Keresés

Részletes keresés

aeon flux Creative Commons License 2003.04.21 0 0 29
az év filmes posztere:

aeon flux Creative Commons License 2003.04.20 0 0 28
folyamatosan megy a vita arról, hogy ryan közlegény megmentésének vajh mennyi valóságalapja van, de hiába kerülnek elő bizonyítékértékű[?] dokumentációk az eset valódiságát igazolandó, az amerikán kívüli közönség meglehetősen szkeptikusan fogadja ezeket. nem is csodálom, a hisztérikus producerek, rolling rockot vedelő, hamburgert zabáló forgatókönyvírók és az igazán felnőni képtelen spielberg együttesen annyi szentimentalizmust fröcsköltek filmjükbe, ami talán még a legedzettebb usa rajongó gyomrát is megüli. bosszantó dolog, annyi szent, pedig nagyon jól össze van rakva: háborút még senkinek sem sikerült ilyen érzékletessé tennie. a hatás lehengerlő, főleg az első félórában. aztán a D-Dayt követően a film döccen egyet, innetől kezdve érdemes úgy tekinteni a ryan-re, mint egy banális kalandfilmre, s úgy határozottan élvezhető.

hasonló mentalitás szükségeltetik szerintem a Band of Brothers élvezhetőségének emeléséhez is. több helyről is visszahallottam azt, hogy a BoB mennyivel jobb, élethűbb, mint a mozis őse, de szerintem inkább csak alaposabb. 1o részből áll, 1o órája van arra, hogy elmondja történetét, bemutassa szereplőit, bár a végére mintha kifogyna a szuszból [ekkor jön elő a sitcomokban elmaradhatatlan "best of" válogatás :], mindig van mondanivalója. tévésorozatként azt a fajta hisztériát is megúszta, amit az amerikai mozifilmeknek unos-untalan el kell szenvedniük [tesztvetítés, alternatív befejezés, happyend-mánia, stb.]. a bevett sémák mellőzése miatt hat mélyebbnek e sorozat, egy-egy szereplőre, témára sokkal több idő jut - de felesleges locsogás és dagályos érzelem-kitörések helyett bravúros képek, szótlan és kemény arcok "beszélnek", valamint az epizódok elején/végén megszólaló veteránok. szövegeik bár stizáltak, de nagymértékben emelik a látott képsorok hihetőségét. mindamellett baromi szórakoztató ez a minisorozat: a ryan közlegény klipszerű, ámde mégis valóságosnak tűnő esztétikáját használja ez is: fakó színek, csökkentett frame/sec, térbeli hangzás segít abban, hogy a harc közepén érezzük magunkat - nem győztem puffogtatni a távirányítóval a szembe jövő németeket. :] aki a klasszikus tv-sorozatokra jellemző kiherélt akciókra számít, csalódni fog, a BoB rendesen szórja lőport, koszt, törmeléket és literszám lötyköli a vért is - még szerencse, hogy nálunk az HBO tűzte műsorra, a kereskedelmi adók biztosan késő estére száműzték volna.

Előzmény: jack_torrance (27)
jack_torrance Creative Commons License 2003.04.19 0 0 27
Tom Hanks fia elfelejtve...

BAND OF BROTHERS

Minden idők legigényesebb tv sorozata. Két hollywood-i nagyágyú, Spielberg és Hanks összefogott, és letettek egy olyan művet az asztalra, amelynek jelenleg nincs párja.
A legnagyobb háborús filmekkel (Patton, Tora!, Tora! Tora!, A leghosszabb nap) simán állja a versenyt. A történetet az élet írta, a a látvány, a trükkök, a zene meg profik keze munkáját dicséri.

Mindenkinek látnia kell.

10/10

jack_torrance Creative Commons License 2003.04.19 0 0 26
az ultratehetségtelen és ultraunszimpatikus Hanks fiú rendesen megnyirbálta a 8. részre adandó ponszámomat. de ezen kívül is a leggyengébb rész eddig. úgyhogy kb 10/6
aeon flux Creative Commons License 2003.04.17 0 0 25
nem vagyok az a félős fajta.

"donnie darko? what the hell kind of name is that? it's like some sort of superhero or something." "what makes you think i'm not?"

azon a nyavalyás oldalon mindig elakadok. :[[[

Előzmény: break2 (24)
break2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 24
Ne felj, hogy megerted a fimet. Nekem megvan a DVD. A lenyeg, hogy ne higyjel a rendezo szovegenek, amit alamond. Addig is talald meg a DD honlap kulcsat.

Amugy erdekes, hogy Jodie Foster-t emlited, mert a tavalyi filmet amire utaltam o producelte. A ministrans fiuk veszelyes eletere gondoltam Felig rajzfilm is.

Előzmény: aeon flux (23)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.17 0 0 23
aszongyák, jó 40 percnyi kivágott jelenet van a donnie darko dvd-n; úton van amerikából, félek is tőle nagyon, a végén még megértem, miről szólt a film, s akkor már nem lesz olyan jó.

aeon flux Creative Commons License 2003.04.17 0 0 22
Előzmény: break2 (20)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.17 0 0 21
érdekes, bennem a második rész mélyebb nyomot hagyott. hogy a halálba ne a halál miatt. :] [ok, az erőltetett szóvicceket inkább hanyagolom a jövőben.] amúgy meg ha rendesen belemerülök egy filmbe, azt se venném észre, ha valaki az ölembe ülne.
Előzmény: Tovaris_209 (19)
break2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 20
Ha megmondod, hogy a DD csajat alakito szineszno tavalyi filmjeben szexualisan egeszseges szerepet jatszott-e vagy sem akkor nem. (En egymas utan lattam mindket filmet a csajjal es szamomra eleg erdekes atfedesek voltak.)

Ja, es mi az a KMK, a "Kozveszelyes Munka Kerules"-en kivul?

Előzmény: aeon flux (18)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 19
Ennyire azért nem képzeltem magam jelentéktelennek, hogy egész film alatt észre se vegyél :-))

Bill és Ted pedig tulez! 10/10 (Második része picit gyengébb, de a Halál valami frenetikus egy figura :-)

Előzmény: aeon flux (16)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.16 0 0 18
are you threatening me?! :]
Előzmény: break2 (17)
break2 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 17
DD-t ne bantsatok mert ratok dobom a repulocsavaromat.
aeon flux Creative Commons License 2003.04.15 0 0 16
húúú, erre mondják azt, hogy "tusé" meg azt, hogy "áj reszt máj kész". az utolsó indokra tényleg nem tudok hogyan reagálni. :]

bocsi a DD fiaskó miatt, a film végére úgy belesüppedtél a recepciós embernyelő ülőgarnitúrájába, hogy valszeg észre se vettem, hogy ott vagy. bocsesz. :]

amúgy meg az ilyen nagyobb-hosszabb-hangosabb dolgok nem mindig jobbak, mint azok, amik feltalálták a spanyol viaszt. [tegyük azt hozzá: bill és ted előbb létezett, mint beavis és butt-head, sz'al tusé meg a többi. :]

Előzmény: Tovaris_209 (15)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 15
Donnie Darko-t együtt láttuk, hékás. Jó film volt, de ne lássam mégegyszer kategória :-)

Érdekes kérdés a BnB vs SP. A south park sokkal messzebbre merészkedik, így nyilván szélsőségesebb a megítélése is. A BnB számomra egy kedves kis debil agymenés, a lelkivilágot nagymértékben felforgató mondanivaló nélkül. Óvatosan karikírozza azokat a jelenségeket, amiket a South park egyszerűen az arcodba csap. Meg aztán azért is sokal jobb a South park, mert ott a szereplőknek nem mozog a szájuk :-)))

Előzmény: aeon flux (14)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.15 0 0 14
és még csak nem is láttad a donnie darkot... hogy nekem milyen okos barátaim vannak! [és ez a megszokottól eltérően nem gúny :]

a B+B-ben viszont nem értünk egyet, nem csupán szórakoztat, hanem finom ívű görbetükröt tart elénk - már ha jól szituált ami fiatalok vagyunk - és nem olyan durván, vulgárisan, profánul nyomja a pofánkba, mint a south park. ezért tartom jobbnak a B+B-t, höhö.

mikor rendelsz returnert? ;]

Előzmény: Tovaris_209 (13)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 13
Grave of the fireflies:
Elég döbbenetes, fojtogató rajzfilm: sajnos a hatása tizedakkora volt,
mintha egyedül néztem volna. Bárhogy éled is az életed, a halálod
pillanatában mégis egyedül maradsz - ezzel a filmmel is egyedül kellett
volna maradnunk...
10/10

Beavis & Butthead: nevetnivalóan idióta film, igazából csak kétféle
módon lehet hozzáállni: fapofával, vagy a földön fetrengve. Amiért a
South parkot mégis jobbnak tartom: az a már-már keserű cinizmus,
amivel ezt az örült világot karikírozza. A BnB pedig szimplán "csak"
szórakoztat: The great Cornholio is watching you!
10/9

The returner:
Most érzem úgy, hogy Hollywoodnak ideje lenne csomagolnia, és
beiratkozni egy intenzív japán nyelvtanfolyamra. Mert igaz az, hogy a
film legtöbb jelenetét, fordulatát, zenéjét már láttuk-hallottuk valahol,
de ilyen formában, ilyen hatásosan összegyúrva még nemigen. Bazze,
megint kiloptatok a zsebemből 60 dollárt! :-)
10/9

jack_torrance Creative Commons License 2003.04.15 0 0 12
a grave of the fireflies-ról azért nem nyilatkozom, mert újra kell néznem nyugodt körülmények között :)

harmadik filmre én sem eléxem :)

Előzmény: aeon flux (11)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.14 0 0 11
látod kétszázkilenc? többen is számon kérjük őket!

apropó recepciós úr, maga csak 1 filmet látott szombaton? :P [ok, vegyük úgy, hogy kettőt.]

Előzmény: jack_torrance (9)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.14 0 0 10
oh, héló-béló! [hogy a nayg riválist, ill. utánzóművészt se hagyjuk szó nélkül, mmmkey?]

hát végre neked is beszőtte a tévéd a village people rajongó ízeltlábú! ez derék! a filmet legalább annyira [nem] értékelted, mint én. ez derék! :]

[kérdem összeszőtt [izé] szemöldökkel, hogy a szombattal mi a helyzet???]

Előzmény: Tovaris_209 (8)
jack_torrance Creative Commons License 2003.04.14 0 0 9
és a szombati filmek?
Előzmény: Tovaris_209 (8)
Tovaris_209 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 8
I am the great Cornholio, I need OTP for my Bunghole!

Spiderman: őszintén szólva, vége lehetne már ennek a képregény-
filmes inváziónak. Maga a film rendben van, de semmi különös: nagy
biztonsággal hozza azokat a begyakorolt fordulatokat, amelyek a
Batman-t egyedivé és klasszikussá tették, nincs benne semmi újítás,
semmi vagányság, vagy olyan törekvés, hogy srácok, csináljuk valahogy
máshogy, mert ez már lerágott csont...
Új mozi régi recept szerint: látványos, üres, felejthető. Viszont:
mosanság alakuló lelkiválságom megoldásában lehet, tíz év múlva mint
isteni útmutatót fogom emlegetni... :-)

10/7

jack_torrance Creative Commons License 2003.04.14 0 0 7
[b]SCREAM TRILOGY[/b]

újranézve, újraértékelve. az első kettő olyan volt amilyennek az emlékeimben élt. okos forgatókönyv, jó beszólások, izgalmas gyilokok.

azonban a harmadik részben most kellemesen csalódtam. kerekké teszi a történetet és a hibáitól eltekintve (túljátszott önírónia, gyengébb szinészek) remek befejezése a trilógiának. remélem nem lesz folytatás.

[b]10/9-10-8[/b]

aeon flux Creative Commons License 2003.04.13 0 0 6
miket beszélek! szitakötők... pfffff. természetesen a pilácsbogarakról van szó!
Előzmény: aeon flux (1)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.13 0 0 5
üdv KMK tagok! remélem, az otp fan is feltűnik hamarosan, qrva lassan akar megjönni az az engedély. :[

a mai nap bebizonyította, hogy a grave of the fireflies nem egy társasági film, habár az uccsó 2o percben azért rendesen beállt a csend, még a kutyapásztor is halkabban kántálta, hogy "sok van még hátra?" ...a sofőrt alapból nem bántjuk. :]

i am the great cornholio, i need TP for my bunghole!

jó lenne, ha a nemzetközi filmforgalmazás csököttsége nem szabna gátat annak, hogy ehhez hasonló filmek eljussanak hozzánk is, mert ha csak a zu legendája kaliberű nehezen emészthető, sokak által egyenesen borzalmasnak titulált alkotások kerülnek bemutatásra, akkor a magyar átlagember pillanatok alatt leírja ázsiát, pedig ahogy a returnert elnézem, a hollywoodi mainstreamre már megint köröket vertek. szívesen leültetném lukas györgyöt e film elé, hadd fészkalódjon leginkább az ILM-et alázó trükkorgiát látva. persze, lukas is felhördülne néhány kevésbé jól sikerült húzáson [az idegen lényes CGI elég sok kivánnivalót hagy maga után], de kezére vernék azon nyomban: öreg, nézd a dramaturgiát! humor, akció, dráma, látvány, zene, duma - mind a helyén van. ilyen egy jó tömegtermék, ráadásul a teljes költségvetés alíg éri el mel gibson fizuját.

george a. romero: COMBI!!!

Előzmény: jack_torrance (3)
owen nolan Creative Commons License 2003.04.12 0 0 4
hehe, ott a pont, pedig nálam a film "csak" egy szerény 9-es. :DD
Előzmény: jack_torrance (3)
jack_torrance Creative Commons License 2003.04.12 0 0 3
RETURNER

A 2009 után újabb gyöngyszem ázsiából, amelyre (hálivud fanként!) azt kell mondjam, hogy alázza az usa filmeket. Mind trükktechnikaliag, mind dramaturgiailag. Olyan érzékkel keveri a vigjátéki, a drámai és az akció elemeket, ami egy aurópai, amerikai néző számára furcsa lehet, azonban megszokható, sőt megszerethető.
Imádom az ILM trükkjeit, azonban számolniuk kell azzal, hogy nagyon erős a konkurenciájuk Japánban.

10/10

jack_torrance Creative Commons License 2003.04.09 0 0 2
vagyok
Előzmény: aeon flux (-)
aeon flux Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1
welcome, my friend! megássuk a szitakötők sírját vagy inkább eltemetjük willyt? sőt! jobbat tudok! robbantsuk fel!
owen nolan Creative Commons License 2003.04.09 0 0 0
jelen

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!