Nem mintha trawala védelemre szorulna, de a MOT szervezést nem lehetett/érdemes demokratikusabban megoldani. Számomra már az első körös kérdőívek tapasztalata az volt, hogy úgysem lehet mindenki számára üdvözítő megoldást találni és ha valaki nem áll a sarkára akkor a döntéseket is nehéz meghozni. Ebből a szempontból én nem bántam, hogy trawala kijelölt egy időpontot, csak ez most pont nem volt alkalmas nekem (és mint utólag kiderült, sajnos neki se).
Ősszel újból próbálkozunk egy MOT-tal, akkora már lecseng a nyaralós szezon is. Örülnék, ha akkor újból mindenkivel tudnánk találkozni, akik már az első alkalommal is részt vettek.
Nos nem mentegetőzésként, mert miért is kéne? Való igaz, nem voltam ott, de ha az embernek 89 éves az anyukája és 90 éves az apukája, akkor bizony időnként közbejön -nem örömteli- váratlan "esemény". Amit ráadásul Face-n volt akivel "megosztottam". De, ez legyen az én személyes "nyomorom".
Ami a MOT-ot illeti, egy kis emlékeztető: volt egy szavazás, nyert egy régió és utána néma csend. Illetve volt aki azt gondolta ez úgy működik, hogy a "vágyait" szavazat formájában jelzi, majd valaki megszervezi helyette. Csak az a gond ezzel, hogy helyismerete a "valaki megszervezi"-nek kb. a nullával egyenlő.
Egyébként abban maradtunk -valamikor 1000 éve-, hogy ne mindig Pesten legyen a MOT és lehetőleg mindenki aktívan vegye ki a részét a szervezés/rendezés -egyáltalán nem nehéz- munkájából.
Én mondjuk a Szent István parkban látnám legszívesebben a MOT-ot, mert az tőlünk kb. 100 méterre van.
Egyébként Törökmező nem lett MOT-nak meghirdetve.
Ennyi.
Remélem az aktív kollégák valóban fognak szervezni MOT-ot.
Rég nem írtam..., talán kicsit _gondolkodós_ (is) lesz...
Teljesen egyetértek Veled. Nálunk sem csökkent a lelkesedés (egy cseppet sem). Ugyanúgy remélem, hogy nem "így múlik el a világ dicsősége", s valóban lesz még MOT! Mi mindegyiken ott voltunk a Hajógyári szigettől kezdve, Gombosékon, vagy Kopaszi gáton történő kitelepülésen át a Törökmező I.-ig, sőt még csanadichevy debütáló albumának koncertjén is tiszteletünket tettük :-). Sajnos ez a mostani -egy ember által kijelölt- időpont nekünk nem volt jó. Nem kötözködés, csak azért jegyeztem meg, mert trawala nem volt ott. Ez pedig valóban elgondolkodtató...
Nem szabadna hagyni, hogy olyan lelkes tagok, akik még nem voltak velünk együtt, ne tudják meg, hogy milyen a sok-sok Macifül összetartozásának érzése (ugye Sandi00, csanadichevy, soma1976... stb.). Ők is megérdemlik, mert nekünk nagyon jó volt minden alkalom után este hullafáradtan hazaérni, s elégedett mosollyal orcánkon beesni az ágyba. Az pedig csak hab a tortán (és ezt őszintén mondom) , hogy sok valóban remek embert (családot) is megismerhettünk. Emlékszem még, amikor 2012. szeptemberében először jött össze a csapat, s mekkora élmény volt fényképezni a sok hasonszőrű gépsárkányt. Még egy korrekt méretű csokornyakkendős zászlót is sikerült szervíroznunk :). Újszerű volt, ahogyan a kisebb-nagyobb csemetékkel rúgtuk a bőrt, vagy több 100 km távolságban élő nők csodálták a babakocsiban gőgicsélő büszkeséget. Persze a kötelező "Hol csináltattad az üléshuzatot?" "Neked mennyit fogyaszt?" "De faßa ez a fekete márkajel" sem maradhatott el :-) Tavaly a MOT II. keretein belül már sütögetés és kalandpark is gazdagította az élményeket, s már messze nem a verdák lettek a beszélgetések központi témái.
Hiszen mit is lehet beszélgetni egy szinte tökéletes műalkotásról? :) Hogy 80e km felett is megbízható a jámbor jószág (kopp-kopp)? Hogy a parkolóban feléje sétálva mennyire jó még mindig ránézni? Vagy, hogy több, mint 3 év után ugyanolyan lelkesen integetünk Győrben (vagy autópályán/ kirándulások közben stb.) más Orlando-knak? Elmondhatom, hogy ez családunk eddigi legszerethetőbb gépkocsija, pedig a korábbi is kb. 160e km-t szolgált minket hibamentesen, s azt is mindig elhalmoztuk elégedett pillantásainkkal. Macifül családtag! Azokat a "hatalmas" hibákat, hogy nem automata felfele az elektromos ablak, s hátul lecsukáskor zörög a rendszámtábla tartó keret, meg lehet bocsájtani. Tudjátok: A rokonait nem válogathatja meg az ember, s elfogadja olyannak, amilyen :-D
Szóval engem zavarna, ha esetleg nem folytatódna az éves találkozások sorozata... Remélem többen vagyunk így ezzel, csak ez most nem jött össze.
Cihap: Maximális köszönet, hogy azzal a gyönyörűséggel megmentetted a régebbi fórumtagok becsületét! (Úgy látom, hogy az elfelejtett jelszó nem akadálya annak, hogy ismét köztünk legyél! :-) )
Szerencsére pont a piros orlandohoz volt szerencsénk, nagyon jó színe van �� és még így, hogy csak kettő állt egymás mellett több járókelő is megcsodálta őket, még szebb látvány lett volna 6-8-10et egymás mellett látni. De amiért a vételt elhúztam, úgy tűnik már erről is lemaradok.
A MOT-ra azért nem mentem csak, amiért írtam, de hát ezt nehéz kiszámítani, mert - szerencsére - sok a családi program. Arra kíváncsi lennék, hogy mennyit lohasztott a lelkesedésen, hogy a Chevy kivonul az Eu-ból. A múltkori MOT után, mikor elküldtük nekik a képeket, még jelezték, hogy szívesen részt vállalnának egy ilyen összejövetelen, de most a francnak se volt kedve már emiatt pezsegni náluk.
Egyébként talán igen, lecsengett, bár én rendszeres olvasója maradtam a fórumnak. Tény, hogy sok kérdést kiveséztünk és már nem merülnek fel állandóan újak. Én egyébként változatlanul szeretem ezt az autót és egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam (pont ma lett benn 28 ekm:-), mert kényelmes, kellemes vele autózni és eddig (kopp-kopp-kopp) semmi bajom nem volt vele. Ezt viszont felesleges havonta egyszer ország-világgá kürtölni.
Ha viszont a kérdéseknél/észrevételeknél tartunk, azt hagy jegyezzem meg, hogy amit nem szeretek ebben az autóban, az a béna, egyszínű, fekete kárpit. Olyan kényes, hogy minden csepp meglátszik rajta,és ahogy porosodik, természetes, hogy tele lesz foltokkal. A combjaim között (hogy anatómiailag ne akarjak pontosabb képet festeni:-) is van egy folt pl., ami hülyén néz ki, pedig nem az inkontinencia jele. Egyszerűen ha iszom egy hideg palackból vizet, pont oda csepeg róla a kicsapódó pára. A kárpittisztításra van valami tuti módszeretek, hogy ne legyen már az összes ülésem folt hátán folt?
No, mi újság, hányan voltatok a MOT újabb felvonásán? Mi 4 körül értünk haza a lányom lovasversenyéről, esélytelen voltam, h odaérjek, a képeket viszont szívesen megnézném!
Amúgy nagyot csalódtam a Thule-ban. Azt ígérik a leírásban, hogy 2 surf szállítására is alkalmas az adapter (és mutatja az ábra - így, mint a képen - egymáson a két "hajótestet"). Ehhez képest adtak a tartóhoz 2 hevedert (gurtnit), ami nemhogy 2 surf-öt nem ér át, de egyet sem !!! Csak az árboc rögzítéséhez lehetett felhasználni. Még szerencse, hogy egy régi tartónak megmaradt a 8x ilyen hosszú hevedere; Azt tudtam végül befogni ...
Tervezzük, hogy nekiindulunk, de ha csak ketten leszünk, akkor nem biztos, hogy nekivágok. Nem a relatíve kis távolság miatt, hanem a remélhetőleg nagy társaság miatt mennénk.