Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2006.01.02 0 0 342

Én, ha fogok ennivaló méretűt, akkor a bőrével együtt húzom le, sokkal könnyebb.

 

Én egy villával vagy késsel "hozzábököm" a faroktőnél a vágódeszkához, és az eképp fixált halról halkaparóval, serrated pengés késsel vagy söröskupakkal kaparom le a pikkelyeket.

Előzmény: TTAMAS (338)
Dydand Creative Commons License 2006.01.02 0 0 341
Na tessék, beszélek itt össze-vissza: én a konzervjeikre gondoltam :)))
Előzmény: TTAMAS (339)
tuutuu Creative Commons License 2006.01.02 0 0 340

Most már egyre kíváncsibb leszek..

Te nem vettél?

Legalább valaki, aki már evett igazit, minősíthetné a madárkát..

Na mindegy, valamikor a héten rászánom magamat.

Előzmény: TTAMAS (338)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.02 0 0 339

Ők még hagyományosan készítik, semmi extra hozzáadott dolog.

 

A natúr fagyasztott nyers halat mindenhol hagyományosan készítik. :))

Előzmény: Dydand (334)
TTAMAS Creative Commons License 2006.01.02 0 0 338

Megnéztem a boltban, a képen sügér van, a halat meg nem tudom mi lehet. A hal pikkelyezve van, de aki már tisztított sügeret, az ezt kétszer is meggondolja...

Én, ha fogok ennivaló méretűt, akkor a bőrével együtt húzom le, sokkal könnyebb.

Előzmény: tuutuu (336)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 337
Kösz, majd valami lesz belőle, ha már ennyit vesződtünk vele eddig is..:}
Előzmény: Dydand (335)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 336
Spar, Fehérvár. Sok van még..:}}}
Előzmény: TTAMAS (331)
Dydand Creative Commons License 2005.12.30 0 0 335
Nagy hamarjában (nem nagyon érek most rá, mert ma készül az évvégi bográcsos halászlé -a nagy hóban külön poén- pontyból, szürkeharcsából, amúrból), tehát:

Párolva, vajasan
Edénybe téve, rá forró, ecetes víz, 20 percig állni hagyod. Egyidejűleg sót, hagymát, babérlevelet, borsot, kaprot vízbe teszel és felforralod. A halat ecetestől belerakod és puhára főzöd. Olvasztott vajjal (nem margarinnal!!!) leöntve, párolt rizzsel, tartárral eheted.

Hagymásan sütve:
A filéket sózod, borsozod, reszelt hagymával megkebed és állni hagyod 1 óráig. Aztán meghempergeted hal fűszerkeverékes lisztben és kisütöd. Zsírban sült krumplival fini.


Citromosan:
Citromlevet összekeversz sóval, borssal, és (szabadon választott) zöldfűszerekkel (jó a kapor, petrezselyem, levendula, citromfű, majoranna, kakukkfű, csombor, rozmaring, vagy bármi amit szeretsz), ezzel kened be a filéket és legalább 2-3 órán keresztül állni hagyod. Utána kiveszed a pácból a halat, az edény alján maradt páclevet összekevered 2 tojássárgával (a fehérjét a fehérnépnek habcsókot sütni :))) és egy darabka vajjal. Ebbe a keverékbe mártva, majd zsemlemorzsába hempergetve süsd ki a halakat. Petrezselymes (vagy az általad szeretett zöldfűszeres) krumplival finom.

Üdv: dy
Előzmény: tuutuu (330)
Dydand Creative Commons License 2005.12.30 0 0 334
Ha orosz, akkor finom :) Ők még hagyományosan készítik, semmi extra hozzáadott dolog.
Előzmény: tuutuu (330)
szkati Creative Commons License 2005.12.30 0 0 333

Nem adtam oda semmit se, magam csináltam( az a biztos). Kicsit csaltam a mártással, mert volt itthon Bécsben vett zacskós és azt javítottam fel.

Arra persze kiváncsi lennék( lehet, hogy én már nem fogom megérni), amikor gyermekem rendezi a karácsonyt, mondjuk a feleségével és Szenteste azon gyötrődik, hogy sikerül-e neki a kaja, vagy sem. Nekem mindenesetre nagy kő esett le a szivemről, mikor elkezdtünk enni és láttam, hogy izlik.

Előzmény: tuutuu (288)
szkati Creative Commons License 2005.12.30 0 0 332
Igazad volt! Csak só és más semmi. Ez tényleg mennyei volt. Épp hogy csak sütöttem, a közepe rózsaszín maradt és elolvadt az ember szájában.
Előzmény: Dydand (287)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.30 0 0 331
Hol vetted?
Előzmény: tuutuu (330)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 330

Nna, szóval vettem a sügérfiléből egy zacsekkal. Először is: 1390 Ft.

Másodszor: 700 g

Harmadszor: származási hely: Oroszország.

Amúgy tényleg magyarul van rajta minden, egy szép sügérfotó is van, de a vonalkód 858-al kezdődik.

Belül 10-11 filé van.

Na, majd kiderül..

Tényleg, mi legyen belőle??

Előzmény: Dydand (328)
Dydand Creative Commons License 2005.12.30 0 0 329
Ide is felteszem a 25-ei halat, remélem még nem késtem (nagyon sokat....:)
Finomfüves süllő tejszínes-citromfüves burgonyapürével. (a kép tálalás előtt készült)
Dydand Creative Commons License 2005.12.29 0 0 328
Sügérfilé ennyiért, fagyasztva, az említett láncban? Ez nekem is gyanús, sőt: biztos nem lehet az...
tuutuu Creative Commons License 2005.12.28 0 0 327
Ja, és nem címke a zacskón, hanem a nylonra nyomott a magyar duma, azt hiszem, csak a kódcímke volt  ragasztva. Most már én is kíváncsi vagyok...}}
Előzmény: tuutuu (326)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.28 0 0 326
Az olcsó úgy 1200/kg volt, de még nem jártam utána. Holnap sem, de pénteken beszámolok, ha még van.
Előzmény: TTAMAS (325)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.27 0 0 325

Bocs, de magyarul volt ráírva..:}}}}

 

Nem ez az első ferdítési hiba, meg nem is az utolsó. Kevés dologban vagyok biztosabb, mint hogy olcsón, kilószám nem a sügér (Perca fluviatilis) filéjét árulják.

Előzmény: tuutuu (323)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.27 0 0 324

Aha, alighanem jól látjátok a tévedést..:}} Mindamellett, sok olyan ( sütödei) keszeget ettem, ahol csak egy-két vastagabb bordát kellett félrerakni, a többi ment befelé..:}}

Na, ha lesz keszegem, tanulmányozni fogom az esetet.

Előzmény: Boarhunter (321)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.27 0 0 323

Bocs, de magyarul volt ráírva..:}}}}

Több zacsival volt, remélem maradt még a tolakodás után is. A helyi Sparunkban láttam.

Előzmény: TTAMAS (319)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.26 0 0 322
Erre nem gondoltam, de alighanem igazad van...
Előzmény: Boarhunter (321)
Boarhunter Creative Commons License 2005.12.26 0 0 321
Az olvtárs a bordákra asszociál. Majd egyszer szembesül az y szálkákkal is.
Előzmény: TTAMAS (320)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.26 0 0 320

Továbbra sem értem.Keresztben fexik előttem a hal. Hossztengelyére merőlegesen elkezdem irdalni, akkor attól ugyan nem vágok el egy szálkát sem.. vagy igen?

 

De igen, mindet. A szálkák is hosszirányban vannak a halban. Majd egyszer, ha lesz keszeged és rászánod magad az irdalásra, hallani fogod, ahogy ropognak a szálkák a kés alatt.

Előzmény: tuutuu (306)
TTAMAS Creative Commons License 2005.12.26 0 0 319

A sügér mennyire finom étek

 

Finom.

 

Láttam fagyasztott sügérfiléket a boltunkban, elég szimpi áron, kilós csomagban.

 

Az valami más lehetett.

Előzmény: tuutuu (314)
Boarhunter Creative Commons License 2005.12.24 0 0 318

Karácsonyi halászlé megtörtént. Egy kettes ponty, egy kiló kárász, harcsa és csuka fej, farok valamint plussz pontyfej, mindez Bajai módra. Naggggyon finom :-))))

Békés, boldog Karácsonyt és jó étvágyat mindenkinek!

Boar

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.24 0 0 317

Aki szereti a halat, rossz ember nem lehet.

Aki nem szereti, azzal meg kell szerettetni.

 

Békés Boldog Karácsonyt mindnyájatoknak!

 

 

 

Előzmény: tuutuu (313)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.24 0 0 316

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Képes-hangos levlapom itt:

http://www.icq.com/img/friendship/static/card_7944_rs.swf

 

A szarvasokra tessék kattintani!

 

Előzmény: Dydand (315)
Dydand Creative Commons License 2005.12.23 0 0 315
Finom! Finom! Isteni!
HALlatlanul Békés, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Előzmény: tuutuu (314)
tuutuu Creative Commons License 2005.12.23 0 0 314

HALló mesterek!

 

A sügér mennyire finom étek? Láttam fagyasztott sügérfiléket a boltunkban, elég szimpi áron, kilós csomagban.

tuutuu Creative Commons License 2005.12.22 0 0 313
Hasonló jókat kívánok én is minden halkedvelő ( és nem halkedvelő) nettársnak!! 
Előzmény: oiuz (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!