Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ilyenkor tényleg lehetne használni az Antall József utcát, hogy legalább a buszállomás előtt megálljanak a buszok. Viszont a kiskörúti megállókat még nem használnák "élesben", lehet ezért közlekednek inkább az ismert(ebb) útvonalon.
21-én is a Nagyállomás felé terelnek kb. minden buszt. Ebben az esetben viszont tényleg értelmetlenül, mivel csak a Piac utcán lesz lezárás a Miklós utca és a Kossuth tér között.
A Hunyadi utca felé is kerülhetnének. Vagy ha minden áron az állomás felé akarják küldeni a buszokat, akkor legalább mehetnének a Kiskörúton, közel(ebb) a Belvároshoz.
Nem értem minek terelik az állomás felé, a Belvárost kiszolgáló buszokat, amikor vanás lehetőség is.
Szerintem jobb a jelenlegi megoldás, mint amikor volt egy csonka 1, 1Y, 41, 41Y a Vincellértől a Segnerig, és ugyanezen viszonylatok az Attila tértől a külső végállomásokig. Akkor minden átmenő forgalom rá volt terhelve a Segner - Attila tér között közlekedő viszonylatokra (2-es troli, 9-es busz - már ameddig a Segnerig járt). Ezzel elég nagy kellemetlenséget okoztak a jeggyel utazóknak, mert egy helyett három jegyet kellett használni. Egy olyan rendezvényen ez elég nagy égés, amikor tízezrek érkeznek a városba.
Szerintem az látszik, hogy nem az volt a szempont, hogy észszerű megoldások szülessenek, hanem csak az, hogy ott amúgy jár XY busz, akkor az menjen terelve. Mindegy, hogy így a kutya se fogja használni, a lényeg, hogy menjen.
Sajnos mindig vannak benne hiányosságok, de a Volán idejében se volt jobb. Akkor még a legtöbb keleti városrész felé közlekedő viszonylat (1, 1Y, 19, 25, 25Y) az Attila tértől - illetve a Baross utcától - indult, most azért jobb, hogy az eredeti végállomásuktól közlekednek. Való igaz, hogy van 19-es és 30-as, de azok pl. a Kishegyesin nem közlekednek. Szóval ez plusz pont.
De azt pl. nem tudom hova tenni, hogy a23/23Y nem közlekedik. A Volán idejében sem közlekedett a 23-as, de akkor még az MGM - Házgyár között közlekedett, érthető volt. Most több okból sem az. A Csapókert, Sámsoni út környékén miért ne tudna közlekedni? Vagy esetleg két szakaszban, mint a 11-es.
Másrészt, h a a16-os át tud menni a Bem térnél (ami régebben elképzelhetetlen volt), akkor a 23/23Y miért ne tudna?
A 43-asnak ilyenkor olyasmi útvonal kéne, mint pár éve, hogy a Dósa Nádor tér a belső végállomás, elmegy a Nagyállomás előtt, és ugyanúgy a Kishatár utcáig közlekedik. Nem kell "ketté vágni" az útvonalat.
A másik visszaesés a trolibusz-közlekedést érinti. A DKV, mielőtt átvette volna a buszközlekedést, közlekedtette minden járatát. Most csak 5-ös lesz. Ezzel kitolnak azokkal, akik a Dobozi felől a Nagyállomás felé utaznának, másrészt a Hadházi úton se lesz fél napig közlekedés. Az egy dolog, hogy a 3-as nem közlekedhet, mert a Csapó utca végén nincs hol megfordulnia, de a 4-es beleférne.
Pl. A 25-ös minek fog menni a Nagyállomás-Vincellér utca között? Semmi értelme, ott lesz a 19-es is, meg a 30-as, ami amúgy is ott van. Vagy a 43-as Kishatár utcai fele, amit már írtam.
Nyílvánosságra hozták az idei karneválos tereléseket. Komolyan olyan megterhelő lenne egy térképet csinálniuk? Minden évben ez van. Csinálnak egy novella hosszúságú, átláthatalan regényt és le van szarva.
Meg ez a 43-as kettévágása is baromság. Mi a francnak a Nagyállomás-Kishatár út járat, amikor a 42-es ugyanazon az útvonalon fog menni ezen a szakaszon (a Tócóvölgy állomást leszámítva, de az nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne).
A 16-os minek közlekedik ilyenkor? Kapott egy idióta útvonalat. Ha lesz rajta 1 ember is, sokat mondok.
Meg minek terelnek ennyi buszt a Nagyállomás felé, ráadásul a Külsővásártéren? A kiskörúton legalább közel lenne a rendezvényekhez. Vagy az is le lesz zárva? Így kb. lehetetlenné teszik a fél városnak, hogy eljusson a rendezvényre.
A 90-es és 91-es vonalon közlekedő éjszakai buszok csak akkor mennek végig az útvonalon, ha van sofőr. Ha van olyan hely ahova nem kell menni, akkor oda nem mennek, illetve amint kiürült a busz a legrövidebb útvonalon visszamennek a Nagyállomásra.
Mikorra fog az kiderülni, hogy megérte-e az éjszakai buszjáratok, s bevezetésre kerülnek-e, vagy sem???
Mert azok a járatok, amik alapból közlekednének a szolgálati járatok miatt (90/Y, 91/Y), azok akár bevezetésre kerülhetnének minden egyes este, mert azok a járatok amúgy is mindig leközlekednek. A többi meg opcionális jellegű. Mondjuk a biztonsági őrnek szerintem nem oly sok értelme, hogy 2 is volt a járatokon, mert csak úgy elvoltak, meg elpilledtek .....
Ha ez valós problémává válik és a város vezetése jelzi is BMW gyár beruházó felé, secperc alatt vesznek 5 db csuklós buszt erre, hisz a az a várható beruházási összeg kb. 0,02%-a lenne.
Háááát, iskolaidőben nem tudom hogy fognak összeszedni annyit délután. Meg akkor már úgy lenne értelme, hogy ne csak a gyári alkalmazottak tudják majd használni. Arrafelé jelenleg a 33-as busz csak óránként jár csúcsidőben is, szóló busszal. Van is rajta tömegnyomor rendesen. Főleg tanítási időszakban.
Nyílván nem csak más településekről fognak oda járni dolgozni. A debreceni dolgozókat minden bizonnyal a DKV fogja szállítani, és gondolom nem kevesen lesznek a debreceniek (is). És már így is éppencsak "elégséges" mennyiségű csotrogányuk van. Erre utalt az a kérdés, hogy lesz-e elég busz oda is. A Határ úti ipari parkot se tudják normálisan ellátni.