Most olyan 50 centisek 6 levéllel mire számíthatok idén?Mekkora lehet?Alá rakok marhatrágyát meg majd akarom tápoldatozni.Idebent is tápoldatozom úgy nő mint a gomba.Ha ezt nem látom saját szememmel nem hiszem el.Hetente hoz egy új levelet.Hihetetlen,hogy nő.Csoda ez a növény.
Igen tudom nekem is tetszik a széltépett levél.Láttam külföldi felvételeket jól néz ki.Ezt a kettőt most kiültetem mert szeretnék nagy banánligetet a kerti medence mellé.Majd hoznak új sarjakat is és álom szép lesz.Bentre összel veszek egyet mert nagyon szép aztán ha esetleg túlnövi a lakást visszavágom és kezdődik előlről:-)A hely körbe van ültetve tujákkal majd 2év múlva jó szélvédett hely lesz de még elég kicsik a tuják.
Tavaly nyáron az én banánomnak a levelét zörgősre égette a nap.Délelőtt még szép volt,délutánra meg le volt égve a levél.Probléma nem volt,levágtam azt a levelet,nemsokára nyomta is ki a következőt.Egyébként pedig a szél is megfogja tépázni.Ha azt akarod,hogy olyan szép maradjon amilyen most,akkor jobb ha ki sem teszed.Nekem egyébként még a tépett levelek is tetszettek.:-))
Szerintetek ki lehet már ültetni a február elején vásárolt 2 musa basjoom?Van most 6-6 szép levelük.Szeretném ha nem fagynának le vagy nem károsodnának.Megúszható????A szobában volt eddig napos helyen az ablakban.
Nekem elég fiatal 1 éves (de már elég nagy) banánom volt. Télen takartam nagyon, de most a földig visszavágva se találok zöld részt és olyan mintha összeesett volna a közepe... szerintetek kezdjek aggódni? lehet kifagyott??? :.( nagyon sajnálnám...
Nekem csak kint van basjoom.Egyébként tavaly az új sarjak is 2,5 méteresre nőttek.Remélem idén is így lesz.Azért ha sikerül,ősszel szedek ki sarjat,és rakom a teleltetőbe.Már nem merek kockáztatni.
Nem akarlak elkeseríteni, de nálam is így volt, először a fő törzs fagyott ki, utána évben a kicsik kihajtottak, de közel sem nőttek akkorára mint a nagy 1 évben, azt követő évben már a kicsik sem hajtottak ki. Igaz ekkor már a hócipőm is tele lett vele és egyáltalán nem takartam. Na de azért, lehet nálad nem így lesz. Egyébként nem jól olvastam, hogy a teleltetődbe bevittél több basjoot is ?
Nem kell mélyebbre tenni mint a cserépben van. Ha mégis szeretnéd tedd 3-4cm-rel lejjebb. Az a lényeg hogy áss neki nagy gödröt és tegyél alá marhatrágyát. 60cm szer 60cm szer 60cm mélyet. Ha van érett trágyád tedd tele vele a gödröt arra kevés föld és rá a banán. Nagyon tápanyagigényes. Ha nem teszel neki elég trágyát, akkor három naponta tápoldatozhatod, hogy rendesen fejlődjön. A vizet se sajnáld tőle.
Tavaly vettem egy 30 cm-es növénykét 2-3 levéllel. Most télen még bent telelt a nappaliban. Most közel 1 m-rel a kiültetés előtt állok. Már sarjakat is hoz. A kérdésem az, hogy kint milyen mélyre kell ültetnem, hogy a telet biztonságosan vegye.
nekem pont így néz ki a most a basjoom, mint marimamánál. Sajnos a földig vissza kellett vágnom, de ma felfedeztem, hogy elkezdte kitolni a leveleket. Azt hittem teljesen kifagyott, örülk hogy nem így történt....
...az én banánom is aggaszt immár! ..látva petronika banánját! Maga a tő kemény alul de egyre kisebb a törzs,szikkad visszafelé és még nem is indult hajtani! Egyébként ma átültettem egy szélvédettebb helyre...hatalmas földlabdával helyeztem át...remélem túlélte és hamar kihajt...vagy feladom :(