Keresés

Részletes keresés

balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23891
Milyen alapon kerdőjelezed azt meg, hogy piros hó esett, és milyen alapon fogadod el azt, hogy isten kijelentette a fiát Pálban? Gyanítom egy oka van. A piros hóról nem ir a biblia. De ha írna, akkor semmi problémád nem lenne a piros hóval ugye? Ugye.
Előzmény: Törölt nick (23886)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23890
Ez egy teljes ostobaság és újabb hazugság annak érdekében, hogy elkerüld ami a hitedből következik.

Ha azt mondod, hogy a hit nem szürreális, vagyis racionális dolog, akkor tényleg felesleges veled folytatni.
Előzmény: Törölt nick (23888)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23889
Nos. Egyrészt igen, a két állítás hasonló egymáshoz. Igen, mégpedig azért, mert egyik sem bizonyítható. És igen, a levezetés logokailag lehet hibátlan.
Megint kavarsz:-) miért kellene a hó színének megváltoznia? Ki hitte el egy percre is, hogy piros hó esett? Hogy isten kijelentette a fiát Pálban? Te hiszed el, nem én:-) Azért nincsen az életemre nézve semmilyen hatással, mert nem fogadtam el a premisszát. Ezeket a kérdéseket ne nekem tedd fel, hanem magadnak.
Előzmény: Törölt nick (23886)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23888
Az efféle okoskodás azok "okoskodása", akik nagyon jól tudják, hogy a hó nem piros, ennek ellenére letagadják, hogy fehér. Vagyis a korrekt válasz az alább feltett kérdésre, ha van egy kis önismeret és igazmondási hajlam benned, ez: "a premisszám nem a realitással, hanem a szür realitással egyívású.
Előzmény: balivi (23883)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23887
És azért követi el újra és újra azokat a bűnöket, mert nem akar lebukni? Jó kifogás a hitetlenség védelmében.
Előzmény: 3x megszólaló kakas (23885)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23886
Tehát, ha valaki azt állítja, hogy Isten benne kinyilatkoztatta a Fiát, az hasonló ahhoz, mint, ha valaki azt állítja, hogy tegnap piros hó esett, és logikailag, le is tudja vezetni ezt a nyilvánvaló őrültséget? A levezetés pedig hibátlan lehet, attól függetlenül, hogy a hó fehér? Ez a te premisszád? Számoljunk akkor ennek következményeivel, most a te logikád szerint: a levezetés hibátlansága a hó színét, bármiben is, megváltoztatja? Ha igen, akkor miért, ha pedig nem, akkor miért nem... igen vagy nem válasz esetén pedig, a te életedre nézve, aki ezt a premisszát elfogadtad, ez milyen következményekkel jár?
Előzmény: balivi (23883)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23885

"a hitetlenek hogyan volnának képesek megszabadulni a saját egyéni profán bűneiktől? "

Úgy, hogy nem követem el őket többé.

De az ember (én sem), nem a bűntől akar megszabadulni, hanem nem akar lebukni.

Előzmény: Törölt nick (23854)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23884

"Mindez teológia, misztika, gnoszticizmus stb." 

Szerintem is.

Előzmény: balivi (23851)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23883

Ha valaki azt állítja, hogy tegnap piros hó esett (premissza), logikai úton pontosan levezetheti, hogy miért is esett piros hó. Logikailag(!) hibátlan lehet a levezetés, de ettől még őrültség, mert magából a premisszából fakad az őrület. Teccik érteni? 

Ha kendnek nem okoz problémát az, hogy Isten kijelentheti a fiát egy emberben, ám legyen, csak akkor az se okozzon problémát, hogy ez hova vezet, és mindez milyen következményekkel jár arra nézve, aki ezt a kijelentést elfogadja. Nem kellene meghazudtolnod a levezetést (állandóan ezt teszed, tagadsz mindent annak ellenére, hogy elfogadod a premisszát), hanem el kell fogadnod azt, ami a kijelentésből következik. Ez közöttünk a vita tárgya, semmi más. Szóval ne hazudj, ha már egyszer hiszel:-)

Előzmény: Törölt nick (23882)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23882

Ha Pál nem értette, akkor te mit akarsz érteni Pálon? 

Előzmény: balivi (23880)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23881

A vallásban nincsenek paradoxonok, olyanok vannak, akik nem értik a vallást, és zsákutcába futnak megtapasztalás és józan ész hiányában...

Előzmény: Törölt nick (23876)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23880

Ki mondta, hogy Pál értette? Megint keversz, megint félrebeszélsz. Csak a duma. Na sztem mára ennyi elég is volt. 

Előzmény: Törölt nick (23879)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23879

Az őrültek arról híresek, hogy értik az őrültségüket, hogyne. Ha értenék, már nem volnának őrültek. Ez a logika paradoxona.

Sem Jézust, sem Pált nem értheted addig, amíg az őrületeddel le nem számoltál.

Előzmény: balivi (23878)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23878

Tehát ez rendben van így, ilyen minden normális emberrel bármikor megtörténhet, és ez az esemény teljesen természetes volt, mi több, minden bizonnyal semmi köze az őrülethez. Rendben, tegyük hozzá, hogy mindez szerinted:-)

A "kijelentette a fiát énbennem" től indul a logikai lánc, ez a premissza, tehát innen próbáld felfejteni, hogy miért is nincsen itt paradox, jó:-) Ehhez persze meg kell érteni Pált, meg azt, hogy őrületben is van logika:-)

Nyilvánvalóan képtelen leszel erre a feladatra, ne is állj neki, az csak amolyan költői érés volt részemről:-)

Előzmény: Törölt nick (23875)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23877

Semmire nem mutattál te rá megintcsak:-) Csupán hazudsz, meg kevered a szart:-)

Előzmény: Törölt nick (23876)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23876

Inkább aki aztán sem tud nyugton maradni, hogy rámutattak a logika paradox jellegére... 

Előzmény: Törölt nick (23874)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23875

ha te abban az állításban, hogy "Isten kijelentette a fiát énbennem" nem látsz őrületet, akkor ki is az őrült?

... aki őrületet lát ebben az állításban. 

Előzmény: balivi (23873)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23874

Akkó óvatosabb legyél, mert az őrültekkel az a baj, hogy csak addig tud nyugton maradni, míg rá nem mutacc a logikai buktatójára az őrültségének... utána teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a búrájában...

Előzmény: balivi (23873)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23873

Már ne haragudj, de ha te abban az állításban, hogy "Isten kijelentette a fiát énbennem" nem látsz őrületet, akkor ki is az őrült? Ha te ilyen kijelentéseket teljesen természetesnek veszel? Hm? Szóval javaslom ne hazudozz tovább. Én meg ezt unom.

Előzmény: Törölt nick (23870)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23872

Sosem mondtam, hogy Pál nem volt őrült, sőt ezzel kezdtem: az őrületben is van logika. Csakhát te nem fedezted még fel. És megint hazudsz:-)

Előzmény: Törölt nick (23871)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23871

És őszintén szólva, kicsit unom már, hogy őrületedben mindig a veled abban nem osztozókat hazudtolod meg.

Előzmény: Törölt nick (23869)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23870

Egy egyenes állításod nem volt még. Folyamatosan Pál gondolataiba rejted a saját őrületedet,

Előzmény: balivi (23868)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23869

Nos, mivel Jézust értem, Pál értése már igazán nem olyan nagy kunszt számomra. Vagyis: te hazudsz.

Előzmény: balivi (23868)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23868

Továbbra is félrebeszélsz, ferdítesz, és folyamatosan hazudsz arról is, ami le van írva, arról is amit én állítok. Pált meg nyomokban sem érted. 

Előzmény: Törölt nick (23867)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23867

Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: 

Teljesen világos, hogy ahhoz, hogy föltámadhassunk, előbb meg kell halnunk (...)

Hasonlatos volt a bűnös hústesthez, hasonlatos, de látható:-)

Miért, a hústest, nem látható? 

Én tudom, hogy neked nem tetszik ez, ezért hülyeségnek tartod.

Nem azért tartom hülyeségnek, mert nem tetszik... az már, hogy nem tetszik, csak következménye annak, hogy hülyeség.

Nem lehet az, hogy nem én beszélek hülyeséget, hanem te nem érted? 

Azt nem értem, hogy miért jó az neked vagy bárkinek, ha hülyeséget beszél.

Előzmény: balivi (23866)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23866

"Mi az, hogy a halálában lettünk vele egyek? Ez teljességgel értelmezhetetlen."

Megint tőlem kérdezed? 

"Avagy nem tudjátok-é, hogy akik megkeresztelkedtünk a Krisztusba, az Ő (a fiú) halálába keresztelkedtünk meg? Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk. Mert ha az Ő (a fiú) halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk." (Róma6)

Átérezheted a Fiú halálát, meg van engedve az együttérzés, meg elolvashatod mit mond Pál. Egyértelmű.

"ami szerinted, Pál szerint, látszattest látszathalála volt, "

Hasonlatos volt a bűnös hústesthez, hasonlatos, de látható:-) Valóságos, de csak látszólag hasonlatos. Ezt jelenti az, hogy "látszat test". Nem azt jelenti, hogy nem volt teste! És igen, mivel valóságos, ezért halálra adható. Isten meg is tette ezt. (Mindez Pál szerint). Tehát minden, mindennel kompatibilissé válik, ha megérted Pált. 

Én tudom, hogy neked nem tetszik ez, ezért hülyeségnek tartod. Nem lehet az, hogy nem én beszélek hülyeséget, hanem te nem érted? 

Előzmény: Törölt nick (23863)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23865

Tehát biztosan igazam van, csak nem érted, hogy miért van igazam. Pedig egyszerű. Azért, mert neked nincs.

Előzmény: balivi (23862)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23864

Paruszia.

Előzmény: balivi (23861)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23863

Mi az, hogy a halálában lettünk vele egyek? Ez teljességgel értelmezhetetlen. Természetesen átérezzük a halálát, amit ő azért halt, hogy életünk legyen (ami szerinted, Pál szerint, látszattest látszathalála volt, ami már itt sem kompatibilis azzal, amit állítasz, csak jelzem)

Ez nem jelenti, és nem is jelentheti azt, hogy a halálában lettünk vele egyek, ahogy senki sem lesz egy azzal, akit legyőzött, legfeljebb Istenben Eggyé lényegülnek. Isten viszont nem a halál. 

Tehát hülyeséget beszélsz.

Előzmény: balivi (23859)
balivi Creative Commons License 2019.10.07 0 0 23862

Biztosan igazad van, én csak azt nem értem, hogy mi a boldogít abban, hogy halott vagy? Az, hogy "hit által" élhetsz csak? Hogy "állandóan" meg kell kísértened magad azért, hogy kiderüljön hitben vagy-e? Ez boldogító? Ha téged ez boldoggá tesz, felőlem legyen:-)

Előzmény: Törölt nick (23857)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!