a list of the top 10 free online games The most free and worth playing on PC today. Choose your favorite game to join the gaming community and experience exciting moments immediately."
Look no further than a YouTube party! Enjoy YouTube with your friends, or loved ones, no matter where you are. Use live chats, videos, and calls to talk and have fun together. Youtube watch party is like having your own showtime parties, even if you're far away!
hbo max watch party is a browser extension that lets you watch HBO with friends & family even if you're far apart. It syncs video playback, group chat, and even video and audio call features. It's your go-to for long-distance movie nights with loved ones.
bármilyen nehéz de fogd már fel végre hogy a hegesztés egy szakma
egy hegesztőgép használatijából nem leszel profi hegesztő pont úgy mint ahogy egy autó használatijából nem leszel profi sofőr
éééééééééérted!?!?!???????
nem vagy képben alap elektromos fogalmakkal és a félresiklott ostobaságaidat tényként hirdeted mert rádjön a szófosás és játszod a nagytudású tapasztalt oktató szakit
a géped árába meg ilyen fordítás fért bele, ha normális használati lenne hozzá akkor 4x ennyibe kerülne, de onnan se tudnád meg hogy mi a feszültség és az áram közti különbség és ugyanilyen hüje maradnáááááááááááááááááááááááááááááááááááááál
Száznyolcvanharmadszor is ugyanaz a vége. Nincsenek meg a megfelelő ismereteid a technológiáról, és a könyvből akarod megtanulni. Aztán meg dobálod a sarat, hogy nem megy. Fogd már fel, hogy így nem is fog. Jogsit akarsz szerezni egy autó használati utasításából!
Elmondom, én mit csináltam. Alaposan utána olvastam a dolgoknak, és (nagyjából) megértettem az elméleti részét. És így teljesen jó a 235 DP könyve is. Nem tökéletes, de kellően részletes és érthető. Ami el van cseszve benne, arról is tudom, hogy mire gondolt a költő.
Tetszett az első két kérdésed,épp most ittam meg a kávém,és csak tejet öntöttem hozzá.....
Az utolsó mondatod is tetszett,képzeld sikerült,de a mérlegelésem szélsőségnek szántam,ugyanakkor élő dolog is lehet,mert a pék,aki hegeszteni akar ilyen enterprise szarokkal,ne lepődjön meg,ha az utasitást követi.
Ez a fotó a másik véglet. Alapáram ivhosszával kezdi. Könyörgöm sokan azt sem tudják,hogy mi az alapáram. Ezt leirják cur , lehet állitani potival is,ha igaz az lcd is kiirja,meg anyagvastagság is behatárolja. Most ez feszültség, vagy ennek a hossza......? És ez csak az összekevert szarság első sora......!
Van a fiatal gép csoda.....
Itt már nagyob ész volt,de lehet,hogy csak 45fokra billentette,hogy ez a kevés is egyhejen legyen.....
Mma,mert ez a legrövideb.
Van táblázat,és alatta félig értelmezhető szöveg. Sebaj,majd a paraszt ki totózza.....
Annyi emberség nem volt bennük,hogy a 2- est az első magyarázathoz,a háromast a második cikkhez bigyesztette volnaaaaaaaa!
És ahol 12 sor van........hát csesszék meg a 45fokban dőlt fejüket........
Pontositok......nem másoltam,hanem fényképeztem! A fénykép egyértelmű,nincs hibalehetőség.
Mennyire is hüüje az amber.......aki ilyenre képes,nem hüje......!
A legszörnyűb nem a kis t , vagy a nagy T ,hanem az utat sem voltak hajlandóak leirni,aminn járjak..... Jó ,csináltak a kijelzőre egy ledes HULLÁMVASUTAT,de azt semmilyen papirra nem irták,hogy egyes ledek alatt mi van,és mit jelent az angol rövidités,amit véletlenül a hülye meg is talál.......
Ha már csináltak syinergikus gépet,ezt kellett volna irniuk ; anyag keresztmetszet,és a gép minden hókusz - pókját önmaga állit........!? Ugye érdekes.....? Mert nem igy van.....!
Meg ha a hülye egyes lemezt akar hegeszteni 10mm- eshez......!
Hogyis van ez.......! Te milyen ampert adsz a gépednek,ami önmagát is állitja!? Vegyünk egy átlagot. A két anyagvastagságot összeadom,ennek átlaga 5.5mm. Na most ilyen esetben akár 150A is állithat az okosgép,csak ember legyen a talpán,aki képes egyes huzallal,egyes lemezt elégés nélkül meghegeszti........
Innéttől kezdve nincs miről beszélni,mert halott a technika...........!
"Megszokás "nincs,csak magyarázat arra hogy neked legyen igazad. Ahogy nem ISO, hanem SI-mértékegységrendszer ahol az idő "t" , ahol "T" termodinmikai hőmérséklet.
Várj csak ,igazad van: Van ISO jelölés és nem rendszer és tudod hogy jelölik az időt?
Igen, ISO szerint kis "t" az idő jele, viszont a gyakorlatban szinte mindenhol úgy használják, hogy a paraméterazonosító kisbetűvel és mellé a paraméter típusa naggyal. Fogalmazzunk úgy, hogy "szokás alapján", aminek semmi köze a hivatalos ISO jelöléshez. Ugyanígy baromság a KM/h vagy csak simán a Km (a kilo jelölése is mindig kicsi) mégis tele van vele a világ, nem létezne ft és FT csak Ft mint forint meg még millió példa.
Viszont abban igazatok van, hogy azt másolta amit látott, így elnézést kérek azért, mert azt állítottam, hogy nem jól írta. Hiszen pontosan másolt.
Azt az állításomat nem vonom vissza hogy nem érti. Mert nem érti, és nem tudja, hogy a hotT és a hotL azok paraméterekre vonatkoznak és nem csak egyszerűen egymás mögé írt betűk.
Tudod azért nehéz követni, és megérteni amit írsz mert te magad sem érted. Így nagyon fontos dolgokat baszol el, az ember meg csak kapkodja a fejét mit is szeretnél kifejezni.
Egy egyszerű péda a jelen írásodból. "A Hott is befolyásolja az ivgyújtást." Ha jól sejtem a hotT -re gondoltál. Aminek van is értelme. A Hott-nak viszont semmi.
Igen, tudom. Ilyenek miatt nem zárathatunk ki innen, hiszen hülyének lenni alapjog.
A SlopCC a hagyományos minden mma inverterben levő funkció. Legalábbis vélhetően.
A Hott is befolyásolja az ivgyújtást. Bocs,ha tévedek,esetemben CC-t használom,és ivgyújtáskor csak egy pattanást hallok,és kopogtatás nélkül ragyogó az ivkezdés.A CP báziku esetén észrevehető,de a bázikus az bázikus,vagyis az üveges elektródavég néha ottvan. Én szeretem a bázikust,keveseb a salakja,kiseb áram is elég neki.
A mentés lényege,egy alap. Azért irtam az előb kb 90A-ert,mert ha pl 1-es tárhelyre mentesz,ezt ha előveszed,és nem 2.5-es elektródával,hanem 3.2-essel akarsz hegeszteni,nincs más teendő,mint potival növelni kb 125A-ig. Tehát a háttér állitások mind ott vannak,csak az A változik,amire igény van.
Akkor ez megemeli az üresjárati feszültséget 80-90V körülire, különben nem nagyon lehet a cell elektródát meggyújtani és fura a megfogalmazás "állandó teljesítmény" de kell az ívstabilitás miatt. Akkor azért volt könnyű ívet fognod ezen a beállításon. 😀
A multiarcnál is van ilyen elektróda választó az alábbi jelöléssel a kijelzőn:
e13 - e6013
e18 - e7018
e10 - e6010 - cell elektróda
Bázikus elektródával az is olyan hogy újra kezdésnél nem kell nagyon koppintani vagy morzsolni az elektróda végét , nagyon könnyen ívet fog.
Sajnos,hogy igy van,sivár,és hiányos a kezelési utasitás......
Sajnos,hogy az iweld , mint egy cég,nem kajtat itt a fórumokon. Vagy mégis,és röhögnek rajtunk.........! Legyen ez a legnagyob élményük,ezt kivánom. Könyörgöm,egy digitális ébresztőórás rádióhoz komojab utasitást irnak,mint egy töbszázezres géphez......!
No.....nem siránkozom,mert ezt itt nem lehet......
A lényeg. Ha kiválasztottad az mma funkciót. Nyomd meg a bal forgatógombot. Ha CC jelenik meg,a job potit mozditsd jobra,ekkor fog megjelenni a CP. Állitsd az A- ert mondjuk 90- re. Utána mentsd el,és ird fel a mentett fiók számát. Ilyen mentésből 35- öt lehet csinálni.
A manuálban a 11. oldalon alulról a 4, 5. sorban irják a SlopCP ,és SlopCC. igaz van utánan egy tőmondat........neeee barom érted.....ugye,ha nem,nekem igy is jó........Na ez a maélő hegesztőgép gyártók magosan palifikált emberek elméjeeeeeeee......!
És ez a két funkció csak a töredéke a problémának. A táblázatukban egyetlen szót irnak Slop.
Hogy ,hogy is érhetjük el.........!? MINDEZT HOZZÁGONDOLJÁK.......!
Mmindentől függetlenül a gépjük hegeszt,az én szerencsém,hogy ősz a hajam már sok éve,és ilyen baromságoktól ez nem tud tovább őszülni......!