"Azok, akik egy náci beállítottságú honlap felhívására kirekesztő jelképek alatt tüntetni mentek egy bolt ellen, ahol egy zsidózó-cigányozó náci kurvát kidobtak, mert zsidózott és cigányozott. " Amennyire én nyomon követtem a médiát, a zsidó szál fel sem merült a gyújtogatásig, a zsidózás a lány részéről nagy valószínűséggel kizárható. A kirekesztő jelképeket nem náci jelképek voltak, erről még vitatkozni is butaság.
"Olyan alapvető kérdésekben, mint hogy szabad-e molotov-koktélt dobálni zsidó tulajdonú boltokra, vagy nem..." Nem, olyan alapvető kérdésben, hogy szabad-e valakit a zenei ízlése miatt lefasisztázni, lökdösni, az életét megfenyegetni.
akkor félreérthető voltam! Azokat, akik azért gyűlölnek engemet, mert nem hasonlóan gondolkodok olyan kérésekről, mint nemzet, mint politka, stb, és még basztatnak is emiatt, netán azt az oldalt, amelyikenk én szurkolok, gyűletesnek mutatják be.
A zsidók nagy része nem izraeli és nem is szeretne az lenni.
- Azt hiszem a Magyar, Izraeli kettősállampolgár az egyértelműen izraeli. Ezen nincs mit megvitatni.
"az a magyar állampolgár, aki azt üvölti, hogy öljétek meg a magyart (és úgy is tesz) az magyar?
Meg kell tőle kérdezni. Ha magyarnak tartja magát és megöl valakit, mert az is magyar, akkor nyilvánvalóan elmebeteg."
Ha nem vallja magyarnak magát akkor rasszista az indíték, súlyosabb büntetést kap. Szerinted magyarnak fogja vallani magát? Szerintem igen. Ettől lesz magyar?
Na látod? szerinted helyes azokat gyűlölni, akik nagy kokárdát tűznek ki. Ha ez így van, akkor mennyivel helyesebb még ennél is gyűlölni a cigányokat vagy zsidókat? Miért nem lehet megállni, hogy ne gyűlöljük azokat akik magyarok. Lehet közömbösnek lenni, elfordulni, odébbállni pár méterrel, de minek gyűlölni, illetve minek azt sujkolni, hogy az ilyet gyűlölni kell?
Nincs is szükség, hogy azt érezd. Viszont, ugyebár, nem akarod azt állítani, hogy rendszeresen szoktak téged gyűlölni a magyarságodért? Engem sem szoktak. Meg milyen furcsa, vagyunk így még ezzel egynehány milliónyian errefelé...
"Líbia és Kuba, az ismert szuperhatalmak nyilván befolyásuk alatt tartják a szervezetet."
Olvass utána, hogy az ENSZ közgyűlése által választott szervezeteket milyen lobbik tartanak befolyásuk alatt! Aztán megvitatom veled, ha felkészültél.
"Inkább zsidó és inkább magyar mindaddig van, amíg léteznek nemzetállamok."
Hülye vagy, fiam. Zsidónak lenni nem nemzeti hovatartozás kérdése. A zsidók nagy része nem izraeli és nem is szeretne az lenni. Az Izraeliek majdnem ötöde nem zsidó és köszöni szépen, nagyon jól érzi magát nem zsidó izraeliként.
"Magyarként bármelyik országgal szimpatizálhatok, de ha egy konkrét eseménnyel (náci rémtett) szemben kettős mércét alkalmazok, akkor az elfogultság az egyik ország politikájával szemben. Ebben az esetben megállapítható, hogy ki kicsoda."
Így van. Pl. nagyon sokan Magyarországon annyira gyűlölik Amerikát vagy Izraelt, hogy a velük szemben álló erőknek mindent elnéznek, még a darfuri népirtást is. nagyon is megmutatkozik ilyenkor, hogy ki kicsoda. Emberségből szépen le lehet vizsgázni. De mindennek a magyarság-tudathoz semmi köze. A legaljasabb náci nemzettársamat sev tartom kevésbé magyarnak attól, hogy aljas nácinak tartom.
"az a magyar állampolgár, aki azt üvölti, hogy öljétek meg a magyart (és úgy is tesz) az magyar?"
Meg kell tőle kérdezni. Ha magyarnak tartja magát és megöl valakit, mert az is magyar, akkor nyilvánvalóan elmebeteg.
Sztem is ostobaság! Valakit azért gyűlölni, mert milyen a nemzetisége, főleg ha magyar, ostobaság. A hülyéket persze igen, meg azokat akik az hiszik, az őseik a Vereckei hágónál jöttek be, és lépten-nyomon malomkeréknyi kokárdákkal tüntetnek, hogy ők az igazi magyarok. Régen ez nem volt. Tudom, az amcsiknál ez szokás, de szerencsére nem ott élek.
Ez ködösítés, de ha ágyúval szeretnék lőni ahogy a közéletben szokás akkor ordas hazugságnak nevezném, mert összekacsintasz a náci háborús bűnösökkel. Ez egy remek kis eszmefuttatás az individualizmus, multikulturalizmus és politikai sokszínűség mellett, de azért azt mégis meg kéne indokolni, hogy akkor a pénteki tüntetésen ki volt a náci és miért. Hiszen csak arról van szó, hogy eltér a véleményük. De ha itt vannak nácik, akkor helyénvaló Izraelben is firtatni a náci kérdést, illetve azon személyek tevékenységét is górcső alá venni, akik nálunk antifasiszták ugyan, de Izraelben náci háborús bűnöknél is szörnyűbb vérengzéseket követnek vagy követtek el. Arra amit írsz a legjobb szó a kettős mérce.
"Nálunk itthon nincsen semmi "turulos" pl., de tudtommal a turul jóval a nácizmus előtti jelkép, én nem érzem rossznak azért, mert rossz célra használták egy rövid ideig."
Valoban nagyon regi,csak eppen evszazadokig nem hasznaltak csak a 19. szazadi romantikus historizalas hozta vissza,ugyanis a kereszenyseg felvetele utan mint osi pogany torzsi jelkep nem volt kivanatos.Mas a helyzet az arpadhazi un arpadsavos zaszloval,az viszony csaladi jelkep volt,csak az uralkodo es csaladja hasznalhatta,mas nem.es azok pl Rakoczi akik azok jogfolytonosanak tekintettek magukat es o min vezerlo fejedelem ezt megtehette
Soha nem volt más nevem itt, mint ez, nem kellett, egyrészt, mert nem szoktam olyat írni, amelyért retorzió, tiltás járna, másrészt, mert soha nem volt szükségem arra, hogy két- vagy több személyt hazudjak a véleményem mögé.
Köszönöm tanácsodat, valóban szerepel benne az, amit leírtam, csak éppen pont fordítva, mint ahogy szeretnéd: az állítólagos magyargyűlölet imént leírt mozgatórugóit ez a felsorolás is pontosan az ostoba demagógia körébe utalja. Kár volt ide citálnod, mert ellened szól... :-)
Ha vennéd a fáradtságot, hogy elovasd a másik álláspontját, akkor értenéd, hogy pont arra utaltam: senki sem határozhatja meg egyedül, hogy mik a magyarság normái. Ez a politika dolga. Elvileg azért vannak pártjainak, hogy az erről alkotott vélemények ütközhessenek és megmérettesenek. Azért vannak politikai oldalak, mert a vélemények markánsan különböznek. Sehová se vezet, ha az oldalak maguknak vindikálják a kizárólagos jogot, hogy megszabják a magyarság politikai kritériumait. Csak az lesz belőle, hogy kölcsönösen kiközösítik egymást a magyrságból és ezzel a nemzet fogalma relatívizálódik. A nemzethez tartozás pont attól nagyszerű dolog, hogy egy ekkora idiótával is összefűz valami, mint te.
"Te-Avivban is esik most?"
Nem kell ahhoz odautaznod, hogy áttérjél a zsidó hitre. Elég elmenned a Dohány utcáig.
"Rendre kiderül, hogy amint valaki magyarsággyűlöletről, magyarüldözésről kezd szónokolni, valójában semmi más nem történt, minthogy az ő (magyar vagy hottentotta voltától egyébként teljesen független) butasága, képzetlensége, tehetségtelensége, sikertelensége, együttélési képtelensége, satöbbi – melyik esetben éppen micsoda – kapott egy fricskát valakitől vagy valamitől."
Sem butának, sem tehetségtelennek, sem sikertelennek nem érzem magam, sőt, még a főnököm se cseszett le tegnap.
"Mától kezdve lövünk" Marosán György kommunista politikus híres mondata volt 1956. december 8-án reggel, amellyel azt jelentette be: új szakaszába lépett a szovjet csapatok segítségével restaurált kommunista rezsim politikája a tömeggyűlésekkel szemben.
A Buci Gyuri ne lett volna magyar? Marhaság. Csak sajnos szar ember volt...
A kérdés választ igényel: természetesen nincs. Miért is lenne Magyarországon magyargyűlölet? Semmi más ez, mint hamis lózung, hívószó, álca, amelyet egyes zavarosban halászók használnak, hogy a még náluk is gyengébb képességű, saját sikertelenségüktől frusztrált egyedeknek hamis hivatkozási alapot adhassanak saját céljaik eléréséhez.
Rendre kiderül, hogy amint valaki magyarsággyűlöletről, magyarüldözésről kezd szónokolni, valójában semmi más nem történt, minthogy az ő (magyar vagy hottentotta voltától egyébként teljesen független) butasága, képzetlensége, tehetségtelensége, sikertelensége, együttélési képtelensége, satöbbi – melyik esetben éppen micsoda – kapott egy fricskát valakitől vagy valamitől. Ám mivel képtelen elfogadni és feldolgozni, hogy a kudarca tárgya és oka saját maga, külső magyarázatot keres, akármilyen hajánál fogva előrángatottat.
Líbia és Kuba, az ismert szuperhatalmak nyilván befolyásuk alatt tartják a szervezetet. Zsidó állampolgár nincs, de izraeli van. Izraeli, Magyar kettős állampolgár is van. Inkább zsidó és inkább magyar mindaddig van, amíg léteznek nemzetállamok. Izrael politikájának megítélése ugyanolyan elbírálás alá esik mint Magyaroszág politikájának megítélése. Magyarként bármelyik országgal szimpatizálhatok, de ha egy konkrét eseménnyel (náci rémtett) szemben kettős mércét alkalmazok, akkor az elfogultság az egyik ország politikájával szemben. Ebben az esetben megállapítható, hogy ki kicsoda. De más példát is lehetne említeni, az a magyar állampolgár, aki azt üvölti, hogy öljétek meg a magyart (és úgy is tesz) az magyar?