Tartottam hidegen a magot is, majd vetés után tálcástól, fóliában, hűtőben. Sebaj. Amit a St@rktól vettem palántát, nagyon szépen fejlődik, már bimbóban van. Rózsák cserépben? :-) "Elvonóra" fogom küldeni magam. Már nálam is sorakoznak. Már nincs hova tennem, mégis rendeltem a lengyelektől néhányat- valószínűleg a nővéremnek adom majd őket- na meg a Madarasban is vettem angolokat- 300 Ft-ért nem tudtam otthagyni- azzal a gondolattal, hogy de jó lesz ajándékba valakinek :-) Szóval, most nálam is sorakoznak cserépben egy páran :-)
Az iringó vetése nekem se sikerült még. Az egy kicsit macerásabb, ha jól tudom, akkor hideghatás kell neki a csírázáshoz. Papaver peonyflorum-ot és Black ball búzavirágot én is ültettem.
Én a virágokkal vagyok úgy, mint te a zöldségekkel, mindig többet vetek és veszek, mint amennyit el tudok helyezni. Több rózsám van cserépben emiatt. De hogy lehet azt megállni, ha látok a madarasban potom pénzért mondjuk egy gyönyörű Nuits de Young-ot?
Nagyon szép ágyásod van, tetszik a sok színes rózsa egymás mellett. De azok a liliomok ellopják a show-t :) Nem lehet nem figyelni rájuk. Nagyon szépek.
Eske, neked is gratula, nagyon bájosak a virágaid!
Jól berózsásodtál Te is, mit ne mondjak! Nagy munkában vagytok, de biztosan szép lett a ház, a tetőcsere után. Majd csak utoléred magad. Látom nálad is nagyon szép az Eyes for you. Nekem is van és jó látni máshol is, hogy körülbelül ugyanazt hozza mindenhol. Én szeretem. Közeli képekkel akár csalhattál is volna. Jó, hogy itt vagy és megmutattad őket. Köszönöm.
Alpesi Iringót- nem kelt ki-, "Sparkle White" díszgyertyát, Dísznapraforgót, Centaurea cyanus Black Ball-t, Centaurea montana Mountain Cornflower-t. Centaurea Cyanus Cornflower-t, Papaver Somn. var. paeoniflorum White Cloud-ot, Papaver orientale Haremstraum-ot, Centaurea cheiranthifolia-t, Papaver dubium ssp. dubium-ot, szóval leginkább többféle fajta és színű pipacsokat, búzavirágokat. Van aminek meg se kottyant, de van amit nagyon elvert az eső. /Zöldségmagokat is vetettem, pedig minden évben megfogadom, hogy inkább palántát veszek, aztán februárban azon kapom magam, hogy megint itt sorakoznak, jóval többen is, mint aminek helyem van, így aztán elajándékozom :-) /
Köszi, valóban sok lehetőséget rejt magában ez a domb, nagyon szeretem. Az a kis lila virágú korai nyári orgona, sarjakról jól terjed, a kis rózsaszín tölcséres pedig pompás ligetszépe, ha hagyjuk beérni a magját gyorsan tele lesz vele a környezete.