Keresés

Részletes keresés

maritimer Creative Commons License 2017.02.07 0 0 10624

A hajo altal szervezett ut technikailag a legegyszerubb de egyben a legdragabb megoldas.

vannak kirandulasokra szakosodott vallalkozasok minden helyen. Mondjuk ahogy elottem is irtak, neha komolyabb szerveset igenyel es hasznalhato angol tudast. Mondjuk ez utobbiban segitseg pl az itt masok altal mar emlegetett amerikai-magyar iroda, de a kikotokben ha kiszallsz, szazaval rohannak meg kirandulasokat kinalo felhajtok es taxisok. Mondjuk ezekre az utakra garancia nincs, arra sem, hogy a jamaicai taxis valoban oda visz ahova megbeszeltetek.

Előzmény: Törölt nick (10621)
Utas2 Creative Commons License 2017.02.07 0 0 10623

A saját szervezésü utak mindig sokkal olcsóbbak, mint a hajó àltal kínáltak.

2 dologgal kell számolni:

- rossz idö esetén a hajó lehet, hogy nem, vagy késve köt ki

- néha elég sok research kell egy klassz kirándulás megszervezéséhez - ezt használják ki a hajós cégek.

mondjuk, nekem még mindig bejöttek a helyi szervezésü utak.

Janos32 Creative Commons License 2017.02.07 0 0 10622

Az ár egyforma akkor is ha elore foglalod es akkor is ha a hajon. 

A kulombseg annyi, hogy a jobb, erdekesebb utak megtelnek elore es elfogynak a helyek.

Fantasia17 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 10620

Köszi! Ez fontos infó volt! :)

Előzmény: MSC_hajósok (10617)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 10619

Mi minden evben a karacsonyi szunetben megyunk. Hala a Seaside erkezesenek, ettol az evtol a Divina 11-12 napos utakra jar majd, igy a karacsony mellett az ujev is benne lesz.

az esos idoszak szeptember vegen/oktober elejen kezdodik. Akkor eleg kiszamithatatlan arrafele az idojaras. 

A hurrikant messzire el fogjak kerulni, bar esetleg elofordulhat valtozas a menetrendben ha az utvonalon hurrikan veszely van.

Előzmény: sjocc (10618)
sjocc Creative Commons License 2017.02.04 0 0 10618

írtad hogy sokszor voltál a Divinán, szeptemberi időszakban esetleg voltatok? Hurrikánszeon miatt aggódom (bár tudom ezt nem lehet kiszámítani)

Előzmény: Janos32 (10616)
MSC_hajósok Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10617

Nem nem, nem! Ez kb olyan mint a pesti taxi.

de mindenhol áll kb 30db

nem olyan mint a spanyol görög olasz taxik!

mi ezt big bus-al oldottuk meg. Ajó helyeken leszáltunk azt mentünk tovább a következővel....

Előzmény: Fantasia17 (10608)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10616

irhatod magyarul is.ket magyarul beszelo ember garantaltan dolgozik ott, legalabb is en szemely szerint ket "magyar nevu" emberrel beszeltem mar.

Előzmény: Csiga_bige (10615)
Csiga_bige Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10615

Köszönöm!

Ha jól látom ez egy amerikai utazási iroda. Van magyarul beszélő munkatársuk? Írhatom magyarul a levelet vagy szorítkozzak az angolra (magyarul nyilván választékosabban tudok fogalmazni :) )?

Előzmény: Janos32 (10613)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10614

Gyogyszerrel semmi gond nem szokott lenni. 

Viszont ha kerdezik, hogy van-e nalad akkor mindenkeppen meg kell mondani. Ilyenkor altalaban azt is kerdezik, hogy mire valo, orvos irta-e fel, stb.

Az valoban igaz, hogy eredeti dobozban kell lennie. 

Előzmény: utazásfüggő (10610)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10613

Mar reklamnak fog tunni, hogy allandoan eztemlegetem, de irj egy emailt a customers@hunameca.com email cimre. 

Ird meg mit szeretnel es osszallitanak neked szemelyreszolo arajanlatot.

a magyar irodaknal sokkal olcsobbak (30-50-%), de fokent szemelyre szabott az egyeni igenyek megfelelo egyedi ajanlatokat is elkeszitenek.

Előzmény: Csiga_bige (10611)
sorozatos Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10612

Gyógyszert mindig a kézi táskámban viszek, soha nem volt vele probléma.

San Juan gyalog bejárható, nagyon szépséges

Tulumot szervezetten ajánlom, az egyéni utazásról lebeszélnélek.

Előzmény: utazásfüggő (10610)
Csiga_bige Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10611

Kedves Fórumozók! 

Tanácsokat, vèlemènyeket szeretnèk kèrni.

Földközi-tengeri hajóútra szeretnènk menni nászútra, olyan útvonalon ami èrinti Barcelonat. Nèzegettem a lehetősègeket, utazásiirodák hírleveleire is feliratkoztam, hogy èrtesüljek az akciókról. Balkonos kabint szeretnènk, ha már nászútra megyünk....

Az èrdekelne, hogy lehet kifogni akciós, olcsó utat, vagy hogy lehet úgy összeállítani a dolgokat, hogy jobban járjunk. Milyen hajótársaságokat esetleg indási kikötőt javasoltok, milyen odajutási módot? Bármilyen tipp, tapasztalat, tanács nagyon sokat segítene. Azt nem írtam, de tavasszal szeretnènk menni, amikor már jobb idő van.

Nagyn köszönöm előre is a segítsèget!

utazásfüggő Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10610

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!

Mi a Carnival-lal kezdünk, úgyhogy a "rozzant ladik" után lesz a Divina, talán így jobb is lesz az átmenet.

Ez lesz nekünk az MSC-nél a 7. hajóút, úgyhogy már mi is törzs tagok vagyunk, két éve már arany kártyánk volt, most is megadták a törzsutas kedvezményt a hajóút foglalásánál.

Carnival-t még nem próbáltuk, most kipipáljuk, aztán szerintem többször úgy sem akarunk vele menni. MSC-n kívül még a Costával utaztam és az Aida-val, úgyhogy remélem, hogy szép sorban a többi megfizethető hajótársasággal is lesz szerencsénk. Eddig a három társaság közül nekem még mindig az MSC vezet, bár sokan leszólják itt a fórumon.

Még annyit kérdeznék a beléptetéssel kapcsolatban, hogy a gyógyszerekkel nem problémáznak? Valahol olvastam, hogy orvosi igazolást kell vinni a rendszeresen szedett gyógyszerekről és csak eredeti dobozban lehet bevinni, nehogy drognak nézzék.

Ételt-italt nem szándékozunk vinni, de gyógyszerek kellenek két hétre, bármi történhet, de inkább ne kelljen.

San Juan-t már néztem én is, hogy azt megtudjuk talán nézni egyénileg is, ott biztosan nem kell programra befizetni.

Egy fakultatívra biztosan befizetünk a Tulum-i maya romokhoz akarunk elmenni nagyon és nem akarjuk megkockáztatni, hogy lemaradjunk a hajóról, mivel ott kis hajóval vissza kell menni a szárazföldre Cozumel szigetéről és vissza.

Felveszem a kapcsolatot az általad javasolt kinti utazási irodával a többi kikötési ponthoz, hátha tudnak valami jót ajánlani.

Előzmény: Janos32 (10607)
sorozatos Creative Commons License 2017.02.03 0 0 10609

Igen, működik.

Előzmény: Fantasia17 (10608)
Fantasia17 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10608

Szia MSC hajósok!

Dubaiban működik az, hogy megvár a taxi? Ameddig kérem?
Mert a Burj Al Arabhoz és a Pálmához, valamint a modern városrészhez egy körrel el lehetne jutni...úgy értem fogadni egy taxit, és kifizetni x órát, mint mondjuk Madeirán.

Janos32 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10607

Charlotte Amalie : Az elso es a legfurcsabb az, hogy bal oldali kozlekedes van mint angliaban, viszont a kocsik balkormanyosak (vagyis a jarda/leallosavhoz kozeli oldalon van a kormany, mintha angliaban egy europai balkormanyos autoval kozlekednel).  Kicsit idoutazas-feelingje van a helynek. Talan del-oalszorszag, szicilia kornyekehez tudnam hasonlitani. Szamarral vontatott kocsi, regi, tobbszaz eves epuletek. Itt a hajon foglalt utazason voltunk, de egyaltalan nem erte meg. Ez viszont ismetelten csak a sajat velemenyem. Volt a csoportban akinek tetszett. Ez egy "complete island guide" nevu program volt, amibol en arra gondoltam, hogy mindent megnezunk a szigeten ami erdekes/lenyeges. A soforunk egy arva szot nem szolt hozzank, elvitt 2 hegyi kilato-helyre ahol kb 10-10 percet tartozkodtunk. Ezutan kirakott minket egy strandon (nem mondom, ez szep volt - csak eppen senkinel nem volt furdoruha/torolkozo, igy csak lezengo embereket lattam) es vegul vissza a kikotobe. A kikoto kornyeke unalmas. Barakk-szeru epuletekben ajandekboltok polokkal, hutomagnesekkel. Van egy kotelpalyas felvono a kikoto mellett, de 4 fore 100 dollart sokalltunk erte. 

A varosba nem tudtunk bemenni, ugyanis esett egy kis eso, ami utan suru, kodszeru para boritott be mindent es kihivas volt a mozgas es a lelegzes is :-) 

San Juan : A legjobb hely ahol eddig jartam a karib tengeren (de ahogy minden mas, ez is szubjektiv velemeny). Regi spanyol-hangulatu varoska es dacara az 500 eves epuleteknek, minden modern. Itt eloszor egy hajon foglalt "Rain Forest Tour"-ra mentunk el. Igazabol csak az erdoben setaltunk es buszoztunk, viszont a sofor olyan hihetetlen tudassal rendelkezett ami valoban elvezetesse es erdekesse tette az egeszet, igy ezt kimondottan elveztuk. 

Ezutan meg volt ido szetnezni a varosban. Van egy regi erod a kikoto kozeleben a hegyoldalban, oda erdemes elmenni, de csak a varoska szuk macskakoves utcain a seta is egy erdekes program. 

Belepes : mi itt elunk Detroit-ban. 

Azt altalanossagbane elmondhatom, hogy a hajos utasokkal nem nagyon szarakodnak, bar az amerikai hataror viselkedese kiszamithatatlan es megjosolhatatlan. Az egyik nagyon kedves es segitokesz (50%), a masik ugy erzi, hogy kegyet gyakorol mar azzal, hogy megengedte, hogy odaallhass ele, a harmadik meg az agresszivitasat eli ki az utasokon, uvoltozik, fenyegetozik, stb. Megjosolhatatlan, hogy akihez te odakerulsz milyen lesz...

Megmutatod a hajora szolo reszveteli jegyeket es a visszautra szolo repjegyed es nem lesz problema. Kaja, gyumolcs semmikeppen ne legyen nalad. A legitarsasagok az utolso etkeztetes alkalmaval eloszeretettel adnak gyumolcsoket amiket sokan elhoznak. Na ez 300 dollarba szokott kerulni a belepesnel.

Amikor a hajoval erkezel, akkor a beleptetes csak formalis, par masodperc. 

A Divina utan a Carnival Glory egyebkent egy rozzant ladiknak fog tunni :-) 

(mondjuk a Glory azert jobb mint a carnival ecstasy vagy a carnival sensation, ami a maga idejeben meg egy meno hajo volt, de ma mar egy modernebb kamionszallito komp is komolyabb).

Azt nektek is mondom, hogy ha szeretnetek gyakran utazni az MSC-vel akkor nagyon megeri csatlakozni a Voyagers Club-hoz. A foglalasokhoz meg nektek is a hunameca-t ajanlom, nem reklamkent hanem mert latjuk, hogy a magyar irodak mekkora brutalis felarakkal dolgoznak az amerikaiakhoz kepest es itt a nyelvi korlatok sem jelentenek gondot. 

Előzmény: utazásfüggő (10605)
sjocc Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10606

nagyon köszönöm a részletes leírást, igazán hasznos!!!!

Előzmény: Janos32 (10604)
utazásfüggő Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10605

Kedves Janos32!

Köszi szépen az információt! Írni fogok a megadott email címre.

Láttam, hogy leírtad a tapasztalataidat a Divináról és a nyugat karibi útvonalról.

Megírnád még az élményeidet a másik két kikötési pontról is, Charlotte Amalie, San Juan?

Jövő hónapban megyünk a Divinával mi is a nyugat karibi részre, de előtte még a Carnival Glory-val kelet karibi részt nézzük meg.

Még arra kíváncsi lennék, hogy ha minden évben mentek a Divinával, akkor tudnál nekem írni a belépési procedúráról Miamiban? Igaz, hogy ez nem hajós téma, de engem nagyon érdekelne és nem láttam ilyen topikot itt a fórumon. Köszönöm szépen!

Előzmény: Janos32 (10587)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10604

Ido mindenhol lesz. 6-8 orat valamennyi kikotoben all a hajo. 

Kirandulasokra nem lehet tanacsokat adni, mert nem biztos, hogy neked is az az erdekes ami nekem...

Mi akkor szoktunk a hajo altal szervezett kirandulasokra menni ha tender boat-os kiszallas/beszallas van (nektek Grand Cayman-on lesz ilyen), mert ez eleg lassu es orakba tellhet mire kijutsz, lekesven a kifizetett kirandulast. Ha a hajo altal szervezett utra jelentkezel akkor viszont elsokent szallhatsz ki a csoportoddal egyutt. 

En a kirandulasokat mindig a Hunameca Travel-nel foglalom. Amerikai iroda de van valaki ott aki magyarul is valaszol. Leirod nekik emailben, hogy hova mentek es kapsz egy listat az elerheto kirandulasokrol, altalaban 40-60% szazalekkal olcsobban mint a hajo arai. Cozumel-ben 4 evvel ezelott pl a San Gervacio maja romokhoz a hajo ara 119 dollar volt, naluk ugyanez 45. ide kell irni : customers@hunameca.com

Jamaica : Gondolom Ochos Rios. Karacsonykor voltunk itt, alig tobb mint egy honapja. Akkor mi nem a "rendes" kikotobe alltunk be, hanem mellette egy szen-banya rakodorampajara. Maga a varos nem igazan erdekes, szepnek meg egyaltalan nem lehet nevezni. Kozvetlenul a kikoto felett van egy hegy, annak a tetejen van egy "Ehanced Gardens" nevu hely. Ez igazabol egy hatalmas botanikus kert, de vannak bent termeszetes vizesesek, allatok, madarak, akvarium, stb. Ha az ilyesmi erdekel, akkor a kikoto keritesen kivul acsorgo taxisok 10 dollarert felvisznek. A tav alig 2 km.  Ott pedig fejenkent 10 dollar a belepo. Jo pelda erre, hogy a hajo ezt az utat 150 dollarert arulja fejenkent..... 

Ha a kikototol balra elindulsz gyalog, akkor kb 3 km gyaloglas utan jobbra lesz a piac. Eleg agressziven nyomulnak az arusok. Az alap az, hogy az arus altal mondott arnak kevesebb mint a felet kinald. Aztan a vegen megegyeztek kb a feleben.

Meg a piac elott jobb oldalt lesz egy kis vegyesbolt ahova a helyiek jarnak, ha egy uditot vizet akarsz venni akkor ott nagyon olcso (70-80 cent), a kikoto korul ugyanez mar 2 dollar. Itt arra figyelj, hogy a kis boltban minden Jamaican Dollar-ban van kiirva (1 USA dollar = 180 Jamaican Dollar). 

Maga a varos egy borsodi ciganysor szinvonalat hozza tobbnyire, bar Ochos Rios nem olyan veszes mint Falmouth. Falmouth az hardcore verzioja ennek.

Cayman Islands : Itt tender boat-os kiszallitas/beszallitas van. A kikoto kornyeken nincs sok latnivalo csak rengeteg uzlet (itt viszont arra kell figyelni, hogy Cayman Dollar-ban vannak az arak ami joval dragabb mint az usa dollar (1 cayman = 1.40 usa). Ahogy kiszalltal a tender boat-bol egybol meglep 500 felhajto akik kirandulasokat kinalnak. Az ar itt is alkukepes. Ha elindulsz balra, kb 300-400 meter utan lesz masik cruise terminal. Azon belul egy sarga-kek fa bode, abban lehet kirandulasokat foglalni. 

Cozumel : A kikotoben a Fiesta Mexicana uzlet a legolcsobb vasarlas szempontjabol. Ha valami a maja romoknal 75 dollar, az itt 15. Az arakat vegyesen irjak ki, van amelyik polcra dollarban, van amelyikre peso-ban. 

Itt szerintem erdemes vagy a hajo altal kinalt kirandulasra menni vagy a hunameca-nal vagy mashol elore lefoglalt kirandulasra. A kikotoben levo taxisok kemenyen agresszivek es igyekeznek lehuzni. A taxiallomason van egy nagy tabla az arakkal, de azzal nem nagyon foglalkoznak. Igyekeznek az ott levo arakat 3-4 szereseert probalkozni. Ha elsetalsz 100-200 meterre onnan, akkor a tavolabb levo taxisok arai joval kedvezobbek. 

Mi itt hunameca-s uton voltunk es nagyon megerte. Fejenkent ha jol emlekszem 40 dollart fizettunk, ezert egy kis dodge caravannal negyunket korbevittek a szigeten. Az oreg sofor kivitt minket a San gervacio romokhoz (5 dollar a belepo), a helyi piacra ahol segitett az alkudozasban, vasarlasban, megmutatott mindent ahova a szervezett hajos kirandulasok nem mennek. Elvitt helyi iskolaba, templomba, jo kornyekre, gettoba, tengerpartra, stb.

Nassau : A kikotoben itt is rengeteg a hiena. Elsosorban a lanyokat igyekeznek ravenni, hogy fonassak be a hajukat. A keplet ugyanaz mint Jamaicaban. Amit mondanak, annak a feleert kell megegyezni, vagy meg annal is kevesebbert. 

Ha valami nem erdekel, akkor hatarozottan mondj NEM-et, kulonben kovetnek szaz metereken keresztul es mondjak a maguket. A kikoto elott van a foutca, jobbra ha elindulsz, nem sokara elered a piacot. Ha tovabb mesz (kb 2 kilometer gyaloglas a kikototol) van egy strand (mar a hajobol latni fogod), ami ingyenes. Az elso szakaszon meg 25 dollart kernek 2 napozo agyert, kozepen mar 15, a vegen 10. Erdemes a vegere menni mert ott a tomeg is kisebb. Ezen a strandon viszont erzodik a kikoto kozelsege. Tobbszor uszott velem szembe szemet, olajoskanna, stb. A parti homokban pedig eleg sok uvegszilankot szedtem ossze. 

Ha itt szervezett utra akarsz menni akkor en mar voltam a "glass bottom boat" (uvegfeneku hajo) turan ami a hajon foglalva kb 40 dollar/fo de nekem erdekes volt. Vannak meg hasonlo aru sziget-korutak erdeklodesi kortol fuggoen.

A Divina szolgaltatasai es a kaja egy picit masabb mint europaban. Alkalmazkodnak az amerikai es a kanadai utasokhoz. A kaja nagyreszt megmaradt europainak (en pl ezert is jarok veluk minden evben), de kicsit tobb a hamburger.

A szemelyzet viszont joval segitokeszebb, mosolygosabb mint az europai utakon. 

A szinhazban ket olyan show van amit nem erdemes kihagyni : a "the mask" es a "treasure island". (de ez megint egyeni izles kerdese, hogy kinek mi tetszik es mi nem). 

Szerintem erdemes elore egy unlimited photo package-t vasarolni. Ebben az esetben ugyanis 100 fotot kapsz 95 dollarert. A hajon egy kepert kernek el 10-25 dollart merettol fuggoen, szoval szerintem ez nagyon megeri. 

Masik az internet. Egy "social cruise" hozzaferes 20 dollar, ebben nincs benne a sima webes surf, csak facebook, twitter, instagram, stb. A viber is mukodik, de csak irni lehet, hivni nem.

Egy masik jo dolog a Divina sajat telefonos app-ja. Ha mindenki telefonjan rajta van, akkor mindig latod, hogy a tobbiek hol vannak, uzenni lehet egymasnak, stb. 

Azt nem tudom, hogy Voyagers Club tagok vagytok-e, de ha nem akkor nagyon megeri csatlakozni. Ha igen, akkor bizonyara tudod, hogy van egy VIP est, amire odajon a kapitany is. Ez hatul a Black&White Lounge-ban lesz. 

Előzmény: sjocc (10603)
sjocc Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10603

a hét napos (Miami-Jamaica-Cayman Islands, Mexico, Bahamas)

Előzmény: Janos32 (10602)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10602

Azt nem irtad, hogy mi lesz az utvonal :-)

Előzmény: sjocc (10600)
sjocc Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10601

és még annyi, bocs hogy mi az amit semmiképp ne hagyjunk ki!!

Előzmény: Janos32 (10599)
sjocc Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10600

Kedves Janos32!

Köszönöm hogy jeleztél, igazából az útvonal magért beszél, csak az érdekelne hogy 4 helyszínen a megadott idő elegendő-e a fakultatív programokra, illetve úgy általában mi a tapasztalatod az útról, helyekről... Már 2x voltunk MSC-vel a földközi tengeren, a Divina tisztára ugyan úgy néz ki, de az ételek is olyanok mint az európai hajókon? Köszönöm

Előzmény: Janos32 (10599)
Janos32 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10599

Minden evben ezzel a hajoval megyunk. Kerdezz.

Előzmény: sjocc (10598)
sjocc Creative Commons License 2017.02.02 0 0 10598

Sziasztok!

Szeptemberben megyünk egy "kört" az MSC Divinával Miamiból. Valakinek valamilyen tapasztalata az úttal, programokkal kapcsolatban? Vagy esetleg jön valaki ebben az időpontban?

Fantasia17 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 10597

Köszi az infókat! :)

Előzmény: ritola (10596)
ritola Creative Commons License 2017.02.01 0 0 10596

Az irodában azt mondták, hogy az lesz a csoportkísérönk, aki szervezte ezt az  egész utat. Reméljük felkészült. 

Az esti programot mi is hasonlóra tervezzük. 

Előzmény: Fantasia17 (10595)
Fantasia17 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 10595

Nekünk az a sorrend vált be, hogy vacsi, színház, utána koktélbár...esetleg tánc is.😁

Tudunk valamit a csoportkísérőről? Az előző utunkon elég tapasztalatlan volt.

Előzmény: ritola (10594)
ritola Creative Commons License 2017.02.01 0 0 10594

Köszönöm az infókat.

Hmmm :)

Biztos hízókúra.

A szimulátort azért kipróbáljuk, ha nem kell sokat várni rá. Milyen "1000" program van, melyikre érdemes elmenni?

A színházban milyenek a műsorok, érdemes megnézni, inkább koktélozzunk, vagy mindkettőt egyszerre ?

Előzmény: MSC_hajósok (10593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!