Keresés

Részletes keresés

nusikam Creative Commons License 2008.03.29 0 0 460

Barmennyire is fajo dolog a Katie Melua rajongok szàmàra, el kell hogy mondjam, hogy egy zenearuhazbol érkeztem most haza. Termeszetesen én azonnal Katie CD-jét, vagy DVD-jét kerestem. Egyetlen rekeszt talàltam, ahovà ki volt irva a neve, de CD egy db sem kaphato. En ezt ugy ertelmeztem, hogy bizonyara azért nem, mert felvàsàroltàk, most a koncert elott. A lànyom màsként értelmezte ezt, no de o nem K.M. rajongo. A DVD-khez érve, egyetlen darabot talàltam, azt a dokumentumfilmet, ami na tenger alatti készult koncertjérol készult Katienak. Ara 29,90 SFR. (lett volna)

Ebbol semmiféle végkovetkeztetést nem lehet levonni, remélem a koncert elott vàsàrolhatunk a CD-ibol, és DVD-ibol egyarànt. Ujsàgosnàl ujsàgot sem kaptam, hiàba dobtam be minimàlis francia és angol tudàsomat, - leginkàbb keverve -, hiàba magyaràztam, hogy hamarosan koncertezik Katie Melua az Arénàban, és én egy magazint szeretnék rola, sajnos csak a szàmomra unalmas Tokio Hotelt ajànlottàk tobbféle kiadàsban is. Es azt mondtàk, hogy nem tudni, a koncert utàn kaphato lesz e majd ujsàg. Keresni fogom! Remélem csak én jàrtam rossz idoben rossz helyen, hiszen csak egy helyen probàlkoztam!

Hàt most csak ennyi.

Daderth Creative Commons License 2008.03.29 0 0 459

Nagyon-nagyon OFF:

Gyertyafénynél romantikusabb is, ugye? :-)
"A világon elsőként, 2007. március 31-én Sydneyben több mint 2 millió ember (cégek és háztartások egyaránt) kapcsolta le az áramot egy órára - a Föld Órájára, erőteljes nemzeti és világméretű üzenetet küldve arról, hogy van lehetőség tenni a globális felmelegedés ügyében. 2008. március 29-én este 8 órakor a Föld Órája világméretűvé válik,
hiszen világszerte városok és emberek milliói csatlakoznak a programhoz a bolygónkat a legnagyobb mértékben fenyegető kérdésben. Ha szeretnél te is tenni valamit, kérlek, 2008.március 29-én este 8 órakor te is kapcsold le egy órára az áramot.
Kérlek, tedd ki ezt a holnapodra Te is, ha számít valamit neked a Földünk, vagy írd ki iwiwen üzenőfalra, küldd el ismerőseidnek e-mailben, és nézd meg az alábbi weboldalon látható videót, mely a tavalyi
Föld Órájáról készült: http://www.youtube.com/user/Earthhour2008

Ma kapcs le egy órára nyolctól. A Földért.

nusikam Creative Commons License 2008.03.29 0 0 458

Az elozo valaszom 455-re, Patreides kérdésére ment.

nusikam Creative Commons License 2008.03.29 0 0 457

Hat ebben a percben erre a kerdesre nehez lenne valaszt adnom, a lanyom forditotta Severin irasat. Meg otthon ra is kerdeztem en is erre a dologra. Mar nem tudom mi volt az az egy szo, amire azt a valaszt kaptam, hogy ezt a francia szot akkor mondjak, ha valakit ugy 20-35 éves férfiak molesztalnak.

Severin irasa is tobbnyire arrol szol, hogy Katie "testorevel" baratkozott ossze, amig varakozott. Hiszen o ment Katiert is és Mike Batt-ért is.

Ekkora ut utàn, jo fàradtan, - erre nem kérdezhetek most rà.

Hat akkor csak annyit, hogy szerencsésen megérkeztem :-), 12 oràs ut volt, 2 megàllàssal és 2 pihenovel.Nagyon OFF, de az este kitalalta a lànyom sogornoje, hogy neki nagyon izlik a zserbo, és én felajanlottam, hogy oh..., nem àll azt semmibol ujra sutni. Ma reggel meg mindenki aludt, amikor en mar zserbot sutottem :)

Most nem is tudom hogyan koszonjek el, jo reggelt, vagy jo éjszakat kivànva? :-)

Viszontlàtàsra, remélem talàlok valami ujsàgcikket is..., remélem kapok ujabb segitseget a forditàsban.

No és a személyes élmények...

Szandekaim szerint iziben felirom, ha erre lehetosegem is lesz.

Patreides Creative Commons License 2008.03.28 0 0 456
Patreides Creative Commons License 2008.03.28 0 0 455
Itt az AVO Session összes dala megtalálható
(A Fancy az első lapon van, a többség itt, a másodikon.)

Egy amatőrfelvétel a tegnapelőtti koncertről (Spider's Web)
(A dátumban az évet - gondolom - elírták.)

"de most még egy személyes testőrt is rendeltek a Katie mellé, mert néhány nappal korábban egy csapat férfi molesztálta..."

Ez elég megdöbbentő, Katie mindig szeretett egyedül, "észrevétlenül" mászkálni akár Londonban, akár a koncertek helyszínein is. Kíváncsi vagyok, hogy ez még otthon történt, vagy valamelyik legutóbbi promo útja során?
Ezután lőttek az inkognitós, magányos kis kalandozásoknak?
Szerintem most sem ismerték fel, csak egyszerűen belekötöttek.

Képek a strasbourgi koncertről (2008.03.26.)
Előzmény: nusikam (454)
nusikam Creative Commons License 2008.03.28 0 0 454

Elnézést kérek, az előbb nem néztem meg, hogyan küldöm el levelem.

Így szerettem volna...

http://www.youtube.com/watch?v=_fSb8pvCpXc    

http://video.aol.com/video-detail/katie-melua-on-the-road-again-live-avo-session/3635065390

:)

nusikam Creative Commons License 2008.03.28 0 0 453
nusikam Creative Commons License 2008.03.27 0 0 452

Http://www.katiemelua-forum.com/forum/index.php?topic=1024.0

Severin:

j'ai préféré créer un nouveau sujet pour pas que ca soit le bordel mais sinon vous pouvez le remettre dans l'ancien
 je suis seulement de retour,et archi super naze,il m'a fallu un effort surhumain (peut etre pas quand meme),
pour venir sur le forum..lol
bon bah je sais meme pas par ou commencer,c'est parti
je suis arrivée devant ce que je pensais etre l'entrée des artistes vers 11H du matin,une fois que j'avais repéré
les lieux je partait pour aller manger un morceau,mais j'ai croisé un vigil qui m'a dit que katie arriverai d'une minute a l'autre et qu'il devait l'attendre dehors,alors biensur j'ai attendu avec lui(en fet j'ai trop de truc a vous dire),il m'a dit qu'il ne fesait jamais autant de sécu que ca d'habitude mais que la ils avaient exigé un garde du corps perso pour katie qui s'etait fais agresser par une bande de mecs quelques jours avant...
alors le gars devait meme surveiller la porte de la loge de katie(un peu abusé quand meme)..
ducoux je me suis dit que ca allait pas etre facile de l'approcher,je suis restée avec lui on a parlé tout le temps et finalement j'ai attendu jusqu'a 16H que katie arrive,je me suis gelée vous pouvez pas imaginer,truc de malade,j'ai meme failli abandonner lol
katie fesait une interview dans son hotel pour une emission,et finalement c'est ce meme vigil qui a été obligé d'aller les chercher a l'hotel (katie et mike batt)..il est venu me prévenir pour l'heure,j'etais toute seule devant l'entrée des artistes avec 3 vigils et finalement katie est arrivée.
elle est sortie de la voiture mike lui a ouvert la porte de la salle elle allait rentrer quand je l'ai appellée,elle s'est arretée et on a parlé 2 minutes c'etait folklo j'avais appris mon texte et je comprenais rien a ce que katie me disait (je sais la honte)... elle m'a dit qu'elle se souvenais de moi a la star ac,je lui ai dit que nous venions la voir a paris et certains a  d'autres dates,elle m'a demandé si j'assistais au concert du soir et pis je lui ai donné mon ptit cadeau et la voila repartie.
Je sais pas si j'oublie des trucs mais au pire je les dirai demain
apres l'heure du concert,j'ai réussi a planquer mon appareil (tout un systeme)lol
la premiere partie etait tres bien assurée par Andrea McEwan (j'ai pris quelques photos)...c'etait une fan de katie
ensuite bah le concert génial (1 giga de photos ),2 heures de concert...voila voila
et la je crois que certains vont etre décus(je parle de ceux qui y etaient) katie a bel et bien fait une séance de dédicaces a la fin du concert,seulement les fans l'attendaient a l'entrée des artistes pour qu'elle sorte et katie a décidé au dernier moment de faire une séance de dédi,c'etait 2 par 2 et elle nous recevait debout..assez bizarre d'ailleur le contexte..j'ai pu rediscuter 2 minutes,elle m'a demandé si j'allais bien depuis tout a lheure et si j'avais apprécie le concert,et puis j'ai pris une photo avec la belle et voila,je crois que j'ai du oublier des trucs...mais je verrai ca demain
ah si j'ai été tres tres décue de ne pas entendre " belfast" ce soir mais tant pis...je vais vous mettre la liste des chansons dans l'ordre si vous voulez...
et pour les photos je fais ca demain promis

Severin írásának fordítása:

(meglehet, hogy durva a fordítás, de nagyon fáradtan is jó szándékkal "tette" az, aki...)

Úgy gondoltam, jobb, ha egy új témát nyitok, hogy ne legyen túl nagy "kupi", de ha akarjátok, visszarakhatjátok a régibe.

Most értem haza, marha fáradtan, és emberfeletti erő kellett, hogy a fórumra jöjjek. (azért mégse..)

hát, azt sem tudom hol kezdjem, gyerünk...

Odaértem délelőtt 11 körül, amire azt hittem, hogy a művészbejárat. Miután felfedeztem a környéket, mentem volna valamit enni, amikor egy biztonsági őrrel találkoztam, aki azt mondta, hogy Katie egyik percről a másikra megérkezhet, és hogy neki kint kell várnia, tehát vele vártam (túl sok mindent akarok elmondani). Azt mesélte, hogy általában nem kell ilyen sok biztonsági intézkedést tennie, de most még egy személyes testőrt is rendeltek a Katie mellé, mert néhány nappal korábban egy csapat férfi molesztálta...

Úgyhogy a hapsinak még a Katie művész öltőzőjének az ajtaját is figyelnie kellett. (ez azért kicsit túlzás...)

Tehát úgy gondoltam, hogy nem lesz könnyű a közelébe kerülni, így a biztonsági őrrel maradtam, végig beszélgettünk és végül 16 óráig vártam, hogy Katie megjöjjön. Úgy összefagytam, hogy el sem tudjátok képzelni, majdnem feladtam...

Katie egy hotelben adott egy tévéműsor részére interjut, és végül ennek a biztonsági őrnek kellett értük mennie. (Katie és Mike Batt)

Még az érkezésük időpontját is megmondta, egyedül vártam a művészbejárat előtt három másik biztonsági őrrel, és végül Katie megjött. Kiszállt a kocsiból, és Mike kinyitotta a bejárat ajtaját, amikor megszólítottam. Megállt és 2 percet beszéltünk. Én betanultam a szövegem, és semmit nem értettem abból, amit Katie mondott (tudom szégyen...), azt mondta, hogy emlékezett rám a Star-Ac-ból (Megasztár).

Elmondtam neki, hogy jövünk Párizsba megnézni, és néhányan meg más időpontokra. Megkérdezte, hogy jövök-e az esti koncertre, aztán odaadtam neki a kis ajándékomat, és ezután elment.

Nem tudom, hogy elfelejtek-e valamit, de ha igen, holnap leírom. A koncert kezdeténél eldugtam a gépemet (elég rázós volt).

Az előzenekar nagyon jó volt:  Andrea McEwan, ő is Katie rajongó.

Aztán a koncert zseniális (1 giga fényképek), 2 óra koncert, igen, igen...

És most azt hiszem, néhányan csalódottak lesznek (azok, akik a koncerten voltak), Katie tényleg dedikált a koncert végén, de a rajongók a művészbejárat előtt vártak, hogy kijöjjön, és Katie az utolsó pillanatban döntötte el, hogy dedikál. Kettesével fogadott minkat, csak úgy állva, elég furcsa volt a helyzet...

Megint tudtunk két percet beszélgetni, megkérdezte, hogy érzem magam délután óta, hogy tetszett-e a koncert, és aztán még lefényképeztük magunkat együtt, és ennyi. Azt hiszem elfelejtek dolgokat, de majd holnap meglátjuk.

Ah, nagyot csalódtam, hogy nem hallottam a "belfast"-ot ma este, de mindegy... fölrakom nektek a számok listáját előadási sorrendben, ha akarjátok..

A képeket megcsinálom holnap, ígérem...

ati79 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 451
Fantasztikusak a képek,ezeket nézegetve csak tovább erősödött bennem az az érzés,hogy ott kellene lenni az egyik koncertjén.
Gyönyörű ez a lila Les Paul(majdnem mint Ő),ja és ugyanolyan gitár capot használ mint én.Vagy inkább fordítva:-)
Előzmény: Patreides (447)
Patreides Creative Commons License 2008.03.27 0 0 450
A Meluniverse Fórumot a létrehozója megszünteti, a magyarázata szerint az új fórum létrejötte miatt. A valóság azonban az, hogy az új fórumot azért hozták létre, mert a régi fórum léte, jövője az utóbbi időben bizonytalan volt, a létrehozója különös hozzáállása miatt.
Ha szándékosan "lebegteti" a fórum jövőjét, mintegy élvezve, hogy a tagokat bizonytalanságban tartja, miért csodálkozik, hogy néhányan elszánják magukat, és új fórumot hoznak létre?
Remélem, a Meluaworld tovább bírja, mint a szerencsétlen sorsú Meluniverse.
Előzmény: synnadene (446)
nusikam Creative Commons License 2008.03.26 0 0 449

Gratulálok Patreides, nagyon gyors voltál! Severine fotói csodálatosak!

Örülök, hogy megosztottad velünk! Köszönöm szépen!

Mindig tanul az ember...

A koncertre koncentrálok:)

Jó a  lista, egy-két dal meglepett!

_db Creative Commons License 2008.03.26 0 0 448
Próbálok nem belenézni a setlist-ekbe a koncertig, hogy meglepetés legyen... legalább a sorrend. Olyan nagy meglepetésre a dalokat illetően nem számítok, bár azt olvastam, változik majd estéről estére
Patreides Creative Commons License 2008.03.26 0 0 447
Képek a tegnapi koncertről:

Képek

A dalok listája
synnadene Creative Commons License 2008.03.26 0 0 446

Én pedig azt hittem, hogy a régit bezárták és csináltak egy újat, ugyanazok az emberek :) Mindegy, vicces lenne azon összeveszni, ki melyiken fórumozik. Nekem Katie a lényeg és mindkettőt nézni fogom új infók miatt, (meg persze ezt) :)
Patreides Creative Commons License 2008.03.25 0 0 445
A www.meluniverse.com/index.php is működik, csak két napig állt.
Szerintem csak a két moderátor összekapott valamin, random_hajile lekapcsolta a fórumot, MelvilleB meg azonnal csinált egy újat más helyen.
Vagy egészen már történt, de remélem, hamar megjön az eszük, mert ez nevetséges, egy fórum nem szaporodhat osztódással, mint a baktériumok.
Röhej.
Lela kijelentette, hogy ő nem tér vissza a régihez, marad az új fórumon, és sajnálja, ha valaki mégis megjelenik a régin is.
Hát majd meglátjuk.
(Egy hete még úgy volt, hogy nem is internetezhet, mert a főnöke a tévénél, ahol a gyakorlatát tölti, megtiltotta neki, miután a konkurens tévé felfedezte a fórumon, és valami botrányt próbált körülötte kavarni, és őt felhasználva lejáratni az egész tévét.)
Nem értem, miért kell egy jól működő fórumot tönkrevágni, úgy viselkednek, mintha magyar pártocskák lennének, leszalámizzák magukat.
Előzmény: synnadene (444)
synnadene Creative Commons License 2008.03.25 0 0 444

valami új és fontos:
http://www.meluaworld.com/index.php

Egészen véletlenül találtam rá, de legalább megvan.. :) azért kár a régi fórumért :(
_db Creative Commons License 2008.03.25 0 0 443
Vannak még jegyek :)
Előzmény: Daderth (442)
Daderth Creative Commons License 2008.03.25 0 0 442
A legközelebbi koncert az áprilisi Bécs lesz. De mennék... (:
Patreides Creative Commons License 2008.03.24 0 0 441
Holnap indul a turné.
A Vh1 pedig most 15:57-kor lejátszotta az ősrégi The Closest Thing To Crazy klipet, ahol Katie még éppen csak 19 volt. Most meg már lassan 24 éves középkorú nő. :) :)
Daderth Creative Commons License 2008.03.24 0 0 440
A No. 1 azon a napon a  How Deep Is Your Love - Take That volt Nagy-Britanniában, az USÁ-ban Because You Loved Me - Celine Dion. Hehe.

Patreides Creative Commons License 2008.03.23 0 0 439
És azt megnézted, ki és mi vezette a slágerlistákat, amikor te születtél?
Lehet, hogy majd 15-20 év múlva valaki ugyanígy megnézi, hogy ki vezette az európai album-slágerlistát valamikor 2007. október-novemberében, amikor ő született, és akkor vajon mit fog találni? :)
Előzmény: Daderth (438)
Daderth Creative Commons License 2008.03.23 0 0 438

Köszönöm a feladványt.

Amúgy sikerült megfejtenem :P

Patreides Creative Commons License 2008.03.23 0 0 437
Előzmény: Daderth (436)
Daderth Creative Commons License 2008.03.23 0 0 436

OFF: Patreides, puszta kíváncsiságból, hány éves vagy?

Patreides Creative Commons License 2008.03.22 0 0 435
Andrea McEwan

Andrea McEwan
Patreides Creative Commons License 2008.03.22 0 0 434
Katie Melua and the Curtain
Katie Melua If You Were A Sailboat (Slovenia)
Patreides Creative Commons License 2008.03.22 0 0 433
A Wikipedia cikk elejéhez kapcsolódóan még annyit, hogy valójában Katie Melua 2006-ban - főleg a PbP, kisebb részben a CotS albumok sikerének köszönhetően, na meg ott volt a NMB single - a legtöbb lemezt eladó európai női előadó volt a világon.
"Whilst in 2004 and 2005 Katie was the greatest selling female artist in Britain, in 2006 Katie was the highest selling European female artist in the world ..."
/ Katie Melua - The Official Website: Biography /
Ez 2007-ben már azt hiszem, Amy Winehouse volt. :)
Ha a Pictures sikeresebb lenne, Amy-t akkor sem tudná megelőzni, mert mostanra már elég sokan feljöttek náluk (például Kate Nash, vagy Leona Lewis), így már egyetlen ember nem tudja "letarolni" a piacot.
Ráadásul Amy Winehouse betört az amerikai piacra, így már megelőzhetetlen az európai eladásokkal, de hát ráadásul európában is elöl áll.
Előzmény: Daderth (432)
Daderth Creative Commons License 2008.03.22 0 0 432
Akkor jól írtam. :)
Patreides Creative Commons License 2008.03.22 0 0 431
Ezt még tavaly év végén nyilatkozta, és a 2008. őszi időpont mint a legkorábbi lehetséges dátum merült fel.

http://www.contactmusic.com/news.nsf/article/melua%20heads%20back%20to%20university_1053145

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!