Keresés

Részletes keresés

sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.06 0 0 797

A Fészekrakó csak fiatal családokra vonatkozott. 23 ezren felvették. Kevesebben, mint várták, ez tény. Lehet azt mondani, hogy nagyobb állami támogatással alacsonyabb törlesztőrészletekre futotta volna (egyébként utánanéztem, az átlagos havi törlesztőrészlet 70 ezer körül mozog országosan, tehát önrész nélkül), de ez így is több és jobb a pályakezdő fiatalok számára, mint a sima lakáshitelezésnél fizetett öt-tízmillás önrészek, valamint százötven-kétszázezres törlesztőrészletek, ezt szerintem beláthatjuk.

Az pedig, hogy Budapesten jóval magasabbak az ingatlanárak, nagyban felelős az előző kormány lakáshitelprogramja miatt bekövetkezett, mesterségesen generált árrobbanás (ugye túl kedvezményes hitel miatt mindenki több lakást akar, akár befektetési céllal, ergo a kereslet-kínálat egyensúly megbomlik, az árak felszöknek). Másrészt ennek pozitív hatása is lehet, mivel csökkenti a fővárosba és a nagyvárosokba való elvándorlást a falvakból és a kisvárosokból. Ezt is vedd figyelembe.

Előzmény: hun2005 (786)
evangeline Creative Commons License 2006.02.06 0 0 796

Már megbocsáss, de valamit nagyon rosszul intézel - mert arra nem is merek gondolni, hogy nem mondasz igazat!

(Az általad felsoroltakból:ha "hiányos"(?) tankönyvet kaptak - arról nem valószínű, hogy a kormány tehet, talán elsőnek a nyomda ördöge, másodjára az, aki nem cseréltette ki....a férjed fizetésemelése sem gondolnám, hogy a kormány sara - persze egyszerűbb ezt gondolni....a "nem kapnak a nagycsaládosok beiskolázási segélyt" pedig szerintem nem igaz, talán nem automatikusan öntik le az ajtód elé a pénzt, de ha annyira szükség volna rá, tán érdemes lett volna utánajárni.)

Azt nagyon jól teszik, ha nem dobnak mindent a népek után automatice, hanem igenis kelljen vele foglalkoznia annak, aki igényt tart rá.

És végül személyes példa:már most felmérik az önkormányzatok, hogy a következő tanévben kinek és milyen jogon jár bármiféle iskolai támogatás.A hazavitt adatlapot a "kedves" szülők vagy ki sem töltik - de ősszel majd verik az asztalt, hogy neki mi minden jár -, vagy kitöltik ugyan, de amikor szembesülnek vele, hogy a jogcímről igazolást kell hozni, akkor hirtelen mégsem tartanak rá igényt!

Mindenki kapja meg, ami jár - de csak annyit és csak akkor, ha tényleg jogosult rá!

Előzmény: anyabanya (758)
eomer Creative Commons License 2006.02.06 0 0 795

Nekem ez az állandó roszzindulatú tájékozottság az unalmas.

Mármint az én állandó rosszindulatú tájékozottságom? Vagy a szocik állandó rosszindulatú tájékozottsága? Vagy kié? És egy tájékozottság hogy lehet rosszindulatú? Csak nem azért, mert keresztbeveri az ellenoldal koncepcióját? Cúna ross tajtékozottság!

Lassan már a jégesőről is az ellenzék tehet.

Ez így van. Hisz annyira megfagyasztják a levegőt, hogy másmilyen esőnek nincs is sok esélye... :D

Előzmény: Sir Balamber (791)
evangeline Creative Commons License 2006.02.06 0 0 794

Hol laksz?

(mert hogy nem Magyarországon, az tuti!)

Esetleg te vagy az a nyugdíjas mamika, akinek egyedül az országban, csökkent a nyugdíja?Ha igen, akkor értem, miért az inflációval példálózól....Ez esetben részvétem!

Előzmény: Törölt nick (772)
BENTA Creative Commons License 2006.02.06 0 0 793

'Lassan már a jégesőről is az ellenzék tehet. '

A mi környékünkön az ő idejük alatt szűntették meg a jégelhárítást. Úgyhogy igazad van!!!!

Előzmény: Sir Balamber (791)
BENTA Creative Commons License 2006.02.06 0 0 792
'A fidesz előtt a szocik még meg se említették ezt a lehetőséget tehát így nehéz elhinni, hogy 1 hónapja dolgoznak rajta maradjunk ennyiben.'

Van aki emlegeti, van aki dolgozik rajta. Kinek mi a munkamódszere. Maradjunk ennyiben.

Előzmény: hun2005 (787)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.06 0 0 791
Nekem ez az állandó roszzindulatú tájékozottság az unalmas. Lassan már a jégesőről is az ellenzék tehet.
Előzmény: eomer (790)
eomer Creative Commons License 2006.02.06 0 0 790

Erre nincs bizonyíték!

Ja, tudom. Nem volt taggyűlés... Unalmasak vagytok...

A fidesz előtt a szocik még meg se említették ezt a lehetőséget tehát így nehéz elhinni, hogy 1 hónapja dolgoznak rajta maradjunk ennyiben.

Tekintettel arra, hogy új EU-szabályról van szó, a szociknak más választásuk sincs, minthogy dolgozzanak rajta. De ez Téged ne zavarjon...

Előzmény: hun2005 (787)
eomer Creative Commons License 2006.02.06 0 0 789

Én tudok. Tudod, én jobban élek, mint négy évvel ezelőtt. Mert dolgozom, képezem magam, és előbbre jutok.

:D

Amúgy meg nem a rezsiről pampogtál itt, hanem a törlesztőrészletekről, meg arról, hogy koszos 4-5 millióért nem lehet lakást venni. Hát lehet. Gyakorlatilag önrész nélkül, mert a Fészekrakó Program lehetővé teszi.

Előzmény: hun2005 (786)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.06 0 0 788
Köszönöm, de nem hiszem hogy bukásra állnék :)

- Arról lehetne vitatkozni, hogy a kormánynak mekkora hatása van közvetlenül az inflációra, az azonban biztos, hogy a jövő évi közvetlen hatása, az áfa-csökkentés az önök ügye. Mekkora inflációs csökkentést jelent ez a tervezett mértékhez képest? Ugye ez az, ami nagyot ejt az infláción.

Veres János:
- Eredetileg a jegybank a következő évre 3,5 százalékos inflációs célt tűzött ki 2006. évre, az áfa-csökkenés hatására a KSH számításai alapján mintegy 1,7 százalékpontos inflációcsökkenés várható a következő évre.
http://www.nethirlap.hu/cikk.php?cikkid=17379
Előzmény: Demim úr (777)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 787

Ahhoz képest, hogy egy fidesznyik közszlga által az illetékes minisztériumból kilopott munkaanyagot próbál a FIDESZ saját programpontként elütni (értsd: kb. 1 hónapja dolgoznak ennek az "ötletnek" a megvalósításán), elég pofátlan dolog a szocikat baxtatni, vajon miért fogják elutasítani...

Erre nincs bizonyíték!

itt van ez a tény, hogy a fidesz ezt akarja ami segítene az embereken de a szocik lefogják szavazni, szomorú !!!

Nem az a fontos mi a jó a lakosságnak???

A fidesz előtt a szocik még meg se említették ezt a lehetőséget tehát így nehéz elhinni, hogy 1 hónapja dolgoznak rajta maradjunk ennyiben.

Előzmény: eomer (785)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 786

viszont azok rezsijére simán elmegy még 30 ezer Ft. (távfűtés vagy vidéki porta tele lehűlő felülettel)

A nagyvárosokban és bp-en élők szerinted tudnak havi 100-at kipengetni?

Előzmény: eomer (784)
eomer Creative Commons License 2006.02.06 0 0 785

Ahhoz képest, hogy egy fidesznyik közszlga által az illetékes minisztériumból kilopott munkaanyagot próbál a FIDESZ saját programpontként elütni (értsd: kb. 1 hónapja dolgoznak ennek az "ötletnek" a megvalósításán), elég pofátlan dolog a szocikat baxtatni, vajon miért fogják elutasítani...

Előzmény: hun2005 (783)
eomer Creative Commons License 2006.02.06 0 0 784

rosszul, mert az 4-5 millió Ft-nak felel meg annyiért pedig lakást nem veszel ma.

nyugodtan megszorozhatod 2-vel azt a havi 50-et és az fedi a valóságot...

Bdapesten. Meg egyes vidéki nagyvárosokban. Máshol ennyi pénzért jó állapotú, kétszobás panelt adnak tokkal-vonóval. Például Veszprémben. Öt millióért 53 m2-es, teljesen felújtott panelt kínáltak nekünk.  Egyes falvakban ennyi pénzért egy komplett portát kapsz, családi házzal, gazdasági épületekkel.

Előzmény: hun2005 (779)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 783

"Elkészült a Fidesz törvényjavaslata az Otthonteremtés Plusz Programról, amely szerint az Európai Unió döntése alapján 5 százalékra csökkenne a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfája. A javaslatot ma nyújtják be a parlamentek."

Na kiváncsi leszek a szocik mivel indokolják meg ennek a javaslatnak a leszavazását !!!

Mást nem csak azért leszavazzák mert nem nekik jutott eszükbe...

(és azt állítják, hogy a fidesznek nincs programja   röhej)

zsolti05 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 782
Én jobban élek, mint 4 éve
anyabanya Creative Commons License 2006.02.06 0 0 781
Igen sok gyogyszerét, de azokét amit mi fogyasztunk leggyakrabban bizony vastagon megnyomta (láz-fájdalomcsillapitó, drágább antibiotikumok..stb, stb) és hidd el tényleg ciki volna szólni a dokinak, hogy egy kisgyereknek a szarabbat irja fel, mert a drága, nekünk drága...
Előzmény: sajtoskenyér (761)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.06 0 0 780

én gondolom, hogy minden él nélkül kérded és nem gondolom, hogy akárki is rosszat akarna nekünk, de...

A dolog ugy néz ki, hogy eddig kaptunk 6 gyerekre évi 13 alkalommal 7800+5434Ft-ot és ezenkivül évi 4 alkalommal kaphattunk gyerekenként kb 2500 Ft-ot, ha ezt kiszámolod, akkor az több mint évi 12*14000 + évi 2*5000...Nem nagy a különbség és végül is kevés hozánk hasonló család van, de azért mégse mondják, hogy több arra, ami kevesebb...

A tankönyv terén az a helyzet, hogy a helyi önkormányzat nem tudott adni örökbe igy adtak bérbe, amit viszont adtak eddig is az iskolák, ráadásúl gimiben ez nem igazán megoldás, hisz kell tanulni az érettségire is...

A férjem postás és bár volt valami egyeszség a 4.6% emelésröl, de ez átlagos és adható, csakhogy a minimálbéreseknél kötelezö a nagyobb mértékü emelés...igy a párom kimaradt ebből több más postással egyetemben- igaz a dologhoz itt hozzátartozik az is, hogy itt elvárás a postás lgyen biztositási ügynök is egyben, akik nem kötöttek biztositást, azok novemberbe büntetsébe kerültek, az az kivették öket a körzetükből, ami egyben a borravaló elmaradását is jelentette...a dolgot a férjem jelezte a szakszervezetnek, kik erre leszóltak, hogy ez igy törvénytelen, no most az a 7 postás, aki nem kötött biztositást nem kapott fizetés emelést...(amugy kivitelezhetetlen dolog ez olyan postások esetében, akik szegény vagy roma körzetben vannak...) Alapból én megértem, hogy elsönek azoknál kell az emelés, ahol tényleg nagyon kicsi az alap, de azért az ciki, hogy a megálapodásokban senki sem gondolja végig, hogy azt az infláciot követö emelést fel is emészti a minimálbér igy sokan maradnak emelés nélkül...

Előzmény: sajtoskenyér (760)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 779

Nem vagyok lakáshitel-szakértő, de úgy tudom, az átlagos havi összeg 50 körül mozog. Vagyis ennyit egy pár akár lakbérre is kifizet.

rosszul, mert az 4-5 millió Ft-nak felel meg annyiért pedig lakást nem veszel ma.

nyugodtan megszorozhatod 2-vel azt a havi 50-et és az fedi a valóságot...

A szocik által is megszavazott adótörvény öt százalékponttal csökkenti a tb-t, ez már tuti, tehát nem kampányígéret. A Fütyesz viszont tíz százalékot akar, ráadásul hirtelen, egyszerre, nem fokozatosan. Ezen megy a vita.

ja hogy ezt 4 év alatt akrják, akkor az érezhető hatása annyi lesz mint az 5%-os áfa csökkentésé vagyis SEMMI !

Előzmény: sajtoskenyér (771)
syllus Creative Commons License 2006.02.06 0 0 778

Ide vezetett a 65%-os fülgyógyszer áremelés!

:DDD

Előzmény: Demim úr (768)
Demim úr Creative Commons License 2006.02.06 0 0 777

egyes, leülhet fiam.

pedig az előző poénja nagyon jó volt! :-)))

Előzmény: Sir Balamber (776)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.06 0 0 776
A drasztikus inflációcsökkenés az a -5% ÁFA következménye és egyszeri hatás. Ráadásul ez az alacsony érték ez nem tény, hanem egy ebből előkalkulált érték, amit visszakorigál majd az, hogy ebből az 5%-ból mennyit nyúltak le a kereskedők és mennyi kerül valóban visza hozzánk..
Powersystem Creative Commons License 2006.02.06 0 0 775
Te sem vagy egy közgazdász!
macmester Creative Commons License 2006.02.06 0 0 774

a :) elhagytad...

ha nem tudod mennyi az infla???

((Járay kartács az őre))

Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.06 0 0 773
Ja, itt élned "hallnod" kell :)
Előzmény: Demim úr (768)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.06 0 0 771

Nem vagyok lakáshitel-szakértő, de úgy tudom, az átlagos havi összeg 50 körül mozog. Vagyis ennyit egy pár akár lakbérre is kifizet. Az önrész eltörlése így óriási segítség, nagyobb, mint az adókedvezmény vagy a 30 millás használt lakásra felvehető hitel.

A szocik által is megszavazott adótörvény öt százalékponttal csökkenti a tb-t, ez már tuti, tehát nem kampányígéret. A Fütyesz viszont tíz százalékot akar, ráadásul hirtelen, egyszerre, nem fokozatosan. Ezen megy a vita.

Előzmény: hun2005 (769)
spooler Creative Commons License 2006.02.06 0 0 770
akkor ezt a pár hónapot most szenvedd végig keményen, mert utána nagyon jó lesz neked.
Már feltéve, ha mindenki hoz még egy embert...
Előzmény: hun2005 (769)
hun2005 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 769

(Fészekrakó-program a fiataloknak, önrész nélküli lakáshitellel),

igen havi 80.000-100.000 Ft-os hitel  egy 10-15 milliós lakásnál15-20 évig mert jóval magasabb a thm !!

sokan igénybe fogják venni elhiheted.

A munkabért terhelő tb-járulék csökken

igen, én úgy tudom ezt a fidesz akarja és emiatt parázik a maszop! vagy akkor ha ő csökkenti jó ha a másik akkor rossz. ezt nem értem.

Előzmény: sajtoskenyér (765)
Demim úr Creative Commons License 2006.02.06 0 0 768

tegnap megkérdeztem a szomszéd nénit, hogy rosszabbul él-e, mint 4 éve. mire ő:

- jaj, pistikém, hát persze, hogy rosszabbul hallok... ;-)))

spooler Creative Commons License 2006.02.06 0 0 767
Bár látnék már egy

"rosszabbul élek..."

plakátot a Viktátor képével...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!