Az USA-ban azt a pert is megnyerte egy idiota kamasz,amit a szulei ellen inditott,akik nem akartak megvenni neki a hon ahitott szamitogepet.
A birosag pedig azzal az indokkal,hogy a szulok nem tettek meg mindent a gyere testi es lelki fejlodese erdekeben,megitelte neki.
Ugyhogy az USA jogredszere szamomra nem kovetendo pelda.Eletemben nem banotottam a gyerekeimet,de ennek a kis hulyenek valoszinuleg egy joliranyzott maflas hianyzott.
Egyebkent is,ha ott azzal pert lehet nyerni,hogy tenyleg nincs rairva a mikrora,hogy nem lehet benne macskat szallitani,azok idiotak.
A meki bunlajtsroma:
Az eteleik tul sosak
az eteleik tul cukrosak
az eteleik tul zsirosak es tele vannak rejtett zsirral
A fogyasztasuk magas vernyomast, elhizast, sziv es errendszeri problemakat okoz. Raadasul a sohoz, cukorhoz es zsirhoz ugyanugy hozza lehet szokni, ugyanolyan fuggoseget okozhat, mint a drogok.
Mar folyamatban vannak azok a perek, amelyek a dohanyperekhez hasonloan a fogyaszto nem megfelelo felvilagositasaval es az ebbol kovetkezo egeszsegkarositas okozasaval vadoljak a gyorsettermeket. Termeszetesen az USA-ban :) es ugy nez ki, a fogyasztok gyoznek. Ezt termeszetesen en is baromsagnak tartom, de nyert mar ott pert olyan aki a lakokocsijaban bekapcsolta az automata cruisert (tartja a sebesseget a kocsi a gazpedal nyomasa nelkul) es hatrament kavezni. A kanyart nem vette be a kocsi...
Teljesen egyetértek veled. Van elég hibája a mekinek, de ez az egy nem az övé.Ez a társadalom kultúrátlansága, a nevelés hiánya, vagy rossz nevelés eredménye.
Tény, hogy a magyaroknak nem fontos a környezetük, tisztelet a kivételnek, persze.
Majdnem mindennel egyetértek, amit írtál, és vallom a nézeteidet. De azt azért már mégsem lehet rájuk verni, hogy miattuk szemetes az utcátok.
Én spec. annak a híve vagyok, hogy minden sarkon legyen egy szemetes, a boltok előtt meg mégegy, vagy kettő - boltfüggő. (Mekkora bolt, mit adnak stb.) Arra tanítom a gyerekeimet, hogy az utcán nem eszünk, és azon kivételekkor, amikor valami kivédhetetlen okból mégis, akkor nem szemetelünk.
Úgy gondolom tehát, hogy ha van néhány faparaszt, akit nem érdekel a környezete tisztasága, higiéniája és esztétikuma, az ugyanazt érdemelné, amit ő tesz. Tehát meg kellene dobálni szeméttel. Persze ezt nem tesszük, mert volt gyerekszobánk.
Akár mennyire utálom a mekit, azért mégis azt mondom, hogy ne szídjuk azért, amiről nem tehet. Szemetesvödre ugyanis van.
és még azért sem szeretem a mekit, mert a múltkor a nyugatinál a mekiben ott szambázott egy egér is és amikor szóltam a meki egyenruhát viselő egyednek, hogy na azért ez már .... akkor csak megrántotta a vállát. Akkor mi lehet a konyhában?
Nem tudtok a belvárosban egy jó gyermekbőrgyógyászt??????
Én azt nem felejtem el soha, mikor még az unokahúgom (az első) volt 3 éves, nálunk voltak a sznob szüleivel, és nagyon jól érezte magát, képzeld, ezzel búcsuzott: "amint lehet megejtjük a következő találkozást" - isten bizony! :-DDDD Azt se tudtam, köpjek vagy nyeljek, voltam vagy 23 éves akkor...
Nem tudom mitől van az, hogy a mekit ilyen ördögtől valónak állítják be... a (legkisebb) unokahúgomat állandóan a mekibe kellett vinnem, azt imádta a legjobban (nopersze az ajándékba kapott figurákkal együtt), mégis mi kár éri ott? Hogy eszik egy kalácsba burkolt fasírtot???? Soha ne legyen nagyobb baja...
Mikor a lányaim gimnáziumba jártak, akkor volt nagy meki szezon, állandóan ott jöttek össze dumcsizni. Szeszt nem árultak, cigarettázni nem volt szabad, a vécé tiszta volt, mi itt a probléma?
Én ugyan utálom a meki kajákat, mert nekem nem ízlenek, de hogy olyannyira károsak lennének... ugyan már! Ha ezel egy gyerekvágyát ki lehet elégíteni, mi ebben a rossz? csak mert mostanság olyan trendi a mekit cikizni????
Na most azt mondjátok meg, hogy ha ez ennyire egyszerű, akkor miért gondoltam én valami bonyolult kódrendszerre?!
:)
Nem kell válaszolni, a kérdés csak költői volt...
:))) Maradjunk a második verziónál. :)))
Csak sajna ettől még nem lettem okosabb. De ha nem írod le mi a francot jelentenek ezek a kódok, megőrülök! ;)
Szia Andi! Szinte mindent leírtak a többiek. Délben nem volt időm válaszolni. nálunk nagyon ment-megy a gyümölcsös joghurt. régebben az éden, mostanság a jogobella. sajt, húsfélék, máj, sóska, túrófélék, (tejfölös túró, vagy tojássárgával kikevert túró), joghurt, kefír ilyesmiket már bőven ehet 1 másfél éves. Ne aggódj, hogy nem iszik tejet. szálkanélküli halat vagy olajos halat is próbálhatsz adni neki. Természetesen az eddigi szabályokat betartva, hogy lásd, mitől lesz esetleg hasmenése, vagy fogja meg. tojást pedig max heti 2 db-ot.
mrs
Aztan majd megint lehet szeretni,csak addig ki kell birni.Azt hittem a lanyok nem annyira kritikusak,de tevedtem.Ugyhogy lanyos anyukak,ti sem usszatok meg.
Nyugi emberek, mindig gondoljatok arra, hogy a jóisten adott 13 évet minden anyának mialatt megszereti a gyerekét, így talán a kamaszt is elviseli majd.... :-)))
Hidd el,nem is sejted.Azert imadkozz,hogy ne tartson sokaig.Utana meg megint olyan,mintha miu sem tortent volna.Bar kamaszom meg csak 1 volt,az is lany,de 20 evet oregedtem a kritikus idoszak alatt.MOst megf megint olyan,mint a kisangyal.Mar elore felek a fiamtol,aki meg csak 10 eves.Hatha van meg par nyugis evunk:)
Kedves zsombolya, enyém fiú is általában "megkergült" így az adventi időszakban. Sosem szeretett hosszasan bütykölni semmivel, és a ripsz-ropsz összevágott ajándékait összehasonlította a nővére által készítettel, és mindig kiakadt. Meg ő elfelejtett sorba állni, amikor a türelmet osztották, és neki az a "várjukakarácsonyt" dolog nem nagyon jött be... egyre türelmetlenebb lett, ahogy közeledett 24-e, aznap délelőtt már egész komolyan kibírhatatlan volt...
Ha biztosabbra akarsz menni, rajzoltasd. Ekkora gyerek még nem tud beszélni az őt feszítő dolgokról, de prímán le tudja rajzolni.
Hány éves is a fiad? Van nekik időközönként visszatérő korszakaik, amikor tényleg úgy viselkednek, mint egy kamasz...
De én inkább arra gyanakszom, hogy így december elejére egyszerűen csak elfáradt. Gondolom, reggel viszed az oviba, délután haza, szóval lehet, hogy csak kimerült. (én a lányomon veszem észre ezeket a tüneteket, ő már iskolás, és nagyon várjuk a szünetet!) Hagyd sokat pihenni, játszani, dug minél korábban ágyba, adj neki sok vitamint, és szeresd! De legalábbis próbáld elviselni! :-)
Ugy hivjak, hogy dacfazis (nem osszkeverendo a kb. harom eves korig lezajlo dackorszakkal). Alt. hat-het eves korig fordul elo, idoszakosan (lehet egy-ket naptol egy-ket hetig), elofordulhat tobbszor is, tobbnyire valamilyen valtozas hatasara...(olyan is kivalthatja, ami egesz pici dolog, de a gyereket megzavarta...probalj meg vele sokat beszelgetni, hatha kiboki..)
A kiskamaszkor csak ezutan jon, de az valszeg nehezebb..:-))) hat meg az igazi kamaszkor..:-)))
(bar enyem meg csak negy eves, ugyhogy utobbibol nincs nagy tapasztalatom...)
Nem tulzas egy ovodast kiskamasznak nevezni?
egyebkent lehet egy mulo dackorszak,vagy csak siman ilyenje van.Ha eddig nem volt ilyen,szerintem hamar elmulik.Esetleg meg lehetne probalni kupuhatolni,ha direktbe nem is mondja,de lehet,hogy utal ra,hogy mi baja van.Esetleg bantotta valaki,amit az ovoneni sem vett eszre.
Olyan kis erzekenyek,neked eszedbe se jutna,mi banthatja.Felnott fejjel egesz mas dolgokon huzzuk fel az orrunkat.
A húsban is nagyon sok a vas, meg a tojásban is minden benne van amire egy embernek szüksége van és nincsen benne semmi amire ne lenne szüksége. Másfél évesen már ehet mindent, persze azért ne tatárbisztekkel kezdjétek:-)))
Köszönöm mindnekinek! Remélem, tényleg nem lesz semmi gond.
Miért tápszer? Mert az orvosun azt mondta, hogy 2 éves koráig inkább azt, mint a tejet (kaphat tejet, csak a reggeli-esti cumkázás) mert a tápszerben sokkal több a vas+miegymás.
Én még úgy tanultam, hogy a gyereknek 2 éves koráig nagyon fontos a fehérjedús táplálkozás, tehát tej, hús,. De gyáltalán nem fontos, hogy a tejet direkt formában kapja, jó az sajt, joghurt, kefír, tejföl akármilyen feldolgozott formában is.
(Én pl. SOHA nem ittam tejet, még a hozott anyatejet sem csecsemőkoromban, és ha csak ránéztem egy pohár tejre máris öklendezni kezdtem - ez a mai napig fennáll, nem hinném, hogy bárki is rá bírna venni arra, hogy megigyak egy pohár tejet, de a tejtermékeket szeretem.) Folyadéknak meg még a víz is jó, lé-lé.
Ne pánikolj!!:))
Nem lesz semmi gubanc. A folyadékot bármivel tudod pótolni, amit hajlandó meginni. Gondolj pl. arra, hogy aki tejérzékeny, az sem iszik tejet... Szvsz meg lehet próbálni mindenféle más tejterméket, vagy pl. a kecsketejet, ha eddig tehéntejet ivott.
Van valami különleges oka, hogy másfél éves korában tápszert iszik?
Fiam 6 hónapos korában függesztette fel a tejivást (még szoptattam ezerrel!!), de pl. a krémtúrót megette. Semmi baja nem lett, ma már nagyon szép fiatalember! (Vasárnap lesz a szalagavatója...)