Tegnap majdnem váltottunk a cseszkóba szlovák koronát Tuji barátommal, de a pénzváltóba a lány valamit félre értett, és szlovák korona helyett is cseh koronát kaptunk így van kb 10000 CZK-k J! Remélem elég lesz!
Itteni Ajka topicból szedtem le ezt a hozzászólást:
A mai Napló foglalkozik a zsebünket erősen érintő ajkai távhőszolgáltatással. Dr. Horváth József alpolgármester nyilatkozatából idézek két rövid részletet:
"Régóta arra készülünk azonban, hogy piaci versenyhelyzetet teremtsünk"..."nem hagyhatjuk, hogy a költségalapú árképzés helyett piaci alapra térjen át az erőmű".
Ha valaki nem hülye, akkor nyilvánvaló számára az ellentmondás. Aki piaci versenyhelyzetet teremt, az piaci árakat is teremt. Ajkán jelenleg a hődíj 1375 Ft/GJ. Dunaújvárosban a hődíj 4037,17 Ft/GJ (azért veszem ezt a példát, mert az Energott Kft. Dunaújvárosban már tulajdonos, Ajkán most akar az lenni). A hődíj piaci ára 4000 Ft/GJ körül van, az ajkai erőmű 1600 Ft/GJ körüli áron adja jelenleg, igaz ez már a tüzelőanyag drágulás miatt veszteséget jelent a cégnek. Hogyan lehetne 4000 Ft-os árral korlátozni az 1600 Ft-os árat? Fából vaskarika.
Én is nagy gartula nektek. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az egyik álmod teljesült. Azért ha úgy hiszed itt a vége, akkor csak úgy megemlítem, hogy az egyik haverom nemrég teljesítette az IRON MAN-t. Csak ha úgy éreznéd, hogy kifogytál a kihívásokból. :)))
Egy kis story illusztrációkkal: Csütörtökön foci után többen nem kis élccel megjegyezték, hogy a családomban nem igen állok, állóképesség terén, az első helyen. Sokat gondolkodtam a dolgon és eszembe jutott, hogy anno 1998-ban a félmaratoni teljesítése után megfogadtuk a barátommal(Bicsák Atis), hogy lefutjuk a maratonit is. Szombaton már úgy gondoltam, hogy most jött el az ideje. Tehát beneveztünk és hárman /Eszter nővére, Eszter, Én/ 2008.10.04.-én 10.00kor elindultunk. 4 és fél óra múlva meg is érkeztünk. A közte lévő dolgot mindenkinek szívesen személyesen elmesélem, de az egyszer biztos, hogy K....A nehéz volt. Összegzés: nagyon megérte, hatalmas élmény és most nagyon érzem, hogy ÉLEK!!!