Szerintem ez az erdészeteknek ez nem szabadon választható lehetőség,ezért visszavonásig adniuk kell rezsicsökkentett áron a fát.Egy kis befenyegetés után lenne ott fa .Az lehet a bajuk ,hogy nem tétel nekik a Te rendelésed,hanem csak nyűg. Ne hagyd magad lerázni !!!
Ezt a csuppa kéreg fát hogyé adják arra felé? Felénk mintha erdei fenyőnek hívnák ,de nem is ez a lényeg hanem ,hogy a mennyiség meglegyen, és tokkal vonóval minél olcsóbb legyen.Én is idén csak puha fát vettem(hárs 10em3),majd meglátom 2,5 év múlva hogy jövök ki vele szumma.
Aki korán kel a előbb elfárad mottó alapján a mai napon a maradék 5em3 hársfát lekugliztuk a kisfiammal,jövő hétre lesz egy kis hasogatás munka után,ami már megy egyedül is.
Olvasva a helyi lap hirdetéseit, felhívtam a tüzifát kínálót.
16e / em3-től. A 16e-s 8-10 cm vastag akác.
A vastagabb?
A 15-30 cm átmérőjű 20e / em3, a tölgy 17500 (mondom neki, gondolkodom)
Délután visszahívott, hogy eldöntöttem-e, adja a vastagabbat 19500-ért, délután tudja is hozni, tölgy nincs a depón.
Pontosítottam vele: 15-30 cm-ig, 2 e m3, 19500-ért, kiszállítva.
Jön az autó, kb a fele 10 cm átmérőjű, a kocsi szélessége 2,20, a rakat magassága 95 cm.(ő 1 m-nek akarta mondani, mert volt 2 db-nál 1 m magas)
Beszorzom, 2,1 normál m3.Mondom messze van a 2 em3-től, azon kívül a vastagság messze nem a megbeszéltek szerinti.Megméri a hosszát, "ja, a hossza 1,10" .Mondom neki, az hagyján, hogy sokkal kevesebb a megbeszéltnél, ez 26700-ra jön ki, 25-nél többet nem adok érte, mert sok a vékony közte.